Máte skúsenosti so slovenskými výsuvmi Swell?

Ahojte, máte niekto skúsenosti s výsuvmi Swell, ktoré vyrába slovenský výrobca? Stolár, ktorého zvažujeme, že nám bude robiť kuchynskú linku nám tieto kovania veľmi chválil. Pôvodne sme chceli kovania Blum, ktoré majú viacerí známi. Tie sa nám zdajú veľmi kvalitné. Výhodou Swellu oproti Blumu je, že je o polovicu lacnejší a vraj podľa stolára sú tieto kovania tiež kvalitné, nemal zatiaľ na ne reklamácie. Sú podobne riešené ako Blum http://www.swell-protech.com/sk/vysuv... Lenže nepoznáme nikoho, kto by mal s nimi skúsenosti. Obávam sa, či po dlhšom používaní sa spomalený dojazd nezmení na spomalené spätné otváranie, nezačnú sa zasekávať a podobne. Na druhej strane by som radšej podporila slovenského výrobcu, keď majú kvalitný tovar.
Odpovedať
Profilova fotka
Pozrela som ich stranku, nenasla som tam ani ceny ani ifo o zaruke. Neviete mi poradit ako sa dopracovat k cenam ?
Odpovedať
ja som nasla tiez stolara co robil swell a bolo mi tu povedane ze je to dobre kovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj. ako stolár ti odporúčam stavit na kvalitu, blum alebo hettich. Do ineho by som nesiel. V konecnom dosledku ak mas na kuchyni povedzme 10 zasuviek rozdiel v hettichu a vo swele v nakupnej cene je asi 110E co je pri kuchyni za 2500E zanedbatelne. Osobne používam hettich a rozdiel vidno už pri montáži...hettich ma asi 100 ročnu tradiciu takže vedia co vyrabaju (a to zacinali so sučiastkami do hodin). Neviem kto ti to zradil, že swel je slovenský ale slovenský je len predajca a to je firma Nabytkar. Renomované značky maju dokonale prepracovaný systém doťahu a ak by sa nááááhodou nedopatrením dáky ten piestik pokazil predajca ti ho vie zohnat a vymenit kde pri pochybnejšich značkach mas tie piestiky zaliate v jednom celku a musiš zaplatit cely vysuv nový.
Odpovedať
Profilova fotka
@katuliiik NESPEKULUJ !!! Daj si blum alebo hettich a nebude problem.
Odpovedať
@stoltecslovakia Vdaka za radu! Stavime na kvalitu a dame si Blum. Swell som nikde nevidela nazivo, iba u kamaratov, ktori mali linku namontovanu mesiac :-) Blum aj Hettich maju takmer vsetky linky, co som videla. Blum ma dokonca dozivotnu zaruku a dojazd pri silnom zavreti resp. tresnuti zasuvkou sa mi zdal este lepsi ako pri Hettichoch (pozerala som si ich v Galane na linkach Decodomu a rozdiel mohol byt sposobeny samozrejme aj nekvalitnou montazou).
Odpovedať
Profilova fotka
@katuliiik spravne rozhodnutie :)
Odpovedať
mne sa pokazil blum /servodrive/ do roka, bez slova ho vymenili. Ziadne cakanie na riesenie reklamacie 30dni.
