Kuchyna- tipy a triky k navrhu?

Ahojte vsetci ! Uz ked som riesila kupelne mi pomohlo vela rad a navrhov tu ( az mam "dokonalu" kupelnu, he 8-) , tak to skusim aj s kuchynou. Dlho predlho som si lamala hlavu ako to urobit na relativne malom a divnom priestore, aby neposobila preplacane, tak som zvedava, ci mate nejake napady, navrhy k tomuto veldielu ;-) tam ako je ladnicka ide stena ( relativne viditelne na druhom obrazku. Nechcem modernu, hladku a lesklu, skor by som rada dosiahnut "triezvy vidiek", akceptovatelny aj muzskym clenom domacnosti. Dakujem za kazdy napad a nazor ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
poličkám by som sa v kuchyni osobne vyhol. Pretože prach na ne neskutočne sadá a sú podľa mňa zbytočné. Myslím, že by bolo lepšie keby sú tam ešte skrinky miesto poličiek ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@november30 tak tie policky by som tam fakt nedavala, podla mna by lepsie vyzerala ta kuchyna keby tam boli skrinky s nadychom vidieku, v dnesnej dobe sa daju aj take kupit pokial ti to teda bude chlap akceptovat
Odpovedať
Policami si to prave preplacala a barovym sedenim zrusila viecky raz.
Odpovedať
hm, cize tie policky....skusim pozret ako by to bolo s tymi skrinkami ;-) fakt je ze vidim v inspiraciach velke mnozstvo prave polickovych kuchyn a v konecnom dosledku realizacia v podstate ziadna, vsetci skoncia so skrinkami ...asi na tom daco bude. @atlaska ten barovy posed bol muzova podmienka, ze rob co chces ale toto tam chcem ja :-D som rada ze som ho odhovorila od takeho toho "standardneho" baroveho na konzolach...tu aspon pekne stolicky dam a bude to ok snad
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím. Súhlasím s ostatnými čo sa týka poličiek. Vidieckou klasikou bol kredenc, čo bola vlastne "skriňa" s plnými dvierkami dole, presklenými hore a medzi tým poväčšine nejaká tá polička. Čiže ak chcete niečo v tomto štýle tak odporúčam nahradiť väčšinu poličiek presklenými skrinkami a ponechať jednu poličku pod nimi. Ešte jedna poznámka. Neviem aký máte vysoký strop, ale do tých skriniek pri digestore pri štandardnej výške asi budete musieť po rebríku. A tiež to nie je moc v súlade s tým aký charakter od kuchyne chcete. Na "vidieku", alebo lepšie povedané v klasických tradičných kuchyniach neexistovalo vybavenie až po strop. Spravte si to do výšky kam dočiahnete a na skrinky potom dajte zeleň alebo iný "lapač prachu". Taktiež ak to nebude až po strop, môžete tam inštalovať "náladové" LED osvetlenie.
Odpovedať
Mne to pripada taky zlepenec stareho s novym stylom. Spodok moderny, vrch zas iny,starsi styl.Barove stolicky mi tam tiez nepasujunepasuju. Z praktickeho hladiska tie presklene policky vedla digestora-to sa veru nacistis! Vedla digestora je praktickejsie dat rovne plochy,lebo to budes casto umyvat od mastneho prachu. Asi by si si mala ujasnit,co vlastne chces,nie miesat jedno cez druhe... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Narýchlo som spravil malé zmeny vo vašom návrhu v spodných skrinkách. Trochu viac to pripomína klasiku. Prvý rad sú zásuvky, rohová zásuvka alebo slepé čelá len pre dizajn (drez/umývačka). Pre dotvorenie celkového výrazu porozmýšľajte nad nejakými historizujúcimi úchytkami, frézovanými dvierkami. Dobre pôsobí ak farebnosť bude jednoduchá napr čistá biela s pracovnou doskou buď z masívu, alebo lacnejšia verzia napr. Egger pracovná doska s dekórom dreva a "čelnou" ABS hranou, ktorá perfektne imituje drevo. Ospravedlňujem sa, že to nie je detailnejšie, no chýba čas.
