Kuchynská linka a spotrebiče, ako na to?

Profilova fotka
Pozdravujem priatelia. Poraďte mi prosím Vás, ako usporiadať spotrebiče kuchynskej linky, resp. akú kuchynskú linku navrhnúť na priestor, vyznačený na fotke? Do priestoru 3650 mm potrebujem uložiť chladničku s mrazničkou, elektrický sporák s rúrou, ktorý by mal byť približne niekde v strede, menšia umývačka riadu a umývadlo, zbytok by mala byť pracovná plocha. Nechcem linku riešiť do L-ka. Ďakujem za každý Váš názor.
Odpovedať
1
2
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Drez treba dat pod okno, vedla neho umyvacku a sporak namiesto drezu. Vedla chladnicky este potravinovu skrinu. Presne takto to mam usporiadane, aj rozmerovo. Sporak v rohu je k.....na.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 práve riešenie, ktoré je na výkrese nie je pre mňa vyhovujúce. je to projektované do L-ka. chcem využiť len ten priestor o rozmere 3650 mm, teda linka by už nemala zasahovať do priestoru pod okno, tak ako to je na výkrese.
Odpovedať
ak to nechces do L, vyjde len strasne mala pracovna plocha, a aj ta bude rozkuskovana. ale malo by platit poradie - chladnicka-drez-varna zona.
Odpovedať
@manilla @miroslaw manilla má pravdu, my to máme do L-ka v tak istom poradí ale máme pracovnú plochu aj pod oknom, ináč by to bolo odveci, lebo pracovná plocha ti ostane veľmi malá a taktiež aj úložného priestoru by si mal minimum.
Odpovedať
My mame na dlzke 3300 ruru a mikrovlnku, varnu dosku a ulozny priestor. Umyvacka, drez a chladnicka su v Lku. A prilis vela pracovnej plochy tam nie je. Na vasej ploche asi to Lko alebo ostrovcek/stol. Lebo odkladacie plochy nahradi v nutnom pripade kpmora, ale pracovna plocha bude chybat.
Odpovedať
asi by som v tom prípade zvážila dať chladničku s mrazákom do špajzy, alebo ich dať vedľa seba pod pult (keby som mala možnosť )aby som získala pracovnú plochu od špajzy po umývadlo (v strede), vedľa neho pod pult umývačku, ak by vošla medzi myčku a sporák úzku skrinku(?), sporák a vedľa ešte kúsok.odkladacej/pracovnej plochy po stenu pri okne. 6iaľ neviem aké máte rozmery spotrebičov a drezu, takže presne rozmerané to nemám ;) to je len moja predstava ako by som to riešila ja
Odpovedať
@hafurka nebolo by to zlé, ale treba si naštudovať aj zapojenie spotrebičov, lebo pri chladničke ani myčke nesmieš mať zásuvku za spotrebičom a taktiež aj zásuvku vedľa prívodu vody do myčky, takže neviem či by to vyšlo s tou samostatnou chladničkou a mrazničkou šlo vzhľadom na dĺžku šnúry, ale asi v takomto rozložení ako je to teraz to nebude veľmi šťastné riešenie,fakt tam nebude skoro vôbec žiadna pracovná plocha, nakoľko sa musí veľa rezať pri rohovom sporáku, a aj úložného priestoru, ja by som to ťahala pod okno, aspoň pracovnú dosku. my máme tiež pod okno aj ked máme radiator a som spokojná
Odpovedať
Profilova fotka
Čo poviete na takéto usporiadanie spotrebičov? Zľava doprava: Vstavaná chladnička s mrazničkou 600mm, umývačka riadu 450mm, dres 600mm pod dresom odpadkový kôš, pracovná plocha 800mm, elektrický sporák s rúrou 600mm a pracovná plocha 400mm.
Odpovedať
@bona69 aha ok, ja som laik, ale zaujímalo by ma, kde potom majú byť umiestnené tie zásuvky?
Odpovedať
Pri obyvacko-kuchyni velkosti bytu (35m2) stoji na zvazenie, ci je ok dat na linku len 2,2m2. Ak nechcete L-ko, co tak porozmyslat nad ostrovom? Umyvacka by mala byt samozrejme sirky 60cm, aby tam gazdina mohla umyvat aj hrnce.
Odpovedať
podla mna při projektovani domu je toto velka skoda dat linku iba na stenu je to na ukor pohodlia varenia,asi chcete aby nezasahovala do obyvky,ale pohodlie v kuchyni by som upřednostnila nad oddelenim od obyvky,ved to není koja pre kone, ja by som urcite ak tam ide ostarov dala do ostrovu bud umyvadlo alebo platnu ak bybola platna třeba riesit priestorovy digestor ale stoji vela chapem...ale umyvadlo v pohode a to okno patri do kuchyne bez pochyby tak s tym při projektovani asi bolo ratatne,asi chcete jedalensky tam aj dat,takze ranajkov bar by som dala urcite naviazany na umyvadlovy ostrov...robim v malej kuchyni viem o com hovorim.nerieisimenic ine jako kuchynu uuz niekolko rokov,aj tak nakoniec budeme musiet pristavovat a to len kvoli kuchyni a stolu ktory vobec nemame...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Aky je dovod dat do domu linku velkosti panelakovej kuchyne? Aby Vam nebolo smutno za panelakom?
