Lepsi navrh kuchyne

Ahojte strechaci. Idem si davat novu kuchynu do bytu a mam troska dilemu ako ju rozvrhnut. Cize by som vas rad poprosil o nazory, pripadne nejake tipy ako ju vylepsit. Spravil som si 3 jednoduche navrhy, ako zhruba by som si to predstavoval. Rozvody elektriny, plynu a vody sa este len budu dokoncovat, takze na tie netreba brat ohlad. Budem rad za kazdu radu.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ja som za prvy. Myslim ze cloveku padne vhod, ked ma sporak pri rure.. pretoze ak nieco uvari a potom popripade to da napriklad zapiect tak s tym aspon nemusi ist cez celu kuchynu ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som skor zvazovala moznost sporak pri umyvadle, ked varis polievky alebo celkovo kde prilievas vodu, tak nebehas cez celu kuchynu
Odpovedať
Ako zene, ktora vari casto mi vadi, ze sporak a umyvadlo su daleko od seba, co je neprakticke. Prenasat treba neraz horuce hrnce,zliat horucu vodu z hrnca,alebo dolozit umyte a kvapkajuce potraviny do hrnca na sporaku. Cim mensia vzdialenost,tym lepsie. Nielen kvoli bezecnosti,ale hlavne sa neuspini vsetko "cestou" pri prenasani. Pri planovani kuchyne treba brat do uvahy v prvom rade prakticnost,aby si zena usetrila kopec zbytocnej roboty a nabehala sa co najmenej ;-) @mstevino urcite je vhodnejsie horuci pekac polozit na odkladaciu plochu drezu,ako na sporak, ci uz sklokeramicky,alebo indukcny.
Odpovedať
@majki555 tvoj nazor uplne chapem, problem je v tom ze ak by som chcel mat varnu dosku a drez vedla seba, tak jedno z toho by muselo byt asi v rohu aby bolo medzi nimi aspon trocha miesta. A ani jedno do rohu nechcem dat :) @mstevino medzi rurou a varnou doskou bude nejakych 40-60cm miesta co by na pekac mohlo stacit a varna doska bude plynova, cize na tu by sa mohol dat kludne polozit aj velky plech?
Odpovedať
Ja by som zvolila prvý návrh len by som drez presunula tam, kde máš 60 cm zásuvky s odkvapávačom smerom do rohu. Myslím, že skrinka pod drezom nestačí 40 cm, väčšina drezov, čo som pozerala potrebovala aspoň 50 cm skrinku. Ešte sa mi tam zdá málo horných skriniek, predpokladám, že to je kvôli vzdušnosti, len neviem, kde by som uskladnila všetky moje kuchynské haraburdy. Uprednostnila by som praktickosť pred dizajnom.
Odpovedať
@mairam presne taky som jeden navrh mal. Tam ma odradzalo asi len to, ze by som mal odkvap na lavu ruku, co sa mi zda byt strasne neprirodzene :) Co som si zistoval tak drez by nemal byt problem do 40cm skrinky, vacsina vaniciek je max 40x40, takze dufam ze to budestacit. Ak nie tak mozem prerabat :) A skriniek hore je fakt malo, ale to len preto ze to je kuchyna zatial pre jednu, max dve osoby. Casom keby bolo treba viac, tak skor dokupim nejaku vacsiu potravinovu (na tu mam miesto na opacnej stene, kde bude aj chladnicka)
Odpovedať
@madmat33 Ja mam momentalne medzi odvapavacou plochou umyvadla a sporakom 20cm.Uplne to postacuje. Budes mat umyvacku, takze rucne umyvanie budes pouzivat minimalne.Takze ak by aj tato plocha bola trochu v rohu,nebude ti to az tak vadit. A 1.navrh /umiestnenie sporaka blizsie k rure/ sa mi zda oproti 3.-mu lepsi v tom, ze digestor ti potiahne aj vypary z rury,ked bude treba ;-)
Odpovedať
Mas to fakt daleko od seba , nabehas sa pri vareni pre kazde deci vody na podliatie budes behat, ak budes chciet odniest spinavu varechu do drezu zasa behat. Zlievanie zemiakov a cestovin ani nevravim. Odkvapkavac ja nemam a ani nechyba. 40cm drez jasne ze nedas do 40cm skrinky. Horne skrinky su uplne chaoticky ulozene, bud ziadnu alebo ich pridaj. Nevidime podorys tazko radit, chladnicka na druhej strane kuchyne tiez nemusi byt prakticka.
Odpovedať
umývadlo strč do rohu. inak tam máš nevyužitý priestor. podla mna je to praktickejšie. a horné linky mi prídu úsmevné. ´:-)
Odpovedať
ja som napríklad aj za to aby rúra bola pod úrovnou prac. dosky. budete mať viac pracovného priestoru. ale to je môj názor
Odpovedať
@madmat33 s tým drezom si to ešte zisti, náš má šírku len 385 mm a musel ísť do skrinky 500 mm, ani 450 nestačilo.