Odpovedať
Výrobou kuchýň sa zaoberám vyše 15 rokov a svojim zákazníkom odporúčam jedine BLUM alebo HETTICH. Skúšali sme sortiment doplniť aj o lacnejšie varianty, ale prinieslo to len ťažkosti. Blum poskytuje na svoje výrobky doživotnú záruku. Vstupná investícia je určite vyššia ale je to bozprolémové. Ak sa vyskytne problém, Blum ho bezodkladne odstráni. PS: na výsuvy Blum viem urobiť dobrú cenu
Odpovedať
Co sa tyka Hettich / Blum / Swell. Tak Hettich zásuvky majú zalisovaný tlmič. Takže v prípade poruchy, treba vymeniť celý výsuv. Kovanie Hettich je síce "značka" ale úprimne, čo sa týka prevedenia - žiadna hitparáda. (Za predajnú cenu Hettichu -> pomer cena / výkon -> Určite NIE) Doživotná záruka pre produkty Blum : - ). Pokiaľ je stolár " Autorizovaným predajcom spol. Blum" tak je možné, že by bol tovar v prípade závady vymenený aj po zákonnej lehote 2 rokov. Väčšina stolárov ale nie je "Autorizovaný predajca", takže pokiaľ sa vám bude stolár oháňať doživotnou zárukou, tak potom jedine tak, že v prípade závady (po 2 rokoch od kúpy), stolár sám na vlastné náklady uhradí reklamovaný tovar a príde v rámci udržania svojho dobrého mena v očiach zákazníka tovar vymeniť. Výsuvy Swell. Výhradným predajcom je slovenský veľkoobchod Nábytkár. Ja osobne mám zásuvky Swell (inak Evobox) namontované doma, v detskej izbe.(šírka šufla >800 mm) Naša 3,5 ročná dcérka, sa denne v rámci hrania šplhá po otvorených zásuvkách a žiadny problém. Čo sa týka záruky, tak zo zákona SR, 2 ročná záručná lehota je platná na všetek tovar zakúpený na území SR. Tak Tak :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja pracujem tiez zo vsetkymi tromi verziami blum davam a odporucam vsetkym dobra montaz a kvalitne prevedenie a hlavny dovod nemusim sa bat ze o pol roka mi zakaznik zavola ze sa mu nieco pokazilo hettich to iste len co sa tyka kovania na vrchne skrinky su slabsi ako blum evobox ponukam ho tam kde ludia chcu cosi usetrit a na iny nie tak casto pouzivany nabytok (komody ,obyvacky,...)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@tamaber neexistuje nieco take ako aurizovany predajca Blum-u, kazdy ma narok vymenu, v pripade ze kovanie neposkodil sam.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
takže aj ja vyrábam nábytok...a musel som sa zapojiť do tejto diskusie aj ohľadom životnosti výsuvu blum kedže sa tu rieši jeho doživotná záruka, ale doživotná nie je záruka sťahujúca sa na život jedinca ktorý to má namontované, ale že ten výsuv je schopný urobiť napríklad 200000 opakovaní otvoriť a zatvoriť...áno blum je kvalita ktorú uznávam aj ja, ale neverím že keď sa na tom niečo pokazí napr. po 5 rokoch tak to vyreklamujete lebo to má doživotnú záruku( tamaber to správne vystihol)....montujem aj Swell a nemám s tým problém a neverím na to že tu máme nesmrteľný výsuv .....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Pozná tu niekto kovania TEKNOLINE? Ak áno, sú kvalitné?