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser ostrovček je dobrý nápad, nad ktorým uvažujem a čo sa umývačky týka, nepotreboval som ju doteraz a stále ju nepotrebujem, preto len tých 450mm, fyzicky tam bude aj tak len predpríprava ak by náhodou. @peto99 v paneláku mám kuchyňu niečo nad 2000mm :-D, v dome bude okrem toho špajza, kde budem skladovať potraviny a iné hlúposti, ktoré mám mom. po skrinkách a šuplíkoch.
Odpovedať
@peto99 ja mam aj v panelaku vacsiu, lebo ju mam do L. @miroslaw nikto z nas predtym umyacku nemal,a teraz rucne skoro nic neumyvam. uspora energii a komfort, to uz nevymenim. nase babky pracky tiez nemali a nepotrebovali, dnes si to ani nevieme predstavit.ja som sama, samozrejme umyvacka je 60 cm, aby sa tam zmestilo vsetko. plechy, hrnce.
Odpovedať
@miroslaw Ahoj. Předpokládám, že 1.10 je špajz. Když nechcete kuchyňskou linku do L, tak se nabízí vybourat jednu příčku a máte k dispozici lajnu dlouhou skoro 5 m. Necháte tam akorát příčku u krbových kamen. Z druhé strany příčky třeba umístíte vysokou skříň místo špajzu. Akorát to okno bude asi zavazet. Jinak v novém baráku byste měl udělat kuchyň co nejlépe vybavenou, jelikož následně až někdy jindy to bude jednak problém a bude to stát zbytečně hodně peněz.
Odpovedať
A čo hovoríte na tento návrh?
Odpovedať
ak odoberieme priestor na chladnicku ostava 3m na pracovnu plochu, od toho odratame este sporak 60cm + 40-50cm umyvadlo a ostava 2m cista pracovna plocha. Na to aby som vedel pracovat potrebujem priestor aspon 1,5m. ak dame umyvadlo alebo varnu dosku niekde do stredu rozdelime pracovnu dosku a mame dva male miesta co je strasna bieda. Cize jedine riesenie vychadza od steny.... chladnicka - varna doska - pracovny priestor - umyvadlo.....
Odpovedať
Alebo je tu možnosť so spomínaným ostrovčekom .. posúďte sami, či aj táto možnosť nieje zaujímavá. ;-)
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
chladničku dať do špajze dvere ľavé otvárať von.. odbúraš tým hluk pri počúvaní televízora a a získaš väčšiu pracovnú plochu ja som to tak urobil .. varič v rohu je hlúposť, alebo predsa do L ale potiahnúť až do polovice okna, kde bude dres a namiesto pôvodného dresu varič.. 80 cm pracovná doska je málo..... pec pri špajzi je však nešťastné riešenie..
Odpovedať
@iigor Aj to je možnosť .. A aspoň Vás nikto nevidí, keď Vám niečo zachutí si z nej zobrať :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@decodom :) ja mám väčšiu špajzu na sever a dal som tam chladničku..čiže nám toľko neťahá elektriku, nemám hluk..dosť podstatné, nakoľko chladničku máme veľkú , nie však americkú.. od linky mám do chladničky 3 kroky, čo je ok a dvere na chladničke, otvorím aj na odloženie plechu, pri vašom návrhu chladničky na kraj ju neotvorí tak, aby tam strčili plech, alebo ju bude musieť otvárať naopak, čo je nelogické... :) inak dobré napísané, zasmial som sa :).. ....veľmi dôležité je, či manželka je ľavák, alebo pravák.. nakoľko ak je manželka praváčka, tak pri vašom návrhu dresu si bude pri umývaní križovať ruky, t.j. pravou umyje a ľavou cez pravú bude odkladať na drez takže to tiež nie je dobré riešenie....lebo všetko aj tak neumyje v umývačke........ :)
Odpovedať
@iigor Môj návrh je pre inšpiráciu, kedže nepoznám presné zadanie od p. @miroslaw , nedá sa kuchaňa "našiť" na mieru podľa jeho predstáv. Vaša kuchyňa je veľmi pekná a určite aj praktická. V návrhu č. 2 by sa dvere do chladničky otvárali 90 stupňov, kedže je tam na pravej strane hneď od steny vykrytie cca 4-5 cm a potom ide chladnička.
Odpovedať
Profilova fotka
@iigor
Odpovedať
@iigor Ako pekne čaká na otvorenie :-) Ako som písal, toto je určite taktiež vhodné riešenie, uvidíme ako sa rozhodne p. @miroslaw . Vám p. @iigor prajem peknú nedeľu a užívajte si Vašu krásnu kuchyňu.
Odpovedať
Profilova fotka
@decodom 90 stupňov je málo na otváranie, hlavne na uskladnenie plechu s koláčikmi .... značka kuchyn. linky je nemecká Nobília, nakoľko Decodom a ni Oresi mi nevedeli urobiť dvierka na rohovej skrinke tak, aby sa točili dovnútra spolu s otočným tanierom..
Odpovedať
Profilova fotka
@decodom aj Vám peknú nedeľu... :)
Odpovedať
@iigor Toto riešenie rohovej skrinky je veľmi praktické a vidím, že máme čo zlepšovať. Ďakujem za inšpiráciu, pretože kuchyne by mali v prvom rade byť praktické.
Odpovedať
Profilova fotka
@iigor dobré nápady a pekná kuchyňa, vďaka. @decodom ten ostrovček by bol fajn, no neviem, či by sa potom našiel priestor na jedálenský stôl tak, aby nezasahoval do obývacej časti. ale inak celkom dobrý návrh.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?