Kuchynské skrinky až po strop - aký digestor?

Dobry den, chcela by som mat kuchynsku linku potiahnutu az po strop, ale neviem akym sposobom vyriesit digestor - ak by som dala nejaky kominovy, narusi mi dizajn linky, ak vysuvny - neviem akym sposobom sa potom riesi odvetravanie. Neviete poradit nejaky digestor vhodny do takehoto typu linky? Dakujem.
Odpovedať
@zuzska1 mas moznost spravit vyvod von? Ak ano v skrinke nad digestorom sa spravi vzduchovod a napoji sa na vyustenie cez obvodove mury. Ak nie, tak pomoze len recyklacny. Ja mam skrinky takmer po strop (raz tam bude aj krycia lista) a vyvod z digestora mam nad skrinky, potom po skrinkach plastovy vzduchovod, ktory vyustuje von cez fasadu.
Odpovedať
Nejde o výšku skriniek, ale o montáž digestoru, hociktori si vyberieš čo ti bude dizajnovo sedieť ti nainštalujú. Otázne je či bude mať vývod von alebo iba filter. A teda inštalácia odla toho... Skôr daj typ, ktorý sa ti hodí... A potom ti poradí niekto ako ho tam dať.
Odpovedať
Profilova fotka
Nedávno sme realizovali takúto kuchyňu. Skrinky až po strop, recyklačný odsávač. vývod dopredu pretože hore nebolo kam. Odsávaš Elektrolux.
Odpovedať
@zuzska1 Faber Inca Lux 2 + uhlikovy filter, zatial spokojnost :-)
Odpovedať
@kuchynekudla Vyzera to super. Tiez nieco pdobne budem riesit nakolko v byte chcem vyuzit kazdy mm2 priestoru :) Pozeral som uz aj zabudovane vysuvne digestory len tento sa vysuva nejako nasikmo... Zatial som videl len ze sa vysunul pekne rovno. Ci to je viacej druhov alebo?
Odpovedať
Profilova fotka
Tento má výhodu že dvierka sú také isté ako dvierka vedľa, nemusia byť menšie. Preto sa vyťahuje šikmo dole. U tých čo sa vyťahujú rovno, musia byť menšie dvierka, alebo musí byť umiestnené pod skrinkou.
Odpovedať
@kuchynekudla je takyto digestor aj s odsavanim von? Nieco taketo by som chcel.
Odpovedať
Profilova fotka
Áno, on sa dá použiť pre obidva spôsoby prevádzky. Nedáte tam uhlíkový filter a rúru pripojíte na odvod von. Tento mal klasický výstup hore myslím že 120mm priemer.
Odpovedať
@kuchynekudla Ahoj, mohla by som Ta ako odbornika poprosit o radu? Budeme mat linku az po strop- vedla seba monoklimaticku chladnicku, vedla maly mraziak (nad nim potravinovu skrinu), vedla ruru a mikrovlnku (nad a pod skrinky, sufliky). Stolar nam povedal ze musia mat odvetravanie- dolu mriezku kadial nasava vzduch a aj hore kadial teply vzduch odchadza. A architekti zasa ze staci dolu ta mriezka. Samozrejme ze hore by to pokazilo dizajn. Tak teraz nevieme co s tym, nechcem o 2 roky menit spotrebice ked ich nevhodnym osadenim pokazime... Myslis ze aj tieto nove- na zabudovanie urcene spotrebice potrebuju taketo vetranie? Nefuka rura teplo von smerom dopredu? Dakujem pekne za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za dôveru 😀 Rúra aj mikrovlnka sú v pohode. Rúra má svoj okruh ventilácie, mikrovlnka sa nejako zásadne neprehrieva, aj tak ju každý použiva len na zohrievanie prípadne rozmrazovanie. Horšie bude na tom chladnička a mrazák. Tu by som sa držal toho čo hovorí výrobca. Spodné mriežky sa dajú odstrániť tak že dolný sokel (zakrívaciu dosku, profil) spravíte kúsok 10mm menší. Vznikne tak medzera medzi dnom skrinky a soklom. Pri veľkosti sokla rádovo v metroch je to dostatočné na nasávanie vzduchu. Medzera nie je vidieť, jedine z dialky alebo keď sa vyslovane ohneš. Hore sa dá tiež nechať medzera 10-20 mm. Ja používam medzeru 18mm ako je hrúbka dosky. Nad chladničkou to nechám otvorené a ostatné zakrijem lištou, ktorá sa prilepí alebo priskrutkuje zo skrinky. Narušanie designu je minimálne. Aj tak je málokde dokonale rovný strop a teda vždy tam musí byť medzera. Pozri koľko cm2 odporúča výrobca, +- sa to dá dodržať. Nechaj medzeru po celej šírke stĺpa. U teba myslím 120cm keď k tomu prirátam aj bok tak je to cca 180cm x 2cm teda 360cm2 to je celkom dosť. Vždy je to boj, design vs funkčnosť. Nech vám to dobre funguje.
Odpovedať
@kuchynekudla Dakujem velmi pekne za radu, toto bude super riesenie. Tesim sa, lebo pri predstave mriezok hore v linke som reda nebola prilis nadsena :-x Zelam vela spokojnych zakaznikov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?