Kuchyna vizualizacia - prosim co by ste zmenili.

Dostali sme prvu vizualizaciu nasej kuchynskej linky. Zaujima ma Vas nazor, co by ste zmenili. Rozmyslame nad zmenou pracovnej dosky - drevena. Dakujem za Vas nazor.
Odpovedať
1
2
Vizualizacie :-)
Odpovedať
Linku by som kvôli praktickosti a kompaktnejšiemu celku /?/ dala do U. Toto nadnášanie ponad podlahu-pre mna Nie....Inak, čo už sa tu na tom kúsočku, tak ako to máš, dá meniť. Voda má byť blízko varnej dosky na natiahnutie ruky. Tu by som variť nechcela.
Odpovedať
mne sa zda "nevyvazena", akoby padal ana jedne bok - na jednej strane je len drevo, na druhej nerez. Teraz su moderne taketo "kumbalove" a "stenove" riesenia, ale ked su symetricke alebo lahke faerbne, tak to mnohokrat vyznieva dobre, toto na mna posobi tazko,tak "chlapsky", alebo z restauracie, nie z domacnosti. Mozno to tak chcete :). A este sa mi nepaci, ze varna doska je presne oproti umyvadlu, a vsetko , okolo coho sa toci v kuchyni je na kope (blizsko rura, chladnicka), ze sa tam vsetci motaju pokope a zvysok kuchyne je prazdy. A este otazka, to budete sedavat takto ako vtacence pri krmitku? treba sa zamysliet, ci ano. ale zas aby som len nepripomienkovala, paci sa mi farebna kombinacia, je naozaj taky drsnejsi styl, je to prijemna zmena oproti cifrovackama a bielym lesklym ;)
Odpovedať
Pohlad na kuchynu z obyvacky :-) Nebudeme sediet ako vrabce:-) Dakujeme za pochvalu farby ...nechceli sme bielu linku, preto sme hladali inu farbu k drevu, ale nic farebne. Ideme upravovat - to je prvy nastrel, preto sa Vas pytam na nazor. Tu vodu si uvedomujeme, ze by bola prakticka pri varnej doske, ale mne sa nepaci drez na pulte... Na lavej strane su dvere do spajze - preto to vyzera tak mohutne. Kuchyna v tvare U je podla mna ovela nepraktickejsia ako toto riesenie - uz dvaja ludia si pri vareni zavadzaju - mame taku kuchynu v rodicovskom dome pre 7 clennu domacnost - kaze dostatocne velka a neprakticka.
Odpovedať
Paci nepaci-drez oproti doske je neprakticky, vsetko prenasat,oplachnes zeleninu a ponad podlahu s nou do hrnca, tazke hrnce prenasat, monohokrat s horucou vodou. cistenie, krajanie a nasledne varenie ma byt v jednej linii. Ten drez a okolo neho mi pripada taka tmava kutica na ukladanie bordelu. Barove sedenie ako v bare. To drevo tazko dopasujes k drevenej podlahe.
Odpovedať
:) takto to veza lepsie ;). vysoky pult nemat po celej dlzke ostrova ? (ostrovcek sa mi pri tej velkosti vobec nehodi... to len zavidim ) od schodiska nedat tak do 1/3, mozno by to trosku odlahcilo miestnost, zaroven zachovalo odkladaciu plochu. Toto mi zas trochu pripomina metro, alebo plavebnu komoru :D:D, ze sa strasne nabeham, ked nieco chcem, musim si vela nadbehnut. (snazim sa vyjadrovat pocity, nie vnucovat riesenie). A chvalim davkovac ladu v dobrom dosahu od cesty.
Odpovedať
vyzera lepsie...a a co tak vysoky pult nemat... korekcia textu ;)
Odpovedať
no, pre mna je to dost neprakticke riesenie. malo priestoru okolo drezu, urcite by som dala aj odkvapkavaciu plochu k drezu. posobi to na mna tak ubito nejako, neviem. akosi mi tam chyba taka ta klasicka ergonomia v kuchyni. aky velky priestor je medzi drezom a tym ostrovom?
