Kuchyňa z Ikey verzus z Decodomu

Ahojte, rada by som sa spytala, ci mate skusenosti s kuchynami z IKEY rada by som si vyskladala nieco do tohto priestoru (vid obrazok) a zevraj by to malo byt lacnejsie v porovnani s kuchynami na mieru. Mam taku predstavu, ze by to mohlo byt v bielej fabe (lesklej). Za kazdu radu vopred dakujem.:-)
Odpovedať
mam kuchynu z Ikea a je super... Pojazdy skvele, korpusy pevne... povrchova uprava vynikajuca.. PS: ceny v polskej Ikea su niekedy lepsie ako u nas....
Odpovedať
a vymysleli ste si ju v tom ich 3D planovaci co maju na stranke ? a este by ma zaujimala cena... dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ja už mám niekoľkú kuchyňu z Ikei, nikdy som s nimi nemala problém. Pôvodne som pred pár rokmi chcela z Decodomu, ale za návrh si pýtali peniaze, nikde nemali cenníky skriniek, že by si to človek vyskladal sám a zistil cenu... Tak som skončila v Ikei a neľutujem. Návrh som si spravila cez net, rovno mi to tam zrátalo cenu, spravilo nákupný zoznam, stačilo už len prísť do predajne, naložiť na vozík, zaplatiť, odviezť a zmontovať. Vrelo odporúčam.
Odpovedať
@mic79 my máme z meuble, mala so na nich dobré recenzie, majú sektor, veľa dekorov, ak by si chcela, viem preposlať aj cenník. a pre mňa bola u nich veľká výhoda v tom, že som si vedela u nich vybrať obývačku a jedáleň aj konferenčný stolík v tom istom dekore (máme kuchyňo obývačku), akurát že majú drahé a nie príliš pekné pracovné dosky, tak tú si kúpim inde.
Odpovedať
no tak to rada citam.... :-) a nikdy sa nestalo, ze by nieco nesedelo, chybalo pri montazi, nerada by som potom behala hore dole medzi TN a BA...........
Odpovedať
@gemini06 a tiez ste si ju vyskladali, alebo kupili na hotovo? ja hladam taku skor ekonomicku verziu, lebo by to malo byt do radoviek cca pre 14 domcekov, Posli cennik budem vdacna :-)
Odpovedať
@mic79 vyskladala som si kuchyňu v ikea plánovači a potom som si to zostavila zo skriniek z meuble, cena mi vyšla lepšie v meuble ale čo som naceňovala mamine tak to vychádzalo na rovnako, pošli mi tvoj mail.
Odpovedať
@gemini06 dakujem,.... mail som poslala do sukromnej posty :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mic79 u ikea sa mi nikdy nestalo, ze by som musela ist dvakrat cestu NMnV - BA lebo nieco chybalo v krabici... Nikdy. co sa tyka kuchyne, tak ikea ma super cenu vzhladom na tlmice, dojazdy a taketo vymozenosti... Samozrejme nie je skrinka ako skrinka, ale co som ja porovnavala, vzdy vysla ikea najlepsie --- lebo vsade inde su tlmice napr. za priplatok, kdezto v ikea standard... takze ja vzhladom na 2 malych certov doma mam kuchynu ikea s dvierkami tymi najlacnejsimi - harlig, uchytky uz mam normalne.... cena linky sa tym rapidne znizila a aj po dvojrocnom pouzivani plus dvojrocnom narazani rozne velkych hrackarskych aut do nej - mozem povedat, ze dvierka drzia uplne v pohode a nebude to tak, ako som si myslela, ze do 5 rokov vymenim za ine... Asi uz natrvalo ostanem pri tejto rade.... ak chces bielu vysoky lesk -- tak to je potom trosku o inom aj potom.. myslim cenovo, iba za dvierka... pisala si, ze to chces do 14tich domov v radovej zastavbe??? akoze zastupujes investora??? to by som ti potom doporucila tam naozaj dat dvierka harlig, kalkulovat s uchytkami v nejakej cene akoze na vyber, s tym, ze ak by majitelia (najomcovia) mali zaujem o iny dekor, nech si priplatia.... myslim, ze aj to je obrovske plus ikea kuchyne --- zunuju sa mi moje dvierka, nabehnem do ikea a kupim si taku farebnost, na aku prave mam naladu... :)
Odpovedať
Mam zopar veci z DECODOMU. Ani raz sa nestalo,ze by sme mali vsetky potrebne diely v krabici. VZDY sme museli cestovat znovu do predajne pre chybajuce dielce. Alebo sa casto stava, ze nesedi prilozeny montazny navod. Su tam obcas bludy :-( Na porazenie!!!
