Kuchynská linka popod okno. Ako vyriešiť radiátory?

Máte niekto prosím vás doma kuchynskú linku umiestnenú aj na stene kde je okno - okná? Kde máte v miestnosti potom radiátory? Máte tam tie mriežky na pracovnej doske na cirkuláciu tepla, alebo nemáte radiátory umiestnené pod oknami? Viete mi poradiť, či bude postačujúce vykúrenie kuchyne, keď budú radiátory za linkou - čiže spodné skrinky by boli plytšie.... :-N :-N :-N
Odpovedať
Profilova fotka
to mirushka: si môj človek :-) , my sme to riešili dosť akútne počas prerábky, mali sme rôzne varianty, jednou z nich bola aj tvoja "mriežková", zvažovali sme ťahať trubice popod dlážku (tam ale môže ísť max 40° (vykurovanie vodou), aj podlahové elektrické sme zvažovali, ale nakoniec sme dali radiátor (hliníkový - maličký) na jednu stenu za dvere. Pozri v albume...báli sme sa, že by nám cez mriežky nevyúrilo, aj keď je pravda, že v kuchyni sa varí......existujú aj designové (rúrové) radiátory, dajú sa zohnať aj do 10 000 Sk, sú krásne- ako obraz, dajú sa dať hocikde, ale nevýhodou je, že sa na ne čaká (boli sme uprostred prerábky) a sú aj väčšie, ten náš je malinký...... (kuchyňu teraz máme spojenú s obývačkou, v obývačke je radiátor pod oknom) snáď som pomohla......
Odpovedať
My sme 2 dni dozadu dopĺňali radiátor do kuchyne spojenej s obývačkou, lebo projektanti nesprávne vyrátali kapacitu miestnosti a tiež sme dali malý radiátor tuším 60 šírka dvojradový a veľmi to pomohlo. Máme zateplenú novostavbu, takže každé teplo je dobré. :-D :-D Ja by som za linku radiátor nedávala, lebo určite časť tepla "sa stratí" (môj názor) a navyše sa mi mriežky nepáčia. :-| Museli by byť na sokli (tam to moc nevadí, ale na kráse nepridá), a aj na pracovnej doske, čo sa mi zdá nepekné a nepraktické. Kolegyňa bývalá to tak síce má, ale u mňa by to neprešlo. ;-) mirushka, určite sa nájde miesto aj u Vás ako to vyriešila pavi alebo my (teda môj mužík sladký). :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
to danulienka: my sme mali pod oknom dosť veľký výklenok (hrubé múry), takže mriežky by boli vlastne na parapete, resp. na pracovnej doske nahradzujúcej parapet, takže by nezavadzali a tiež by radiátor nezavadzal za linkou, ale muž sa bál presne toho, že by sa to nevykúrilo (ja som zvažovala podporiť to podlahovým, ktoré môžeš zapnúť a nemusíš), ale nakoniec sme to vyriešili takto :-)
Odpovedať
ono miesto kam ho dať by bolo - ale vraj MUSIA byť pod oknami lebo sa budu rosiť :-( :-S 8-( vám sa nerosia okná, keďže nemáte pod nimi radiátory? =-)
Odpovedať
Kto povedal, že sa budú rosiť? Záleží akú budeš mať v dome/byte vlhkosť. Keďže máme novostavbu, samozrejme, že sa rosia a aj tie pod ktorými sú radiátory, t.j. pod všetkými okrem kúpelne a kuchyne. Takže záleží od vlhkosti.
Odpovedať
Profilova fotka
to mirushka: ja viem, že radiátory sa dávajú pod okno kvôli lepšej cirkulácii vzduchu- o rosení neviem, my máme okno aj v kúpeľni (radiátor pod ním nie je :-D) a nerosí sa - a keď sa nerosí v kúpeľni, tak sa hádam nebude ani v kuchyni. Ešte v byte nebývame, ale myslím, že sa nerosí ani v kuchyni- aj keď ťažko povedať, lebo teraz máme okná pootvárané kvôli sušeniu betónu. :-)
Odpovedať
danulienka - a v kuchyni sa vam nerosia aj ked tam nemas presne pod nimi radiator? =-)
Odpovedať
mirushka- my máme linku do U a pod oknom a vyriešili sme to tak,že nemáme v kuchyni vôbec radiator.kedže máme prepojenú obyvku s kuchyňou,v obyvke je dosť veľký radiator a vôbec nie je v kuchyni zima.a ked tam budeš aj variť,tak bude teplo.ja nevarievam a vôbec tam nie je zima. ale robí sa to aj s tou mriežkou.
Odpovedať
No my mame podobny problem radiator por oknom, ideme prerabat a planujem to tak ze linka bude pod oknom pokracovat, parapetna doska bude pokracovat do priestoru teda bude pracovna, radiator pod oknom zostane pred nim bude policka s kosikmi ktore v zime jednoducho vyberiem. kuk do albumu
Odpovedať
akože tam nebudeš mať barový pult,ale za tým už bude radiator?
Odpovedať
mirushka, samozrejme, že sa rosia, ale to je spôsobené zostatkovou vlhkosťou v byte, lebo je to ročná novostavba a ešte aj zateplená, takže sa bude sušiť ešte niekoľko rokov. Naši napr. majú v kuchyni 2 okná, jedno nad linkou a okná sa nerosia, lebo tam nie je vlhkosť. mirushka, veď 80 % liniek je pod oknom a nemá každý podlahové kúrenie. Pavi, keď sa nasťahujete späť, určite sa budú trošku rosiť okná, lebo ste tam dávali betón, proste mokrý proces vždy vnesie nejakú vlhkosť. Dôležité je vetranie. Napr. švagrovci vymieňali v petržalke staré okná za plastové + nejaká ďalšia prerábka a okná sa pravdaže začali rosiť. Treba to vysušiť.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte-ak mozem poradit,my mame linku riesenu po pod okno a radiator oproti nej,na stene na druhej strane miestnosti... ;-) kuk album
Odpovedať
Článok sa načítava...
ďakujem vám všetkým za rady ;-) našťastie sme vymysleli iné otočenie linky, takže pod jedným oknom bude radiátor a druhe nejako ešte doriešime :-N ale nejako by sa to už malo dať teraz :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme okno v kuchyni zamurovali ( bolo nizsie ako pracovna doska) a radiator sme uplne zrusili ;-) spojili sme kuchynu z obyvackou a tam sme dali velke francuzke okna a maly na vysku cca 30cm radiator ale hruby ( teda na vykurenie cca 40m2) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
moji svokrovci maju linku aj pod oknom a v kuchyni podlahove kurenie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
ahojte, chcem obnovit temu. mate s tym niekto skusenost? dakujem
Odpovedať
ahoj, skus si precitat tento clanok, http://mojdom.zoznam.sk/cl/10066/1291.... Podla mna je to velmi vhodne riesenie, snad pomoze :)
Odpovedať
dať do kuchyne podlahovku a máš pokoj, teplo tam bude od varenia takže nebude musieť byť tak často púšťaná a inak ti tam kľudne stačí dokurovať na príjemných 20°C, ak necháš otvorené dvere tak to teplo pre-cyrkuluje z iných miestností a v kuchyni ani moc nebudeš musieť kúriť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?