Odpovedať
@jaro113 tak ako ti napísali predo mnou, je to neergonomické. A podľa toho čo píšeš, tak ty nevaríš. Takže návrh treba prerobiť podľa toho,kto tam bude pripravovať jedlá. V prvom rade ergonómia a až potom dizajn. Hlavne treba poriešiť aj výšky pracovných plôch, umývadla, varnej dosky, rúry. Rúru máte napr. vo výške, pre človeka vysokého max. 120cm. Taktiež je nešťastné že chladnička je na jednom konci a špajza na druhej strane. Skladovanie je moc ďaleko od seba. Ja by som v tejto kuchyni nevaril, resp. by som nadával ako pohan. :-) Kuchyňa má byť hlavne o tom aby to bolo praktické, dobre a s radosťou sa nám tam pripravovali jedlá. Nie aby sa dizajnovo páčila návšteve, ktorá možno ani doma nevarí. ;-)
Odpovedať

Odpovedať
akú širokú máš uličku ? súhlasím s ostatnými, že je to nepraktické a príde mi to ďaleko od seba... chcelo by to iný koncept
Odpovedať
105 cm
Odpovedať
Článok sa načítava...
komentárov je tu plno nečítala som ich možno iba dva, a musím súhlasiť nieje to najšťastnejšie riešenie. Podľa mňa máš tu málo pracovného miesta, pokúsila by som sa dať linku do Učka a budeš to mať aj takú mini špajzu,... no a neviem na tomto projekte mi príde že máš ďaleko ten pult od zvyšku kuchyne (myslím že mi doma máme cca 1m. uličku) iba sa otočíš a si pri umývadle, sporáku atď. ...mikrovlnka tak vysoko ako cca. hlava poprípade vyššie- nenávidím toto nešťastné riešenie.
Odpovedať
@jana85946 a keby si čítal tak by si to nepísala. Na ostrovceku je 1,4 m pracovneho miesta z oboch stran. Ulička je 1,05 m. Mikrovlnka je tak vysoko aby som videl dnu z vrchu
Odpovedať
@jaro113 z vizu mám pocit, že je tam 1,20cm...
Odpovedať
@hizanka to je možné, ale je to iba 1,05m
Odpovedať
@jaro113 ok:-), tak ak už nechceš dispozične nič meniť, zišlo by sa popracovať na materiáloch:-)
Odpovedať
Tieto druhe navrhy sa mi viac pacia, ze ste rozsirili plochu okolo umyvadla. Nie je to take stiesnene. A na rozdiel od ostatnyc si myslim, ze tych 105 je hrozne malo na to, ze mas presne oproti sebe umyvadlo a sporak, t.j dve nejpouzivaejsie zariadenia .. Ja som mala tak v jednom byte za sporakoochladnicku, presne 104-107 cm, vedla chladnicky boli dvere do skrin/spajze...proste pas s doskoua za chrbtom v takej vzdialenosti stena s dvierkami po nejakych 60cm sirky. Ked som varila a niekto z rodiny isiel do chladncky alebo daval nieo do tychskrin, zavadzali sme si. Spravia by som asi vacsiu medderu. S prenasanim z umyvadla na sporak nemam az taky problem, toto bez probelmov dociahnes. :).
Odpovedať
A masnavrh s dvoma umyvadlamici odkvapkavacom? Mne sa totiz odkvapkavac/plocha zda zbytocny. Teraz mam 2 rovnakoelke umyvadla, v jednom mam supnutu taku mriezku ako odkvapkavac. Ked umyjem nejaky riad, supnem ho tam a nezavadzia opticky hore na dreze. A 2 umyvadla skor vyuzijem na umyvanie napr zeleniny alebo cistenie, ked v jednom budes mat drvic, ciistis a davas vedla, kde potom oplachujes...
Odpovedať
A k materialom, mne sa ta kombinacia drevo nerez paci. Len mozno nejake tvrdsie drevo s kresbou s mensim poctom sukov. Toto mi pripomia borovicu/smrek a nepaci sa mm ta kresba a ich farba do modernej kuchyne. Skor nejaky orech
Odpovedať
Mne by bolo aj malo miesta na riad,pohare...... ja mam kde ty drez plne skrine a prijala by som este jednu taku vysoku. MW vo vyske oci je vysoko na pakticke vyberanie plneho taniera tekutiny. @zuzka60 keby mal ten drez na ostrove, pri tej chladnicke by mu nik nezavadzal. 105cm je uplne ideal ak chce nieco vybrat so skriniek a polozit na ostrov, na yvberanie a ukladanie veci z mycky - ziadne kroky navyse.
Odpovedať
@atlaska Ja sommala na jednej strane drez aj sporak a za chrbtom chladnicku a skrinky a aj tak sme sa tlkli. Ked niekto len tak presiel to islo. Ale ked nieco riesil za chrbtom uz sme do seba nrazali, uhybali sa... neverim ze by to vyriesilo -skusenost. Zrovna asi tyzden dozadu sme pozerali vzorovu kuchynu (tusim miele) nejako takto zariadenu. S mozom sme pootvaralk sufliky na oboch stranach a estea pomedzi ne dalo prejst a obidvaja sme skonsttovali, ze keby sme to mali takto, tak by sme aj liniovu kuchynu prehryzli :)
Odpovedať
http://www.miele-project-business.com... Prvy snimok bielo cierne
Odpovedať
@zuzka60 Ked chce jeden prejst poza druheho prejde v pohode a je to malokedy. 98x zo 100 sa pohybuje jeden clovek vybera, otvara, uklada. Okrem toho suflik sa otvara na max 45cm tusim aak sa otvori na 30 stale sa da vsetko pohodlne vybrat aj ulozit a uz tam mas medzi nimi 30cm. Ja mam rozlozenie kuchyne take, ze mycku vybere bez behania bez poteby mat otvorene sufle oproti sebe naraz.
