Máte na kuchyni biele dvierka matné bez lesku?

Máte niekto biele bez lesku? Chcela som lesk, ale su drahsie a vyroba trva dlho. Zas tak velmi na tom lesku ale nebazirujem, preto ma zaujima, ci sa tie biele matne neudrzuju horsie nez nejake matne s dekorom dreva. Ide o foliovane dvierka.
Odpovedať
1
2
??? drahšie o niečo ano, max 20 eur/m2, ale nie je to také hrozné. A výroba trvá toľko isto ako riadne.Teda ak sa bavíme o mdf ke s foliou.Ak o vysokom lesku s abs kou alebo striekané tak ano sú drahšie ale biela je väčšinou všade skladom takže to dlhšie netrvá. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
hlavne na tom matném nechci videt ty otisky, nehlede na to, ze to jde o dost hur umyt
Odpovedať
tiez som povodne rozmyslala o matnej bielej...ale uvedomila som si, ze s udrzbou to asi bude zlozitejsie ako na tej lesklej..tapancov sa na lesklej vobec nebojim, myslim, ze na tej bielej to az tak velmi nebude vidno...ved chladnicky a mraznicky byvali odjakziva biele leskle a nikto neriesil tapance... :-) ...a este som citala, ze biele matne moze /ale mozno aj nemusi/ casom ozltnut.
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim, ze ucapkanost vidno rovnako na matnom ,ako lesklom... dcera ma lesklu detsku uz rok a este som ju nemusela lestit, ze by mi bili do oci nejake capky..
Odpovedať
dodog - folia nie, mal by to byt striekany lesk (vraj je to lepsie ako folia, lebo na folii vidiet kazdy jemny skrabanec, striekany lesk je vraj v tomto lepsi - ale zas aby som nekecala, toto mam len z pocutia, tak by si mi mohol vysvetlit, ako to naozaj je, ak by si bol taky dobry...)
Odpovedať
Teda aby som to uviedla na pravu mieru - ak matne, tak folia, ak lesk, tak striekany x-)
Odpovedať
hah...no určite že striekaný lesk je odolnejší ale podľa mňa je to prehnane drahé. A tak ako všetky farby časom menia odtieň tak myslím že aj toto. Keď to poškriabeš a chceš dať vymeniť tak smola lebo po pár rokoch sa to podľa mňa bude líšiť.No a lesklá fólia ak je kvalitná tak určite sa len tak nepoškriabe. Samozrejme ak dodržiavaš všetky podmienky určené výrobcom dvierok .Ale určite aj striekané dvierka sú kvalitnejšie a aj menej kvalitné. Zatiaľ som kvalitné striekané dvierka čo sú fakt za 170 eur iba striekanie 1 m2 dodaného materiálu dvierok nevidel u nikoho iba na ukážke , keď som bol u výrobcu. Takže ak striekané určite by som si rozmyslel od koho ich brať. ;-)
Odpovedať
dodog, Ty si mi hlavu zamotal este viaaaaaac :-D Ja dam asi fakt tie matne... :-N
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim s dodogom..viem, len o jednom , co robi v Leviciach kvalitne striekane dvierka bez " pomarančovych" zosuverených vzorov..a bol sa to ucit az v Nemecku....ci kde
Odpovedať
Treba sa opýtať dodávateľa ako to vyrábajú.Vysoký lesk sa dosiahne tak, že sa nastrieka požadovaný odtieň farby potom sa striekajú 4 vrstvy laku a medzi každou vrstvou sa to prebrusuje.Potom ide ešte leštiteľný vrchný lak ako piata vrstva.Ak to nie je takto tak ja to za vysoký lesk nepovažujem.Lebo na lesklo to nastriekam aj ja farbou za 10 eur kilo ale to má od vysokého lesku moooc ďaleko. :-)
Odpovedať
Katrin, ty si od TT, firma Ďuriš z Dolných Lovčic pri TT-boli teraz na výstave v NR...tiež striekajú dvierka, tých nepoznáte?
