Kuchynský robot Kenwood

Ahojte, práve mi po dvoch mesiacoch dosúžil Bosh 4655. Povedala som si, že ak mi tento odíde, tak si kpňúpim už fakt dobrý..celokovový. Čo som doteraz pozerala, tak ma zaujal Kenwood Major Titanium 023 - je super v tom, že má obrovský výkon, obrovskú misu. A však otázka je, či také delo vôbec využijem, keďže je to cenovo najnáročnejší stroj. Údajne je aj rozmerovo dosť objemný, že keĎ sa s ní prácuje, tak potrebujete 1m2 len na stroj. Je to v malej kuchyni dosť nepraktické. Tu ma teda odrádza tá objemnosť samotného stroja a cena. Potom sa mi veľmi pozdáva Kenwood KMX8, ten má síce menšiu misu, ...to by tak ani nevadilo, ale ten výkon 500 W sa mi zdá veľmi nízky. Čítala som kdesi recenziu, že uhnieti aj medovníkové a linecké cesto - ktoré čo ja viem, je fakt dosť tuhé(hlavne to medovníkové). Obávam sa, či by mi celý stroj nepochodoval na linke. Lebo skúsenosť z predošlým Bosh bola taká, že má výkon 450 W a mal by zvládnuť kysnúté cesto...tak ten môj tak zvládal, že "pochodoval". Takže pri tomto sa mi zdá nízky výkon na to, že je to kovový stroj. Potom som kdesi čítala, že aj poťahovku na tortu ktorýsi zamiesi...ale to už fakt neviem, ktorý to bol. Veľmi je tiež obľúbený KitchenAid, avšak ten som radšej už ani nepozerala...lebo pri tých cenách by som už asi fakt plakala. Čo sa týka využiteľnosti, tak potrebujem hlavne na vymiešanie piškóty, krémov, veľmi by som ocenila aj to kysnuté cesto, o medovníkovom nehovoriac. Potom sa mi na tom Bosh veľmi páčil elektrický struhák, bez toho si už život neviem predstaviť, lebo neznášam ručné strúhanie. No a mlynček na mäso. Ak by bol odšťavovač, nenamietala by som. Mixér však vôbec nepotrebujem. Poradíte mi, ktorým smerom sa ubrať?
Odpovedať
1
2
@janinkakvetinka aj mna by zaujimali realne skusenosti s tymito robotmi, teda hlavne kitchen aid, si ma prekvapila s tym vykonom, ze 500 je malo, ten kitchen aid artisan ma iba 300 W a v popise v jednom eshope bolo uvedene: Robot je vybavený veľmi výkonným 300 W motorom s desiatimi rýchlosťami od 58 do 220 otáčok za minútu. ja predpokladam, ze vyslahat lahke piskoty zvladne kazdy z nich, no mna tiez zaujima hnetenie cesta, kysnute a tak, to by bola skvela uspora casu takze kto ma tieto zazraky?
Odpovedať
@myparis no vidíš to, tak to je ďalšia otázka...tie výkony...lebo ten môj - dúfam, že čochvíla bývalý bosh mal 500 W a pri kysnutom ceste mi skackal po linke. Pre mňa je tiež príťažlivý taký robot, čo vyhnieti aj túhé cestá. Pri tom KMX8 som čítala recenziu, že vyhnieti aj medovníkové cesto - to som písala aj v tej mojej úvodnej otázke..či diskusii... a ten typ má výkon 450W..len zas je kovový - tak možno tá váha to skackanie udrží na jednom mieste
Odpovedať
Ja mám tento, http://kuchynske-roboty.heureka.sk/ke..., je to menší "MAJOR", je v pohode zatiaľ.
Odpovedať
@1zaza ĎAKUJEM Ti veľmi pekne, že si sa ozvala...prosím Ťa skúšala si v ňom aj medovníkové, alebo linecké cesto?
