Môže byť elektrická zástrčka za vstavanou rúrou?

Profilova fotka
Môže byť zásuvka za rúrou, nevadí teplo, neroztopi sa?
Odpovedať
Myslim, ze tie vypary a vlhko by jej nerobili dobre,moze to byt nebezpecne.
Odpovedať
nie, zastrcka ma byt v skrynke vedla rury a nie za nou.
Odpovedať
Hlavne sa ti tam ta rura potom nezmesti, takze bud vedla alebo nad-pod ruru.
Odpovedať
Normalne sa dava zastrcka do skrinky vedla spotrebica. Tak isto aj zastrcka na chladnicku. A pozor ak mas plynovy sporak, ktory sa zapaluje elektrickou iskrou tak aj na ten potrebujes zastrcku.
Odpovedať
ano, zastrcka musi byt vo vedlajsej skrinke, rura sa potom nezmesti. celkovo za vstavanymi spotrebicmi nesmu byt zasuvky ani rury.
Odpovedať
http://www.decodom.sk/test/wiki/preda... tu je to celkom dobre popisane, nielen co sa tyka zasuviek ale aj vody, plynu atd... a este jedna poznamka, kazdy spotrebic ktory ma prikon nad 2KWh (rura, pracka, umyvacka) by mala byt na samostatne istenom okruhu. T.z. ze v napr. v mojom pripade, ked budem mat v kuchyni ruru, pracku, umyvacku, ostatne spotrebice (chladnicka, digestor, mikro, atd...) a osvetlenie tak potrebujem spolu 5 samostatne istenych obvodov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravim vsetkych, otazka bola polozena dost jasne ale odpovede o nicom. Nakolko riesim momentalne obdobny problem, neviem odhadnut vyprodukovane teplo z rury ktore moze mat negativny vplyv na plastovu krabicu ELI. Domnievam sa ze odpovede typu "nezmesti sa" znamenaju ze sa neda skrinka pre ruru prisunut uplne k stene. Kde je wtf problem ked vsetky skrinky sa daju od steny posunut na pozadovanu vzdialenost. Preto ak by sa nasiel niekto s inou fundovanou odpovedou, budem rad. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ja som toto riešila akurat s elektrikarom - ja budem mat komplicated totiž kabel mi ide zo zeme kedže budem mat trubu v ostrove . a on povedal že na boku na doske zvnutra skrinky toho ostrova neni problem , ale ani vzadu, dnes su zasuvky vymyslene aj na vonkajšok, prečo by zasuvka nemohla byť vzadu za trubou. V pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme to tiež museli dať prerobiť. vychádzala presne za rúrou a na trvanie pani z kuchynského štúdia sme to dali elektrikárovi prerobiť pod rúru.
Odpovedať
@jano14 jednoducho sa nezmeti za zasuvka za vstavanu ruru. jej zvycajna hlbka je medzi 55-58 cm, teda ak pouzijes standartnu pracovnu dosku sirky 60 cm tak uz skrinku od steny neodtiahnes. Ak by si chcel mat zasuvku za rurou musel by si pouzit minimalne 70cm pracovnu dosku, aby si mohol skrinku povytiahnut tak aby sa Ti zmestila zasuvka aj so zasunutou vidlicou privodneho kablu rury.
Odpovedať
treba sa pozrieť do výkresov.tam to máš presne popísané(kreslené)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Moze byt zastrcka pre ruru aj nad nou v priestore pre volne stojacu mikrovlnku?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leeshka ano
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?