Odpovedať
@atlaska tonemas za manzela toho mojho :). Postavi sa doprostred s dostickou a ujeda po kuskoch :). Len co zacnem vrit, uz tam mam dvoch-troch a okuk, co robim, idu si po napoj do chladnicky, zostanj na pol ceste a komunikjju. Kedze som mala tie dve linie pri stene, nemali moznost ist oproti od pultiku, takze trcali v tej. ulicke :). Prave v tom studij sa otvarali sufliky uplne, 50-60 cm a napriek tomu to nevadilo, necitila som sa ako vo vlakovej ulicke pri kupakoch, hoci mala kuchyna tvar ako umyvarka na auta, z jednej strany vlzies a z druhej vylezies :) Z osobnej skusenosti mi liniova kuchyna nevyhovuje a jedine pri ten sirke nad 120 cme medzi sme skonstatovali, ze by sme to prehryzli. V tejto nvrhovanej je dobre oddelnie jednej cinnosti do druhej linie, len mi vadi I ko popisujm od zaciatku, krizenie, ked je tam viac ludi a robia rozne cinnosti. Chladnicka aj spajza su fjn po bokoch, ked do nich niekto ide, nemusi ist cez zonu varenia. Zostava vyriesit drez versus varna doska, ze jeden vari, druhy mu umyva dalsie suroviny - suchaju sa chrbtami ;)
Odpovedať
Ja by som zacal tou chladnickou. Zmenil ju. Na trhu je dostatok kvalitnych 70cm sirokych A+++, do ktorych sa vojde fakt dost. Vyrobnik ladu mi pride ako ficurinka pre oko s velkou spotrebou elektriky. Ako bonus budes mat viac pracovnej plochy - a tej nie je nikdy dost. Ohladom rury sa budem 1532x opakovat - je to hlupost si v dnesnej kuchyni davat pec na taku lukrativnu poziciu, nechce sa mi verit, ze ju budete pouzivat castejsie ako 1x za tyzden. Dal by som ju do ostrovceka, ziskas dve velke zasuvky. Na co budu sluzit tie horne skrinky? Kde budes mat uskladneny rebrik? Cele je to myslene skor na ukazovanie (pripadne priprava nejakych polotovarov), ako na kazdodenne varenie. Ale ako pozlatko je to mile.
Odpovedať
@zuzka60 my sa zmestime dvaja v pohode, sufle mame elektricke,takze otvaranie zatvaranie bleskovka bez potreby ruk. Vyhoda je ze muz sa moze postavit zboku, oproti. casto cistime velke ryby, strelenu divinu a to je vyhoda ostrova-vsetko blizko a moznost stat mimo kuchynu , nikomu nezavadzat. Ked niekto stoji prave pri sufliku,kde je korenie a ja ho chcem otvorit musi sa odstupit a je jedno ako je zariadena kuchyna, U,G,paralela.... @stowasser su ludia zamilovani do amerik a nik im ich nevyhovori. Pred mesiacom mi kamoska vytkla, ze som do nej malo hustila,aby ju nekupovala. Tak ja som na vine,ze ma zu chladnicku.