Odpovedať
priznám sa, neskúšala som ho na také cestá, ja ho používam hlavne na torty, ale dievčatá, čo ho majú, tak ho používali aj na iné cestá a vraj vymieša. Je celokovový, tak je aj hlučnejší, ale to mi vôbec nevadí. Mám ho 3 roky, pravidelne maká takmer stále, dávam mu riadne zabrať. Dúfam,že som ho teraz neuriekla :-) @janinkakvetinka
Odpovedať
ja som ten bosh používala riadne...strúhala, mlela, šlahala, hnitila...ale na to kys. cesto to už bolo na neho moc myslím
Odpovedať
Presne takúto diskusiu hľadám, potrebujem totiž kúpiť kvalitný kuchynský robot. Už mám viac-menej vybratý, ale aj tak by som bola rada, keby mi niekto napísal, aké má s ním skúsenosti a či sa dá príslušenstvo (metly, strúhadlá, mlynček na mäso) umývať v umývačke riadu. http://kuchynske-roboty.heureka.sk/ke...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ja mám vyššie spomínaný kenwood km023 a som maximálne spokojná, kysnuté cesto v pohode, medovníkove som zatiaľ neskúšala, a čo sa týka velkosti tak nie je tak velký, aspon mne sa tak nezdá, už by som nemenila
Odpovedať
Profilova fotka
@janinkakvetinka ahoj, čo sa týka kenwoodu a jeho "slabých"500W zvládne všetko. celokovové prevody a priamy prenos na metly viac nepotrebujú. Pracujem elektre kenwood som testovala teda iba hodinu ale prišlo mi, že okrem zbíjačky prežije všetko. Bosch som videla pracovat ale netestovala som ho sama.
Odpovedať
@daniela15 už máš kúpený? :)
Odpovedať
@janinkakvetinka áno, už je kúpený a v prevádzke, je perfektný, nemal zatiaľ s ničím problém. Má len jednu nevýhodu, že príslušenstvo (metličky, háky ...) by sa nemali umývať v umývačke, škoda, na umývačku som zvyknutá, ale ani umývať ručne nie je problém :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
@daniela15 @janinkakvetinka , prosím o info ako ste nadalej spokojne s výberom robota. Prosím o referencie na tie spotrebiče, pre ktoré ste sa rozhodli a hlavne či by ste niečo zmenili vo svojom výbere.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my máme kenwood major titanium, je uplne, skvely fantasticky nenachadzam slov
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela15 , ak dobre vidím, nema struhanie, sekanie, mixovanie, mlynček na maso, odšťavovanier. Cekom dosť mu toho za tú cenu chýba. V rade bosch MUM sa toto dá kúpiť v o dosť lacnejšej variante. Ale potom neviem aká bude zas kvalita.
Odpovedať
Profilova fotka
@maskalinka , no len ta cena je niekde inde. Nie som ochotná dať za robot toľko, zdá sa mi to absurdne. Zrejme sa tu platí za značku .
Odpovedať
Profilova fotka
@elisss54 neviem ci za znacku ale vymiesi v tom kysnute cesto z 2 kg muky akoby nic, mame ho 6 rokov a je naozaj super, robime na nom skoro kazdy den uplne vsetko len co sa da, dokonca mamina chodi po rodine s nim robit cesto na rezance na svadby, plnku vyslaha ako z cukrarne, ale priznavam ze suma je vysoka
Odpovedať
my máme kitchen aid artisan a skúšal som vymiešať cesto na cestoviny. Ako píšete má "iba" 300 W, ale to cesto vymiešal. Tento mixér sa netrepe, ale pokial nemá pevný podklad tak sa trepe všetko s ním ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@maskalinka , no ved to, tá cena sa mi zda premrštena. Ja potrebujem vymiesiť tak max. 1kg kysnutého cesta a jedna sa mi o struhanie zemiakov napr. na halušky, zemiakove placky, nejaké mixovanie v lete ovocie, zelenina. Mne sa celkom pozdáva ta rada Mum od Bosch.