Odpovedať
@miro70 prestne tak jeda vec je zaruka a druha kto vam to vyreklamuje .blum je blum ale stretavam sa aj s kopec ludmi co si povedia radsej vymenim za zivot 3x swell zaves po 1,20eur ako jedkrat blum za 4eura.a ani svell nieje na zahodenie pomer cena a kvalita co o hetichu sa neda ani povedat.moja osobna skusenost kuchynska linka a behom mesiaca sa zomili 3 zavesi blum.pri reklamacii sa zistilo ze boli kazove od vyroby.a co stoho ze zaves vam vydrži 30rokov ked po 15-20rokuch budete kuchynsku linku menit a to uz nehovorím o bežnom nabytku,zariadeni.(decka izba kazdych 8rokov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Vazeni, nahodou som narazil na tuto diskusiu, tak som si povedal, ze doplnim zopar informacii...Blum, garancia kvality, vyrabane v Rakusku. Hettich, nemecky vyrobca, vyroba je vsak do znacnej miery expedovana do Ciny a na Taiwan k vyrobcom kovania, ktore viete kupit aj u inych Europskych distributorov, ako FGV (Taliansko), GTV (Polsko) Demos (Czech rep.) a taktiez Nabytkar (Slovensko) .... SWELL ... loziskove vysuvy s tlmenim vyrabane na Taiwane, Evobox vyrabane v Cine. Co sa tyka kvality Hettich vs. Swell, rozdiel je minimalny.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si namontoval na svoju kuch. linku Swell aj Donalo s doťahom aj dotlmením na testovanie, aby som vedel povedať zákazníkom čo je rozdiel. Mám ich už druhý rok a zatial fungujú dobre bez problémov. Treba sa naučiť vyhovieť každej požiadavke a nevyhadzovať zbytočne peniažky na nezmysli, keď nemám na MBW tak si kúpim KODUŠ alebo FAIT :-).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@južan súhlasím s tvojím názorom, predsa kým zničím kovanie...tak kuchynskú linku budem musieť aj tak renovovať prípadne vymeniť / teda mám na mysli korpus, ktorý v 90% vyrobený z melamínu či nie??? / Vidím že tu prispelo veľa stolárov, tak otázka na Vás z čoho sa vlastne vyrábajú korpusy a dvierka, je možnosť výberu medzi kvalitou materiálu??? ďakujem
Odpovedať
mame swell 4 roky, bez problemov
Odpovedať
korpusy sa vyrabaju z drevotrieskovych dosak, ktore su len povrchovo upravene melaminovou vrstvou,je to uplne bezny a najpouzivanejsi material nielen na korpusy ale aj na ostatne nabytky, skrine, skrinky atd atd. dolezita je uprava hran hranovacou paskou a pouzitym lepidlom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
vo vsetkych diskusiach sa vsade pise blum blum blum. Sice blum som nikdy nemal ale v obchode som ich skusal. Osobny pocit ze swell sa ovlada lepsie i ked asi ked bude nalozeny asi pojdle lahsie otvorit (neviem, ale tak mi to tvrdi moj truhlar) mam osobne swell evobox 8r bez jedineho problemu. Dokonca mam velky suplik na napoje stavany na 30kg ..a dovolim si tvrdit ze polovicu casu je nalozeny cez 30kg. Nicmenej teraz riesim ci do baraku dat modlu alebo vlastnu skusenost.
Odpovedať
Profilova fotka
@rudyno treba zvážiť aj to, že ten číňan, ktorý pred 8 rokmi vyrobil ten SWELL prišiel na to, že keď bude vyrábať za lacný peniaz také kvalitné veci, bude mať nízky obrat... ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
My sme sa prestahovali bo bytu kde bola pred siestimi rokmi robena nova linka ...na hornych skrinkach, ktore sa otvaraju dohora, su kovania Swell. Situacia - kovania uz nedrzia dvierka v spravnej polohe, takze ked chcem odlozit pohar alebo tanier, tak jednou rukou dvierka drzim a druhou ukladam pohare. Hroza. O vysuvoch v suflikoch ani nehovorim...ale to si nie som ista ci je swell. Prestahovali sme sa z bytu, kde bola 18 rocna linka a vsetko fungovalo na jednotku, linka vyzera super, ale robila ju profi firma. Tu sestrocna linka a je v takom stave, ze sa bude cela menit a samozrejme za blum kovania.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Prepáčte, pokúsim sa uviesť na pravú mieru niektoré nepresné tvrdenia, napr. že 1) "Tak Hettich zásuvky majú zalisovaný tlmič. Takže v prípade poruchy, treba vymeniť celý výsuv". Tlmič na výsuve Quadro nie je zalisovaný a za určitých podmienok sa dá vymeniť. 2) "Hettich, nemecky vyrobca, vyroba je vsak do znacnej miery expedovana do Ciny a na Taiwan" Dvojplášťové kuchynské zásuvky InnoTech a ArciTech aj s výsuvmi Quadro a Actro sú vyrábané vo fabrikách v nemeckom Kirchlengerne. Okrem toho platí celoživotná garancia kvality https://hettich.cz/garancia/
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?