Kuchyňa z Ikey - výška pracovnej dosky

Profilova fotka
Ahojte, davam si robit navrh na kuchynu, chcela by som z Ikey. Korpus skrinky je 80 cm + doska je vysoká 2,8 cm, čiže výška skrinky je od zeme po vrch pracovnej dosky je 82,8 cm. Zda sa mi to byt nizke, ale vraj Ikea vyssie spodne skrinky nerobi. Ak ma niekto z vas Ikea kuchynu - zvykli ste si na takuto vysku?
Odpovedať
@erienka zabudli ste na "nožičky" tuším sú 8cm vysoké
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka o nozickach mi dizajnerka nehovorila, idem sa spytat.
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka tak ste mali pravdu, ide tam este sokel, vdaka :)
Odpovedať
@erienka máte "dizajnérku" na kuchyňu? Môžem sa spýtať čo je jej náplňou práce? A koľko za to berie?
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka je to dizajnerka bez uvodzoviek ;) Oslovila som dizajnerske studio, nakolko som si nevedela dat vobec rady s nasou kuchynou. Tu je aj prispevok, v ktorom som to riesila: http://www.modrastrecha.sk/forum/reko... Chcela som radu od dizajnera, ktory vezme do uvahy cely byt, cely priestor a vymysli co najlepsie riesenie. Nechcela som to riesit s niekym v kuchynskom studiu. Cenu vam poslem do spravy,.
Odpovedať
@erienka ďakujem za vysvetlenie. Som teda zvedavá ako do vášho priestoru na kuchyňu vpasuje IKEA linku. Lebo čo sa týka rozmerov, tak IKEA veľmi mimo klasických 40-60-80 skriniek veľký výber nemá. Skúšala som si z nej skladať kuchyňu, ale ostávalo veľa nevyužitého "hluchého" priestoru. Takže v našom prípade bude na mieru. Ešte som zvedavá na tú cenu. Ďakujem
Odpovedať
@erienka aj mňa by zaujímala tá cena :)
Odpovedať
Profilova fotka
Pozor pri ikei na umyvacku lebo bezna umyvacka nezvladne vyssie dvierka a budu sa priecit teraz sme to riesili u znamych. Treba mycku s klznymi dvierkami od nich
Odpovedať
Moj chlap, ktorý montuje ikeacke linky vam radí, že kopec vecí ktore sa realne daju urobit neumožnuje ani ikea planovac a dizajner ani o tom netuší. Ma mnoho negat. skuseností ked dizajner navrhol niečo, ale z technickych dovodov to vobec nebolo funkcné. Iba krasne obrazky ;-)
Odpovedať
@zltalienka su skrinky aj 20 a 30 , takže vyskladat sa da rozne
Odpovedať
Profilova fotka
@ivaq no uvidime, ako to dopadne v mojom pripade :) Dam sem potom foto
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr dakujem za upozornenie
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Robil som v dome z IKEA kuchyňu, malú kuchynku v hosťovskej, ppult v srchárni - práčovni a ešte jednu linku na chate. Sú tam vo väčšom množstve aj atypické sekcie napr. raňajkové sedenie oddeľujúce kuchyňu od bývačky,hore so zavesené skrinky z vnútornej strany kuchyne, rohový barový pult na státie, zavesná polica pod stropom na rôzne dary prírody a zavesenie pohárov a pod. Skoro všetko aj boli materiály z IKEA len minimum sme museli prispôsobovať a naozaj minimum dokupovať inde. Pridávam foto čo som našiel. Mimochodom na tie nožičky Vás " Dizajnérka" zrejme neupozornila, si z IKEA nemá vhodný rabat. Kuchyňa v z IKEA s tým, že som si to pomaly skladal sám vyšla min. na 1/2 ceny úplne priemerných kuchýň z rôznych štúdií. Čiže nožičky + 80mm resp 160mm. Pri tých 160 mm neviem či robia teraz aj sokel. Keby som si to nevedel spraviť sám alebo pre kontrolu by som si to nechal pozrieť od ľudí v IKEA. Ale nemám snimi veľa skúseností, čo sa týka dizajnu a atipických nápadov a pod. Konštrukčne mi však vždy dobre poradili.
Odpovedať
Profilova fotka
@erienka Na tejto stránke sa dajú pozrieť všetky dostupné rozmery skriniek METOD kuchýň. Celková výška spodných skriniek so soklom je cca 90cm v závislosti od pracovnej dosky. https://www.ikea.com/sk/sk/catalog/ca...
