Má niekto umakard v kuchyni?

Profilova fotka
Ahojte! Staviame si domcek a na jar zaciname zariadovat. Chcem sa opytat, ci ma niekto skusenosti s umakardom v kuchyni? Obkladacky sa mi moc nepacia, sklo je pekne, ale trocha sa bojim, ze praskne. V jednom kuchynskom studiu v Martine som videla namiesto obkladu umakrd a vyzeralo to velmi pekne a nerusivo. Ma s tym niekto skusenosti? Manzel sa boji, ze sa to moze vlhkom a vysokymi teplotami pri vareni zdeformovat..... Tak, prosim, napiste mi svoje skusenosti! A ak pozna niekto niekoho v Martine, co vyraba kuchyne a je naozaj dobry, napiste meno resp. firmu. ďakujem :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
katka: my mame tzv. "pohladovy beton", je to trosku nestandardne, ale je to super... stalo nas to asi 100sk :-D a nie je s cistenim ziadna robota... ;-)
Odpovedať
katka: neblazni!! zajdi do starych panelakov, pozri si ako vyzera niekolko rocne umakartove jadro... dnes sa tohto papieroveho nepodarku kazdy zbavuje.... je to otrasne, nevkusne a kedze je v kupelni strasne vela par, tak to zvlhne zatuchne a bude to drzat miliooon bakterii....
Odpovedať
sharin ma pravdu..my sme to mali v byte a nikdy viac by som to nechcela..drhli sme to stale a nic nepomahalo..a to nehovorim,ze stacilo cosi spravit a hned sa to poskodilo 8-(
Odpovedať
katka, umakart je vlastne v dezéne ako pracovná doska, len máva hrúbku približne 1 cm, vyzerá to výborne, je to takmer bezúdržbové (nie ako spáry v obklade - to je hrúza), keď ti prskne olen, len umyješ. Kuchyňa vyzerá čisto, jednoducho, pravdaže aký vzor si zvolíš je tiež dôležité. Mám to tiež doma, som veľmi spokojná a nepoznám človeka, čo to má, že by bol nespokojný. Nabudúce zase umakartovú zástenu alebo sklo. Nič iné.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak umakart si pamatuju z dob bydlení v paneláku z koupelny, to bych si domů teda nedala. My máme za linkou desku z lamina ve stejné barvě, jako pracovní deska a nedám na to dopustit.Máme to už ve druhé kuchyni a je to absolutně bezproblémové s udržováním ,narozdíl od dlaždiček či skla. Do budoucího baráčku si to dáme do kuchyně opět. ;-)
Odpovedať
gigi, veď píšeš, že máš dosku z lamina v rovnakej farbe ako pracovnú dosku, čiže máš umakart. Lamino v dezéne pracovnej dosky neexistuje, je to proste umakartová zástena.
Odpovedať
a nedava sa ako zastena sololit? =-)
Odpovedať
nedáva, je to umakart, sololit len na zadnú stenu skrinky
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, dakujem za vase reakcie......vidim, ze su trosku rozne, ale tak to ma byt ;-) mna to tiez strasi z toho dovodu, co tu uvadzate.....panelakovy vizual ma fakt nelaka. Ale ked som to videla nazivo, vyzeralo to super, ten umakrd (aspon ta pani v kuch. studiu mi povedala, ze je to umakard) bol v rovnakej farbe ako pracovna doska a aj na dotyk to bolo uplne to iste, mala to asi 2mm hrubku. A myslim si, ze tak ako lahko sa umyva prac. doska, ze tak lahko pojde aj to. hellosona: ,,pohladovy beton,, ako to vyzera? nie je to ako kurylplast ci ako sa to vola :-D viem, ze si to davaju na schody, okolo dvier a tak. tak take nieco? stolverka: tak vy ju mate az 1 cm hrubu? toto bolo len 2 mm, tak neviem, ci je to to iste....musim sa poobzerat aj po takej hrubsej ako mas ty......
Odpovedať
ja si myslim ze sa neda zrovnavat predstava panelakoveho umakartu - teda jadra kt. sme mali vsetci rovnake a zasteny vo forme umakartu za kuchynskou linkou .. ved moze byt biely alebo 1000 moznych dekorov podla typu linky... v tom pripade mi to nepride take odpudzujuce ako ten sivo biely umakart v kupelnach :-)
Odpovedať
my mame tiez pracovnu dosku a tenzadny panel rovnaky.mne v rosnicke co kde sme to boli kupovat ze je to sololit.ale je to jedno ja som spokojna .da sa to umyvat je to hrube.vobec mi to nepripomina umakart z kupelky.
