Mala kuchyna. Vyhoda alebo hendikep?

Ahojte. Potrebovala by som poradit.kupujeme byt a po dlhej dobe sme konecne našli nieco, co nam relativne vyhovuje. Az na to, ze byt je prerobeny z 2izboveho na 3. Velkostou si to neodniesli izby, ale kuchyna. Aky je vaš nazor na male kuchyne? Pridavam aj foto kuchyne, skuste zhozhodnotit, ci je realne v tak malej kuchyni bez problemov fungovat. Dakujem za kazdu radu :)
Odpovedať
1
2
@dorottka16 Rad by som Vam dal 3 metre z nasej (buducej) kuchyne, lebo u nas to vychadza na 9 metrov dlzky a som naozaj zvedavy, kolko tisic € tato sranda bude stat ;-(
Odpovedať
je to realne :) kuchyne v dnesnych novostavbach su tiez male a ludia v nich realne funguju :)
Odpovedať
prechodne áno, trvale by som do toho nešla. Ide o to aj ako žijete, ak varíte len cez víkend je to iné ako keď min 1x denne. @dorottka16
Odpovedať
Profilova fotka
@dorottka16 tak my by sme tam fungovat nevedeli :). V prenajme sme mali nieco podobne a to bol horor. V dome mame daleko, daleko vacsiu kuchynu a aj tak sa sem tam stane ze je malo :), ale priznavam, ze to je skor nezvladnuta logistika :)
Odpovedať
V kuchyni vacsinu dna netravime, ale obavam sa tej odkladacej plochy- dokopy ziadna. Stol je az v obyvacke, kedze je to prerobene tak, ze namiesto chodby urobili kuchynu a z povodnej kuchyne je teraz spalna. Cely byt super, ale ta kuchyna ma desi..
Odpovedať
Profilova fotka
@dorottka16 mne pride uplne v pohode,ak teda mate jedalensky kut osobitne,ze je kde stolovat.Videla som aj kuchyne s omnoho menej uloznymi priestormi.Na tu pripravu je to trosku stiesnenejsie,ale myslim si,ze sa to da.
Odpovedať
my máme ešte menšiu kuchyňu, pozri v albume a je to podľa mňa super, nenabehám sa, s upratovaním je to tiež šikovné a keď si dáš vyššie skrinky, prípadne potravinovú skriňu tak bude aj dosť odkladacieho priestoru. Máme v kuchyni aj barové sedenie, hlavné stolovanie máme v obývačke. Vyhovuje mi aj to, že sa do kuchyne môžem "zašiť". Varím takmer každý deň a no problem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Náhodou je super! Od detstva nenávidím veľké kuchyne, keďže sme v rodičovskom byte takú mali a človek sa tam desne nabehal. Odsťahovala som sa do malého bytu s malou kuchyňou a zrazu som mala všetko po ruke - pre mňa maximálne praktické. Teraz máme v jednej miestnosti obývačku spolu s kuchyňou a priestor medzi sedačkou a linkou je akurát tak na otvorenie dverí mrazničky... Pracovnú plochu máme asi 60 cm a v pohode varíme a pečieme často a bez problémov fungujeme. http://www.modrastrecha.sk/blog/barra...
Odpovedať
Profilova fotka
Tazko povedat. Kedysi bola kuchyna srdcom domu. Dialo sa v nej prakticky vsetko lebo sa v nej kurilo. Panelakova kultura toto zmenila rozmery izieb a ustrednym kurenim. :-) Aj v malej michyni navaris co treba no dake spolocenske dianie uz v nej nebude fungovat.
Odpovedať
jedlo je srdcová záležitosť = kuchyňa je srdcom domu = preto sa robia haly
Odpovedať
@17antigona Fakt to vyzera super. Asi je to len o zvyku. Nie že by sme mali doteraz kuchyňu veľkú, ale miestnosť mala väčšiu metráž. Tá tvoja vyzerá fakt super. :) V byte plánujeme byť len na nejaký čas. Potom by sme chceli riešiť dom, tak musíme premýšľať už aj dopredu, či by nebol problém takto prerobený byt predať. čo sa týka izieb tie sú veľmi dobre vyriešené, len z tej kuchyne som mala trochu strach. Ale na 100% ten byt asi nikdy nebude vyzerať kým si to nespravíme podľa seba.
Odpovedať
@dorottka16 presne ako hovoríš, na 100% ti asi nebude žiadny vyhovovať, vždy pri niečom budú malé pochybnosti, ktoré časom aj zabudneš, že si riešila ;-) u našich sme mali peknú, veľkú kuchyňu, ale tá údržba...no a keď sme riešili túto čo máme teraz, vôbec som sa nezamýšľala nad tým, že je menšia. Brala som to ako fakt a snažila sa z priestoru vyťažiť maximum, aby mi vyhovovala a som spokojná.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Urcite sa tam da fungovat. Nie je to ideal, ale ten asi ani nehladate. Nie je to RD, tak sa kuchyna nemoze v nom porovnavat. Ta plocha pod oknom by ti mohla stacit na pripravu, krajanie atd. Nemoze sa v nej motat viac ludi naraz, ale urcite sa tak da zit.
Odpovedať
ak to má byť na trvalo a neplánujete sa po čase posunúť inde, do väčšieho bytu, do domu, tak ja by som do takej mini pidi kuchyne nešla. Neviem si predstaviť fungovať dlhšie na 0,75 m2 pracovnej plochy.
Odpovedať
@staronova praveze planujeme. Otazne je, ako bude ten byt s touto dispoziciou predajny..
