Kuchyna posledne detaily. Vase nazory?

Caute strechaci. Konecne! Po kupelniach a fasade sa dostavame na kuchynu. Finalizujeme navrhy. Dajte nejake postrehy, co by ste urobili inak, lepsie? Design este nie je celkovo hotovy. A inak, ak by ste poznali nejakeho sikovneho stolara z okolia Ziliny, kto by takuto kuchynu vedel zrealizovat (striekane dvierka), tak mozete dat vediet. Dakujeeeeem.
Odpovedať
@smolkosk ten pultik s tými troma stoličkami tam máš dosť nasilu.fakt ho potrebuješ? nie je navrhnutý tak ab sa za ním dobre sedelo. Mikrovlnka je tiež tak na americký spôsob navrhnutá (na polotovary), ja keď chcem niečo zohriať, tak vyberiem hrniec z chladničky, načerpám z neho do taniera, alebo misky a tú potom ohrievam - v tomto prípade je mikrovlnka vhodnejšia niekde pri pulte. Vyzerá že v kuchyni ste profesionáli, často varíte?
Odpovedať
Profilova fotka
Lutujem tie striekane dvierka na skrinkach vedla varnej dosky ked budes rezne smazit ake budu zamastene a zalostne malo odkladacieho priestoru .. pride mi to ako kuchyna na efekt nie na ucel
Odpovedať
neviem si predstavit, ze sa trosku pozabudnem a vytiahnem horuci pekac a potrebujem ho niekde rychlo polozit a pred idealnym miestom na odlozenie (ten divny pultik spomnuty vyssie) mi zavadzia stolicka. Budem rada ak sa o nu neprichlostim a morika neskonci na zemi, nedajboze na mne. Ta mikrovlnka tie tiez mimoriadne blbo polozena, lebo asi nebude moc prijemna vykydnut si zohriatu polievku z taniera rovno medzi oci A tie skrinky vedla varnej dosky su tam naco? Vsak nebude kde prelozit horuci hrniec zo sporaka. Videla som taketo akoze anticke kuchne u talienskych vyroncov, ale jednoznacne toto je kuchyna na ukazovanie, nie na varenie. A lutujem toho chudaka co ju bude tak 2x v roku na kompletju pucovat. Hlavne tie kockovane nezmysly nad chladnickou, to bude prenesmierna zabava odtial vydurit mastny kuchynsky prach... :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@smolkosk fuha, tak to je dost zaujimava kuchyna. ten pult s tymi stolickami je dost divny ale pokial sa to tebe paci a vyhovuje, tak nech sa paci.
Odpovedať
nie je to uplne moj oblubeny styl, ale paci sa mi, ked sa niekto odhodla na takuto americku kuchynu. ale ktej vasej mam 2 vyhrady - mikrovlnka je vysoko a nepaci sa mi to zaoblenie na pultiku. mikrovlnku preco neposuniete nizsie tak, aby bola tesne nad vinotekou? a pultik by som osobne cely prepracovala. ak to kuchyna dovoli, zvacsila jeho sirku aj dlzku, zrusila zaoblenie, dala tam masivne drevene nohy a ak treba tri stolicky, tak jednu zo strany kuchyne a dve oproti zo strany jedalne. firmu z okolia ziliny nepoznam, ale paci sa mi praca fy Rubina zo Svodina.
Odpovedať
@slavoslav Dakujeme. Veru casto varim, vlastnim restiku, tak viem, ze tam budem varit vela casu. Dakujem ale za pripomenky @wolodymyr Z bocnej strany ma byt obklad, ale veru mas pravdu. Skusim ich este nakreslit bez toho, uvidime, ako to ukaze @zita19 No my mame ruru na sporaku. Mozno si mylite s mikrovlnkou? S mikrovlnkou mate pravdu. Pojde nizsie, len som to este neprekreslil. Dobry postreh Cistenie je problem? Hadam nie. Tie kockove nezmysly su na vino ci ine flase na alkohol ;) Tak snad budu stale plne a prach tam padat nebude :) @krakovskaa Dakujeme. Aj my sme divni a faaakt sa nam to paci ;) @kkl82 Dakujem. Ano, mikrovlnka pojde nizsie. Ten pult by sme chceli urcite zaobleny, tak menit ho nebudeme. Dakujem Vam za nazory Inspirovali sme sa tu; https://www.fitzgeraldkitchens.com/ki...
