Kuchynská zástena, kachličky verzus mozaika

Kuchynska zastena alebo kachlicky, mozaika? Co je lepsie na udrzbu a celkovy pohlad? Dvierka v kuchyni mam bilee vysoko leskle, pracovna doska je dub bardalino sedy,, co myslite co je lepsie aj zastena dub bardolino sedy alebo skor kachlicky ci mozaika a akej farby?? DAKUJEM
Odpovedať
@milan23 Ja davam korpus + doska sive bardolino, dvierka vanilka leskla, zastenu vzorovane kachlicky. Sesternica ma korpus + pracovnu dosku + zastenu dub bardolino, dvierka biele, tiez to vyzera super, ale ona nema bardolino sive. Ja si myslim, ze ta siva (mam take i dvere) potrebuje farebne ozivit. Uz je len na tebe, ci si klasik alebo mas rad farby. Vela ludi ti bude odporucat sklenenu zastenu, tie sa mi nepacia ak su na nich velkoplosne vzory, napr. kvet, posobi to na mna rusivo.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam obkladacky a davam ich aj na chalupu. Zdaju sa mi najhygienickejsie aj najpraktickejsie. Umyjes ich jednoducho, ked chcem pripevnit nejaky drziak, nie je problem urobit dieru a zavesit cokolvek, za obkladackami sa neuklada prach a pod. My sme mali doma u rodicov umakart a asi som predpojata, ale tie lakobely a skla a pod. myi ho velmi pripominaju...ale kazdy si vyberie co chce :-)
Odpovedať
@milan23 my budeme mat leskle biele dvierka, korpus sivo hnedy dub bardalino sedy, / pozeram, ze ten isty / a budem davat obkladacky Romano s tym, ze v strede pojde zelenobiela mozjaka Romano. Davam to rpeto, aby kuchyna nebola fadna, ale na sprestrenie trosku farby, co korpusom nikdy nedosiahnes. mozaiku dame napoly, tj po 3 kocky, taky pasik. ale je to cisto o osobnom vkus,e mne by pri korpuse zastene chybala ta farebnot, ktora sa da dosiahnut obkladackami
Odpovedať
super dakujem za taketo reakcie,, ja sa neviem rozhodnut ci aj vrchne skrinky dat korpusy dub bardolino sedy alebo len pracovnu dosku plus boky spodnych skriniek. Co by ste povedali alebo poradili??
Odpovedať
@stanica kedze mas dub bardolino sivy / asi sedy?? ako ja/ tak mas korpusy na dolnych koncoch skriniek aj vrchnych tiez dub bardolino sivy, ci nechavas na vrchnych vanilku na korpusoch a co vnutro?? Je lepsie prosim skrinky vrchne na dlzky 90 alebo skor 60 a vyska 60 ci 70 cm :)?? pozri prosim moj druhy prispevok tam je aj foto kuchyne
Odpovedať
@katka888 paradicka :)... lubia sa mi tie obkladacky fakt....ako to mas prosim ty s korpusmi dolnych a hornych skriniek a co vnutro oddelovace?? davas tiez vrchne skrinky korpusy dub alebo nechavas vrch biely aj boky a co spodok... Tiez by som sa potesil keby povies ci pre teba ako zenu je lepsie skrinky 90 cm alebo 60 cm co sa tyka dlzky a co vysky ci 60 alebo 70 cm?? tIE TVOJE OBKLADACKY davas tu zelenu hore a dole a v strede asi mozaiku?? dakujem
Odpovedať
@milan23 mam sivy (vhodnejsi slovensky vyraz :-) podla slovnika SJ), cely korpus je sivy, aj boky spodnych aj vrchnych skriniek, horne skrinky davam 90 cm - dve nad sebou vysky 40 cm (do hornych malo pouzivane predmety)
Odpovedať
@stanica tak to budes mat riadne vysky 80 cm ale aspom priestor
Odpovedať
@milan23 ja davam korpus vsade aj do hornych, cisto biele by boli take... sanitarne :( ku kuchyni, 2x 90 , 3x 60 je strasne malo, daj si vedla seba napr taniere a do 60 ti vojde hlboky, plytky, ale male uz nie. vysku by som dala podla toho, kolko budes mat policiek a co do nich chces dat, pomeraj si najvysiu vec a podla toho si vyrataj, plus nezabudni 1.8 cm na policku , spodok a vrch :) takze k tvojej otazke, korpus a prac doska bude ten dub a iba dvierka budu biele, aj vnutorne policky budu ako korpus. teraz mame vaniku dvierka a korpus nejaka tmava hneda a je to ok. a obkladacky davam ako maju nasi znamy, teda, ich kopirujem, lebo u nich sa mi to nesmierne pacilo a to tak, ze jedna nalezato, na nu potom pas mozajky, tu mozajku rozdelime na tretiny / vhornom prispevku som sa pomylila / , cize dve kocky mozajky a na to hore obkladacku opat na lezato, rozmery su tusim 25x33 obkladacky, cize dve nalezato je 50 cm a plus 33,3x33,3 ma mozajka, tu na tretiny je 11,1 cm plus sparovacka, takze horne skrinky budu o cosi vyssie ako klasickych 60 cm, ale tie dva tri cm nevadia. maju ich v baumaxe, tam mozes vidiet aj na zivo.
