Máte niekto doma zmrzlinovač?

Uvažujem nad kúpou domáceho zmrzlinovača. Mohol by to byť dobrí darček pre celú rodinu. Mám 3 deti a všetci máme radi zmrzlinu a najmä v lete do tohoto potešenia investujeme celkom dosť času a drobných. ;-) Našiel som v Metre Délonghi GC 500. Nie je to veľké ale celkom masívne zariadenie, ktoré nielen mieša ale aj samo chladí. Zistil som že na nete asi nie je žiadna informácia okrem stránok ktoré ho predávajú, je tam ale drahší než v metre. Potom som našiel na nete niekoľko typov kde treba dávať časť zariadenia do mrazničky a potom až možno zmrzlinu vyrobiť, ale ani s týmto nemám skúsenosti. Máte niekto doma zmrzlinovač? Ako ste s tým spokojný? Je domáca zmrzlina lepšia ako kupovaná?
Odpovedať
Ahoj, my máme Delonghi uz asi 5 rokov. Je to uplne uzasné zariadenie. Skladá sa z 2 casti, spodná nádoba je dvojitá, má medzi stenami zrejme nejaku tekutinu, a druhá - vrchná cast je miesacia. Tú spodnu cast dávam na noc do mraznicky, tekutina vo vnutri zamrzne, zatial si nachystám zmes na zmrzlinu, ktorú lejem dovnutra nadoby cez otvor na vrchnej miesacej casti, ktorú si samozrejme zapnem. Zahustenie zmrzliny trvá takých 40 minut. Narobí to trocha hluku, vacsinou som to nechávala v spajzi ale prisla som na zlepsovák, jednoducho dám celú nádobu do mraznicky, a obcas nakuknem, ked je zmrlina dodstatocne hustá, prelejem ju do umelej nádoby a necham zmrazit. Konzistencia je velmi dobrá a chutovo ako originál. Navyse si mozem dat napriklad viac cokolády, alebo si vymysliet vlastnu zmrzlinu. Základ je stále ten isty, len prichute si mozes dat lubovolné. Recept je sucastou zmrzlinovača.
Odpovedať
Ďakujem ti za odpoveď. Tušil som že to bude asi takto. Ty máš ten starší typ, ten sa dá vo viacerých modifikáciách kúpiť od 1200 do 2000 sk v € samozrejme :-D Teraz ale existuje typ od rovnakej firmy, ako máš ty, len tento netreba vkladať do mrazničky, ale má v seme mrazenie zabudované, takže iba naleješ a mieša. Je to fajn, len to je trocha drahšie najlacnejšie za 5800 a to nájdeš pritom aj v cene cez 10 000. Povieš si že som asi moc pohodlný. O to nejde, len mám večne preplnený mrazák, neviem síce aká je veľká tá nádoba, ale malá asi nebude ani skladacia x-) Tiež sa to bude asi častejšie používať, keď je to jednoduchšie a zvládnu to aj deti. Zas ale tá cena. Myslel som či nemá niekto túto novšiu verziu... ;-)
Odpovedať
No musim povedat, ze my sme práve kvoli zmrzlinovacu kupovali taku chladnicku s mraznickou, aby sa nám tam zmestil, lebo do mraznicky so suflikami by sa nevosiel.
Odpovedať
a mrkla som na net, my mame typ DeLonghi IC 8000, a vsade som nasla, ze sa uz nevyraba. Pravdupovediac, zmrzlinu robievam iba v lete, takze uplne nám stací. Som velmi spokojná.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
my mame nemox, ma samonachladzovaciu nadobu, pol kila cca do pol hodky urobi
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?