Odpovedať
Ok tak som zobral do uvahy nejake rady a malinko to zmenil. Drez do rohu urcite nechcem, takze toto je asi najblizsie ako ho mozem dat. Tie horne skrinky nie su uplne doriesene, lebo ten program tam nema idealny vyber, hlavne hornych do rohu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@madmat33 tiež by som zvolila ten návrh prvá. Je fakt lepšie keď máš sporák pri rúre, budeš to mať bližšie a ešte by som možno hneď aj umývadlo dala pri sporák, že všetko by si mal na tej jednej pracovnej doske
Odpovedať
nemozes dat do rohu aspon odkvapkavac? aj tak roh nevyuzijes to su najhorsie casti kuchyne najlepsie je aj sa im da vyhnut. a ruru na tu druhu stenu.
Odpovedať
@madmat33 roh si nechaj s pravým uhlom, je to krajšie ako skosený a zváž odkvapavač naľavo, to je najrozumnejšie využitie rohu a vpravo od drezu ti potom zostane pekne veľká pracovná plocha. Inak kde je okno?
Odpovedať
@mairam neviem, mozno sa mylim, nikdy som odkvap v rohu nevidel, ale nezaberie len cast tej rohovej casti a potom mi tam zostane uplne nevyuzitelna plocha? Kdezto takto mam 2 pracovne plochy a dost miesta medzi sporakom a drezom pre pripad ze by tam napriklad chceli byt dvaja ludia naraz.
Odpovedať
V rohu moze byt rychlovarna kanvica, hriankovac, kavovar. Ja mam odkvapkavac vlavo 8 rokov a je to uplne v pohode. Proste umyjes v oboch rukach a odlozis lavou. Drez do rohu by som nikdy nedala. Hlavne dat drez a umyvacku co najblizsie k sebe. Do rohovej skrinky by som pouzila vysuv. Inak je vacsina priestoru zabita. Co by som urcite nechcela je chladnicka mimo linky, resp. vedla chladnicky je velmi dobre mat odkladaciu plochu. Suhlasim s tym, ze potravinova skrina je lepsia ako horne skrinky. Hlavne ak je clovek nizsi, horne skrinky nevyuzije efektivne.
Odpovedať
@madmat33 Radsej jedna siroka pracovna plocha,ako dva,ci tri kusky. Na co by si chcel vyuzivat tu rohovu cast? Tam sa dost zle stoji a nieco robi,takze aj tak sa bude najviac vyuzivat ta najsirsia plocha. Inak, ta vrchna cast mi pride iba taky chaoticky zlepenec. Nepacilo by sa ti tie vrchne skrinky dat po celej ploche a digestor dal iba skrinkovy,taky nenapadny,pod jednu zo skriniek? Skus urobit navrh a priloz ;-) Ja som mala tiez prv nerezovy,volne stojaci digestor,ako mas na navrhu. Bol pekny,pokym bol novy.Po case bol len na ostaru,plocha ospatnela od mastnych vyparov,nepomahali ziadne cistiace prostriedky. Vyhodili sme ho,dali sme novy,skryty v skrinke.Otvori sa,len ked ho treba. Nemozem si vynachvalit :-) :-D Vela ludi si dava velky, vyrazny digestor len preto, ze je to "in". Po case ho vacsina ludi vyuziva minimalne,radsej otvori ventilacku,ako pocuvat hucanie,pocas celej doby varenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@madmat33 fakt by som do rohu aspon ten odkvapovac dal
Odpovedať
Profilova fotka
@madmat33 Chvalim ze v spodnej casti planujes vsetko vysuvy, je to najpraktickejsie riesenie spodnych skriniek. Kde planujete odpadkovy kos? Samostatne stojaci alebo zabudovany v skrinke? Vysuvy by som doporucovala planovat tak, aby boli 'zarovno'. Napriklad ta 40cm skrinka medzi rurou a varnou doskou by mohla mat 3 vysuvy take iste ako skrinka pod varnou doskou. Nad tou rurou uz nic nebude?
Odpovedať
@madmat33 ako obdivujem ze ty ako chlap sa ti chce s tymto takto hrat s tymi navrhami
Odpovedať
Profilova fotka
@madmat33 tiez ako aj niektore baby by som nechala ten roh aby mal pravy uhol
Odpovedať
Profilova fotka
@madmat33 Ja mam prave umyvadlo v rohu a som velmi spokojna...aj v novom dome to budem mat podobne :-D Mam dole celkom slusnu skrinku a skladujem tam kuchynsku chemiu, papierove utierky, handry...a pod.veci... Takyto roh co mas ty (je podla mna) dost zly a tazko vyuzitelny. Moji rodicia tam tiez chcu dat teraz odkvapavac ako navrhuje @atlaska Onibyvaju v cinziaku a rohove umyvadlo ako mam ja sa im tam nezmesti, inac by ho dali...