Odpovedať
@durim Vau dakujem ! naozaj to vyzera o poznanie lepsie :) vy sa niecim takym zivite ? ak ano, napisete mi do posty co konkretne a ci mate cas ? :-D @majki555 Dakujem, popravde som checla nieco ako "zmiesaninu", suhlasim ze tie stolicky tam su strasne ( teda pre mna ) a urcite dam ine. A dakujem za prakticky pohlad, prehodnotime ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak týmto som sa zatiaľ neživil. No popravde musím povedať, že posledných šesť rokov žijem našou stavbou od projektu až po terajšiu finalizáciu. Preto ten čas. A k tomu celému patrilo aj štúdium asi tony literatúry vrátane dizajnu a prerod od milovníka útulných chalúpok na realizátora skoro čistého minimalizmu. No ak budete mať záujem rád pomôžem. Aspoň sa budete môcť fundovane baviť s "odborníkmi".
Odpovedať
@durim Dakujem naozaj pekne, pootravujem Vas asi trosku 8-) ja sice verim ze neprejdem k minimalizmu, ale uz som upustila od provensalskeho :D
Odpovedať
Profilova fotka
@durim Dobry vecer, naozaj mate triezve nazory. Paci sa mi, ako ste to jednoducho vyriesili. Aj my teraz riesime navrh kuchyne a chceme ju bielu s masivnou drevenou doskou, navrchu mame drevene tramy, barovy pult je obkladany s tehlickami, takze tiez taky tradicnejsi styl. Mozem sa opytat, preco ste presli premenou z milovnika utulnych chalupok k cistemu minimalizmu?? Ved tam sa uplne straca ta prijemna utulnost domova.
Odpovedať
Profilova fotka
Pravdu povediac presne neviem. Stále si viem vychutnať útulnosť zrubu s kozubom či pecou. Pre mňa je to taká detská romantika. Také ozveny z útleho detstva. No povahou som skôr za jednoduché a čisté riešenia. Ináč priamy impulz mi dal náš architekt, kamarát mojej drahej, ktorý projektoval náš dom. A musím priznať, že som s ním tvrdo bojoval. Dnes po pretrpených rokoch výstavby by som si už nevedel predstaviť lepší projekt nášho domu na danom mieste, ako máme. No a s tým prišlo vnorenie sa do "vôd" architektúry a dizajnu. Som technik s výtvarným vzdelaním a zistil som, že funkcionalizmus začiatku a prvej polovice minulého storočia a súčasný minimalizmus akosi vyhovujú môjmu naturelu. A asi nesúhlasím s tou stratou útulnosti. Ja som skôr vyznávačom teórie, že útulnosť domova robia milujúci ľudia a nie veci. A minimalistický ešte nemusí automaticky znamenať studený, hoci často sa to tak prezentuje. Je to však otázka životnej skúsenosti. A ešte jeden príklad nakoniec. Mnohí "klasici" sa ma pýtali ako budem môcť žiť vo "výkladnej skrini", zo štyroch obvodových múrov máme totiž dva zo skla, no a ja by som si dnes už ani nevedel predstaviť, že by som z toho domu nevidel priamo von na budúcu terasu a do záhrady (hoci teraz je tam len obrovský neporiadok).
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@november30 kľudne pootravujte.Ja vás na minimalizmus "lámať" nebudem. Robíte domov pre seba a svojich blízkych a jediné čo je dôležité, aby ste sa tam cítili dobre hlavne vy. :-)
Odpovedať
Tak som skusila inu verziu,co poviete,lepsie ? Ten digestor jasne je len na ukazku.
