Kuchyne Oresi - aké máte skúsenosti?

Ahojte, mate niekto prosim aj pozitivne skusenosti s kuchynami Oresi???
Odpovedať
Nikto nic?? Zatial som sa stretla s prevazne negativnymi nazormi. Ideme kupovat kuchynsku linku a ORESInam ponuklo zaujimavu cenu...prosim, ak mate nejake skusenosti, napiste..vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanka2411 kolega má ORESI, strašne bol z nej nadšený, ale teraz sa mu odlupuje farba z dvierok..Možno je to len náhoda..vyskúšaj http://www.namieru.sk/, možno to bude cenovo porovnateľné
Odpovedať
@zuzanka2411 všetky ostatné fóra si už čítala? téma je duplicitná http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch... http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch... http://www.modrastrecha.sk/forum/mesi...
Odpovedať
My mame oresi, bola v akcii tak preto vysla najlacnejsie, ale keby sme si znova mali vybrat tak berieme urcite majstra...ten si to pekne zamera, nareze a namontuje...od oresi sme si museli dosky zrezavat, skrinky a dvierka zrezavat, tie bocne folie nazehlovacie si nazehlit a nalepit, skrinky boli rozrobene na dosky, cize kompletne sme si ich museli zlozit...ano, mohli sme si dat od nich aj montaz, ale ta stala 400€, takze sme si to sami montovali, aby sme usetrili...dokonca do spodnej rohovej skrinky sme si museli vyrezat z velkej stvorcovej dosky policku a navrtat aj dierky na policku....skratkq strasne vela roboty co by som necakal, ked si objedname linku, veci, ktore podla mna by mali byt hotove od vyroby a nie aby sme si ich mi museli sami robit...
Odpovedať
NO ja nemám ORESI ani od iných priživovačov na ľuďoch. Keď som si bol robiť cenové ponuky na kuchynskú linku asi v 4 spoločn. čo sa týmto živia tak pod 2300€ som neišiel a to som iba v paneláku. Tak som to nakoniec riešil cez stolárstvo a keď mi dali cenu tak dobre,že som neobjednal kuchyňu niekde inde. A viete v čom bol jediný rozdiel? V ušetrených min.1000€. A to nehovorím o kvalite, v ktorej mi stolárstvo dodalo linku / porovnateľná a môžem si tvrdiť,že aj lepšia / a to mi ju komplet nahodili a ešte aj navŕtali digestor a zapojili nahodili umývačku a ešte si aj po sebe očistili. :-D Nemíňajte peniaze na drahé linky a hľadajte. Ja som z Martina a takto som si dal robiť aj vstavanú skriňu podľa môjho návrhu a tá ma vyšla komplet aj inštaláciou 770€. Ak máte známych nech Vám odporučia.
Odpovedať
Dakujem za rady a názory..ide o to, že my sme si už dali naceniť linku aj u miestneho stolara a vysla nás na 1900,-, poliak nám ju nacenil na 1.600,- a oresi maju teraz zlavy do konca septembra a oni dali cenu nieco pod 1.400,-. Sme v štádiu, ked rátame kazde euro..tiez by sme si ju montovali sami, pretoze montáž vysla na 400,- eur. Sme takmer rozhodnutí pre to Oresi, no ked citam tie recenzie, tak ma to skor odradza...aaach, netusila som, že kuchynská linka bude taký problem..
Odpovedať
@zuzanka2411 tak si daj ikeu
Odpovedať
My sme tiez necakali, ze s tou linkou budu take problemy, ale teraz vieme, ze radsej by sme napar mesiacov ozeleli interierove dvere a dali tie peniaze radsej do linky od majstra
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@blackomt Prosim Vas, ake stolarstvo Vam robilo linku, s ktorou ste tak spokojny? nepisem to ironicky, naozaj ma to zaujima...lebo som tiez vo faze zvazovania, a urcite nemienim vyhodit vsetko nasporene...potrebujeme sucasne prerabat aj kupelnu, aj kuchynu, teda cele byt. jadro....pozerala som kuchyne cez nabytek dailen trade, to su cesi...a potom aj oresi, ale od nich dolti kuchyne...oni tam pisu ceny inak, nie jak sektorove kuchyne..teda ze cena za bezny meter....ale co to znamena? ze cena za meter len korpusu linky, aj hornej, aj dolnej casti, a bez dvierok?? ja tomu fakt nerozumiem....Ten vas tip na stolara mi date? dakujem pekne:-)
Odpovedať
Cena za meter je samozrjeme cena komplet(spodok, vrch , kovania) otazka potom je ci je v tej cene aj prac doska napr. Ono ale dost zalezi ci chces len obycajne dvierka a obycajne sufliky na netlmenych vysuvoch, alebo ci si to cele ohadzes blum aventosami a blum suflami.Tam je potom cena za meter o dost vyssia. Ale celkovo cena za meter je podla mna velmi matuci pojem a ziadny stolar ani normalna firma to nepouziva lebo sa navrhuje a nacenuje kazda skrinka samostatne. Ja som si dal robit u stolara a cena samotnych korpusov s dvierkami mi vychadza ked to podelim cca 370€/m , to je klasika egger 18mm korpus a trachea foliovane dvierka. Vsetky skrinky som si presne navrhol. K tomu sa samozrejme treba pripocitat cena suflov, vyklopov, vsetkych kovani, pracovnu dosku, zabudovany odpakovy kos, dres, uchytky atd. To vsetko zakladnu cenu u mna zdvojnasobilo.
