Kuchynske uchytky -prosim o radu

Profilova fotka
Chcela by som sa opytat-davam si robit do domu kuchynu a riesim ci volit system push alebo zafrezovane uchytky? poradte mi prosim vas plusy a minusy jednych ci druhych...cela kuchyna bude biela vysoky lesk,biele spotrebice aj biela prac.doska...velmi sa mi paci taka cista linia linky...a este prosim Vas horne skrinky ake vysoke radite?velmi pekne vopred dakujem :-)
Odpovedať
@mojamica pusch zaves este sa da ale pusch vysuv na sufloch to je dost taka bieda a to je jedno cije to evobox a ci blum ak pusch tak v elektrike ale to je uz zas kto nakolko sa citi neni to uz lacna sranda.osobna skusenost pusu zivotnost 2-3 roky a potom som ich menil reklamacia doviera sa to naprd je to super ked to nepouzivas ale sa nato pozeras alebo ti to niekto pekne odprezentuje nekde na vystavnom kuse
Odpovedať
Mam aj aj a tipon-push by som si dala radsej. Mame aj to elektricke-to je uplne super, ale ked sa s pushom naucis robit a zistis tu silu aku mas vynalozit na jeho ovladanie tak funguje super. rataj ale ze je to kusok hlucnejsie ako klasicke otvaranie, zatvaranie,hlavne teda to zatvaranie. Ale zasa otvoris zatvoris aj kolenom, laktom. Ak mas BLUM mas dozivotnu zaruku, za 5 rokov funguje push bezproblemu, ale elektricke sme uz menili.
Odpovedať
Ja som to pred časom tiež riešila ale nakoniec som sa rozhodla pre Push up len na horných skrinkách a na všetkých spodných skrinkách som radšej uprednostnila zafrézované úchytky a tiché dojazdy. Aj stolár mi to takto odporučil a som s tím spokojná.
Odpovedať
Profilova fotka
Kovanie jedine Blum - doživotná záruka a cena nieje zas tak vyššia proti bežným FGV..... Push, alebo inak TIP-ON je fajn, ale dochádzate o konfort Blumotion zatvárania a treba na zatvorenie použiť trochu viac sily než len žduchnúť šuplík. Viem si predstaviť že to môže človeka dosť vytočiť keď žduchne do šuplíka aby sa zatvoril a mechanizmus sa nezacvakne, miesto toho šuplík naspäť otvorí. Určite to je o nejakom tréningu, ale do kuchyne by som si to ja osobne nedal. Niekde do obývačky, kde má človek pár šuplíkov a ide do nich 3 za týždeň OK. Servo-drive - super Výška horných skriniek - štandard je okolo 700mm, ale robili sme aj 1200mm je to o vkuse a tiež o potrebe úložného priestoru. Existuje aj systém hranových úchytiek ktoré nevytŕčajú, ale pritom tam sú. Inštalujú sa do hrany dosky z hora, alebo zo spodu u horných skriniek. A tiež je možnosť použiť iný typ líšt ktorý sa dá do korpusu za dvierka a tak vznikne priestor na prsty. Dvierka otvoríte ako keby za nimi bolo medzera.
Odpovedať
Profilova fotka
vsetkym Vam velmi pekne dakujem...zajtra to uz so stolarom chcem uzatvorit a idem do tyho push systemu...este uvidim co mi on sam poradi,co to bude vyrabat....
Odpovedať
@kuchynekudla nielen blum ma dozivotnu zaruku aj gtv napr a je o jednu tretinu lacnejsi. nehovorim blum je blum ale uz som mal aj na blum kopec reklamacii zlomil sa zaves po mesiaci v kuchyni odisiel piset na zavese s tlmenim a o pusch ani nehovorim. som bol na reklamacii tak len tak kukali ze zaves blum a praskol
Odpovedať
Profilova fotka
Aj Hettich má doživotnú záruku, osobne robím s Blumom, mám len dobré skúsenosti.
Odpovedať
push na kuchynu je uplna hovadina, prepacte mat neustale cistu ruku aby som nezasral dvere je brutalita, a este leskle ani nehovorim. Ludia majte rozum, este tak zafrezovane madla to hej,ale je to pre takeho co nevari a nepece a ma to na okrasu.
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne by som do kuchyne TIPON nechcel, neprakticky sa to zatvára. Keď tak SERVODRIVE ,ale to je už iná pesnička. Vadí mi to že musím každý šuplík dotlačiť až do konca, nestačí len tak postrčiť, to je strašná otrava. No a push na krídlové dvierka je tiež nič moc pretože ich celé neotvorí oni odskočia len kúsok a treba ich otvoriť a zatváranie je to isté ako pri šuplíkoch zase treba pritlačiť. Cesta je výklop a SERVODRIVE, ale to je už iná pesnička. Dajte si klasické Blum šuplíky s doťahom a buď za frézované, alebo hranové úchytky.
Odpovedať
@marinak53 @kuchynekudla robite kuchyne, mate skusennosti, ale ja na tipon nemozem povedat kriveho slova, rychlo som sa naucila zatvarat otvarat v pohode, nemusim dovierat, spravny "tuk" a ide to same. Dvierka dotlacam ramenom. kamoska ma takto riesenu celu kuchynu. Ale je fakt, ze kto si to ce dat,mal by si to poriadne vyskusat,aby nenadaval potom.
Odpovedať
tu sa nejedna o to ze ci je push dobry alebo zly, ale o to ze robim kura , pecem kolac a nemozem normalne zavret dvere prtoze mam chrontave paprce a treba ich stale umyvat, aby som zavrel a otvoril dvere, ,, je to moderna pasia, kuchyna ma mat uchytku alebo zafrezovane madla.-
Odpovedať
Profilova fotka
@marinak53 praveze pri chrontavych paprciach je push vhodny, lebo otvoris aj kolenom, laktom... tie si snad nezachrontacis. Ale zafrezovane madlo proste musis chytit prstami a potom je to madlo spinave a tazko sa cisti. A ak by sa ti stalo ze dvierka s pushom aj tak zaspinis tak sa lahko ocistia lebo je to rovna plocha ktoru len utries. Z madla by si tu chrontu z kurata ci kolaca musel pracne vysparchavat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marinak53 presne ako pise @miyajima prave pri spinavych rukach je tipon vyhoda. Ci uchytkou ci zafrezovanym madlom otvoris bez ruk? To chcem vidiet.
Odpovedať
Profilova fotka
Práve horúca správa z Blumu, vyrobili tipon aj s blumotion. Zatiaľ síce len pre Legrabox, ale v budúcom roku aj pre Antaro. To bude iná paráda.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?