Odpovedať
@november30 ak mozem, tak urcite by som zachovala postupnost: chladnicka a zasoby, pracovny priestor, umyvanie, pracovny priestor, varenie. tento posledny navrh je trosku rozhadzany, co sa tyka ergonomie. a pokojne by som dala skrinky aj na tu stranu, ako je varenie, ulozneho priestoru nikdy nie je dost :-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vivere mne sa tento posledný návrh pozdáva viacej ako ten prvý. O veľa lepšie sú tie skrinky ako poličky len ešte tá chladnička mi tam moc nesedí ale asi ju nie je kde inde dať, že?
Odpovedať
@vivere No, problem je ze mozem davat policky na kazdy stenu okrem tej kde je digestor, ta je predsadena a su uchyty porobene len podla prveho navrhu, preto tam nie su ziadne skrinky. Zase sa bojim aby som "nezabila" uz aj tak maly priestor. @vejusalickova ani men tam nesedi po pravde :-D ale naozaj nemam velmi ju kam dat, este by mozno sla do toho "vyklenu" dole, ale to mi pride este nestastnejsie riesenie, lebo ak tam bude stol tak cestou do ladnicky obchadzat stol neni asi ok.
Odpovedať
Profilova fotka
@november30 no to by veru bolo ešte horšie riešenie. To už fakt nechaj takto ako to máš navrhnuté keď sa inak nedá
Odpovedať
@vejusalickova Asi hej, aj ked sa musime nejako zmierit s tym, ze nebudeme mat aspon "poloostrov"...to sa nam obom velmi velmi pacilo...ale z praktickeho hladiska je asi tato druha lapsie na tom....
Odpovedať
ved to mas ale dva rozdielne priestrory, ine okno ina stena...
Odpovedať
Profilova fotka
tak ja som z toho mimo. Na prvych vizualizaciach su dve okna ak dobre vidim a pri druhom uz len jedno. Nieco mi uslo, co som si nevsimol? :)
Odpovedať
@atlaska @tusiak Nie, to je ten isty priestor, len na tej druhej sa zabudlo pacnut okno, ja som si ho potom len sipkou dokreslila. Ono ak by druha variant vyhrala tak pod okno pojde stol nejaky klasicky
Odpovedať
ved to mas ale uplne inak aj rozmerovo priestorovo uplne ine kuchyne na jednej v poho barove sedenie na druhe ti nevojde ani nahodou...
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska tiez sa na to pozeram a nech sa akokolvek pozeram, otocim to furt mi to pripadaju uplne ine kuchyne teda najma velkostou =-)
Odpovedať
@atlaska @mostylia Tak v prvom navrhu je ta jedna stena ( ta "polostena" ) uplne prazdna, teda tam nic nie je , na sirku ma kuchyna 2,8 m, preto v tej prvej to vychadza v pohode. V druhej je linka do U a teda by mi to barove uz nevyslo. Zaujimave, ze to takto posobi na vas, ze uplne inak. Ktora sa Vam teda javi vacsia ?
Odpovedať
ved obe mas do U , skoda ze nevidno normalny podorys. lebo fakt na prvom mas dve steny na druhom tri steny teda uplne ina dispozicia.
Odpovedať
No, ako tak pozeram na tie prve obrazky, asi chapem co ludi matie. Klasika, ja viem lebo to poznam ale cudzi to asi nedomyslia, moja chyba :-| takze takto to je,podorys ,cervene su okna. Zelena je prva variant a modra tato druha.
Odpovedať
Profilova fotka
@november30 v pohodicke teraz si dobry nakres hodila, uz sa v tom vieme aspon ako tak zorientovat. Myslim ze ta druha varianta aj tak vyhrava, teda aspon u mna. Viacej sa mi pozdava ako ta zelena - cize prva
Odpovedať
Profilova fotka
jaj ved to ze mne tam furt nieco chyba. Tak je super, ze uz ste sa rozhodli. Niet nad to ako ked clovek dilemu vyriesi :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?