Odpovedať
@smolkosk Chcelo by to nejake rustikalnejsie spotrebice namiesto tych modernych a dost divne tam posobia tie uzke skrinky pri varnej doske. Ak by ste ich dali prec posobilo by to vzdusnejsie. Tiez si myslim, ze mikrovlnka je vysoko.Pult tam vyzera byt taky nasilu.
Odpovedať
Pochopila som, ze je to kockove je na chlast. A daj si poradit od baby co celkom pravidelne kuchynu pucuje uz par rokov. Prach tam sadat bude lebo hlbka je 60 cm, flasa ma cca 35 cm a flasa je okruhla, takze nevyplni cely priestor a okolo nej radostne bude prach sadat. Zrob si skusobne z kartonu hranol 60 cm dlhy cca 10 x 10 cm, vyloz ho na skrinu vo vyske 180 cm a skus do neho strcit ruku s handrou a dokladne vyutierat. Ver mi, na toto to duhove chlpate vymetatko prachu fungovat nebude. Mam v kuchyni jedno take miesto medzi chladnickou a skrinkou nad nou, ma len 4 cm na vysku. Paprcka mi tam nevojde, zato prach tam zalieza strasne rad. Dva tri krat v roku to znamena vyparkovat chladnicku von a opucovat ju aj navrchu. A co sa tam nauklada, to sa ani opisat neda.
Odpovedať
@zita19 V mojom sucasnom dome, kde byvam uz tri roky ziadny problem ;) Naozaj. Tento agument naozaj mam odskusany ;)
Odpovedať
@smolkosk no asi mame inak nastavene parametre na hodnotu Cisty
Odpovedať
Profilova fotka
@smolkosk tak to je najdolezitejsie. a zbytocne sa pytas aj na nazor, ked ku vsetkemu mas odovodnenie
Odpovedať
@krakovskaa ved ostatne beriem plne na vedomie ako mikrovlnku, skrinky pri sporaku atd. Len tie otvory na vino obhajujem :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@smolkosk no dobre teda, tak obhajuj :-) :-D :-D
Odpovedať
Akcasto varis precosina rhujestak neldakticku kuchynu? Dizajn je jedna vec ak sa vam paci styl rokov 90tych OK,alekuchyna ak nema byt na vystavu ma byt prakticka. Chladnicka, varna plocha, drez ullne odseba,ten barovy pultik zavadzia,vychod na terasu mate kde? Az za tou stienkou. Skladovanie vina ma daleko od idealu.
Odpovedať
Profilova fotka
@smolkosk Žiaľ, mne osobne sa to nepáči od A až po Žet. Nepochopiteľný "štýl", nepochopiteľné riešenia... 8-( Dúfam, že aj môj postreh bude užitočný.
Odpovedať
@smolkosk pridavam sa k zite. Budes mat spinave flase od kuch prachu a mastnoty. Preco si radsej nekupis chladnicku na vino?
