LED podsvietenie kuchynskej linky z 2 casti

Ahojte, vie mi niekto poradit s osvetlenim kuchynskej linky ? mam 2m priestor ktory potrebujem osvetlit, chcem vsak osvetlenie rozdelit na 2 samostatne ovladane casti. napr v polovici bude ovladanie, ktorym zapnem bud lavu alebo pravu stranu. idealne napajane jednym adapterom, ktory bude tahany z pravej strany kde mam zasuvku. prikladam jednoduchy nakres. za kazdu rozumnu radu vopred dakujem.
Odpovedať
@m4cbeth vyrabaju sa mikrospinace priamo do AL listy pre led pasy bud bezdotykove tie dokazu aj intenzitu osvetlenia menit v niekolkych stupnoch alebo dotykove
Odpovedať
Profilova fotka
@m4cbeth potrebujes dvojity vypinac do neho privedies vstup z adaptera ten das na obe polovicky a na druhu stranu zapojis led pasik.
Odpovedať
@psychx nedas nejake linky na material z ktoreho to poskladam ? vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@m4cbeth v podstate potrebujes vypinac http://img2.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/... a to je viac menej vsetko, uz len zapojit kable. a to na oba vstupy vo vypinaci prepojis kablikom das tam + z adaptera. vystupy zapojis do led pasikov a druhy kablik z led spojis dokopy a pripojis na - z adaptera.
Odpovedať
@m4cbeth daj to v celku, led nežerie veľa a pekne symetricky ti to osvetlí celú linku. po čase ťa omrzí zapínať pravú -ľavú...
Odpovedať
@m4cbeth Všetky riešenia sú fajn len škoda že pri nich bude adaptér bežať nonstop. Ak by si to chcel napojiť jednotlivo tak budeš potrebovať 2x adaptér. Skôr sa prikláňam k tomu zapojiť to spolu a nevymýšľať to na polovicu. Led pás má malú spotrebu a pri rozdelení napájania na dve časti bude adaptér brať elektrinu aj keď bude ledka vypnutá (ak použiješ iba jeden adaptér) a to je podľa mňa blbosť platiť za niečo čo nevyužívam. Budeš brať elektrinu aj keď nebudeš svietiť .Pekný deň.
Odpovedať
ja by som riesil len jeden pas a ked tak si tam daj stmievanie ak potrebujes slabsie svetlo
Odpovedať
Tiež sa prikláňam k verzii bez rozdelenia pásiku na dve vetvy. Pri tak krátkej dĺžke (2m) by to ani nemalo nejaký význam. Nehovoriac o zbytočnej spotrebe elektrickej energie pri použití len jedného trafka, alebo investície sumy do druhého trafka. Keď už tak, použil by som skôr ten stmievač ak chcete podsvietenie využívať aj v tlmenom (intímnom) osvetlení. Predpokladám že preto chcete dve vetvy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
momentálne tiež rozmýšľam aký typ svietidla pod vrchné skrinky mám kúpiť ;-) nemám predstavu, čo sa všetko vyrába a používa momentálne, dáte mi nejaký ti, čo mám hľadať v obchodoch ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?