Lakovany laminat na dvierka kuchynskej linky

Profilova fotka
Ahojte strechaci/ky, v nemenovanej predajni mi ponukli kuchynu Nobilia, kde by boli dvierka z lakovaneho laminatu. Vobec neviem, co si pod tym predstavit, co su to klasicke dvierka z laminovanej drevotriesky nastriekane lakom?, je ten lak viacvrstvovy a pod.? Vedel by mi niekto poradit? Vopred vdaka.
Odpovedať
Technologicky je na lakované dvierka najvhodnejšia MDF doska. Vyrobiť lakované dvierka z MDF dosky je náročnejšie, teda aj drahšie, preto sa výrobcovia snažia šetriť, tak lakujú aj laminát, čo nie je najideálnejšie, lebo je to laminovaná drevotrieska, na ktorú treba nalepiť hrany a časom sa v mieste spoja nalepenej hrany a dosky prepadne lak. Takže, ak chceš kvalitu, tak by som ti odporučil lakované dvierka, ktorých stred je z MDF :)
Odpovedať
Profilova fotka
Skusim otazku postavit este inak. Lakovane MDF dvierka su nad moj rozpocet. Je mi jasne, ze foliovana MDF je lepsia nez klasicky laminat, to neriesim. Ale co je lepsie, klasicky laminat vs. lakovany laminat? A lakovany laminat vs. foliovana MDF?
Odpovedať
Profilova fotka
@katika_ba no podla mna laminat olepit hranou a potom ho nalakovat je najvacsia blbost, to by som radsej nechal laminat laminatom, bude to urcite lepsie, z tohto podla mna je najlepsie foliovana MDF, ale tiez zalezi od kvality nalepenia (natavenia) folie, lebo tiez sa moze zacat odliepat, lepsi je senosan + laserova ABS hrana alebo akrylova
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?