Odpovedať
@milan23 mam 180 cm :-)
Odpovedať
@katka888 lubia sa mi fakt ze hej :)... no uvidim ale ja tiez preferujem nieco farebne v kuchyni a pre mna zelena :)
Odpovedať
@katka888 co sa tyka tych mojich skriniek vrchnych tak dam 2x90 cm dve od dveri a posledna 1x90 bude teda iba ako polička kde uložím napr. poháre, koreničky.... a vysku neviem ci 60 alebo 70 cm?? asi 70 cm je lepsie
Odpovedať
Článok sa načítava...
@milan23 so skrinkami, ak chces otvaracie vyklopne , sa porad s tym, kto ti bude robit kuch linku, nakolko sa poradis, ci tie mechanizmy zvladnu casom aj take velke dvierka. ja som tie mechanizmy nikdy nechcela, takze toto neviem ako to s tym je. vychadzam len z toho, ze my sme boli na to upozorneni pri spodnych rohovych dvierkach
Odpovedať
Profilova fotka
My davame zastenu taku istu ako pracovnu dosku (akurat zastena je ovela tensia). Vyzera to velmi dobre a je to aj velmi lahko udrziavatelne. Sme velmi radi, ze sme nedali ziadne kachlicky a pod.
Odpovedať
my dvierka biele leskle,doska orech,zastena obkladačky biele vzor mosaic
Odpovedať
Profilova fotka
@majka1103 Jej, toto je super obklad do kuchyne, pamätáš si aj výrobcu?
Odpovedať
Chcel by som vidiet bielu vysoko lesklu a dub bardolino sedy aj doska aj zastena + korpusy az potom by som sa vedel rozhodnut ci dat zastenu tu istu ako dosku alebo dat kachlicky ci sklo, ktore sa mi moc nevidi ako dobra volba... nemate niekto take foto??
Odpovedať
@milan23 dokedy ti to treba? u nas mozno linka bude na mieste o 2-3 tyzdne :D
Odpovedať
@milan23 vlozila osm ti zlu obkladacku k tej mozajke, nechcem do zelena, ale do kremova :D , mozajka ostava krmeovozelena ako vyssie
Odpovedať
@katka888 u mna linka tak do 3 tyzdnov, len potrebujem rozhodnut ci zastena, kachlicky, ci mozaiku :0
Odpovedať
@milan23 a to sa musis rozhodnut teraz, noo ked budu foto dam, ale to uz bude asi neskoro :(
Odpovedať
Profilova fotka
na údržbu sú dobré veľké plochy, takže buď zástena, alebo veľkoplošný obklad. mozaika vyzerá dobre, ale na údržbu je náročnejšia. osobne by som šiel radšej do zásteny. a ak by sa ti zdalo veľa toho bardolína, dá sa to rozdeliť ako na obrázku nižšie. vytvorí sa síce spoj, ale stále menej ako pri klasickom obklade (o mozaike nehovoriac)
Odpovedať
@farbiak tak porad zladenie farby ked ma bielek leskle dvierka a korpusy plus doska je dub bardolino sedy?? ak zastena by sa hodila.. Druha vec dava sa spodok vrchnych skriniek mysli korpusy biely alebno dub bardolino? Dakujem za info
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som si to dal ako je na obrázkoch - spodný diel rovnaký s doskou a vrchnú polovicu bielu lesklú.. korpusy by som nechal celé rovnaké - teda ako sú vrch a boky, tak dať aj spodok.
Odpovedať
@farbiak neviem ci myslime to iste, ja myslim, ci by si dal spodok vrchnych skrinik tiez rovnaky ako korpusy na bokoch, cize zoberme to tak ze vrchne skrinky by boli obalene zo vsetkych stran dub bardolino seda a z predneho pohladu by bolo vidiet iba biele dvierka..??
Odpovedať
Profilova fotka
@milan23 mne osobne by sa to tak viac páčilo - korpusy zvonku i z vnútra dať bardolino. spodné korpusy budú v akom dekore?
Odpovedať
ved prave to, ze ci spodok aj vrch vrchnych skriniek tiez dub alebo nechat na bielo??
Odpovedať
máte niekto skúsenosť aj so zástenou z lacobelu?ja budem mať bielu kuchyňu a biely lacobel,trochu sa ale obávam či to nie je príliš krehké a tak...keď do toho klepnem hrncom,tak to zrejme praskne a mením celé?či vydrží to niečo? :-)
Odpovedať
@bella17 ahoj, lacobel je krásny ale to je asi tak všetko :-| Pôvodne sme ho mali ako zástenu kým jedného krásneho dňa nepraskol ale že durchom durch :-) A to som ho ani neklepla hrncom, len som varila na zadných platniach v tlakovom hrnci... Toľko moja skúsenosť. Ale určite sú aj spokojní majitelia ktorí naňho nedajú dopustiť ;-)
Odpovedať
@majka1103 mne sa tiež tento obklad veľmi páči, len neviem, či sa bude dobre udržiavať a preto váham či dať takýto alebo len s hladkým povrchom.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?