Kuchyňa v obývačke v jednoizbovom byte

Cavte, uvazujem nad rekonstrukciou 1-izboveho bytu. Chcel by som presunut kuchynsku linku do obyvacky a z kuchyne urobit spalnu. Momentalne v byte nie je kuchynska linka, iba priprava na stene (1) v kuchyni. Kvoli jednoduchosti by som chcel presunut linku na stenu (2) v obyvacke, ktora tiez susedi s kupelkou. Pokial to bude mozne, rad by som vybural stenu (3) medzi kuchynou a kupelkou (celu alebo aspon ciastocne), ale nie som si isty ci to bude mozne kedze ide udajne o nosnu stenu. Mate skusenosti s podobnou dispoziciou (presun linky, buranie steny medzi kuchynou a spajzou)? Da sa linka presunut aj na inu stenu (napriklad v obyvacke uplne vpravo)? Kolko to zhruba vyjde? Ste spokojni, resp mate nejake rady? Potesi kazdy nazor. Diky.
Odpovedať
Profilova fotka
zdravim, my sme to mali podobne riesene v starom byte, ktory bol 2 izbovy, ale chceli sme 2 samostatne izby spalnu a detsku, tak sme kuchynu dali do obyvacky. Treba vyriesit najma odpad a u nas aj plyn, pretoze som chcela plynovu varnu dosku. Takze presun bol pomerne narocny, ale zvladli sme to. Pozeram , ze vo vasom byte to bude najlepsie riesenie, presunut linku do obyvacky. Neviem, ake mate rozmery tej dlhsej casti obyvacky, ale jedna cast linky s drezom by mohla byt medzi dverami, cize odpad by bol blizko a mozte tam umiesnit ostrov a do jedneho kuta stol a gauc niekde do priestoru.
Odpovedať
Profilova fotka
presne ako ti pise @cinnamon - zaklad je aby si dal drez na stenu cislo 2 - ak poriesis odpad, uz mas de facto poriesene vsetko, plyn sa da riesit do 2m aj flexi hadicou... akurat treba dobre rozzonovat tu izbu - aby tam bol priestor na linku, na gauc, na stolik... ja mam toto vsetko v 15m2 takze v tvojich 17tich to pojde urcite, akurat teda ja mam vyhodu ze mam linku v rohu - zonovanie je jednoduchsie. stena 3 bude asi fakt nosna - ale celkovo ta kuchyna je dost malicka, ma na dlzku 1,96 metra - to je na postel sakra malo... takze tam maximalne 140cm, aj to aby bola pristupna iba jedna strana... ale tak vzdy lepsie ako mat postel v obyvacke :) osobne by som dvere v stene 3 posunula a spravila otvor od kupelne -- od okna ti to statik nepovoli - a postel dala teda pod okno... priechod na balkon mas z obyvky... a vlastne cela kuchyna bude jedna postel - zial, lepsie sa to asi vyriesit neda... a zo spajze si sprav satnik... alebo si kup roztahovaciu postel - 160 na 200 co su po roztiahnuti.. nepises, ci trvalo byvate spolu dvaja, alebo budes tam iba sam.. . v kazdom pripade, ak pride dieta, tak dovi dopo :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@mathio
Odpovedať
Dakujem za odpovede. Kuchynu dam nakoniec asi iba na jednu stenu (2), aby nezaberala zbytocne vela priestoru. Neviem si velmi predstavit ako to bude, ked bude dres oddeleny a zvysok linky na druhej stene. Nie je to neprakticke? (Napr voda na zemi medzi dresom a linkou.) @kaktusik007 Spalna bude iba postel, s tym pocitam. Stahovat sa tam budem sam, postel pocitam 140 cm. Roztahovaciu nechcem - chcem poriadny matrac a viem ze sa mi to aj tak nebude chciet skladat kazdy den :) Zalezi na statickom posudku, snad sa mi ho podari vybavit uz buduci tyzden. Ak sa nebude dat stena burat a bude satnik tak usetrim za rolldor, tak to beriem pozitivne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mathio hlavne to dobre rozzonuj :) na obyvackovu cast ti staci 40 cm hlboka skrinka, na ktoru das tv, potom daj koberec ( nim spravis zony z izby najjednoduchsie) sirky 135 a hned daj sedacku - ta ma hlbku tak 90 cm... Takze na 265 na 200 si vies spravit super obyvacku ;) a na koberec konferencny stolik samozrejme este ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den. Ak mate chut kontaktujte ma bud telefonicky, alebo mailom. Riesili sme niekolko rekonstrukcii bytov. Rad Vam pomozem, pripadne sa mozno dohodneme aj na spolupraci. Dakujem
Odpovedať
@kaktusik007 Rozmyslam momentalne nad takymto rozdelenim (nieje v mierke :-D ). A1 - kuchynska linka, A2 - kuchynsky stol, B1 - gauc, B2 - skrinka s televizorom, C - pracovny stol Pripadne kuchynsky stol moze ist mozno pod okno. A skrina s televizorom (B2) je este otazna, kedze televizor takmer nepozeram (skor to vidim ze pojde na stenu do spalne). Co sa tyka zonovania kobercom - aky to ma vyznam? Ja by som chcel do celej miestnosti plavajucu podlahu (aj z praktickych dovodov - pes).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?