Odpovedať
@zuzanka2411 treba sa v oresi spytat ci ma kuchyna sufle z dotahom alebo klasicke, ake ma zavesi, pant, ake ma kovanie, to je dost podstatne pretoze oresi vam ponukne cenu tej najlacnejsiej verzie ale ta komfortna je o dost draksia. Trh je velky treba len preratat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Dobrý deň, aj ja chcem vyjadriť veľkú nespokojnosť s kuchynskou linkou Oresi, typ Avorno. Zakúpená bola v auguste 2014 v Trnave, v Tesco Galéria. Nakoľko sa na ňu vzťahovala akcia "zlatá horúčka zliav", záručná doba bola len 12 mesiacov, takže teraz mi nezostáva nič iné, len oči pre plač, keďže linka je v hroznom stave. Takmer na všetkých dierkach sa odlepuje fólia. A to radšej ani nepíšem o dvierkach, ktoré sú v blízkosti digestora, či umývačky. Skrátka katastrofa. Takže veľmi by ma zaujímalo, akým spôsobom mám tento problém riešiť. To si mám po roku používania zadovážiť novú linku? Alebo investovať ďalšie peniaze na opravu pôvodnej? Veľmi som sklamaná z kvality, ktorú dodávajú. Je to veľký nepomer medzi cenou a kvalitou. Čakala som oveľa viac!
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@promises1 Hmm,pocuva sa to velmi zle,ale nas asi pred styrmi rokmi osvietilo,resp.bolo dobre,ze nam na nasu poziadavku na vypracovanie ponuky na kuchynu uvedena predajna Oresi v Tescu vobec nezareagovala,resp.zareagovala s tykam oneskorenim/nastastie sme uz mali davno zameranu a vyrobenu kuchynu od z tu na streche tolko opovrhovaneho vyrobcu z Polska/ a takou nenormalne prestrelenou cenou,ze sme boli radi,ze je to tak,ako to je.No a po tvojeje skusenosti iba skonstatujem,ze chvalabohu:-) U nas ani po 4 rokoch uzivania ziadny problem,bez jedineho zavahania,nejakejho odstavania,odlepovania sa a podobne,co tu od velkych Oresi a Decodomov pocuvam,nasa linka nepozna. Co robit,poradit neviem.Kazdopadne iba rocna zaruka a takehoto vyrobcu je vysmech.Uz aspon vies,kde v zivote nikdy nic chciet nebudes.
Odpovedať
@promises1 nie je zo zakona zarucna doba 2 roky?
Odpovedať
Profilova fotka
@promises1 nemozes mat zaruku len 12 mesiacov pokial to nebol poskodeny tovar. Ani akciovy tovar nesmie mat zaruku pod 24mesiacov. Odporucam sa informovat na SOI.
Odpovedať
@promises1 TIP: Záručná doba sa vzťahuje aj na výrobky predávané vo výpredajoch, či so zľavou. Ak je však poskytnutá zľava kvôli určitej vade tovaru, túto vadu potom nie je možné reklamovať.
Odpovedať
Ja som si od firmy Oresi objednala v minulom roku drahú nemeckú kuchyňu, včítane spotrebičov. O zameranie som požiadala v júli minulého roku a dodaná bola 15.12.2015. Montéri zistili, že bola dodaná nesprávna šírka pracovnej dosky, takže dodnes čakám na jej dodanie a dokončenie montáže. Okrem toho musia prerobiť skriňu, v ktorej je chladnička s mrazničkou,nakoľko mraznička sa dá otvoriť len tak, že otvorím aj chladničku. Slogan Oresi Vám dá viac......, ale neviem čoho.Viackrát som odsúhlasovala zmenu v zostave, lebo výrobca ju nepotvrdil. Prieťahy v predajni, odpoveď na moje urgencie som dostávala po mnohých telefonátoch. Kuchyňu som objednala v predajni v Bratislave, stokrát som to oľutovala. Odstúpiť od zmluvy prakticky nie je možné, je koncipovaná v prospech dodávateľa.
