Máte niekto systém Tip-on Blumotion v kuchyni?

Mate niekto tento system v kuchyni?
Odpovedať
1
2
@nikolabulkova ahoj, skus pozriet tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/ine-... http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch...
Odpovedať
Otazka bola myslim ohladom tohto https://www.youtube.com/watch?v=4XnsQ..., blumotion a tip on ma blum uz dlho ale toto je prvy krat ked su spolu v jednom sufli. Tj tip on suflik uz netreba docvaknut ale sa sam dovrie. Je to uplna novinka este som skusenosti nevidel. Je to sice celkom zlozite podla videa ale davat linku bez uchytiek dnes tak idem do toho, blum ma dozivotnu zaruku a bude fungovat.
Odpovedať
@marek_k maju to uz vyse roka. ak je to lacnejsie nez servodrive bude to mat uspech.
Odpovedať
@nikolabulkova my máme tento systém a musím povedať, že je to skvelé :-) Podľa mňa sa oplatí priplatiť si :-)
Odpovedať
@02lenka02 vies cenu tipon blumotion a zvlast legraboxu?
Odpovedať
@natalka13 kuchyňu nám robil kamarát a mňa viac menej zaujímala len konečná cena kuchyne, takže ktorá časť koľko stála moc neviem, ale mam taký pocit, že samotné kovanie pre jeden výsuv vyšlo okolo 70 - 80 €, ak si dobre pamätám
Odpovedať
Profilova fotka
ak davat do kuchyne tip-on tak urcite s bluemotion a pri suflikoch nezabudnut na synchro, bez neho je to podla mna neprakticke, ale prekvapivo trosku viac sa mi na suflikoch paci kovanie od hettichu, aj ked vsetko ostatne ma Blum lepsie
Odpovedať
@02lenka02 @robinho ak ma ta sranda stat cca 80€ plus drahy legrabox oplati sa lepsie servodrive, ak ide o viac suflikov ako len jeden smetny kos.
Odpovedať
@natalka13 my práveže nemáme legrabox. Keď príde kamarát ešte dorobiť nejaké veci tak zistím presne info a dám vedieť, aby som ti nedávala nejaké zlé informácie :-)
Odpovedať
@natalka13 uz cely sufel komplet stoji od 80€ , sufel https://webshop.schachermayer.com/cat... plus tip on blumotion mechanizmus https://webshop.schachermayer.com/cat... Relingove su este drahsie. Stoji to v podsate 2 x tolko co stoji napr obycajne antaro bez tip onu, takze kuchynu s vela suflikami to uz dost predrazi.
Odpovedať
@marek_k tak potom servodrive je lacnejsia a pohodlnejsia alternativa. @02lenka02 tak to ma zaujima,lebo to na iny suflik namontovat nejde.
Odpovedať
@natalka13 no tak s tym nesuhlasim celkom ze je servo lacnejsie. Jeden sufel Legrabox tip on blumotion ta vide na 80€. Samotny sufel legrabox stoji 60 a k nemu este potrebujes servo za 60-80€ na kazdy sufel(a to je este dobra cena, v studiu zaplatis viac), dalej potrebujes na kazdu skrinku priecku na ktoru je to cele upevnene za cca 30-35€ a potom este napajaci zdroj pre svetky serva za cca 90€. Dalej servo ubera kuchyni na uloznom priestore. Ja sobne som daval sufle take hlboke ake sa zmestili. Tj. kde nebolo nic za stenou dal som skrinky az po stenu a 55cm sufle. Keby za nim bolo servo musim ich robit maximalne 50ky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marek_k nepotrebujem legrabox na servo ani tyc na uchyt na spodne sufliky. hlbka tych 5cm, je nic a potom tam nebude sediet vnutorne vybavenie blum.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ahojte, ma niekto skusenost? Velmi nad tym uvazujem, len budem mat minimalne 12 suflov, tak zvazujem ci investovat. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Tip-on blumotion OK avšak je tam Ale. Tip-on mechanizmus sa vyberá podľa váhy šuplíka sú tam myslím 3 tipy a je veľmi dôležité to presne vybrať a teda aj následne používať! Keď dáte tip-on na 20 kg nemôžte tam mať naložených 5 kg a samozrejme to platí aj opačne. Funguje to perfektne len pri nastavených váhach. Riešil som teraz jeden šuplík pre zákazníka do predsiene, dali sme tam tip on na 10 kg a keď tam mal len klúče a drobnosti cca 1 kg nefunguje blumotion jednoducho malá zatváracia energia. Keď ho ráznejšie zatvorí vyskočí tam pružinka a… Keď chcete mať naozaj konfort treba servo drive, tomu je jedno koľko má šuplík kg. Cena kovania je niečo viac ako 2x bežné Antaro. Osobne by som na šuplíky v kuchyni použil skrité úchitky a klasické Antaro Blumotion.
Odpovedať
@kuchynekudla Dakujem za dobru radu, tak toto musim zatial zrusit lebo naozaj nemam presnu predstavu co kam dam a aku to bude mat hmotnost- napr. uvazujem ci taniere do suflika, ci nieco ine a tam je fakt vahovy rozdiel velky. Asi preto su niektori potom nespokojni ze im to nefunguje dobre. A neviete ci nieco obdobne robi aj Hettich? Lebo studio odkial budeme mat kuchynu robi hlavne s nimi. Kebyze si dam teraz push (to co po zatlaceni povyskoci- uz sa v nazvoch stracam), dalo by sa do buducna dorobit na to tip on blumotion? Dakujem.
