Montáž kuchyne IKEA

Profilova fotka
Dobrý deň. Chcem sa opýtať, či náhodou neviete v akých cenách sa pohybuje montáž kuchynských liniek, ak by sme chceli, aby nám to robila priamo IKEA. Máte s nimi skúsenosti? Montovali niekomu linku priamo oni? Samotná linka nás vyjde do 1500€ s tým, že spotrebiče od nich nekupujeme. Ďakujem za info.
Odpovedať
1
2
neboj sa to poskladas aj sama
Odpovedať
Ja by som si hlavne nekupoval kuchyňu u Ikei.
Odpovedať
Ikea má na webe cenník, pomôcku k výpočtu a aj kontakty pre informácie - v Služby IKEA, Montážne služby. Skúsenosť nemám, zatiaľ som len cenu prepravy overovala.
Odpovedať
@darinka294 http://www.ikea.com/ms/sk_SK/customer... toto si tam nenasla? mne ho vyhodilo v google ako prve :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@darinka294 tiež som chcela ísť písať že pokiaľ máš šikovného manžela tak ti takúto kuchynskú linku z Ikei poskladá aj on. Nie je to nič náročné a nemusíš platiť montáž
Odpovedať
Profilova fotka
Poviem svoju skusenost , kuchynu sme si vyskladali doma cez web dizajnera ikea, prisli sme si ju priamo kupit do ikea, ochotny pracovnik to s nami presiel, poradil , pomohol, vychytal mozne problemy , kupili sme, doma poskladali . Skladanie bola jednoducha robota podla prehladneho navodu, vsetko pasovalo . Velmi pomoze na zavesne skrinky horna lista ( priobjednat ) ,na ktoru sa skrinky vesaju / chytaju . Tak isto sa montuju aj spodne skrinky, zavesene na liste, potom rovinatost doladena srobovatelnymi nozickami . Vrelo odporucam . Ikea ponuka aj montaz, myslim ze s tym taktiez nebude problem, urcite odbornici . Pokial ale chcete usetrit nejake E, v pohode poskladate doma za jedno doobedie .
Odpovedať
@darinka294 Priamo IKEA nemontuje linky. Má ale zmluvných partnerov - stolárske firmy, resp. na letákoch som našiel len jednu. Cena za montáž kuch. linky je 17 EUR / skrinku plus ak sa prac. doska spája, tak 29 EUR za spoj do 60 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
To keby mam dat tolko penazi len za montaz tak sa s tym radsej potrapim sam a poskladam si ju. Nemoze to byt take tazke a oni to montuju tiez len na zaklade navodu
Odpovedať
Nam nacenili okolo 250e za celu kuchynu..samotne skrinky by sme zvladli aj svojpomocne..ale vselijake tie okrasne listy...sokle...panele..vyrez na drez a indukciu...to by sme asi nezvladli..tak to nechavame na nich :)
Odpovedať
Poskladat ikea kuchynu nemoze byt ziadny problem si myslim. Tolko skrin som uz poskladal ze by bola hanba keby som jednu kuchynu nezvladol. Sadnite si nad to jeden vecer a poskladate to ako puzzle neboj ;-ň
Odpovedať
Profilova fotka
Montaz kuchynie nie je len o poskladani skriniek podla navodu ako povedzme komody. Horne skrinky treba vacsinou osadit, spravit vyrez na drez, varnu dosku, spravne zasilikonovat... ani nevravim ak ma niekto rohovu pracovnu dosku ako ju zrezete? spojite? Ruku na srdce trufate si kazdy kto tu radi aby si to clovek poskladal sam ? Tym nechcem nikoho odradzat, sam sa radim medzi "kutilov" poskladal som 2 linky z IKEA a kopec nabytku co ani nepocitam...
Odpovedať
Profilova fotka
@sta_meg A čo všetko ste v tom mali, resp. koľko skriniek či v akej cene bola kuchyňa? Aj spotrebiče sú v cene montáže? Ďakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mareeek to by si sa cudoval. V ikei je dost mozne a teda viem to z vlastnych skusenosti ze zabudli dat nejaku suciastky a vtedy ten problem poskladat to bol
Odpovedať
@darinka294 obratit sa na ikea montaznikov myslim ze by nemal byt ziadny problem. Oni podla mna pri vypocte ceny montaze beru dost do uvahy cenu tovaru ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 suhlasim, ja som tiez par veci uz poskladal uspesne. Ale napriklad na taku kuchynu by som si netrufol. Radsej na to povolam kompetentnych :-)
Odpovedať
@darinka294 My sme planovali kuchynu tam ( este stale je to backup plan), v cenniku maju tusim 18/e skrinka, a okolo 30 osadenie spotrebicov ak som spravne pochopila. Nam to vychadzalo tusim okolo 400 eur pri kuchyni za 3500. A urcite je lepsie si nechat aj to premeranie od nich ( to pride premerat ten clovek, co to bude aj skladat). A budes vediet co skutocne mozes objednat a nie byt v souk ze sice mas namerane ze sa ti tam vojde 60, ale mas 58 cm miesto ( len priklad jasne). A este ze oni nemontuju vodarenske veci ( umyvadlo a sifon) ani elektricke veci (to elektrikar musi). Teda ze treba rata s tym ze :1. dovezu ti linku, 2. dojdu ti ju poskladat a povyrezavat,3. dojde vodar a elektrikar pozapajat. A taktiez sme boli upozorneni, ze ak nie su spotrebice z ikei tak ich treba logicky mat skor inak ti tie otvory nevyrezu. A tiez nieco s umyvackou nam bolo spominane ze akk nie je od nich tak je tam nejaky zadrhel ale to uz si nepamatam co.
