Máte v kuchyni vrchné skrinky hlboké ako spodné?

Profilova fotka
Nevadi vam to?Mozete pridat fotky?
Odpovedať
my mame v praci kuchynku, ktora ma dost hlboke vrchne skrinky, nie uplne ako spodne, ale takmer... stale si na to nemozem zvyknut, velmi zle sa mi tam umyva riad (teda salka od caju :-D ). Je to klasicka vzdialenost od pracovnej dosky, 60 cm. Ak by boli vyssie, mozno by to bolo lepsie, zalezi aki ste vysoki, ci by tam potom zas clovek dociahol.
Odpovedať
tiez som nad tym uvazovala, ale v kuchynskom studiu mi to jednoznacne neodporucali....takze som od toho upustila...
Odpovedať
Ahoj, urcite by som to nerobila tam, kde mas pracovnu dosku, dres a varnu dosku. Horne skrinky by mali byt umiestnene tak, aby si pri praci do nich neudierala hlavou. Pri praci sa prirodzene naklanas, takze skrinky musia byt bud uzsie alebo nad urovnou hlavy (ale to potom komfortne dociahnes mozno na len na jednu policku)...
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, navrhujem dispozicie kuchyn ale aj inych interierov a obcas sa stane ze zakaznik ma urcitu predstavu, ktora nie je ergonomicka ani funkcna. To si myslim aj o hornych skrinkach v hlbke 60cm. Ak tuto hlbku chce zakaznik kvoli vacsiemu uloznemu priestoru, tak radsej odporucam jednu vysoku skrinku (komoru) ale samozrejme je to na ukor prac. plochy... tuto plochu by vsak zakaznik nevyuzil v pripade hornych skriniek o hlbke 60cm. Urcite neodporucam!!!
Odpovedať
myslim, ze by si si potom udierala hlavu do tych vrchnych :)
Odpovedať
Já mám hloubku 32 cm a jsem spokojená. Do hlubších bych se asi nedostala...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som akurat vcera videla zaujimave riesenie, spodne skrinky mali 75 namiesto 60 a horne 55 namiesto 40, nad pracovnou plochou bolo dost priestoru na hlavu a plus na pracovnej ploche vzadu bola kanvica, kavovar, korenicky a sprostosti. vcelku zaujimave riesenie ked chces nafuknut priestor.
Odpovedať
marvee tak co tam mam dat,ked nemam ziadnu sprostost?
Odpovedať
Profilova fotka
Určite nedoporučujem hˇbku rovnakú ako je hĺbka spodných skriniek, keď chcete mať hlbšie doporučujem MAXIMALNE 40 cm,
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Ahojte. Mame dilemu a chcem sa opytat, co by bolo pre Vas vyhodnejsie, pripadne ako inak by ste to riesili. Kupili sme digestor a teraz nam stolar povedal, ze vrchne skrinky budu musiet mat hlbku 40cm, bude to este OK hlbka 40cm pri 60cm hlbokej pracovnej doske, alebo si dat hlbsiu pracovnu dosku na 65 - 70cm, aby to bolo OK?? Mate niekto 40cm hlboke skrinky, pri 60cm pracovnej doske, alebo mate hlbsiu pracovnu dosku prosim?? Alebo ako inak ste to, alebo by ste riesili?? Dakujem vopred velmi pekne..
Odpovedať
@barbarosa, vždy je praktickejšie mať prac. dosku 70 cm, 65 sa neoplatí. 40 cm na horné skrinky je dosť. O takom digestore som nepočula, že by vyžadoval takú hĺbku a to robím kuchyne roky rokúce. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?