Odpovedať
:) jaro, nedaj sa! uz budem za taku, co sa musi vyjadrit ku vsetkemu. Naposledy, slubujem, uz len na vyzvu :X. Mam americku niekolko rokov a nedam na nu dopustit. Este lepsie bolo, ked sme mali velku chladnicku a mrazak rovnako velky vedla. (vsetky 3,4suflikove chladnicky su nam male, milujem , ked mozem chytit velky polievkovy hrniec a len tak ho supnut do chladnicky a neprekladat do mensieho, misticiek, vecne hrat tertis, kde co ako ulozim). Lenze nam dosluhovalo a tak sme obetovali 30cm sirky pre komfort bezpracneho ladu. Chlapi ocenili aj studenu vodu bez cakania na odtecenie. Ja zase doporucujem aj tie dvierka na chladnicke, lebo dovtedy mi decka chodili upijat tak, ze otvorim chladnicku, vyberiem flasu, odpijem, zavriem,vlozim...a cely cas nohou drzim otvorene dvere. Takto otvoria len tie dvierka, chladnicka sa nevetra (z vnutra je ta polica kryta)
Odpovedať
Ahojte vsetci:-) Dakujeme za komentare a pripomienky, hlavne za tie konstruktivne. Musim sa zapojit aj ja do debaty, lebo je moja polovicka nestastna zo mna, ze ja sa dva dni trapim nad Vasimi komentarmi, ako je vsetko zle treba to zmenit, nevarime, pouzivame polotovari.. americka chladnicka je najhorsia vec na svete ...a podobne. Nestaviame dom, ale v prvom rade domov pre nas a nase deti. Kuchyna je pre nas to miesto, kde budeme travit najviac casu...varime casto - kazdy den. Najradsej spolu a este radsej pre rodinu, alebo priatelou.... 8 rokou zijeme v jednoizbovom byte s malou kuchynou kde mame len 1m pracovnej plochy dvojplatnicku a drez - preto si myslim, ze 4 m cistej pracovnej plochy je dostatok a mnohy z Vas co tu nadavate na malo miesta mozno nemate ani tolko! Dakujem atlaska, ze si povedala moj nazor na to, ze sa da pracovat aj z boku ostrovceka a nic a nikto ti nezavadzia co mnohy pri inych typoch kuchyn nemaju taku moznost. Kuchyna tvar U - taky by sa nam do projektu nasho domu nehodil a prave otvoreny pristor z obidvoch stran ti dava viacej priestoru - nemusis stale obchadzat. Ked chces zapojit male deti a musis im prisunut stolicku das im ju z boku ostrovceka a nezavadzaju ti pri otvarani suflikou... Chladnicka ...ano ma svoj nedostatok vo velkosti, mozno sa niekomu nepaci...ja vidim hlavny nedostatok v sirke chladnicky...nevojde mi tam plech s kolacom, ale to viem od zaciatku ...a velmi som rozmyslala co s tym, kedze rada, casto a vo velkom mnozve peciem. Ale aj tak ju chcem...kto chce vzdy najde spôsob ako sa to da...Dakujem zuzka60 za moje slova o studenej vode...mate ju hned a nemusite cakat kym pretecu lite vody, aby ste si mohli vychutnat pohar studenej vody. O otvore na napoj ani nehovoriiii. Presne aj moja polovicka vetra chladnicku kym sa napije. A lad...na nezaplatenie...dobra osviezujuca limonada v lete...kazdy by si dal, ale nema lad, alebo sa trapi s vyrobou ladu....a co tak pohar dobrej whisky ci whiskey s kockou ladu. A ze je chladnicka daleko od spajze...no boze 3 metre...niekto ma kumbal na chodbe v cinziaku, mnohy z Vas nemate chladnicku ani len v kuchyni. Ano kuchyna ma byt prakticka, ale clovek by nemal byt lenivy. Mnohy z Vas maju, alebo mali u rodicou linku, ktora nesiaha az postrop,,,pamatate si na kazdu sobotu ako ste utierali na nej ten mastny prach...ktory bol nechutny a tazko isiel dole? Tak ako Stowaser co radsej bude mat zaprasene veci na linke, ako rozumne vyuzity priestor... neboj sa ja tam mam co ulozit...su to veci, ktrore nepouzivam dennodenne..mame nmozsto poharov, krore sa vyberaju, len ked sa zide viac ludi, tanierov, a dalsieho inventaru, ktore nepotrebujem na kazdodenne varenie. No a klasicka ergonomia - preco by sme mali byt vsetci klasicky..zrazu nieje linka biela ci fialova a uz sa Vam to nepaci... Ano linka je chlapska - taku ju moj kuchar chce a ze pripomina kuchynu z restauracie..no mozno preto ze pracujem 10 rokou v gastronomii...a tie kuchyne su najpraktickejsie...dokazu vydat aj 1000 jedal denne - takze nepochybujem o praktckosti. No a ktomu ze radsej umyvadlo na pulte a platna v linke...ludia vy sa chcete radsej pozerat na spinave riady, ako na pripravu minutok...dobry steak ci krevetky su raz-dva hotove... servirujes a podavas priatelom co netrpezlivo cakaju na bare s poharom vinka ako take vrabce a nevedia sa vynadivat ako sa v tej kuchyni obraciame s polovickou...krasny to vecer v nasej kuchyni.
Odpovedať
@kikusa113 s kuchynou a domom je to napr ako s autom. Su veci racionalne a prakticke a su veci, ktore su blizke nasemu srdcu. Len ty sama vies, co na miske vah vyhrava a rozhodnutie je len na tebe. A ked ides na forum pre radu, tak musis vediet akceptovat aj iny nazor. PS A na ten steak sa rad pridem pozriet :) PS Lad sa da kupit dokonca aj na pumpe, plech das aj do 70ky chladnicky a ako bonus rocne na elektrike usporis celkom zaujimavu sumu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?