Odpovedať
Profilova fotka
skallka: ja iba budem od TT... ;-) zatial som z PD, takze bohuzial nepoznam..v TT len staviame a zije tam moja polovicka... ja len cez vikendy
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
dodog: asi tak :)
Odpovedať
skallka, Ďuriš pred cca rokom mal striekané, ale tie "pomarančové" :-( teraz neviem, možno sa zlepšili, kvalita klasika, výstavná sieň celkom OK, ochota nič moc, chcela som rozpočet na vstavané skrine, nechala som im rozmery a ani mi neprišiel, ale ešte stále čakám,..... možno..... :-D inak, v TT otvorili DanKuchen
Odpovedať
ja som z ba. som bol v madose a robí aj lesklé kuchyne. ja na to moc nie som, tak som ich len preletel. predajca mi ich len letmo opísal, keďže som o ne nemal záujem. Spomínal vyokú kvalitu striekaných, ale aj ich vyšiu cenu. Pomaranče som teda na nich nevidel :-). ale páčila sa mi možnosť krásnej oranžovej farby. možno neskôr do kúpelne. že vraj sú najvhodnejšie tie striekané do kúpelne. ale spomenul aj foliované, ale tam nebolo tolko farebných možnosí, ale boli o hooooodne lacnejšie. a bola tam akurát jedna fiflenka stráááášne namyslená, herečka jedna, ale tie striekané zobrala. tak ich asi robia dobre. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
striekane su vidielne krajsie ako foliovane, vidiet to na lesku,ale teda treba si najst toho, kto to fajkt vie, a je to vazne drahe... vyrazne drahsie..
Odpovedať
striekaná lesklá. a "pomaranče" sú len na stene :-D
Odpovedať
obavam sa, ze katrin pod "pomarancami" myslela uplne nieco ine...take hrbolceky...ako pri celulitide... :-D ...myslim...
Odpovedať
Profilova fotka
no.. ano..ani nie hrbolceky, ale take vrasky, ako jazva po obarenine.... ;-)
Odpovedať
a pomaranc ma vrasky? :-D /mimo temy, pardon/
Odpovedať
ide o tu "celulitidu" na dvierkach. kamarátka tiež prešla niekoľko tých štúdií, ale tu jej to urobili úplne perfektne a je s tým sppokojná. a to je dosť náročná ( neprezraďte ma :-) )
Odpovedať
u Ďuriša cca rok dozadu, klasická celulitída :-D dúfam, že to ra rok natrénovali do hladka :-D
Odpovedať
Profilova fotka
no-- pomarancova koza , nie ta celulitidova, ale naozajstna, ma take pory a a ked ju pritisnes, tak aj take vrasy akoby.... :-D
Odpovedať
katrin - pokial ti pritisnutím prstom alebo niečím iným na striekaných dvierkach robí akoby vrasky, tak to je nedokonale nastriekané. nie je to tvrdé. tá farba musí byť akokeby na aute. tiež pri zatlačení ti nič neurobí.
Odpovedať
roo - povrchová úprava foliovaných dvierok je rovnaká, či je to matné biele, alebo matná drevodekor. takže údržba je rovnaká. ide len o zažltnutie bielej farby časom. nevidím inak žiaden dôvod v dlhšom termíne výroby fóliovaných dvierok lesklých oproti matným. pokial ide o bielu farbu, doporučoval by som lesk- viac chráni proti zožltnutiu. ak by si mala záujem v IP ti pošlem firmu kde ti to urobia v rovnakom termíne lesk\mat
Odpovedať
Prosím nevíte o nějakých fotkách kuchyní, kde je okno mezi pracovní deskou a horní skříňkou? Moc prosím jestli máte,hoĎte to sem nebo pokud to někdo máte doma? :-)
Odpovedať
jeeejda, takych tu je...staci si najst cas a prejst albumami
Odpovedať
Profilova fotka
stolarmiro- ono to nerobi niec po zatlaceni prstom.. ono to je take tvrde uschnute... neviem ako by som to prirovnala... ako ked netieras trebas aj dreve, alebo striekas tak saa to stane.. ak to niekde uvidim odfotim... proste , akoby ked plasne bublina a zostane po nej ta natiahnuta koza taka splasnita a pokrcena....
Odpovedať
:-o :-p
Odpovedať
Profilova fotka
no.. neviem to inak opisat, ale videla som to niekde.. :-p
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?