Kuchynská linka v tvare U

Dobrý deň v prílohe Vám tu posielam návrh kuchyne. Chcela by som Vás poprosiť o fotky ak takú kuchyňu máte. A hlavne postrehy výhody nevýhody. Ďakujem krásne:)
Odpovedať
Budem mat tiez do U, ale zo vsetkych 3 stran stena, a dala som si pracovne zony do trojuholnika... Hlavne by som vam poradila, nedavat si varnu dosku hned ku vysokej skrinke/stene. Mam to tak teraz, a je to naozaj nestastne riesenie, malo priestoru na pracu, velky hrniec sa nezmesti tak, aby bol v strede varnej zony...len vam sa to tam bude dat tazko posunut, lebo zas uzky priestor medzi umyvadlom a varicom tiez nie je bohvie co 🙄
Odpovedať
Profilova fotka
Mohla by si pridat plan 2D aj s tym kde bude stol?
Odpovedať
Dvojdrez v kuchyni s umyvackou je zbytocny, cji dat drez s odkvapkavacom je vec nazoru. Medzi drezom a varnoj zonoj treba priestor, aspon 60 cm, na drhej strane varnej zony tiez aspon po 30 cm, radsej viac.
Odpovedať
Ja budem mat ucko, davam 1 stenu plnu po strop, potom len s varnou doskou bez hornych skriniek a potom drez s umyvackou.. 2,4x2,3x2,4 vratane hlbky, cize 2,4x1,1x2,4 cista plocha..
Odpovedať
@gabikamatus2529 tu mas desattisice fotiek, mozes sa inspirovat
Odpovedať
účkových kuchýň je tu ako maku. A teda rôzneho druhu, aj skirnky povrch, aj nie. Myslím, že účková je fajn riešenie, najmä v otvorenom priestore, je to aspoň také vizuálne oddelenie :-)
Odpovedať
@gabikamatus2529 nepridalo mi link http://www.modrastrecha.sk/inspiratio...
Odpovedať
Profilova fotka
@gabikamatus2529 účková kuchyňa je super riešenie, ale súhlasím s tým, čo tu už je napísané, že nedávať vedľa sporáka hneď vysokú skrinku. Ja by som nechal aj z jednej aj z druhej strany ešte nejaké to pracovné miesto, nejaký ten priestor ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
taky tvar je fajn a ak na jednej strane spravis ako kvazy taky jedalnesky stol, tak to bude fajn. je to proste o zvyku. pracovne miesto sa da dobre rozlozit a ulozneho priestoru bude tiez dost
Odpovedať
Tvar kvitujem, hlavne niektoré skrinky potiahnuť až po strop ak sa dá, je to veľmi fajn. Ale sedačku by som potom nedávala úplne blízko ku kuchynej linke ;-)
Odpovedať
Suhlasim s tym, ze sporak alebo varnu dosku nie vedla vysokej skrine. Mali sme to tak kedysi a ta skrinka bola vecne oprskana od varenia a aj ked sa to zakazdym ocistilo tak od mastneho sa casom spravili take flaky, ze to uz neslo dole a vobec to nevyzeralo dobre
Odpovedať
Ja by som uplne zrusila tu vysoku skrinu a potiahla horne skrinky az do rohu, digestor zabudovany do skrinky zospodu. Ak je ta velka skrina chladnicka, tu by som supla do toho kamrliku hned vedla. Tym padom nemusis hybat s varnou doskou a cela ta stena bude pekne sumerna. Alebo, prehodit varic na vedlajsiu linku, tam spravit bar (aby z obyvacky nebolo vidiet do hrnca), a digestor vyriesit visiacim recirkulacnym alebo zabudovanym v kuch doske. Este by som odsunula drez z rohu, alebo je asi len osobna preferencia, niekomu to nevadi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ta vrcha skrina mi tam nejak nepasuje, skor nejake ti police by tam vyzerali asi lepsie a praveze ta vysoka skrina tam je dobra, tu by som tam nechal. Je to vec pohladu a vec nazoru, no aj tak sa treba riadit svojim citom. Varna doska by bola fajn smerom do obyvacky, no potom by to tam chcelo nejake ochranne sklo
Odpovedať
@gabikamatus2529 oproti sporaku mas iba vysoky pult so sedenim? Ja by som varnu dosku umiestnila na tu stranu s pultom. Urobila by som dve vyskove urovne kde na spodnej by bola varna doska a druha vyssia sedenie. Vyjde tak dost pracovneho priestoru pri varnej doske a aj na tej uzsej strane. A ked das nad varnu dosku digestor ziskas opticky uzavretie kuchyne od prechodu do obyvacky. Tiez pri vareni nebudes chrbtom k dianiu v obyvacke. Som si myslela ze by si tak ziskala vyhlad aj na telku ale pozeram ze oproti gaucu je presklenna stena. (kde planujes telku?). Tiez si myslim ze uplne zbytocne dvojdrez ked bude umyvacka. Drez by som posunula viac do stredu linky a k tym vysokym skrinkam by som dala konvicu a kavovar. Blizko vody a zaroven zasite v rohu. Hore ti tiez vizualne vyjde krajsie napojenie hornych skriniek s vysokymi.
Odpovedať
@gabikamatus2529 este doplnim moj postreh z mojej terajsej bytovej a ako to budem mat vylepsene v domovej kuchyni. Ked prehodis varnu dosku oproti tak urcite by som isla do sirokej 80 alebo 90 cm. Tam ten priestor budes mat a nemusis tlacit k sebe hrnce na malej ploche.
Odpovedať
@gabikamatus2529 ked tak na to este pozeram tak to U by som otocila. Na stenu kde mas komoru by som dala vysoke skrinky a aj do nich rafinovane skryla dvere do komory. A od tej steny by som pokracovala s uckom po jednej aj druhej strane. Tam kde mas gauc by som tu stranu nechala uplne otvorenu. Tym padom gauc by musel byt opacne L a kuchyna by sa ti viac prepojila s obyvackou. Stenu kde mas dvere do komory by si asi musela predlzit aby si tam mohla potiahnut linku ale to by bolo len do plusu lebo by si ziskala lepsie oddelenie nocnej a dennej casti. Ja by som tam aj dvere dala aby pripadne telka nerusila spiacich. Takyto pohlad dost skresluje lepsi by bol podorys s rozmermi.
Odpovedať
@gabikamatus2529 tu je ukazka ako som myslela tie dve urovne s pultom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?