Kuchyna - rozmiestnenie

Ahojte. Chcem sa s vami poradit, ktore rozmiestnenie kuchyne je lepsie. Ja som si to naplanovala ako na obr. 2, ale obdrzala som rozmiestnenie rozvodov v kuchyni, tam sa rata s varnou doskou inde + chyba mi vedla chladnicky zasuvka na ruru + mikro. Samozrejme sa daju rozvody (za priplatok) menit. Rozmer kutu je 3225x2225 mm. Kuchyna je planovana pre 1 osobu, preto jedalensky stol velmi nechcem, aby som usetrila priestor. Dakujem za rady :-)
Odpovedať
ani jedno riesenie sa mi nepozdava... ale ked uz tak to prve... kvoli tomu, ze by sa ti pri vareni spinili dve steny a je to take od ruky
Odpovedať
vymeň rúru s varnou, proste opačne to daj aj s tým stolom
Odpovedať
@katrin21 prosim help. mam na to asi cca 2-3 tyzdne a fakt sa neviem rozhodnut, ja vela nevarim, max 2-3x do tyzdna, aj to hodim zapiect do rury a hotovo.
Odpovedať
@manilla vyuzi ten odskok. Ked ti uz ubera miesto, daj vedla vysoky skrinky a chladnicku ako pokracovanie toho odskoku. A na stranu, kde mas teraz chladnicku daj sporak a maly barovy pult. Inak podla mna ok, netreba velmi spekulovat
Odpovedať
Profilova fotka
@manilla podla mna ani jedno nie je zle... ja osobne sice velmi nemam rada, ked mam hned vedla sporaka mur, ale mala som to tak na byte a dalo sa to prezit v pohode.. zase na druhej strane, na tom prvom ti to bude frkat na stol, keby vzadu nieco varis take.... No tak vysledok: za mna asi skor ta dvojka... sporak pri stene.. a vies preco este? lebo zostava zachovany pekne " barovy pult".. proste vizualne jedna suvisla pracovna plocha, ked chces viacej varit a ked nie, tak bar pre prisediacich , resp. stol je dobre vyuzitelny.... a ked jedalensky stol velmi ncechces, tak nie je o co.. zostane viacej miesta na nieco ine v obyvacke :)
Odpovedať
@katrin21 ved to, kazde riesenie ma svoje + a - :-) ale zrejme necham povodny plan elektriky, a neskor sa to prosposobi. developer nevie co ma pytat za zmeny v projekte ]-( viaceri ma od pultu odhovaraju, ze je lepsi stol, aj ked len mensi, stvorcovy, tak uvidim ako sa nakoniec rozhodnem.
Odpovedať
No tie upravy v slnecnicciach, ja som sa pytal na 3 izbovy v zone mesto a nieje ani moznost holobytu. Jedina moznost je zaplatit byt v plnej cene tj zaplatit materail aj robotu s tym ze realne nic nespravia len nechaju plavacku, dlazbu a dvere zlozene v byte neosadene. Ale aj takto to vide stale lacnesjie si nakupit vlastny materila a zavolat obkladaca ako si platit klientske zmeny ked to chce mat clovek podla seba a aspon bude mat istotu ze to bude kvalitne a tak ako si predstavuje. Ked som videl vzorovu kupelku viladomov na predajnom mieste tak som plakal(od smiechu), reakcia predajcu bola ze nemam pozerat ako je to spravene , ze je to len koli farbam tam. Ulozene tak krivo a bez krizikov ze to ani opisat neviem, uplne zle zasparovane. Ale kazdy ma inu predstavu asi o tom co znamena vzorovy. Upravou instalacii by som sa pri tych cenach neobtzoval, zavolal by som si potom na to ludi ktory to spravia za menej, ale bude z toho bordel samozrejme.
Odpovedať
@marek_k dik, dospela som taktiez k tomu nazoru, ze sa to spravi za pochodu. taktiez som chcela vykseftit holobyt, ale zrejme to bude bez uspechu, a tu smiesnu sumu co by si zrejme odratali... je to asi jedno.
Odpovedať
@manilla nie neodrataju nic aj keby si im povedala ze ten material nechces mat ani zlozeny v byte. Maju tak uzavretu zmluvu so zhotovitelom ze to nieje mozne. Teda to mne hovorila.
