Kuchyne SYKORA

Má niekto prosím skúsenosť s kuchyňami Sýkora - či sa za ich vyššiu cenu odrazí aj vyššia kvalita? Ďakujem.
Odpovedať
@shia Dobrý večer. Všetci výrobcovia používajú rovnaký materiál. V cene materiálu je minimálny rozdiel. Je rozdiel akurát tak v použitom kovaní. Zaplatíte len za značku za nič iné. Podľa mňa kuchynskú linku Vám vie spraviť aj šikovný seriózny stolár. Nič na tom nie je. Všetky štúdia majú predražené tieto veci. Prečo by som mal dať za kuchyňu 8.000 eur keď takú istú môžem mať za 6.000 eur. Dovolím si povedať že v takej istej kvalite. A preplatiť ju len preto aby som sa mohol pochváliť že je zo štúdia ?? No neviem. Je to na Vás :) Pekný večer :)
Odpovedať
@shia Ak neriešiš peniaze tak si kúp od nich ale tu na MS je jeden poliak ,čo robí kvalitné kuchynské linky ale nie za 8000€ ale tak max. za 2500€ .Používa kovania BLUM atď. Zbytočne vyhodené peniaze aspoň si myslím. Aj tak podľa mňa kupujú všetky dvierka už hotové a poskladajú to ako v IKEA ,ale za robotu si zaúčtujú cez 1500. Samozrejme treba sa nejako živiť ale nezarábam 2500€ tak si myslím,že na naše pomery je to šialená cena.
Odpovedať
@blackomt ano presne tak. Pamatam casy, ked sa dal dom postavit za 20 000 Eur. Dnes polka z toho linka...chore...pritom platy u nas neporastli, priemer 450e v cistom, co je smutne..
Odpovedať
@blackomt "Aj tak podľa mňa kupujú všetky dvierka už hotové a poskladajú to ako v IKEA" Sýkora je výrobná firma a žiadne dvere nekupuje hotové. ;-) To sú práve tie rozdiely medzi stolármi a výrobcami. A nehovoriac o celkovej kvalite, to je samozrejme na dlhú debatu. @shia ak chceš kvalitu, krásnu kuchyňu aj po rokoch, Sýkora je výborná voľba. Ak ideš len po cene, tak hľadaj inde. Otázne za akú cenu.
Odpovedať
@shia Pri výrobcovi ako Sykora sa značná časť sumy platí za značku. Ak sa potrebuješ prezentovať značkou, kúp si ju. Inak si myslím, ze su to zbytočne vyhodené peniaze. To ze si robia dvierka sami je pekne, no žiaden zázrak. Ten prvotný materiál, mdf ci ddt kupujú tak ako ostatní, kovania tiež. Bola som u človeka, ktorému montovali kuchyňu od Hanaka. Manžel sa pýtal montera prečo su ich kuchyne tak drahé a on to zdôvodnil tým, ze napr police su ohranovane abs zo štyroch strán. Nenormálny zázrak :-D On dal za kuchyňu 10. tis., môj známy stolár mu ju nacenil v tom istom prevedení na 4800 EUR, co je sakra rozdiel. ;-)
Odpovedať
no ved to neviem posudit, bojim sa od stolara, aby to "nestriekal niekde na kolene", predsa len tie firmy co sa na to specializuju sa tomu venuju roky a maju uz vychytnae niektore "muchy", nez ked sa stolar bude ucit na mojej linke (predsa len kazda je ina, v studiach robia tie iste dookola, takze maju v tom snad prax), tymto nechcem krivdit stolarom, sama mam stryka stolara, a viem ako to je, ze kazdy dalsi kus je nova vyzva, a ja by som radsej aby to robil neikto kto ma v tom uz riadnu prax, ako sa hovori "nie som taka bohata, aby som si kupovala lacne veci" - aby sa mi to po roku rozpadlo a ja riesila opravy alebo kupu novej a vyjde ma to v konecnom dolesku este viac, preto som chcela rovno nieco, na co sa mozem spolahnut, ked uz na ine nie,aspon anreklamaciu aby som sa jej dovolala...rodicia maju linku od Hanak, v tej dobe dost drahu, uz 18 rokov a stale je nadherna (vysokoleksla biela, pokrokova na tu dobu) a kvalitna, ziadny problem ze cele tie roky, preto nejak mam taky pocit, ze by som radsej nejake studio, ale dam si poradit, tiez nemame oslika na peniaze, preto tu kupu tak zvazujem a chcela som pocut nejake recenzie co linku od nich maju, ako su spokojni aj po rokoch...
Odpovedať
@shia kedysi jeden človek to tak pekne nazval, chcete lak alebo lak do truhly? Mimochodom tiež výrobca nábytku a dverí. ;-)
Odpovedať
@blackomt vies povedat KDE kupuju tie hotove dvierka?