Odpovedať
Profilova fotka
@erienka Jaj, zabudol som. Na mojom fotoalbume sú nejaké fotky, no my sme to mali jednoduchšie, lebo dom bol navrhnutý tak, aby v ňom aj kuchyňa mala štandardný rozmer.
Odpovedať
Podla mna ti zabudla povedat o nozickach a riesila s tebou len velkost skriniek. Uvidis, ked tam este pojdes, tak sa jej na to popytaj. Popozeraj sa este priamo v ikei a poprirovnavaj sa ku kuchyniam
Odpovedať
Výška Ikea kuchyne je nadpriemerne vysoká. Moja menšia manželka po montáži skoro plakala pretože som začal montovať tam kde bola podlaha najvyššie a v opačnom rohu je už moc vysoko. Nabudúce by som si dal pozor na rovnosť podlahy. Najmenší sokle. Najnižšia pracovná doska. :)
Odpovedať
@skpeter tak ale to zas nie je pre kompromis pre nas vyssich ako. podlôa mna isto sa da najst nejaky dobry stred
Odpovedať
Dobrý deň všetkým. My aktuálne riešime kuchyňu z ikei (metod voxtorp), najskôr som si spravila pár návrhov v plánovači a potom s tým vybraným sme šli za dizajnerom (treba sa objednať), stojí to 35 e a ak si kuchyňu kúpite, poplatok vám vrátia. Ja som bola šťastná, že sme tam šli lebo sme našli veľa zádrhelov, kedy sa napr. nedá otvoriť šuplík kvôli zárubni na špajzových dverách a tak, dosť nám poradila....takisto sme hľadali nové miesto na umývačku aby sa dala pekne otvárať, keďže máme drez havsen, ktorý pretŕča....aj to pekne vyriešili. Ja mám 180 cm a preto som tiež riešila výšku kuchyne, v ikei to vychádza 91 cm. Dajú sa dať aj 16 cm nožičky ale to je už pre basketbalistov :D takto sme dostali nákupný zoznam a pri pokladi sa zaplatí, do 2-3 dní kuchyňu dovezú. Dovoz do TN 60e. Takisto sme brali pracovnú dosku. Skladá sa z dvoch kusov - tvar kuchyne L jeden sme zobrali hned a druhý nám robia na mieru (čakacia doba 4 týždne) 180x120 - cena za pracovnú dosku 180e, cena za kuchyňu bez spotrebičov 2000e. Samozrejmosťou je push otváranie na skrinkach a dojazdy šuplíkov. Napr. v decodome sa za to platí a našu kuchyu nám nacenili na 6000 e. Takže ja sa teším, neverím, že bude taká nekvalitná ako často ľudia píšu,pre mladú začinajúcu rodinu vyzerá ako ideál.
Odpovedať
@verikaby2019 a kto Vám ju montoval u nás keď poviete stolárovi že zmovtovat kuchyňu nik nechce som z PD a v Ikei mi povedali že si mám zohnať niekoho na montáž dakujem za každú radu
Odpovedať
@verikaby2019 Nemaj obavy, s kvalitou budes urcite spokojna, maju vyborny pomer ceny a kvality.
Odpovedať
@endusko montovať ju bude manžel, brat, svokor, tato, švagor a všetci svätí :D :D ale hadam to zvladneme....vraj je to easy len to trvá, inak s tym dovozom teraz pozeram ze som vypustila zle info....pretoze mi cakame este na pracovnu dosku este ju nemame doma, ale info o cene som mala z druhej ruky.
Odpovedať
Profilova fotka
@verikaby2019 hmm ako neviem, ci by sme sa my osobne do toho pustili. potom ti nepada zaruka? alebo sa neskresava, ked si ju montujete sami?
Odpovedať
@verikaby2019 tak to máš dobre ja ale musím hľadať dakeho stolára na zmontovanie tej kuchyne 🤷‍♀️
Odpovedať
Profilova fotka
@endusko - skus napr. ikea instalacne sluzby https://www.ikea.com/sk/sk/pages/cust... pripadne si najdi nejakeho miestneho manika s vercajgom. Ja som si 2 ikea kuchyne montoval sam, nie je to kozmicka veda.
Odpovedať
@mgx práve v Ikei mi povedali že nemajú pre nás montážnika bývam v PD
Odpovedať
Profilova fotka
@endusko - napis tymto http://cambal-vincze.trade.sk/ pripadne skus najst niekdeho miestneho
Odpovedať
@mgx dakujem skúsim
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?