Odpovedať
@marek_k potom ani neviem ci ma zmysel rozmyslat nad nadstandardom... uvidim po osobnom stretnuti. chcem ist navstivit koratex a siko, lebo to co tam maju vystavene nieje nic moc :-|
Odpovedať
@manilla No ja este stale uvazujem o byte ale keby som do to siel necham to ako "holobyt" , tj material len zlozeny ktory skusim nejak predat a vsetko si vyberiem dodatocne a dam spravit overenym majstrom resp si spravim sam. Dostali ma aj napr tym ze dlazba v chodbe ani za priplatok nieje mozna, len plavacka. Ja mam rad vsetko podla seba a mam celkom predstavu ako to ma vyzerat, mozno sa uz ale radsej vacsina ludi nastahuje do hotoveho a bud prekusne ze to moc nevyzera a 350 susedov to ma rovnako alebo si dost priplati . Ono da sa vybrat cokolvek aj mimo premium 1 a 2 co ponuka to studio ktore pre nich robi , ale to potom cennik takejto priplatkovej vybavy nechcem ani viediet:-)
Odpovedať
@marek_k ja som chcela predpripravu na klimu, a to vobec v zone mesto neposkytuju ]-( takze to mozem naozaj burat cely byt. Ale uvidim ako nacenia nadstandard, prinajhorsom to spravim ako vravis. Pre mna bola hlavne rozhodujuca lokalita, priamo pri hradzi, to ostatne uz dako prekusnem. Ide len o to ze nechcem ist do horsieho ako mam 8-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@marek_k ani za priplatok nie je mozna? to snad zartujes
Odpovedať
@felisix no to mi povedala pani na predajnom mieste v decembri , co sa tyka zony mesto. A odpoved preco nepredavaju holobyty bola lebo je tam 350bytov a ako by to bolo keby potom kazdy buchotal pri obkladani a kladeni plavacky a podobne. @manilla ano na klimu som sa pytal, ze neponuknu rozvody mi bolo jasne ale zaujmalo ma ci je z balkonov rieseny odvod kondenzu.(napr vo fuxovej je to standardv ramci velkej stavby) Samozrejme nie. Tak sa pytam ze ci to mam nechat kvapat dole okolo susedov, a v podstate ziadna odpoved ktora hovorila "ze asi ano" ale ze sa mozeme spytat architekta.
Odpovedať
@marek_k mne na zaciatku tvrdili ze to bude vsetko podobne ako v zone viladomy... |-| keby viem, tak rozmyslam nad bytom tam. no nevadi, aspon ze som nevybrala zapadnu stranu, inak by som sa tam uvarila. Zrejme to nebude byt v ktorom budem do smrti, tak sa s tym vsetkym proste musim zmierit :-)
Odpovedať
@manilla No prave byt ktory mne vyhovuje velmi dispoziciou aj je od 4 prudovky zo severu, co nieje idealne. Zas tam klimu treba asi nebude , bude chaldny a temny...:-) takze vaham, ...co s nim potom ked ho bude chciet predat raz... ked ich ani nove nikto nechce , zatial su volne:-) Uplny luxus su tie rohy stupackove v kuchyni, to je fakt nadhera, mozes mat peknu rohovu kuchynu a miesto toho je tam stena a roh nevyuzity. A to som este vcera cital na FB ze niekto ma v byte nove stupacky ktore v povodnom navrhu neboli... parada. Som ta tusim aj na FB skupine videl, ty mas byt na vychod smerom na to planovane centrum sa mi zda nie? Tam sa mi paci ze je aspon garantovany vyhlad, relativne do dialky s nizkymi stavbami. V dalsich budovach uz budu ludia kukat len druhemu do okien. Teda este ta dalsia budova co bude juznesie od A1 bude mat taku vychodnu stranu, ale ta sa zacne stavat az po A2 a A3 co mi hovorili.
Odpovedať
@marek_k hej, presne, nechcela som velmi vychod, ale nechcela som vyhlad do okien. tak hadam tam tma nebude :-) ano, aj na FB som :-D ty myslis ten trojizbak s tymi pidi balkonikmi v kazdej izbe od panonskej? tie su hadam este vsetky volne...ja som este rozmyslala nad tym trojizbakom co ma podorys ako + , v rohoch toho U-cka. Len tam je ta tretia izba mensia, tak som sa rozhodla pre dvojizbak. Inak, take iste stupacky v kuchyni/ak nie aj horsie/ som mala v Dominante, toto je este vcelku ok.
Odpovedať
@amanilla Hej presne ten 3-izbak, za mna vyhoda relativne velka kupelna aj satnik/sklad (po 6m2) a obyvacka s kuchynou je dlha. Ma cez 10m tekze sa da pekne opticky oddelit kuchyna od obyvacky (nemam to rad uplne otvorene) . A zaroven ma kuchyna vlastne okno. Nie ako v inych dispoziciach kde je v temnom rohu v utrobach budovy na konci tenkeho sliza ktory ma okno len na opacnom konci. Takze pekne rieseny byt , skoda tej cesty, male balkony na izbach by ma ani nestvali aj tak som ich bral len ako miesto kde dat vymennnik klimy pripadne. Z obyvacky je vychodny balkon ktory je OK. Ten co spominas co je ako + dobre ze si nebrala, to je neskutocny zlepenec len aby sa im podarilo predat kazdy m2 co tam maju, to uz radsej mohli dat tam mensi byt a este nejake kobky dat miesto toho priamo na poschodi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?