Odpovedať
@shia Ak mas takuto referenciu od rodicov, myslim ze nie je co riesit ;-)
Odpovedať
@shia To že kuchynská linka Vašich rodičov je aj po rokoch super tak to je aj o tom ako sa o ňu starajú . A evidentne sa o ňu starajú dobre. Či už bude od sykoru alebo od stolára tak pokiaľ sa o ňu nebudete starať tak ju za rok môžte meniť. Dôležité je použiť pri výrobe kvalitné kovanie a kvalitný plošný materiál. To všetko Vám vie zabezpečiť aj SERIÓZNY stolár. A to či bude kuchyňa dlhšia alebo kratšia tak na tom nič nie je čo sa týka náročnosti na výrobu. Len neznalý výroby si myslí že to je veľký problém. Pekný deň :)
Odpovedať
@maros505 ako sa treba starať o linku od stolára aby bola aj po rokoch pekná? Ja som videla toľko katastrof od stolárov, o ktoré sa ľudia starali dobre a evidentne nepomohlo. :-D Moja prvá kuchyňa bola od stolára tiež a tiež som si myslela, že od seriózneho, druhá od veľkého stolárstva, tiež problém, evidentne som sa poučila až neskôr. :-D Asi som si začala viac vážiť svoje peniaze a nezverím ich hocikomu. ;-)
Odpovedať
@stolverka Pokiaľ stolár použije kvalitný plošný materiál a kvalitné kovanie tak kuchyňa je rovnako kvalitná ako od nejakého štúdia. Ale ak Vám stolár naúčtuje kovanie značkové a dá Vám tam čínu alebo Vám dá nekvalitné dvierka ktoré sa Vám odlepia tak potom Vám ani staranie sa o kuchyňu nepomôže. Všetko je to o tom človeku a o jeho serióznosti. Či už je to stolár alebo štúdio. Ja mám osobne skúsenosť že štúdio účtuje za značkové kovanie ale nie je to tak. Čo sa týka starostlivosti o kuchyňu aby dlhšie vydržala tak mám na mysli to že keď skončím prácu v kuchyni tak aj za sebou poupratujem poutieram . Raz za čas ošetrím dvierka potrebnými prípravkami. Osobne som videl novú kuchyňu v takom stave že skoro nebolo vidieť ani farbu pracovnej dosky,voda stála na doske a dokonca aj na spoji pracovnej dosky kde to samozrejme najskôr poškodí dosku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@maros505 kvalitný veľkoplošný materiál je u teba aj masív alebo striekané dvere alebo strekané frézované dvere? Čo fóliované? Či to už stolár nedá? Tie už kúpi? Veľkoplošné materiály ohranuje ako? Tak ako to vídam, keď kamsi prídem na návštevu a vychvaľujú svoju kuchyňu o ktorej si myslím svoje? Čo ty máš skúsenosti so štúdiom, čo naúčtovalo blum a dalo čínu? To je aké štúdio? Hovoríš o Sykorovi? Alebo si to len treskol?
Odpovedať
@stolverka Veľkoplošný materiál je materiál z ktorého sa vyrába korpus skriniek . Tiež záleží na hrúbke,hustote materiálu a tiež povrchovej úpravy toho materiálu. Dvierka stolár objedná a pokiaľ má frézy tak aj vyrobí - masívne. Na ohranovanie sú olepovačky. Ručne to nerobia. Čo sa týka štúdia tak čo ja viem tak účtujú značkové napr. zásuvky ale dávajú napodobeniny a to nie je to isté. Originál je predsa len originál !!! Ale tak sa zarába.
Odpovedať
@stolverka moja skusenost so studiami: V kazdom v ktorom som bola ma presviedcali, ze moja modro-biela predstava je uplne od veci (vtedy bola IN kombinacia venge + vanilka, kalvados + vanilka), skrinky po strop su blbost, bezpodmienecne nutne potrebujem presklane vyklopne dvierka na vrchnych skrinkach s hlinikovym ramom... Mohla by som mnoho riadkov napisat. A pytali nehoprazne prirazky za atypy. :-p Stolar mi spravil kuchynu v takom farebnom prevedeni som chcela, take rozmery skriniek ake som chcela, prisli, zmontovali a sadla ako rit na serbel, bez hluchych miest. Stolara som vyberala podla referencii.
Odpovedať
@zita19 napis ktore studia to boli. @maros505 nezahmlievaj a napis ktore studio dodava fejkove kovania.
Odpovedať
@atlaska myslis, ze po siedmich rokoch si spomeniem? Viem, ze tri z nich uz nie su v tych priestoroch kde boli vtedy. Mozno im isiel biznis vo wenge a kalvadose s vanilkou a prestahovali sa do lepsich priestoroch, mozno uz ani nie su. Na istotu viem povedat, ze ani jedno nebolo z velkych obchodnych retazcov s nabytkom. Do uvahy este prichdzala kuchyna Koryna alebo Sykora. Tam som skoncila uz pri dverach, lebo nemali modre dvierka. Ziadne modre dvierka, nie to este nejaky pouzitelny odtien. A na Alno, ktore modre dvierka v prijatelnom odtieni a prevedeni malo som nemala.