Odpovedať
@atlaska Ahoj, niekde som tu citala ze mas servo v kuchyni. Prosim Ta, ked je to vypnute ako sa otvara suflik? Velmi to zvazujem na suflik so smetnym kosom (bez uchytiek), ale asi na cas by som ho mala vypnuty, kym najmladsia pochopi ze to nie je na hranie. A nevies, ak by som si to neskor dokupovala sama- napr. v Ikei, uz netreba k tomu nic ine riesit? Lebo architekt aj "kuchyniarka" ma od toho odhovaraju, ale je mozne ze casom sa nastvem a budem to dokupovat, tak zistujem moznosti. Dakujem pekne.
Odpovedať
@maminecka2 suflik otvoris odspodu aj nohou. potrebujes mat elektriku predpripravenu na domontovanie v buducnosti.
Odpovedať
@atlaska Dakujem. Nohou- to je moje :-D Inak mi v studiu ponukala aj take otvaranie priamo na nohu- ze palcami vysuniem, len ako to budem navstevam vysvetlovat x-) Vsak by si mysleli ze mi prepina nieco take dat original :-N A nevies este nahodou ako daleko- blizko musi byt ta el. zasuvka? Dik.
Odpovedať
@maminecka2 preco, aj to je normal system na kose. Kopa ludi to pozna nebudu sa cudovat.kym nebolo servo daval sa ten system bezne. elektriku uz netusim kolko a kde presne mame mame to na 3bm a na 3,6bm.
Odpovedať
@atlaska ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@maminecka2 Hettich mal myslím tento systém (Tip-on Blumotion) skorej ako Blum. Hertich ma výsuvi šuplíkov na rovnakej úrovni ako Blum avšak výklopy a závesy (panty) dvierok ma Blum najlepšie. Hettich kúpil nejakú firmu čo vyrábala výklopy a teraz ich predáva ako svoje, avšak sú zlé. Preto ja robím s Blum-om, majú komplexné riešenie kovania pre kuchyňu. Vysvetlenie pojmov ako to má Blum Tip-on - mechanizmus, ktorý sa automaticky otvára zatlačením (mechanický systém pomocou pružin) Blumotion - tiché automaticke zatváranie ( tlmič doťah ) Tip-on Blumotion - kombinalcia obydvoch Servo drive - elektrické otváranie aktivované zatlačením Pre Blum Antaro sa dá dodatočne pridať Tip-on avšak treba s tým rátať pri výrobe pretože je potrebný väčši priestor pod šuplíkom pre kovanie. Je to síce pár mm, ale musia tam byť.
Odpovedať
@kuchynekudla Dakujem pekne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, chcela by som obnovit diskusiu a opytat sa na skusenosti tych, co si tento system tip on blumotion dali do kuchyne ,hlavne na spodne skrinky resp. supliky. ako ste s tym spokojni? otvori sa to pri kazdom opreti o linku? Dali by ste si to aj druhy-raz?
Odpovedať
@bumblebee1 Ahoj, ja to mam v celej kuchyni- dolu mam len sufle. Ano, otvori sa to pri kazdom opreti o linku ale ja som si velmi rychlo zvykla ako pri linke stat, kde sa opriet (o umyvacku, chladnicku ;-) ) atd. Pod drezom mam v hornej casti blendu- to asi kazdy, a ked umyvam riad opieram sa bruchom hore-- takze chce to len trosku grif. Jeden suflik sa nam pokazil, kuchyniari hned vymenili ten system co ho otvara, takze v pohode. Este by mohlo byt riesenie dat si precnievajucu pracovnu dosku, ale to sme my nechceli kvoli dizajnu, aj ked po praktickej stranke to bude lepsie. Na sufli s odpadkovymi kosmi mam ekektricke servo z ikei a je to najlepsia vychytavka kuchyne. Takze ja som velmi spokojna, nemenila by som. Hlavne som nechcela uchytky a cistit ich. Na umyvacke mam taku kovovu listu po celej sirke dvierok- akoby zapustenu uchytku a uz toto ma vytaca.
Odpovedať
@maminecka2 dakujem za odpoved :) supliky mam nadizajnovane po celej dlzke pracovnej dosky, ktora nebude precnievat. tym padom sa mi nebude dat opriet bez otvorenia suplika nikde s tymto systemom :(
Odpovedať
@bumblebee1 A umyvacku nebudes mat? A drez bude kde? Ale aj tak sa na to da zvyknut, ja uz sa opriem aj pri sufliku- uz viem ako si o pracovnu dosku opriet brucho alebo zadok ;-)
Odpovedať
@bumblebee1 tip-on bluemotion mame len na odpadkovom kosi a uz by som to nedal. Ked chcem otvorit a zatlacim na stred cela - kolenom, sufel sa niekedy neotvori. Musim kopnut do spodku skrinky a vtedy sa zbada, ze "aha, chcu ma otvorit". Bluemotion mame na vsetkych suflikoch spodnych, to je fajn. Dobehne pekne sufel. Hore mame spodnu radu skriniek vyklopnu tiez z bluemotion, tiez v pohode. Hornu radu mame K-push - cista debilina. Zacapkane cela skriniek stale... Za mna do kuchyne uchytky patria!!!
Odpovedať
@maminecka2 mycku budem mat, ale inde.. v stavanej skrini, supliky a pracovnu dosku mam zavesenu na stene takze mi tam mycka nepasuje, a drez je zapracovany v pracovnej doske. neviem sa rozhodnut ci dat ci nedat ten push. bojim sa, ze sa mi bude zbytocne otvarat pri kazdom suchnuti o linku alebo naopak ako pise megdesign, ze bude strajkovat.. @megdesign vdaka za odpoved, uchytky sa do nasho dizajnu kuchyne vobec nehodia. preto riesim ci push alebo vyfrezovat..
Odpovedať
@bumblebee1 ja by som na druhu nasu kuchynu dal taketo: http://www.nabytokaetas.sk/wp-content...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?