Odpovedať
@nellyn no snad sa jej niekedy aj dockate..
Odpovedať
@zirafak môžeš mi dať kontakt prosím ťa na tich Poliakov aj ja chcem im dať zarobiť.
Odpovedať
@sayana12 len dajte zarobit poliakom koli usetrenym 3 stovkam a potom sa cudujte z akého materialu to mate a vsetko sa rozpadava a skrinky stracaju kresbu dreva. Alebo chodte do oresi a cakajte za vysoku cenu vysoku kvalitu. Dostanete presne to co od slusneho stolara na slovensku len lacnejsie. Teraz riesim linku a len tak zo srandy som si ju bol dat nacenit v oresi. výsledok? v oresi neurobia presne to co chcel moj zakaznik, nevedia ani co je to aventos HL od Blumu a moja cena je 2700e v hotovom stave u vas v kuchyni a oresi po 1500e zlave 4050e. oresi to samozrejme vyraba priamo v nemecku. Tak slovaci dalej podporujte polsku choleru a okolite staty a potom sa cudujte v akých srackach sme na slovensku.
Odpovedať
@adriana1609 fyrma ktora uvadza cenu za meter linky nieje moc seriozna. Ja pocitam cenu na zaklade presneho projektu a teda viem presne nacenit material, doplnky, prace a td.mozete mat vedla seba dve uplne rovnake linky a jedna bude o 1000e lacnejsia a obe ceny budu suhlasit so skutocnostou. Po vcerajsej skusenosti s oresi som zistil ze moje ceny asi nizsie ani uz nemozu byt, no ale to je uz teraz jedno lebo nabytok uz vyrobim len pre seba a známych lebo slovak uz pomali po mne chce aby som mu to urobil zadarmo a este aj zaplatil cast materialu. Raz som bol nakupit polsku dtd a trpko som to olutoval uz pri montazi. takze tam sa setrit jednoducho neda a to sa tyka aj tych jednorazových sraciek z holandska a podobne. Tak skuste poriadne porozmyslat komu date zarobit. Samozrejme treba si vybrat aj medzi slovenskými stolarmi lebo je tu kopec nevyucenych garazovych spackavacov nabytku co vedia o tom uplne prd.
Odpovedať
Profilova fotka
@gpstorm ahoj ty máš fyrmu?
Odpovedať
@stolarbb ako sa to vezme. Ale oficialne ano
Odpovedať
@gpstorm dakujem za nazor
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@promises1 Naša skúsenosť je otrasná!!! Máme 4 rok kuchyňu ORESI, kúpenú aj so spotrebičmi v Tescu. Na všetkých dvierkach je folia- dyha odlepená!! neviem ako to máme a čím podlepiť. Tak som sa tešila z novej kuchyne, bola nádherná, ale teraz budeme musieť asi vymeniť dvierka......
Odpovedať
Takto to vypadá po 4 rokoch, dyha na všetkých dvierkach je odlepená, musela som ich prichytiť páskou, aby mi dyha nespadla na hlavu.......prikladám fotografie, som z toho úplne nešťastná, nebola to lacná kuchyňa a verila som, že sme našli kvalitu..neviem čo mám robiť, kto mi poradí???
Odpovedať
@oresikuchyna dyha na dvierkach je vydutá na prvej fotke, na ostatných fotkách je vidno ako sa odlupuje a ešte aj dokonca lištičky na sklách stekajú..
Odpovedať
@oresikuchyna my presne takto isto, vsade poprilepovane paskou, keby nebolo prilepene, tak komplet cely ten "papier" treskne dole. Mame ju asi 6 rokov, ale vyduvat a pomalycky sa odlepovat rozky sa zacali snad uz aj po 2-3 rokoch. Kvalitka. Uz vam (nam) ostava si to jedine sama prilepit alebo vymenit kuchynu a nikdy viac uz z oresi.
Odpovedať
@aknicul To je strašné....mali by sme to dať do markízy alebo jojky aby varovali ostatných, ved to nebolo také lacné aby to bol takýto nepodarok!!!! ak budeme meniť dvierka za drevené, tak si zase dobre zaplatíme na 7 metroch kuchyne...Náš najlacnejší nábytok - botníky slúžia a sú ako nové...
Odpovedať
@aknicul Písala som aj telefonovala do ORESI, majú 7 ročnú záruku, aj nám platí aj ked máme kuchyňu 4 roky a mali sme záruku len dva roky. Že vraj je to tak. Sľúbili vymeniť komplet všetky dvierka aj so zásuvkami do 8 týždňov!! Uvidím či to bude zrealizované..
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?