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 @simeoon Tiež sme si všetko v byte poskladali sami (všetko IKEA), ale na kuchyňu si jednoducho netrúfame, to už chce viac zručnosti :)
Odpovedať
Profilova fotka
@november30 Ďakujem za info a spotrebiče a umývadlo aspoň osadia s tým, že to zapoja iní či ani neosadia? :-S
Odpovedať
@darinka294 Fuh to som si nie ista, ja som to pochopila ze napr na umyvadlo vyrezu otvor, ale maximalne ti ho tam polozia, teda origo neosadia, to musi az vodar. Podobne tu bude asi aj s elektro vecami.
Odpovedať
@darinka294 Oni ti vsetko aj zapoja, len potrebuju dopredu vediet, co budu zapajat, aby mali so sebou uja elektrikara. Vzdy vsetko osadili a zapojili (drez, umyvacka, rura, varna doska...). Daju aj peciatku kvoli zaruke.
Odpovedať
Profilova fotka
@compra A nevieš, či zapoja aj spotrebiče, ktoré nekupujeme od nich? Niektoré nábytkárske firmy to nechcú robiť. Ďakujem!
Odpovedať
@darinka294 v mojom albume prerabka je odfotena linka ako bude vyzerat..mozes kuk a spotrebice ti zapoja zase dalsi chlapi.jeden den pridu cisto ti co namontuju celu kuchynu a druhy den ti co spotrebice..a neni problem ked mas ine nez z ikei..namontuju tak ci tak len ti si vypytaju dalsie peniaze..to sme este nezistovali ze kolko :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sta_meg Ďakujem za info. Vidím, že nabudúce, keď tam pôjdeme (už asi štvrtýkrát kvôli linke) tak si napíšem dlhý zoznam s otázkami :-D
Odpovedať
@darinka294 my sme tam uz ako doma :D raz tyzdnenne sme tam urcite ...15 mame termin na motaz tak som velmi zvedava :)
Odpovedať
Profilova fotka
@darinka294 toto poznam tiez velmi dobre :D Stale do toho isteho obchodu a vzdy sa nieco zabudneme spytat
Odpovedať
Profilova fotka
@sta_meg prosim ta daj aj mne vediet ako to dopadlo, kedze moja zena chce tiez vsetko kupovat z Ikei
Odpovedať
Profilova fotka
Nadšený a zručný kutil to všetko zvládne. Poskladanie skriniek je presne to isté ako iné nabytky z ikei. A na dosku treba samozrejme správne píly. Voda sa robí na hadice už, nie na pevno, takže tam by tiež nemal byť problém. K batériám bývajú pribalené aj silikónové tesniace pásky na závity, aj keď konope sa nám osvedčilo viac. Ale ak nie ste nadšení kutilovia a nemáte naradie (dá sa aj požičať) a chcete aj tak ušetriť, skrinky môžete poskladat sami a na kompletizaciu zavolať majstrov
Odpovedať
Namontuju aj spotrebice kupene inde. Nikdy som tam nekupila elektricky spotrebic a vzdy vsetko pozapajali. Maju sikovnych chalanov.
Odpovedať
@davids11 ale tak to sa im snad nestava casto. Ved to by potom problem mali postavit ju aj montaznici priamo z ikei ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dovolte aby som sa k tomu vyjadril :) Poznam kuchyne IKEA od A po Z, pretoze som ich predaval v OD viac ako 5 rokov a za ten čas som načerpal dostatocne množstvo skuseností aj priamo od zakaznikov a aj od kamaratov z montažnej spoločnosti. Nejdem robit nikomu reklamu ani nič podobné, ale.. Nemyslím si že tak ako sa tu píše vyššie, tak to poskladáte za jedno poobedie, alebo s jedným skrutkovačom. Všetko záleží od velkosti kuchyne a jej naročnosti na montáž a v neposlednom rade treba brat v do úvahy ako kvalitne to bude zmontované. Kuchynu si predsa nekupujete na rok, či dva. Samozrejme ak kuchyna obsahuje iba zakladne skrinky s rovnou pracovnou doskou, tak to dokaže zmontovat aj zručnejšia ženská. Ale osadit napr. umyvačku, vstavanu chladničku, urobit vyrezy na varnu dosku .. na to treba už aj pílu, kvalitny tmel na pracovnu dosku, skrutkovač a plno dalšieho naradia. No a spomenút musím aj to, že je množstvo vecí pri montáži, na ktoré ked sa nemyslí na začiatku, tak už neskor je to tažšie napravovať, prípadne to zaberie viac času, alebo sa može stať, že po istej dobe sa vec ukaže ako problem, z dovodu neodbornej montaže a nebude vam uznana reklamacia. Montáži kuchyn IKEA sa venujem stále už vyše 5 rokov a vždy sa niečomu novemu pri praci naučím, kedže každá kuchyna je individuálna. Takže aby som to zhrnul, nie je to až tak naročné ale tak ako napr. páni... možete sa ostrihať sami ak mate strojček, alebo jednoduchšie je ísť ku kaderníkovi :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?