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím. Nebolo by možné dať aj pôdorys, z ktorého bude jasné aká je kuchyňa, kde sú dvere a vzťahy k ostatným miestnostiam. Dosť by to pomohlo, lebo takto je to o riešení zle využitého a nevyužiteľného priestoru. Ináč súhlasím príspevkom nado mnou. Čo blok kuchyne to iná ves. Spodok je, čo sa týka dizajnu, úplne rozbitý. Pokúsil by som zjednotiť úrovne jednotlivých zásuviek s cieľom dosiahnuť pravidelnú mozajku špár. S tou rúrou to tiež nebude jednoduché. Ak je jej spodná hrana na úrovni pracovnej dosky, čiže cca 90 cm, tak ovládače budú vo výške cca 140 cm a stredná koľajnička niekde okolo 110 až 120 cm. Nebude to príliš vysoko? Tiež súhlasím s názorom, že ukončiť túto skrinku v tejto výške je mrhanie miestom, nehovoriac o tom, že sa to bude ťažko čistiť a využitie bude tiež problematické. Roh by som tiež nechal 90 stupňový. Aj pre taký variant existujú zásuvky. Na žiadnom obrázku nie je rozmer tej rohovej skrinky. Ako som spomínal, hodila by sa dĺžka stien. Z toho posledného návrh by sa dalo vychádzať, no treba na ňom ešte popracovať. Ak dáte pôdorys a celkové rozmery a budete mať záujem tak sa pokúsim niečo nakresliť. Držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka_21 no to by som ani nepovedal ze v rohu umyvadlo moze vyzerat tak fajn a urcite to je aj z praktickeho hladiska fajn, ze?
Odpovedať
Profilova fotka
@rolandos123 Kazdemu vyhovuje nieco ine...mne sa nepacia tie rohy a su tazko vyuzitelne. Ja mam skusenost s umyvadlom takto v rohu a u mna velka spokojnost. Daju sa tam kupit aj relativne velke umyvadla, takze ani v tom nie je obmedzenie. Ked umyvam riad, nikomu nezavadziam :-D :-D :-D Mne vyhovuje aj ten priestor pod...do skrinky sa tam vojde aj vedro, takze miesta kopec, pristup tiez v pohode.... Videla som riesenie takehoto rohu aj tak, ze umyvadlo bolo vyvysene (tak ako sa odporuca). Ked je zapracovane do pracovnej dosky, taketo vyvysenie sa robi tazsie...
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka_21 ano to mas pravdu, mozno sa tu teraz obuju do teba viacere zeny ze im by to takto nevyhovovalo, ale presne ako si napisala kazdy je iny a kazdy chce nieco ine a kazdemu sa nieco ine paci. Hlavne je ze si ty spokojna:-)
Odpovedať
@lenka_21 ja som mala drez ako na obrazku co si pridala a nevadilo mi to nejak extra. ja mu radim aby dal odkvapkavac ak ho uz chce do rohu. ale kedze nevieme sko vyzera podorys skoda radit.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska moji rodicia budu mat teraz odkvapavac v rohu ako navrhujes... Prave preto, ze teraz ho maju prazdny a nic tam nevedia dat... Uz som to tu zopar krat tak videla a aj to usetri z pracovnej plochy ak ma niekto menej miesta... No mne to v rohu tak vyhovuje, ale vsetko je otazka zvyku... @simurko ano a preco??? ..zatial mi to nikto nekritizoval, dokonca jedna baba si to dala tak isto spravit ked videla moje foto terajsej kuchyne. No naozaj je to o tom komu co vyhovuje...:-) Teraz frcia velke keramicke umyvadla a tie sa do rohu nedaju dat... ;-)
Odpovedať
@durim Tie skrinky vyzeraju chaoticky, lebo tam viem dat iba to co ma pusti program, v ktorom toho moc nie je kedze je zadarmo. Nakoniec som sa rozhodol dat ten odkvap predsa len do rohu a jednokridlovu rohovu skrinku. Prvy obrazok je klasicky moj navrh, druhy mi spravili v studiu. Co trochu stazuje planovanie je to, ze sa balkon otvara smerom k rure (blbe riesenie, ale lepsie nevymyslim, mozno niekto iny). Medzi plne otvorenym balkonom a stenou kde je drez je 220cm. Uz som celkom zmiereny s tym ze rura bude za balkonom, jedine ze by niekto prisiel so super riesenim ako sa tomu vyhnut :) Prikladam aj velmi jednoduchy podorys, snad pomoze.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?