Kuchyňa s ostrovom

Dobrý deň, Plánujeme stavať dom a tak už rozmýšlam nad zariadením :-D Veľmi sa mi páčia kuchyne s ostrovom.. Prosím vás má niekto kuchyňu takéhoto typu ako na obrázku? Aké by mala mať rozmery? Čo to obnáša? Aké sú výhody a nevýhody? Za každú odpoveď ďakujem :-)
Odpovedať
1
2
@alexa1301 pekne,ale ja osobne nevidim zmysel vo varnej doske na ostrove. Vzdy som snivala o ostrovceku,ale tam by bola cista pracovna doska na pripravu jedla. Ked vidim,ake mam vsetko zaprskane od oleja,neviem si predstavit ako by to vyzeralo okolo ostrovceka. A hlavne,co by z toho mala osadka sediaca na barovych stolickach za pariacimi sa hrncami. Kychyna s ostrovcekom by mala byt dost velka pre mna aspon 5x4m
Odpovedať
ziadna kuchyna kde musis prenasat hrnce, nakrajane jedlo do hrncov, horucu vodua ine zo strany na stranu nebude prakticka.
Odpovedať
keď ostrov tak bez spotrebičov. Len tak ako pracovnú plochu aby to bolo praktické, my sme doma toto riešili a žena povedala, že ona chce ostrov najmä pre to aby mala kde vypekať. Vaľkať cesto, vykrajovať a neviem čo. Aby mala proste priestor ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna je vsetko od seba dost daleko, aj chladnicka od umyvadla, aj umyvadlo od rury a pod, asi by som to riesil inak, ale zalezi aj na to si ty konkretne zvyknuta
Odpovedať
do ostrova by som varnu dosku nedaval. ako viem, na pohlad to je mozno pekne, no zbytocne si tym uberies pracovnu plochu, ktora sa ti isto zide
Odpovedať
@alexa1301 varnú dosku na ostrov nie, to má byť také čisté prostredie, na prípravu jedál, dá sa tam aj najesť, položiť si niečo, to by som smeroval normálne niekde k drezu :) ale nápad pekný, je to veľmi moderné, otvorený priestor :)
Odpovedať
Profilova fotka
Máme trochu podobnou kuchyň, jen máme mezi věžemi a linkou průchod. Nám to tak vyhovuje, nevadí nám, že máme lednici dál, na ostrůvku se mi vaří skvěle, nic neprská tak daleko, že by zaprskalo i podlahu. Jen máme indukci na ostrůvku na jedné straně a sezení bude na druhé straně, jen dvě barovky...;-)
Odpovedať
Povodne som mala navrhnutu varnu dosku na ostrove, nakoniec sme ju dali do eLka s drezom (na dva kroky) a je to super. A ostrov je jedna obrovska pracovna plocha (100x180cm) a zaroven stol (4 stolicky sedenie do eLka). Maximalne prakticke, pri nejakom vacsom peceni sa tam paradne roztiahnem, aj pri vianocnom peceni si deti z druhej strany sadnu na stolicky a vsetci okolo valkame vykrajujeme atd. Ono treba si zvazit a predstavit ten svoj celkovy kuchynsky styl a zvyklosti a zariadit si podla seba komu co vyhovuje.
Odpovedať
Aj my budeme mat indukciu na ostrove, ale ziadne barove stolicky tam nebudu a ostrov ma dlzku 3 metre, nemyslim, ze by mi chybala plocha v kuchyni na pripravu jedal a pecenie :-). @alexa1301 V tvojom navrhu je ale ostrov dost maly, varnu plochu by som tam nedavala, to fakt radsej v jednej linii s umývadlom.
