Moderná verzus vidiecka kuchyňa

Ahojte, mám poriadnu dilemu. Veľmi sa mi páči vidiecka kuchynka ale sa obávam, že ma to časom omrzí. A moderné kuchyne sú tiež veľmi pekné. Ako by ste sa rozhodli? Navyše budeme mať spojenú obývačku s kuchyňou, takže to budeme musieť riešiť v jednom štýle ... rozhodoval sa niekto ako my? :-)
Odpovedať
@kvietokz Ahoj, tiež sme riešili podobnú dilemu. Naša kuchyňa nie je celkom vo vidieckom štýle, doplnili sme ju čiernymi modernými spotrebičmi. Zatiaľ nie je dokončená, ale zatiaľ to vyzerá super :-) Osobne som nad niečím ako "biela - vysoký lesk" nerozmýšľala...má to veľa ľudí, ako sledujem túto stránku, veľmi veľa. Moji rodičia majú tiež kuchyňu vo vidieckom štýle, ale už snáď nejakých 15 rokov a linka je stále krásna, je to masívne drevo. Stôl a stoličky tiež, ani ich nechcú meniť.
Odpovedať
a tú linku máte z masívu? Môžem potom vidieť nejaké fotečky? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kvietokz Aj my máme vidiecku kuchynu, ak chces mrkni sa na nu, mam ju v albume
Odpovedať
noo pekná a vidím, že sa držíte toho pravidla, že celý domček v jednom štýle, ja som si nie istá či chcem všade tento starodávny štýl :(
Odpovedať
Profilova fotka
@kvietokz: Cely byt by mal stylovo tvorit jeden celok, alebo aspon by mal zopar spolocnych menovatelov. Ak budes mat rustikalnu kuchynu, vobec by nebolo odveci mat v podobnom style minimalne obyvacku - hlavne, ked budu prepojene. Daju sa urobit velmi zaujimave interiery s vidieckym nadychom, napr. v toskanskom style, kde sa daju pouzit moderne prvky, napr. sadrokartonova stropna rampa, nejaky barovy pult oblozeny lamanou bridlicou osvetleny zospodu bodovkami, namieru robeny štýlový krb (aj bezkominovy), a tak :-) Ja by som sa vidieckeho stylu nebala, prave naopak, da sa to urobit tak, ze vsetci padnu na zadok. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kvietokz prečo to voláte "starodávny štýl"....popravde, takto to znie naozaj nie moc lákavo:-) a skutočnosť vie byt úplne iná!...skús pozrieť moj album v "starodávnom štýle":-)
Odpovedať
Či už bude kuchyňa taká alebo onaká ... najdôležitejšie je aby spĺňala funkčné a nárokové požiadavky majiteľa. Myslím si že funkčnosť je asi dôležitejšia ako vzhľad. I keď so mnou nemusia všetci súhlasiť.
Odpovedať
@tchitchi starodávny nebolo myslené ako negatívum. Ja len že v tom štýle nechcem mať celý dom. :)
Odpovedať
@kvietokz ahoj, ja mám najradšej spojenie oboch štýlov v jednom, prepojenie modernej minimalistickej kuchyne s rustikálnymi prvkami, viem znie to šialene, ale dá sa to a je to dosť v mode, moderná kuchyna môže pekne kontrastovať a ladiť s rustikálnym sedením, alebo čitacím kútikom so starou naprkl. aj retro sedačkou, tieto staršie prvky dokážu pekne priestor zmakčiť a potom aj s moderným minimalist. nábytokm priestor pôsobí príjemne nám robil grafický návrh môj známy, špecializuje sa hl. na kuchyne a robí návrhy online, dám kontakt kto chce
Odpovedať
ja si to taktiež predstavujem ako nejakú rozumnú kombináciu ... ak je všetko vyslovene retro tak sa mi to nepáči a moderné kuchyne mi pripadajú zas všetky také tuctové a neosobné...
Odpovedať
Profilova fotka
@kvietokz chápem a netreba sa toho báť. Veľa šťastia pri výbere:-)
Odpovedať
Profilova fotka
ked si zvolis tzv"starodavny styl" uz nikdy nevyjde z mody, myslim tym ale ozajstny styl, napr. toskansky alebo landhaustyle, no podla mna vyjdu drahsie ako moderny, lebo aspon u mna by to muselo byt 100% styl, ziadne polepence ako na slovensku letia, t.z. typycke povrchove upravy a farby, drevo, vrchna doska tie urcite nie z drevotriesky, ale min.,kamen atd,atd.K tomu logicky potom uz aj obyvak, schody, steny.......cely domPozri na talianskych strankach toskansky, a na neme. lanhausstyle.mModerne kuchyne=moderne materialy, co je lahsia udrzba
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@smajchel veľká pravda v tomto príspevku. Doležité je použitie materiálov...to neoklameš! A ja si tiež veľakrát povzdychnem nad súčasným "slovenským bývaním" ako to zvyknem nazývať.... uniformita a kopírovanie niečoho čo má sused v obývačke. V takýchto prípadoch to nie vždy dopadne dobre! Pri kopírovaný tradičného štýlu je veľmi blízko ku gýču a na to veľký pozor pri výbere farieb, materiálov a doplnkov.....no originál je samozrejme finančne náročnejší, ale trváci...jednoducho "starne" s majiteľom a kľudne sa s takýmto nábytkom možeš aj presťahovať,bez toho aby v novom vyzeral nemoderne. To sa o trende na Slovensku povedať nedá.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?