Odpovedať
@kaktusik007 dakujem velmi pekne za odpoved, aj skusenosti, ano bola som poverena investorom vybrat kuchane pre 14 domov a preto ma napadla IKEA, ze vlastne s jednym dobrym navrhom a rozmiestnenym v nejakej zakladnej verziii, by si kazdy farbu a napr, uchytky uz mohol nakombinovat sam a maju vsetko variabilne..... :-)
Odpovedať
@mic79 tak v dobro ti takú robotu závidím, toto by ma asi bavilo, držím palce pri výbere
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gemini06 moja praca je uplne ina.... toto je len tak popri ....nie som profesional, skor ma to bavi...... a beriem, to tak, ze niet nad skusenosti a nazory ludi........-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mic79 tiez by som taku pracu brala..... aj inu, a aj do tn by som dochadzala... nevies o niecom??? :-D :-D :-D ta ikea ta napadla dobre - je naozaj obrovskou vyhodou ta neskutocna moznost variacii... ako ja osobne by som taky dom ci byt kde je ikea kuchyna brala -- teda za predpokladu, ze tam nebudu iba policove skrinky, a bude to normalne a ucelne navrhnute.... a prakticky.... naozaj, za par korun mas v podstate novu kuchynu.... co sa tyka toho navrhu, co je v podoryse --- odkvapavaciu plochu daj blizsie k chladnicke a sporak umiestni viac do stredu - aby nebol v rohu..... ak tam mas v tom U malo miesta, tak posun ten barovy pult -- izbu moc nezmensis, ale kuchyni to prospeje neskutocne... asi tolko moje pripomienky :) a este jedna rada - sufliky, sufliky, sufliky....... beriem, nie su lacne, ale fakt maju velmi dobru nosnost a mam v nich totalne vsetko :)
Odpovedať
kaktusik007 ..no ved to, ze kazdy si to uz potom dopasuje podla seba :-) to rozmiestnenie je zatial len predbezne a v tom U vychadza 1,20 takze je to take akuratne aby bolo vsetko po ruke a clovek sa nenabehal.....a s tymi suflikmi mas pravdu... chcem tam dat aj take velke 80 cmm aj mensie.. dakujem za nazor-)
Odpovedať
@gemini06 dakujem...-)
Odpovedať
@mic79 za čo? :-N
Odpovedať
@gemini06 za drzanie palcov pri vybere... :-)
Odpovedať
co hovorite na tuto kuchynku?
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@mic79 priestorovy digestor nie je zrovna ekonomicke riesenie :) skrinky v strede su 3, odhadom kazda 60 cm - cize od drezu k sporaku 1,8 metra - dakujem, neprosim. tych tvojich 120 cm je ideal - ja som mala v rovnobeznej 1,1 metra a bolo to super. akurat to chce potom skrinky do rohu - bud 2x 90 s karuselom, alebo jednu taku, druhu 120 na 60 ale vedla sporaku 60tky este 30 cm vysuvna skrinka... apropo, 30cm vysuv - genialna skrinka, mam tam muky, cukor, a vsetko na pecenie.... aj ked teda - s najlacnejsimi dvierkami 100 eur co fakt nie je malo, ale nikdy som tie prachy za nu neolutovala..... rura bude kde? pod sporakom? asi.... tie vysoke skrinky by sa ti hodili, ale nie je ich kam tam dat.... ale to nevadi, spajza moze byt v tom barovom pulte z kuchynskej strany, pripadne na veci sezonne sa da dat aj 60 skrinka s otvaranim do izby --- to uz proste treba trosku prespekulovat... mne sa najviac osvedcilo riesit kuchynu sposobom, ze sa tam imaginarne pohybujem a varim... aj ked ano - ty to riesis pre ani nevies koho, takze je to narocnejsie...
Odpovedať
to je len na inspiraciu, ale celkom ma oslovila aj farebne prevedenie aj to u u nas bude trosku sirsie okno, chladnicka bude v pravom rohu, tie vysoke skrinky sa mi pacia, len tam vznikne dost hluchych miest, ktor by sa potom dali vyuzit ako ulozny priestor ( potravinovy) nakolko tam nebude spajzka....a snazim sa aj preto, lebo v jednom takom domceku budem docasne aj ja byvat a rada by som bola, keby to bolo prakticke a pekne zaroven :-)
Odpovedať
@mic79 trošku zvláštna tá vyvýšená časť, málo pracovnej plochy a aj to málo čo tam je, je skryté v rohoch, nevyužité
Odpovedať
hej........a keby sa spork supol pod okno, tak by bolo viac pracovnej plochy, len sa mi pozdava umiesnie rury a mikrovlnky vo vyske... :-)
Odpovedať
@mic79 išla by som radšej do niečoho klasickejšieho, oslovíš tým širšiu škálu ľudí baby prepáčte že som si požičala vyše foto kuchýň ale vložila som ich tu len preto, že sú naozaj krásne, jednoduché a vkusné
Odpovedať
prípadne toto? ale ten barový pult by sa musel nejak doriešiť ku tým vyšším skrinkám
Odpovedať
@gemini06 hmmmmmmmmmmm.... teraz si ma insirovala hornymi skrinkami tak nad sebou a do sikma........velmi pekne priestorovo-))) dakujeeeejm :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mic79 ahoj, my máme kuchyňu z ikey a max spokojnosť. rozmiestnenie som si vyskladala v plánovači, neskôr sme si dali robiť vizualizácie obývačkokuchyne, takže sme sa rozhodovali medzi viacerými farebnými možnosťami. jedna kuchyňa môže naozaj vyzerať na 100 spôsobov :-) cenu z hlavy neviem, ale ak chceš, pozriem doma :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mic79 a vizky
Odpovedať
@ups no keby sa ti chcelo tak pozri tu cenu..... a to ze sa to da rozne kobinovat je bomba-) treba to len max. funkcne spravit a potom uz sa len vyhrat s dizajnom-) :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?