Odpovedať
Profilova fotka
@alexa1301 ako pisu aj ostatni, varna doska nie je asi naj volba aby bola na ostrove, predsa len praktickejsie je to mat blizsie k umyvadlu, ked sa zlievaju cestoviny alebo treba prenasat nieco na drez, dalej ten ostrov nebude zafrkany a az tak narocny na udrzbu to by som vymenil inak dobre :)
Odpovedať
ak by pri ostrove nebolo sedenie, tak kludne by som tam tu varnu dosku nechal, ale ak sa tam ma aj sediet, tak by som ju dal inam a hintam by som nechal priestor na pripravu, chystanie jedla, bude to tak lepsie, praktickejsie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
A necheli by se ju skor potiahnut do tvaru G? Podla mna by to tak aj skrz to okno vyzeralo lepsie. Inak co sa tyka tej varnej dosky, mne by tam nevadila, aj keby si sla nieco cedit, tak sa proste len otocis, vsak by si ich mala oproti sebe, takze tam by som problem nevidela
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tiež budem mat dosku na ostrove. Za chrbtom na otočku drez co nieje vôbec problém. Ulička 1.20m Ostrov bude ale hlboký 1,5m a bude tam i sedenie. Mam to teraz podobne a vyhovuje mi to.
Odpovedať
@jankazb Keď budeš mať taký hlboký ostrov tak je to fajn, aj doska a aj sedenie, ale pri užšom by som si to dobre rozmyslel ;-)
Odpovedať
Mohli by ste mi sem dat podorys resp. navrch vašej kuchyne? ... Iba kto má alebo bude mať ostrov... To co som sem dala bol len náčrt :-)
Odpovedať
My mame takto.....mam ju v albume. Skus pozriet. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alexa1301 Navrh nemam, nepotrebovali jsme ho... pokud chces, kukni do alba 😉
Odpovedať
@tanape aky priestor mas medzi ostrovom a skrinkami? :)
Odpovedať
Asi meter tam nehám... či?
Odpovedať
@alexa1301 si presne taka ista ako ja :D este sme ani nezacali kopat a uz som vyberala nabytok.. chcela som velmi varnu dosku na ostrovceku ale nakoniec som od toho upustila,fotky mozem poslat do spravy ( co som si nakreslila ).. kuchyna + jedalen maju rozmer 6x4 metre.. na kuchynu mame vyclenene 4x3 + k tomu este pojde chladnicka takze dokopy okolo 4x 3,8..kuchyna ma tvar L + ostrov velky 120 x 160
Odpovedať
@emiliee od skriniek je to 1,2m ...ostrovcek je siroky 90cm. Kuchyna ma na sirku 4,2m.
Odpovedať
@emiliee ostrovcek 90x170...sedenie pre 8ludi😉. Raz bude aj jedálenský stôl, ale zatiaľ vyhovuje takto.
Odpovedať
@martina151515 pošleš nákres?
Odpovedať
@qeszi_sk Máte nejaký nákres alebo fotku? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@alexa1301 Fotky kuchyne a plan mistnosti vcetne nacrtku umisteni kuchyne mam v albech... ale nic profi nemame...
Odpovedať
Profilova fotka
@tanape podla toho navrhu, nakresu to vyzera mensie, to ked kukam by som absolutne netipoval, ze az pre osem ludi je mozne stolovanie :-) s touto dlazbou, co mate si v pohode? to je bleda sparovacka? nezaniesla sa este?
Odpovedať
@ado88 dlažba je ako nová. Sparovacia tiež. Nemám s ňou žiaden problém. nemenila by som☺️
Odpovedať
@tanape podľa mňa ani jedálenský stôl nepotrebujete. Toto vyzerá ako plnohodnotné riešenie. Mne sa to po pravde moc páči. :-)
Odpovedať
@danielitika nábytok máme v pláne, ale deťom sa to takto tiež páči. Každý deň máme doma preteky na motorkách či autickach. A keď máme návštevu sedačka je na okrasu. Všetci sedia za veľkým stolom. Je srdcom domu a je to paráda😁
Odpovedať
Profilova fotka
@tanape tak to je fajn, lebo mal by som obavu z toho, ci ta sparovacka sa skoro nezanesie, dakujem za info ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?