Odpovedať
ako tak citam, tak mam este riadne medzery v tejto oblasti... lebo hned ked sa napisalo umakart, tak som si predstavila nase stare jadro a ked ho davali dole, tak to bol fakt odstrasujuci pohlad... nejde ani o farby, sak tych moznosti je nespocetne mnozstvo (to nase bolo akoby modry mramor, ale aj tak bolo otrasne... ) toto je zrejme nieco nove a pri najblizsej navsteve dakeho kuchynskeho studia sa na to isto opytam a som zvedava ako to vyzera nazivo a ake to je na "omak" :-p
Odpovedať
Článok sa načítava...
tak ja som si pozrela nasu cenovu ponuku na kuchynu a ako zastenu tam mam uvedenu DTD 18mm..tak teraz neviem ...pisete ze existuje len umakart =-)
Odpovedať
Profilova fotka
stolverka: nechtěla jsem to rozepisovat podrobně,ale my máme na povrchu vstvu folie, pak část z pravého dřeva a pak protiplísňovou folii na zdi....a řekli nám při výrobě, že je to lamino.tak proto jsem to tak nazvala. Nechtěla jsem takovou tu desku, co se běžně prodává v marketech a je tam mezi vrstvama dřevotříska, zrejmě o té píšeš...
Odpovedať
Ahoj, také máme v kuchyni stejný materiál jako na pracovní desce, jen s tím rozdílem, že deska má 4cm, a ten "obklad" jen necelé 2 a jak se tu už psalo, příště jedině toto nebo sklo, kachličky se spárama nikdy. Toto jsme měli i v podnájmu, kde jsem z toho měla trochu strach, když v tom byl plyn.sporák, ale vydrželo to dost. I teď mi občas ujede nůž, ale deska je bez škrábance. A jinak souhlas s Digi, nekupovat něco takové za pár korun v marketech, my to objednávali od stolaře, stojí to docela dost, ale u nás je to nenamáhanější část kuchyňské linky.
Odpovedať
ahoj tak se přidávám do klubu "umakartových desek" ;-) ...máme za linkou to samé co na pracovní desce..je to lamino..ale nějaké trošku jiné než z kterého se vyrábí kuchyňské linky, na omak je to takové jako hrubší
Odpovedať
len pre vysvetlenie, lamino býva spravidla 1,6 alebo 1,8 hrubé a je to niečo úplne iné ako umakart, ten býva hrubý 0,8 až po 1,4 cm aspoň tie čo poznám ja. Niekto ako napr. hviezdicka môže mať použitú zástenu aj lamino 1,8 hrubé, len to nie je vhodné za plynový šporák, ale niektoré kuch. štúdiá to i napriek tomu používajú. Záleží ako má hviezdička riešenú linku a akú varnú dosku má. ad rosnička: je som tiež zažila v obchodoch a zažívam, že ma presviedčajú o blbostiach.
Odpovedať
stolverka: samozrejme ze plynovy sporak nebudeme mat ;-)
Odpovedať
hviezdi, to je dobre, lebo je to nebezpečné ;-)
Odpovedať
ale dakujem za upozornenie aj tak... aj ked nechceme plyn, netusila som to :-N
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, tak to o tom plyn. sporaku som nevedela a planujem ho mat, myslite, ze ten umakart by nevydrzal tu teplotu?
Odpovedať
ak si si všimla, v súvislosti s plynom sme písali o lamine, umakart je v pohode a je vhodný za plyn.
Odpovedať
My měli v pronájmu (1,5 roku) za plynovým sporákem právě nějaké obyčejné lamino a ten sporát byl fakt hodně starý a občas šlehaly plameny trošku víc (trochu nám rozpustily ucha u hrnce :) a lamino drželo, až jsem se divila. Ale ať mám jakýkoliv sporák, tak stejně nechodím nějak nikam pryč, když je v provozu.
Odpovedať
Profilova fotka
baby....a kolko asi vychadza ten lamino alebo umakar?....ja som tam chcela dat zrkadlo, ale nie skelenene, ale rozmyslal som, ze by som iba zrkadlovu foliu nalepila na stenu....co myslite, islo by to aj tak?
Odpovedať
ahoj já mám v kalkulaci kuchyně...obklad deska 2,7m ..4388,-
Odpovedať
nam to vychadza - zastena DTD 18mm za digestor 1112sk a zastena DTD 18mm 4,95m 2400sk
Odpovedať
Profilova fotka
dtd standardnej hruby 18 mm nie je určená na zástenu (povrch časom "obhorý", "napučí". pretože povrch nie je odolný ako vysokotlaký laminát používaný na pracovných doskách a zástenách hrúbky 8-10 mm) viac http://www.dobremag.net
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my máme v kuchyni pod linkou stejnou desku, jako je korpus linky. Na kachličkách jsme se nemohli shodnout a truhlář nám poradil tu desku a vypadá to krásně. Tu kuchyň to pěkně sjednotí, vypadá taková luxusní :-) Sporák máme plynový, takže za ním máme plech. Když slyším umakart, tak si taky vzpomenu hned na panelákové hnědé jádro:-) Ale tak možná, že teď už se dělají jiné.
Odpovedať
ahojte ja budem mat zastenu farba dreva cca 16 tis tak neviem 3,5m cca ci je to kvalita ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte....my sme sa rozhodli dat zastenu s laminatu....neviem, aku hrubku, lebo stolar nam to odporucil a aj nam to objedna.....ja som povodne chcela zrkadlovu zastenu, ale bala som sa, ze by to popraskalo.....tak som rozmyslala, ci by sa nedala na tu laminatovu zastenu nalepit zrkadlova folia resp. tapeta?????....neviem, ci by vydrzala v oblasti sporaku kvoli teplu....co myslite?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?