Kuchynské spotrebiče Beko alebo Gorenje

Ahojte, zariaďujeme novú kuchyňu a potrebovala by som poradiť, akú značku spotrebičov by ste odporučili, resp. aké skúsenosti máte so značkou Beko alebo Gorenje? Každá rada, či skúsenosť poteší. ďakujem
Odpovedať
@zumra skusenosti.. mali sme v byte beko umyvacku, bol to prvy spotrebic ktory sa pokazil, ale zas vydrzala uctyhodnych 7 rokov, co za tu cenu zas nebol zly vykon. potom sme kupili bosch a to bol uplne iny level aj v kvalite umytia.. gorenje sme mali ruru, sklokeramicku dosku a chladnicku a vpohode, fungovali ako mali, teda az na to ze sa nam v mraznicke robila brutal namraza, ale tak nasa chyba ze sme nekupili beznamrazovu a potom sme nezavreli poriadne dvierka :)
Odpovedať
@zumra ahoj, je to len na osobných sympatiách asi ja mám doma Gorenje indukciu, myčku, trúbu aj mikrovlnku ale mám ho ešte krátko na to aby som hodnotil, zatial som spokojný, ale jeden rozdiel medzi týmito značkami aspoň z môjho pohľadu je - Gorenje je montované v Európe, montujú ho Slovinci, Češi, severní Taliani či Srbi teda ludia nám podobní, so svojim zmyslom pre zodpovednosť, s pracovnými návykmi, preto ich radšej podporím ako Turkov, Iračanov alebo Syrčanov(možno im krivdím ale nech) ktorí montujú spotrebiče Beko (turecká značka)
Odpovedať
Ja mám beko umývačku, bola lacná, ale je problém s náhradnými dielmi, už by som ju viac nekúpila. Polámali sa také malé plastové úchytky horného koša, halierová záležitosť, ale náhradné diely najbližšie niekde v čechách, dopravné, ... . Postune sa polámali všetky plastové časti na vozíkoch, ale jazdí to teraz na kove, dvierka prestali doliehať, už sme to opravovali, ... Osobne neodporúčam. Gorenje mám vstavanú rúru a aj varnú dosku. Rúra je ok, doteraz šlapala, ale veľa nepečiem, minulý rok sme v lete stále grilovali paradajky a papriky a je problém, v rúre je hore taký komínik, cez ktorý uniká para do elektroniky a tá sa skratuje, takže bežne to v tretine grilovania vypne a hotovo, asi to bolo od novosti, len sme nič také vlhké negrilovávali, varná doska ok, dlho zohrieva vodu ak chem variť cestoviny, tak najskôr dám zovrieť vodu do rýchlovarnej konvice, ale to som sa ja nezaujímala, či je to tak pri všetkých alebo sme kúpili nejaký horší typ, keď budem kupovať novú tak si dám na to bacha. Tieto spotrebiče mám 7 rokov, avšak ja očakávam aspoň 15 ročnú životnosť a to beko sa toho určite nedožije.
Odpovedať
U nas sa preraba kuchyna, vsetky spotrebice sme nakupili Beko - koli cene, ale pacia sa nam aj dizajnovo. Dufam, ze nas nezradia. Beko sme mali doteraz umyvacku a nie je snou ziadny problem. Beko je podla mna pomerne dobra kvalita za nizku cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
Beko určite nie.moja mama ma umyvačku a bola pokazena už veľa krat,o plastoch sa už pisalo vyššie,to sa vylamalo,horny koš furt vypadava,nahr.diely nevedia objednať,čerpadlo idišlo po 2,5 roku nove 100e.ja mam doma gorenje a max spokojnosť ruru a umyvačku mam 10 rokov bez jedinej poruchy.indukciu 3 roky a v pohode funguje.
Odpovedať
Ahojte, ďakujem všetkým za rady a skúsenosti, nakoniec sme sa rozhodli pre značku Beko. Spotrebiče už máme doma, za 2týždne nám prídu montovať kuchuňu, tak potom uvidíme. Snáď neoľutujeme :) Pekný deň všetkým a ešte raz vďaka.
Odpovedať
Ahoj, mám doma od Beko chladničku s mrazničkou, práčku, vstavanú rúru, varný panel. Práčku používame viac ako 7 rokov, chladničku viac ako 5 rokov, kuchynské spotrebiče viac ako 4 roky. Žena je maximálne spokojná pomer cena- výkon. Napíšem to tak, aj keď kúpiš Miele alebo Siemens spotrebiče nebudeš si si istá či ten tvoj spotrebič sa nepokazí. Opíšem ti aspoň jednu vec, chladničku nepočujem aj keď zapne motor, kamarát má liebher chladničku a nadáva že je hlučná, riešil to s predajcov aj servisom no bez úspešne. Keď si to inak zoberieš, Beko patrí do konzorcia jednej z hore písaných firiem spolu s Bosch. Len toľko, je to v ľuďoch,že čo je lacné nie je dobré. Skús sa po informovať u predajcov, u známych.
Odpovedať
Profilova fotka
približne rovnaké značky ale my máme gorenje kvoli dizajnu kedže som chcela všetky spotrebiče v bielej farbe a som spokojná........
Odpovedať
@michal2805 prosím ťa neporovnávaj beko a bosch :-| každé je úplne iná trieda .... ak ich chceš porovnávať tak si ich postav vedľa seba , otvor a potom porovnávaj..... ;-) informovať sa u predajcu???? je to predajca a nie poradca., u známych, to beriem.
Odpovedať
Profilova fotka
@zumra asi sa neda porovnat znacka so znackou, ale treba porovnavat konkretny model, my mame viacej spotrebicov Beko, napr. chladnicka - niekto tu pisal ze je tichsia ako Liebherr, no ta nasa je urcite dost hlucna, ale uz sme si zvykli, umyvacka neumyva moc dobre, ale zas s rurou a prackou sme spokojni, takze tazko povedat.... minimalne umyvacku by sme teraz riesili urcite nejaku vyssiu triedu, asi Bosch
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?