Má niekto skúsenosti s digestormi od značky Falmec?

Chcela by som vás poprosiť či má niekto skúsenosti s touto značkou a čo je dôležité pri kúpe digestora. ďakujem
Odpovedať
@lenieta25 Ahoj, skúsenosť s touto značkou nemám, mám inú značku digestora, ale dosť som sa venoval digestorom pred kúpou a toto sú moje nazbierané poznatky. Najdôležitejšie na kvalitnom digestore je výkon a hlučnosť. Je dôležité aby kubatúra motora bola adekvátna k veľkosti priestoru, v ktorom bude kuchyňa (prípadne kuchyňa s obývačkou). Môj digestor má 900m3 motor a s odťahom som veľmi spokojný. A spokojný som najmä preto, že pri tom výkone motora ide ozaj potichu. Na prvých dvoch stupňov ani neviem že ide a na ďalších dvoch počujem len šušťanie vzduchu. Pre moju priateľku ešte bolo pri výbere digestora dôležité materiálové spracovanie, aby ho nemusela stále čistiť. A aj ona je s výberom veľmi spokojná :-)
Odpovedať
@skywalker10 prosím ťa a môžeš mi napísať značku alebo poslať link tvojho digestora? Dík
Odpovedať
Profilova fotka
@lenieta25 my sme akurat vcera kupili z elika.sk na niektore modely maju ozaj dobre zlavy ale ako napisal ten pan predomnou,urcite treba zvolit spravny vykon digestora a taktiez si dat pozor na db hluku ak nechces aby to doma vyzeralo ako na letisku pri odlete boeingu :-D
Odpovedať
@lenieta25 Ahoj, značka je MaxFire
Odpovedať
Polovicu digestorov na trhu vyrába taliansky Faber. Faber vyrába pre Bosch, Siemens, Electrolux, Nardi, Franke a mnohých ďalších. Väčšina značiek potom rieši iba dizajnové rozdiely a niekedy ani to nie, totožný digestor sa predáva pod rôznymi značkami, pritom cenový rozdiel môže byť značný, keďže každá značka má vlastnú cenovú politiku.
Odpovedať
@calimero Dovolím si tvrdiť, že mám o digestoroch čo to naštudované a teda si myslím, že všetky tie značky, ktoré vyrába Faber (ako si uviedol) sa parametrovo nepribližujú k tým od MaxFire a určite aj niektorým ďalším značkám. A teda cena nie je len vecou cenovej politiky. Všetky značky, ktoré si spomenul vyrábajú komplet elektrospotrebiče do kuchýň (rúry, mikrovlnky, umývačky atď). MaxFire pokiaľ viem vyrába len digestory.
Odpovedať
zavisi aj od umiestnenia varnej dosky. Niekedy mozes riesit len priestorove, niekedy mozes vyberat z kominovych, niekedy len presny dizajn. u mna zavazi material, ako sa to da cistit a ked uz to mam pouzivat, nech ma saci vykon. Stale mam ale v zalohe okno, ktore vyriesi problemy. Niekto riesi hluk,ja som ho nepustala na celu dobu varenia, cize trochu raketovych turbin ma nerozrusilo na par minut zapnut. Popravde som posledny digestor mala len na paradu, ani svetlo som na nom nezazinala. Sila zvyku zohrava tiez rolu
Odpovedať
@skywalker10 však ja som o MaxFire nič nepísal. Ešte raz si prečítaj môj príspevok a pochopíš, čo som mal na mysli.
Odpovedať
@calimero však ja nevravím, že si o maxfire niečo písal, len som to porovnal s tými, čo si spomenul :-)
Odpovedať
@skywalker10 Faber tiež vyrába iba digestory, preto si ich u neho nechávajú vyrábať aj iné značky, pre ktoré by bola výroba a hlavne vývoj neekonomický. Faber má vo svete celkom dobré renomé a v jeho prípade sa dá uvádzaným parametrom veriť. Otázka je, ako je to u iných, menej známych výrobcov, keďže meranie prietoku a hluku digestorov nereguluje žiadna záväzná norma, a každý výrobca môže použiť vlastnú metodiku merania. Takže v skutočnosti sa môže stať, že Faber s prietokom 600 m3/hod. môže mať rovnaký výkon ako digestor iného výrobcu s uvedeným prietokom 800 m3/hod. Videl som kopec lacných a pekných digestorov dovážaných spravidla z Poľska s takými papierovými parametrami, že sa mi zatočila hlava. Skutočnosť je však úplne inde. Inak ja Faber neobhajujem, aj keď sám som kúpil Electrolux vyrobený u Fabera v Taliansku. Ale to, že si u neho nechávajú vyrábať aj také značky ako Siemens, Bosch alebo Franke o niečom svedčí. Sám budem používať digestor v recirkulačnom režime a výhodou Fabera je, že kompatibilné uhlíkové filtre sa dodávajú pod všetkými značkami, pre ktoré Faber vyrába. Možem teda vyberať spomedzi širokej škály filtrov Bosch, Siemens, Electrolux, Faber podľa aktuálnej ceny. Navyše Faber dodáva aj recyklovateľné uhlíkové filtre, ktoré majú vyššiu účinnosť a je možné ich oprať v umývačke a použiť na viackrát. Takéto filtre vyrába, pokiaľ viem, iba Faber a Elica.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?