Odpovedať
@smolkosk no ta kuchyna vôbec neposobi atraktivne ani prilis fukcne tazka architektura nezmyselne skrinky po bokoch varnej zony ten pult tiez zdobenia riesenie cele akesi kredencove bez vzdusnosti praktickosti s lahkou udrzbou skuste sa inspirovat inak
Odpovedať
@atlaska nerozumiem umiestneniu chladnicky, sporaka a umyvadla. Nemaju tvorit trojuholnik? Toto splname tusim
Odpovedať
@alicka850 aj chladnicku mame veru. Tieto su skor na cervene vino @leonardom Jasne, ze bude. Bol som zvedavy na nazory, tak som rad za kazdu odpoved @majsterdreva Hmmm keby to bolo take lahke :( Milion typov kuchyni, tazko sa vybera a rozhoduje, dajte typ
Odpovedať
@smolkosk no ten trijuholnik ciste teoreticky tam mate. Ale v skutocnosti: Vyberiem z chladnicky maso, prebehnem 3 metre k drezu a tam ho oplachnem, prejdem k pracovnej doske na pultiku, kde ma "spoluvariaci" pohar s vinom a misku s chrumkami, tie odhrniem na bok, odkialsi vystracham dosku na krajanie, nakrajam, prebehnem 3 metre k spraku a tam ho zacnem opekat aby zachrumkavilo. Ked potrebujem opecene niekde vylozit, tak nemam kde polozit tanier, lebo vsetky platne su obsadene a vedla sporaka mam tie portaloidne skrinky. Tak odbehnem pre tanier k doske vedla drezu a tak kym navarim nedelny obed pobehujem po kuchyni ako zduta koza... A teraz som si vsimla, ze ta vitrina na cinsky porcelan v kute medzi chladnickou a sparakom je tiez dost divne umiestnena... Predpokladam, ze tie dvere vedla su do spajze, takze ta vasa kuchyna vam bude celkom dobre zlepsovat kondiciu. Neber to zle, ale daj si to navrhnut niekomu kto tomu rozumie. Ta vasa inspiracia je spravena o dost lepsie aj ked tie skrinky vedla sporaka su riadny ulet a aj ergonomia nie je nejak moc zvladnuta (no ale je to pre pohlad, nie pre pouzivanie), ale je v nej jeden superpodstatny rozdiel. Plocha je odhadujem 2 az 3x vacsia ako ten vas krcalok. Ale aj v takom krcalku sa da spravit funkcna kuchyna. Len treba vediet ako na vec.
Odpovedať
mne tam prakticky nevadí nič okrem tej časti pultu, ktorý trčí do priestoru, príde mi to strašne nepraktické, keď sa bude človek ponáhľať alebo bude potrebovať niečo horúce alebo ťažké rýchlo preniesť na jedálenský stôl tak si tam akurát tak bok odrazí. takže to by som nechal iba zarovno steny a žiadne stoličky dokola.
Odpovedať
@smolkosk pokial tebe a tvojej zene vyhovuje takato kuchyna, tak postreh nemam ziadny radsej. No keby bolo na mne, tak ju uplne inak situujem
Odpovedať
1000 ludi, 1000 chuti ;-) Ak sa vam to paci, tak si urobte po svojom... Za mna osobne velke NIE !!! Neprakticke,nepohodlne a prepchate. Na mna to posobi ako mix roznych druhov kuchyn ,natlacenych do maleho priestoru :-| Prepac za uprimnost :-)
Odpovedať
@smolkosk to je nejaka prerabka starsieho domu alebo nebodaj novy projekt? @zita19 dik nemusim.pismenkovat ;-)
Odpovedať
@majki555 tiez mam taky pocit, ze vela veci sa tam chcelo dat, ale vobec nie su tak aby to bolo prakticke a funkcne, co je skoda, lebo presne kuchyna by mala byt o funkcnosti ;-)
Odpovedať
@atlaska uplne novy ;)
Odpovedať
@atlaska Atlaska akoze nehnevaj sa, ale Tvoje nazory tu na modrej streche uz prestavaju byt zaujimave. Len tak pre Tvoju info, toto je uz 4 ci 5 kuchynsky navrh, z toho 2 boli robene kuchynskymi studiami a uz riesime tretieho designera. Prizvukujem, ze za kazdeho jedneho som zial zaplatil od 200-300 EUR za navrh kuchyne. Potom to som ja blb dam a zase nas niekto spochybni :D Musis si uvedomit, ze ani na jednu z tych kuchyn si nezareagovala pozitivne! TZN, ze bud mas nejaky komplex a vidim to aj na ostatnych komentaroch, ktore pridavas ostatnym, alebo fakt neviem, ci hladas u niekoho kopiu Tvojej kuchyne, aby si mohla