Odpovedať
@atlaska Pracoval som v štúdiách aj vo výrobe aj ako montér a viem odkiaľ sa čo objednávalo. Len sme strhávali nálepky z krabíc A nemyslím si že by sa to zákazníkom páčilo keby vedeli odkiaľ to bolo. A pritom si za to účtovali hrozné prachy. Občas sa zákazník medzi rečou pochválil s cenou.
Odpovedať
pardon, ale už ste tu ako politici...slova ako "TEN stolár", "TO stud-io", ˇ TÁ ....", už ani neviem o co konkrétne v tejto debate ide, ale keby som si chcel zariadiť kuchyňu tak vám všetkým ďakujem, strašne ste mi pomohli..., neboli tieto fóra vymyslene pre niečo inšie...
Odpovedať
@pernlubo ja ti kontakt na TOHO mojho stolara dam. Uplne v pohode. Na TIE kuchynske studia nie, lebo uz som ich vytesnila z pamate. Okrem tych pipisiek co sa tvarili ako interierove dizajnerky a odbornicky na kuchyne, pritom vyzerali, ze okrem kavy a vifonky neuvarili v zivote nic. :-S
Odpovedať
diky, momentálne ešte nepotrebujem, ja som len komentoval u vacsiny nás (a musím priznať že ja nie som iný...) že sa vytráca z nás konktretnost keď sme nespokojní, ale aj chvála keď sme spokojní (nebude mat predsa sused takú perfektnú linku ako ja), ....ale kontakt na toho stolára mi posli, prosím,, :-) :-)
Odpovedať
@pernlubo pomoze ti stolar v Kosiciach? Ale samozrejme dam. http://www.klema-luky.sk/
Odpovedať
"zita19" dakujem
Odpovedať
a najde sa uz aj niekto, kto kuchynu Sykora aj ma? :) :-) priapdne Dan Kuchen, Gorenje, alebo Hanak, tito uvazujem....dakujem :)
Odpovedať
@atlaska Neviem kde kupujú ale keď si zadáš google tak ti vyhodí hneď zopár stránok na predaj hotových dvierok.
Odpovedať
@blackomt nepíš že Sýkora kupuje dvierka, keď o tom nič nevieš a len táraš, lebo si myslíš. ]-( @maros505 za to, že ty si pracoval v nejakom shitovom štúdiu, kde od.bávali zákazníkov neznamená, že je to tak vo všetkých štúdiách. Ako zázrakom som vždy pracovala pre renomované štúdiá a nikde toto nebolo ani omylom, vždy si vážili svojich zákazníkov a preto sú stále na trhu a stále veľmi žiadané. Asi keby tí úžasní stolári boli takí úžasní ako s tu píše, tak by tieto značky boli už zabudnuté. Samozrejme treba si starostlivo aj to štúdio a človeka v ňom vybrať. Lebo aj tam sú veľké rozdiely.
Odpovedať
@maros505 keď stolár dvierka kúpi tak aká je to potom výroba? Vyrobí korpusy a dvere kúpi, tak je to len montážnik, nie výrobca.
Odpovedať
@stolverkaak som spravne pochodpila, pracovali ste v studiu Sykora? viete sa mi vyjadrit k ich kvalite, resp porovnat ju s inymi studiami? (stolara neuvazujem, chcem len renomovane kuch,studio) ci sa mi oplati ta ich naozaj vysoka cena...chcem kuchynu na desiatky rokov, tak mi ide o kvalitu, som ochotna si priplatit, ale zas "odtial potial" a potrebujem mat zaruku kvality, samozrejme...
Odpovedať
@shia áno, pracovala som v minulosti pre nich a aj pre ich konkurenciu, preto niektoré fabriky poznám "zvnútra". Keďže sa stále venujem dizajnu, tak určite svojim klientom tieto kuchyne doporučujem, lebo viem, čo tam dostanú a viem sa za tú kvalitu zaručiť. Z môjho pohľadu jednoznačne áno. Vyššia cena sa vám prejaví v spokojnosti na dlhé roky. Asi nie je náhoda, že sú na trhu 25 rokov a stále sa zlepšujú. Je to vo výrobe veľmi vidno. A vidíte tam technológie, do ktorých investujú a preto sú stále napred pred ostatnými. Čím to asi je, že ľudia si svoje kuchyne, čo sa montovali pred 15-20 rokmi brali do nových domov a chceli doplniť skrinky k tej pôvodnej. Ktorí stolári toto môžu povedať? A aj máloktoré štúdiá. Fakt máloktoré. Sýkora áno.
Odpovedať
@stolverka Tak že keď kúpi plošný materiál tak tiež je len montážnik. Veď ho len poreže a nevyrobí. A ani kovanie si nevyrobí. Nemyslím si že existuje firma ktorá si sama vyrobí aj plošný materiál aj dvierka a aj kovanie. Tiež to niekde kupujú alebo sa mýlim ??? A keď sa bavíme o Sýkorovi oni si vyrábajú úplne všetko od plošného materiálu cez kovanie až po dvierka ?? Niečo vyrobia ale niečo kupujú a to som 100% presvedčený !!!
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?