Odpovedať
Profilova fotka
@elisss54 mam bosch mum 4880 -- zvladol 2 davky medovnikoveho cesta na vianoce v pohode.. piskotove cesto je malina pren, miesim v nom aj take tie domace bebe kekse, co su... ovsene vlocky a tak. za mna spokojnost s nim -- so vsetkym prislusenstvom stal 200 eur. Akurat ti doporucim kupit este jednu misu si navyse -- viackrat som ocenila, ze mam dve. Jednu jedinu vec nespravil dobre - a to ze namiesto slahacky spravil sladke maslo. ALE - to moze byt chyba vo mne, nie v nom. Takze ja slahacku slaham elektrickym rucnym slahacom. Vsetko ostatne miesim, hnetiem, slaham v MUM. a teiz som pozerala na kenwood, a aj na KA -- len teda na moje pouzivanie mi to pridu uz fakt palky.
Odpovedať
Profilova fotka
@kaktusik007 , vďaka za reakciu, presne aj ja si to myslím, že to nebudem použivať až tak strašne často, takže by ma to mohlo niečo vydržať. Tá šlahačka by sa možno mala miešať na najmenších otáčkach? Pozerám, že tento typ čo máš ty má aj struhanie , mlynček na maso , odšťavovač v tej cene?
Odpovedať
Profilova fotka
@elisss54 ja ho mam uz cez 2 roky, mam aj zmrzlinovac -- bol vtedy k nemu gratis a vsetky struhadla - okrem maku. inak vsetko na komplet prislusenstvo vlastne... a stalo to 210 ci 220 eur takto kompletne, spolu aj s postovnymi... Na tri krat som to kupovala v roznych eshopoch... Ale odstavovac je iba na citrusy -- sak iny ani nema bosch. pri robotoch myslim. slahacku som robila na najmensich otackach --- druhy krat som uz nemala odvahu, hovorim, mam stary rucny slahac, robim ju uz tym ;-) a nevylucujem, ze to bola moja chyba a nie chyba robota.... ale nejdem skusat :) inak, co sa tyka kenwood a KA -- ony su aj dost robustne a mne osobne by dost zavadzali na linke... tento moj je taky akurat, mam ho stale vylozeny, vsetko prislusenstvo mam v jednom hlbokom 40cm sufliku... ale misu a stroj mam na linke a fakt spokojnost s nim. Doporucujem.
Odpovedať
@elisss54 zatiaľ sa nič oproti odpovedi zo dňa 22.02. nezmenilo, kúpili sme kenwood, príslušenstvo umývame pre istotu ručne, funguje super, žiadne výhrady-chyby sme zatiaľ nepostrehli :-)
Odpovedať
@elisss54 zabudla som dopísať, že má strúhače na zeleninu, mlynček mäsa no a samozrejme všetko na koláče. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela15 , to znamena, že sa daju napr. nastruhať zemiaky na placky, alebo halušky?
Odpovedať
@elisss54 áno :-) sú tam také kruhové strúhače
Odpovedať
@daniela15 áno, sú tam kruhové strúhače, najlepšie by bolo, keby si si robot pozrela v obchode, určite ich všade majú a sú rôzne typy :-), my sme kupovali v elektroworlde
Odpovedať
@elisss54 no super, sama sebe odpovedala, takže ešte raz - áno, sú tam kruhové strúhače, najlepšie by bolo, keby si si robot pozrela v obchode, určite ich všade majú a sú rôzne typy emoticon, my sme kupovali v elektroworlde
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ja ho stále nemám, v servise mi bosh v rámci záruky opravili, dávam do neho aj medovníkové cesto-že keĎ ho má šlak trafiť, nech je to čím skôr-teda ešte v období záruky. ::)
Odpovedať
No ja mam KENWOOD KMC 57008 Chef Premier a je to take miesizelezo. Vsetky doterajsie masinky co som mal su oproti tomuto take hrackarske. Cesto na chlieb, odpalovane cesto atd nie je problem. Dobre je ze cestá aj ked sa namotavaju na hak tak pekne zliezaju naspat dole pretoze im v tom brani ochranny tanier. Tie watty su urcite dolezite lebo cim silnejsi tym dlhsia zivotnost lebo ten motor sa az tak nenamaha. Ja som ho kupoval prave kvoli tazkym hurnym cestam a to ze to dokaze viac veci je len bonus.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ahojte. Prosím Vás, pre ktorý robot by ste sa rozhodli? Kenwood KMC 57008 Chef Premier + Mlynček na mäso - 272 eur Kitchen Aid - 350 eur Ďakujem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?