Kuchyňa z ostrovcekom

Profilova fotka
Poradte prosím ako rozmiestniť správne a pohodlne kuchyňu z ostrovčekom,uvítam všetke pripomienky a rady.Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@copyandpaste vsetke primomienke Z ostrovcekom :D to si pyta gramatYcka policia :D soraaaac
Odpovedať
Prco si ludia davaju pripravu - krajanie,cistenie,umyvanie na inu stranu ako varenie a pecenie? Toto nechapem-robit si neprakticku kuchynu,kde som denne a kde sa pacuje najviac. Cely kolac pripravis na pravo od rezu a potrepes sa s nim k tej rure a zasa nazad s horucim plechom. Detto vsetko co pojde do hrnca ponad podlahu, horuce cestoviny zasa ponad podlahu, veci s chladnicky cez pol kuchyne k drezu a ten barovy pult je tiez kz neprakticna,kto chce nech si sadne za ten stol. No hlavne ze je ta TV cetralne umiestnena.
Odpovedať
Ten barovy pult zrušiť radšej viac miesta k tým dvom stolickam, chladnička je trocha od ruky, a atlaska máš pravdu ale! Keď varia naraz viacerí tak je pracovná doska po oboch stranách alebo tu ostrovček praktickejsia.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ale TV musi byt :)
Odpovedať
Celé prerobiť, nemáš to prakticky urobené.
Odpovedať
Profilova fotka
@oxichuda bolo ti to treba? Urob si po svojom :-) @andyfoto zadávateľka je inej národnosti, tak tie chybičky pravopisu prepáč... :-)
Odpovedať
@atlaska ja som sa napr pri mojej kuch.vobec neriadila tym ci je daka pracovna zona umyvacia ci aka. Proste vsetko som dala ako som chcela. Nechcela som robit nieco tak ako sa pise. Nenam rada nic co je organizovane lebo takto sa to ma ☺ kazda gazdina uz musi vediet co jej vyhovuje a ako @oxichuda zda sa mi vsak hlupost davat tu ruru s mikro tak mimo stol by som dala skor ku oknu neviem kolko tam je miesta. A barovu cast ten pult a bar.stolicky na stranu ako je teraz stol.
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto ty si ale,ale.... ked sa clovek pyta na nieco,slusnosti trochu nezaskodi,vela z vas tu pise z chybami a to mate tu skoly a zijete od narodenia,potrebujem radu a nie buzeraci)))))A vadi ti TV????????? @topvideo ved toto je len navrh,tiez sa mne nepaci,tak sa snazim to nejako dat dohromady.A dakujem za podporu,pretoze volakdo asi sa zle vyspal))))))) @jano2007 Toto je prvy navrh,a chladnicka je po ruke,vedla drezu. @atlaska to mas pravdu,aj som to tak chcela,len zatial nam spravili tento navrh.Ja chcem tu mikrovlnku dat na koniec linky vedla okna a ruru pod varnu dosku.A je tu vela takych co maju ostrovcek z varnou doskou a drez na opacnej strane linky,myslis ze je to neprakticke?Aj stol som chcela inac napojeny na ostrovcek,aby sa dalo sedet po 2 stolicky z kazdej strany.A televizor jasne ze musi byt, ked zena stravi v kuchyni vela casu.Mne napriklad sa nepacia obyvacky spojene z kuchynou,ale je to kazdeho vec
Odpovedať
@mima1 ani ja som sa neriadila nejakym almanachom pre kuchyne,ale sedliackym rozumom, v kuchyni pracujem doma najcastejsie , preto by mala byt prakticky riesena. Mozem mat akykolvek dizajnovy konf.stolik v obyvacke,kde sa usadzaju kopy prachu na nevyuzitelnych miestach, ale kuchyna musi byt prakticka. Tu sa oxiducha zbytocne nabeha. preferovat TV oproti bar.pultu oproti tomu aby rura a chladnicka boli blizsie k prac.plochej je hlupost, ale nakoniec kazdy si urobi ako chce. otazka je poradit ako to rozmiestnit s ohladom pohodlia. Vies dnes kazdy chce ostrovcek a rve ta varnu plochu a vodu si dava oproti - co je fakt neprakticke. Do niektorych kuchyn to jedniducho nejde dat,respektive sa to tam nehodi. A su ludia, co k tomu potrebuju dat bar. pult, podsvietit vsetko LED pasmi......narvat tam kazdu vychytavku,ktoru vidno tu v albumoch,ci casakoch. Menej je niekedy viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@mima1 Dakujem za radu,co sa tyka tej mikrovlnki-suhlasim,dam si ju na koniec linky,vedla okna a ruru asi pod varnu dosku.Aj mne je praktice ze drez je na hlavnej kuchynskej linke a oproti na ostrovceku je varna doska,preco nie?A co sa tyka ostrovceka,ja potrebujem nejako ostrovcek napoit na stol kde bude 4 stolicky,ten bar je ako bonus,nemusi tam byt
Odpovedať
A co je praktickejsie-nakrajatt zeleninu a supnut ju vedla o 30cm do hrnca,alebo s tou dostickou sa otacat ponad podlahu do hrnca na druhej strane? a dalej mokre maso, rozklepnute vajicka na panvicu.......Urobit od chladnicky dva roky,k odlozeniu veci k vareniu-umytiu zeleniny,alebo 7-8 krokov? Ten TV sa snad da dat aj inam, aj ja by som ho chcela v kuchyni. Mas dve vane v jednej kupelni? Asi nie, tak naco dve rozne sedenia? Uz som pisala menej je niekedy viac a co sa dizajnu tyka to plati dvojnasobne. Stol by som tlacila k oknu,aby si mala volnejsie na behanie okolo skriniek. Kde ti toto navrhovali,ak to nieje tajomstvo? Pani ci pan asi doma nevaria.
