Kuchynska linka horne skrinky

Ahojte 😊 poprosila by som radu. Ideme vyberat kuchynsku linku do bytu a rozmyslam nad hornymi skrinkami. Vyska po strop je 270cm. Povodne som chcela skrinky az ku stropu ale teraz neviem. Ci dat 90cm vysoke horne skrinky alebo 2 rady skriniek tak aby boli az po strop? A ake dvietka dat? Vyklopne ci klasicke otvaranie? Hlavne ma zaujima z toho pohladu ze ja som nizsia..164cm ale teda uloznych priestorov nikdy nie je dost 😁 a na horne police by som dala menej pouzivane veci...dolne skrinky by som chcela prevazne suflikove..s akymi ste spokojni vy? 😊 a aky typ otvarania? Vdaka za kazdu radu!
Odpovedať
@lienocka4411 ja mam vyklopy skombinovane s dvierkami a je to v pohode. O vyklop si neoklepes hlavu, dvierka tiez nemozu byt velmi vysoke aby sa panty nenamahali
Odpovedať
@zita19 mohla by som poprosit foto? Dakujem 😊
Odpovedať
@lienocka4411 mam u seba v blogu
Odpovedať
@zita19 dakujem uz som pozrela 😊
Odpovedať
@lienocka4411 ja mam v byte vyklop a do kuchyne do domu som dala skrinky s klasickym otvaranim. Mne osobne vyklopy vadia, ked sa mi mota muz okolo linky a ja chcem nieco vybrat, musim dat pozor, aby som ho nebuchla, takze za mna nie. Je to asi vec vkusu, teraz je to velmi moderne.
Odpovedať
Profilova fotka
@lienocka4411 dierka jednoznacne vyklopne by som ti poradila. A co sa tyka tych skriniek, tak skor by som zvolila dvoje nad sebou. Lebo na tie prve dociahnes, kedze budu nizsie a do tych vrchnych si das veci, ktore az tak casto nepouzivas (ako si aj ty napisala). Taketo nieco (vid. foto)
Odpovedať
Ja mam uplne hore vyklopy aj dvierka na push- obe v pohode, ale nizsie mam jedny dvierka kde mam pohare- a teda tam casto chodim, a ked ju zabudnem zatvorit (hlavne ked vykladam umyvacku) vzdy si do rohu tresnem hlavu, takze presne tam by som ocenila tiez ten vyklop- aj zvazujem ze si to dam prerobit. Vyklopy su rozne druhy- urcite Ti nieco sadne- len teda cenovo je to inde ako obyc. dvierka. Sufle mam tip-on blumotion (push aj dojazd zaroven) a som velmi spokojna. A na kosi elektricke servo.
Odpovedať
@alicka850 ešte som chcela povedať, že ked vyklopy, tak nie moc široké, pre jednu vec nemusíš otvarač dvierka velke ako krava.
Odpovedať
@alicka850 Ani úzke dvierka nie sú práve najlepší nápad. Resp. ani nie dvierka sú problémom, ale šírka police v skrini. Podľa mojej skúsenosti sú 60-ky napr. na taniere dosť nepraktické, lebo tri stĺpce sa nezmestia, a okolo dvoch ostáva pomerne veľa nevyužitého miesta. Naopak pri dlhších policiach dochádza po zaťažení k ich prehnutiu, takže ich treba nejakým spôsobom podoprieť, alebo spevniť. Tak isto je lepšie mať napr. pri takom vykladaní obsahu umývačky riadu jednu dlhšiu skriňu, a do nej ukladať súčasne všetky taniera aj poháre, ako otvárať viac skríň. @lienocka4411 A teraz k tej výške. Ak som to dobre pochopil, dolnú hranu skriniek chceš mať vo výške 180 cm? To je podľa môjho názoru veľmi vysoko. Veď pri tvojej výške do tých skriniek nebudeš vidieť! Ďalej si musíš uvedomiť, že ak máš výklopné dvierka, tak po otvorení na ne už možno ani nedotiahneš a nebudeš ich vedieť zatvoriť. Tie to veci si určite ešte raz naplánujte a premerajte, ideálne aj s partnerom. Najpoužívanejšie skrinky nastavte tak, aby ste do nich obaja dobre videli, ty si dotiahla na otvorené dvierka, zároveň partner (predpokladám, že je vyšší) ich nemal moc nízko, a nenarážal hlavou do otvorených dverí. A samozrejme treba si dávať pozor aj na hmotnosť dverí. My máme dvierka 1200x385, húrbka 19 mm a sú už dosť ťažké. Ja nemám problém, ale partnerka sa už trochu namáha. Treba k tomu správne vybrať aj mechanizmus vyklápania. Teleskopické majú nízku živostnosť, za pár rokov ich treba meniť, tie určite nedávajte. Tie lepšie netelskopické vyklápacie sú napr. od Blum. Počítajte pri nich s uhlom vyklopenia 107°. Potom ešte môžete mať tie, čo sa vysunú a následne posunú nahor. Treba si zistiť, že do akej výšky sa posunú, aby nebol potom problém tie dvierka zatvoriť.
Odpovedať
@e1ba nie nie nemyslela som to tak ze dolna hrana v 180cm...ak by boli 90cm horne skrinky neboli by po strop isto...iba tie 2 rady by boli a to by sa prisposobilo rozmer skriniek aby vysli 2 rady..a moj muz ma skoro 190cm cize to tazko napasovat obom..teraz mame vyklopne ale take nizsie skrinky horne a tie vpohode dociahnem otvorit aj zatvorit cize bud take 2 rady nad seba alebo tie vacsie 90cm ale nebudu po strop...a tam isto obycajne dvierka...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?