Odpovedať
@dorottka16 preco by nemal byt predajny? mozno natrafite na kupcov ktori budu presne tak ako vy hladat nieco "prechodne", a okrem toho nie kazdy tuzi po velkej kuchyni, niekoho napriklad varenie vobec nebavi a tak v kuchyni travi minimum casu...
Odpovedať
menej sa nabehate , a chitro navarite, nie?
Odpovedať
tak my sme kupili byt kde bola starne mala kuchyna...asi 6m2...doma sme mali trosku vacsiu....ALE to som si myslela len do vcera ked nam dali linku....ta linka je velka a ma kopu uložneho priestoru OVELA viac ako ma moja mama...nemam v kuchyni stol.....ten bude v jedaleskej casti obyvacky kedže to mam spojene....a mam pocit, že tam je kopu priestoru aj na tancovanie....ciže ak to rozumne rozložis...premysli si ako by si to tam chcela zariadit
Odpovedať
Profilova fotka
@misana84 obavam sa ze to co vidis na foto je komplet kuchyna. Tam nie je priestor na vymyslanie priestoru, lebo tam skratka ziaden nie je. Podla mna - fakt mala kuchyna, pre rodinku nepostacujuca. Este aj to okno ubera miesto policiam nejakym. Ak to ale je prechodne riesenie a nemate decka, tak by som to nejako neriesil..
Odpovedať
Ja mam este mensiu napeciem uvarim vsetko
Odpovedať
@dorottka16 nasa kuchyna je asi polovicna ako je ta vasa. Ked som v nej sama tak problem nemam. Viem si vsetko usporiadat. Ale dvaja si tam ranajky nepripravia. V malej kuchyni musis mat stale poriadok. Ale myslim ze ta vasa je akurat. Ked som planovala novu kuchynu tak som chcela takuto velkost. Jedine co by som linke vytkla je jej usporiadanie. Je neprakticke mat vedla varnej dosky hned drez a ziadnu pracovnu plochu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@dorottka16 dobrý den... tak ako ste sa rozhodli??? kupili ste ten bytik?? ja mám zrejme taký istý ako je tento.. podla fotky, ale ešte je kuchyna v kuchyni .. ale chýba mi spalna lebo ja mám postel iba v obývačke za gaučom a to je o ničom...chcem to prerobit.. tak teraz zistujem možnosti ako by sa to dalo riešit... ak by som z kuchyne urobila splanu... a z chodby kuchynku..ako by som najlepsie využila ten priestor... stol bude v obývačke kde je teraz postel....
Odpovedať
Dobrý den. My to máme presne tak ako vy plánujete. Kúpili sme ho a tam kde bola kuchyňa je spalna. Vchod ktorý bol z chodby sme zrušili a namiesto dverí tam máme satnikovu skriňu.a do spálne sa ide cez obyvacku.. tam sú zrkadlove posuvne dvere a nikto ani nevie, že tam je nejaka ďalšia miestnost :)
Odpovedať
a ja som už zrušila vchod do kuchyne z obývačky ostal iba ten z chodby a v obývačke mám v tom vchode do kuchyne šatník... v byte som už urobila nejaké upravy pred 2 r. ale myslela som si že to tak bude stačit ak si dam postel do obývačky prave ku tomu bývalemu vchodu do kuchyne... akoby za gauč , ale vadí mi že nemám spalnu... a už ma to dost rozčuluje... ako sa vam žije v malej kuchynke a hlavne ako sa vam vari??
Odpovedať
Profilova fotka
@dorottka16 Problém nevidím v pracovnej ploche - pracovná doska, ale v tom že sa tam dvaja ľudia neobídu. Ja by som hľadaľ ďalej, sama cítiš - vnútorne, že je to na dve veci a aj že budeš mať problém pri ďalšom predaji. A nosiť neviem ako na ďaleko jedlo, tiež nieje veľmi praktické. Časom budeš viac a viac nadávať a ako vraví reklama varenie je radosť. Za mňa nie!
Odpovedať
Profilova fotka
@dorottka16 aha , až teraz som si všimol dátum, takže už je to pasé a dáno vyriešené. Pardón.
Odpovedať
Thorin, dakujem za radu, vážim si ju. Nakoniec sme sa ale predsa rozhodli pre tento byt. Vladka- Kuchyňa je malá, ale zatiaľ nám to až tak veľmi neprekáža. Možno keď budú deti, budem viac hromzit :) Ale popravde neviem si predstaviť napr. zachvilu aktuálne vianočné pečenie.. je fakt, že tam neni kde porozkladat si veci.
Odpovedať
Profilova fotka
keby som mala taku kuchynu tak sa asi zblaznim :(
Odpovedať
@dorottka16 neviem, ci je to taky isty byt ako mam ja, podla popisu to vyzera, ze mozno aj ano, napisem moju skusenost. Mala som dvojizbak, z kuchyne som si spravila spalnu (zvacsenu o balkon) a z chodby kuchynu. Hned vedla chodby (teda novej kuchyne) je obyvacka. No a zlepsovak je ten, ze som dala vyrezat kusisko toho panelu medzi chodbou a obyvackou, cim mi vznikol relativne velky otvoreny priestor obyvacko-kuchyne, co je skvele. Na spevnenie mi tam vlozili take ocelove U-cko, vlastne som si ako keby zvacsila dverny otvor - na velkost cca. troch dveri. Vyzera to super, kuchynu mam len v jednej linii a tam, kde bola stena, som dala stol, takze som mala kuchynu, jedalen aj obyvacku, spalnu a detsku, a to na 51m2 8-) Take mini, ale bolo to najlepsie mozno riesenie.
Odpovedať
Profilova fotka
nevedela by som si predstavit varit v takej malinkej kuchyni
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?