Odpovedať
@oxichuda Opatrne s ostrovcekmi, hlavne ked tam ma byt varna doska. Spliechance z panvice po celej kuchyni, digestor drahyyy a menej ucinny.. ;-) Tiez mame..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ta kuchyna je velmi velka neverim,ze sa neda lepsie navrhnut, kolko ma 5x5M? teraz vidim tam v rohu uplne pri dverach mas chladnicku? Rozmerovo to velmi skresluje, je to akoby 40cm skrinka. @matorado vyzera ze za var.plochou ma 60cm plochy, olej z panvice pojde tam a to utrie, sice bude musiet ist dookola,lebo z jednej strany nedociahne.
Odpovedať
@oxichuda Kuchyna pekne vyzera na obrazku,ale je velmi neprakticka. Udivila ma tvoja veta " zatial nam spravili tento navrh" =-) Kurnik sopa! Ty si pani domaca, ty si platis tu kuchynu, ty v nej budes travit vela casu, ty si predsa urcis,co je prakticke pre teba !!!! a nie, ze takto nam to niekto cudzi spravil. Nebudem opakovat, co ti uz vytkli vyssie.,je to naozaj velmi nestatsne a neprakticke riesenie.. Aja sa este vyjadrim k tej telke. Nemyslim, ze je vhodne ju vesat na stenu kusok nad ruru. Mastna,horuca para ti ju zachvilu znici :-|
Odpovedať
a este cosi, pre niekoho nepodstatne,pre mna alfa omega rodiny - za jed.stol sa ma zmestit cela rodina, najlepsie aj stary rodicia ked pridu na obed,ci na sviatky a kamarati ked pridu. Stol ma byt kus nabytku, nie pricapeny k linke.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado A co tak zastena na varnu dosku?A kominovy digestor je menej uciny?
Odpovedať
Profilova fotka
@oxichuda mojou správou som ti chcel povedať len toľko, že urob si podľa seba...ty tam budeš žiť.
Odpovedať
@oxichuda My vysmazame v hrnci a nie na panvici a aj tak to strieka. Zastena (to sklicko myslim) si myslim tiez moc nepomoze.. Digestor - je rovnako ucinny, len je rozdiel, ked ma para sancu obist ho z 3 stran alebo zo 4. A v strede miestnosti sa aj vzduch viac hybe. Jednoducho to neni ono.. Nehovoriac o tom, ze najlacnejsi stoji 500€. Ja by som nerobil tragediu z toho, ze mas teraz takyto navrh. Dnes vacsina ludi dom ani nevari, maximalne cez vikend, ked je rodina doma. Ludia stavaju kuchyne na imidz.. Treba im to vysvetlit, ze ked si gazdinka, potrebujes to hlavne prakticky. Atlaska radi najlepsie.. Asi je dobra kucharka :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska uz som mala stol pre 8 ludi,kus nabytku a nikdy viac,v kuchyne chcem stol pre 4 ludi a vyuzivat ten stol naplno,obyvacka je pre navstevy a kuchyna pre nas,rodinu Takto sa me to paci,myslim to napojenie ostrovceka na stol
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado Tiez varim deno dene,a mam kuchynu na celu stenu,vsetko na jednej stene,aj tak som sa nabehala,kvuli chladnicke.Neviem tie kuchynske linky na celu stenu neposobia na mna moc prijemne
Odpovedať
@atlaska ja mam tiez na ostrove varnu dosku a oproti drez ale mne to naozaj tak vyhovuje. 😀😀😀 ale to je jedno proste kazdy urobi ako chce
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado to sa cudujem,ved vy mate varnu dosku na ostrovceku,ba aj odporucate ze sa vam dobre vari
Odpovedať
Profilova fotka
@mima1 aj mne sa to paci,teraz na starom mame vsetko vedla seba na jednej strane a varim tak ze som otocena chrbtom ku vsetkim,vadi me to strasne
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo ved to ano,tak aj robime.Ale vzdy je dobre si vypocut nazory a rady od inych,mne to nevadi
Odpovedať
a tu nebudes otocena chrbtom? v hrnci sa vari vacsina veci sama, ale vsetko nakrajat a umyt=pripravit treba na prac.ploche a to je vacsina casu.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ved vedla varnej dosky je miesto aj na krajanie
Odpovedať
Na ten kusok /mozno 60cm/ das zeleninu na salat /moze byt v dreze,ale budes po kazdy kusok chodit do drezu na druhu stranu?/+ dosku + misu + olej /pripadne uz nad rezom otvorena konzerva tuniaka prenesena k tomu salaltu/+ supy zo zeleniny a sup s nimi zasa ponad podlahu do kosa. Ked chystas obed nejaky tanier s masom,ktore budes opekat, zamiaky, tanierik na ktorom je polozena varecha,ci lyzica a zasa priprava salatu bez tuniaka, varenie polievky-maso,zelenina, rezance-horuce prenasat do drezu zliat a opat nazad s nimi k stolu, obalit karfiol v struhanke.... Pre mna neprakticke,pre ineho OK. Chcela si nazor ,dala som ho.
Odpovedať
@oxichuda prvý návrh neriešim, na druhom návrhu pre mňa osobne je tam zbytočné sedenie pri stole a ešte aj pult so sedením. skôr by som to vyriešila kuchyňu do L alebo U. ale tak ja zas nie som veľkým fanúšikom ostrovčekových kuchýň. ak sa tebe páči, tak ok. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?