povedat, ze WAW, mate to super, lebo to mam tak aj ja. Takze som sa snazil Tvoje komentare posledne uz ignorovat, len mi to neda :D @zita19 "Neber to zle, ale daj si to navrhnut niekomu kto tomu rozumie." "ako ten vas krcalok" Akoze tymto som sa fakt urazil.! Precitaj si prispevok vyssie. Uz neviem, kto viac sa tomu bude rozumiet, ak nie kuchynske studia, ci designer. Na police s vinom si mi argumentovala nieco o cistote, pritom neviem, kde si to videla, ale ak si pozries realnu fotku, co som sem zavesil z mojho domu, vidis, ze hlbka polic nie je 60cm, ale len mozno 30cm, tak to ma byt spravene poriadne a kazdy normalny clovek, pokial nema 200kg tam rukou bez problemov vytrie. Pozeral som Tvoju kuchynu, ked moju volas krcalok, tak potom zacni nosit okuliare. Pritom tam mas ty sama kopec otvorenych polic, ktore su total neprakticke, zbytocne na ne pada prach a keby len na tie police, ale napr. ked si ides urobit kavu do tych salok, ktore tam mas v modrom prevedeni vylozene, tak tu nescu tam ani netreba sypat, kedze tam moze byt tolko prachu. V podstate som nechcel nato reagovat, ale neda mi. Clovek sem pride pre nazor! Na nazor co upravit na kuchyni (typu zmen drez, presun mikrovlnku a ja to vsetko beriem od tych normalnych, ktori uviedli konstruktivnu kritiku vid vyssie ale VY DVE? len proste rypat. Asi mate potrebu riesit nejaky komplex alebo co. Pripadne sedite doma a neviete co s volnym casom. Pisem to preto, lebo mi je luto vsetkych tych NOVACIKOV, ktori sem pridu pre rady a maju totalne vybuchy od nejakych uzivatelov, co mozno nemaju sajnu o standardoch. Ja som tu uz od 2012, takze viem, ze niekedy toto forum za nieco stalo. Len tak pre zaujimavost, pozrite si tie fotky, ktore ste predtym uplne uplne sundali. Ak si myslite, ze vsetci designeri, ktorych som ja oslovil su biedni, kludne mi napiste PM, poslem Vam cisla, mozete sa im predstavit a hundrat na ich pracu :D OPAKUJEM NOVACIKOM. BERTE SI Z MODREJ STRECHY POZITIVNE VECI A KONSTRUKTIVNU KRITIKU, lebo je tu kopec idiotov, ktori proste Vas dokazu sundat tak, ze co kolvek si predstavujete, vzdy to bude zle pre danych uzivatelov ako atlaska ci zita19 a vedel by som este par dalsich vymenovat :D
Odpovedať
mne sa tento styl paci ale dala by som ine umyvadlo. bud toto z ikea https://m.ikea.com/sk/sk/catalog/prod... alebo drezz ktory by nebol vidiet navrchu dosky ale zabudovany vo vnutry teda ak idete davat kamenovu dosku. ten pult by som nedavala obluk ale zarovno, mozno iba zaoblene hrany. umyvadlo: https://ml.houzz.com/6CZSpHW2iL bar: https://ml.houzz.com/qAWJMAb3iL odporucam tuto stranku na inspiraciu. mas tam vela podobnych kuchyn na inspiraciu.
Odpovedať
@smolkosk no to, ze niekto robi v kuchynskom studiu neznamena ze veci rozumie. A este ked mu vyhoreli vsetky invencie a je tlaceny zákazníkom do nelogických poziadaviek, tak tazko nieco pouzitelne vymysli. Je to smutny fakt, ale fakt. A krcalok, no mohla som pouzit aj iny termin, na miestnost, ktora sa rozmermi moc nelisi od panelakovej kuchyne. Ked tak odhadujem podla standardnych velkosti skriniek tak to nebude daleko od 16 stvorakov do ktorej ste sa snazili napchat vsetko co ste kde videli a este o trosku viac... Ak si si moje nazory vsvetlil ako rypanie, tak to uz je tvoj problem. Ja nemam vo zvyku obkladat fakty nepodstatnými kudrlinkami, skor mam tendenciu ich nazvat pravym menom (krcalok) a doplnit nazornym prikladom (pobehovanie hore dole) Ale aspon nieco to pre mna donieslo. Vratila som sa na MK, tam tiez bolo dost takých, co sa najprv pytali na "Vase nazory?" ale poziadavka bola uplne ina. Pochvalte, tlieskajte a ak sa da, tak aj puknite zavistou... Ked si si z mojich pismenok zobral len to, ze som mala nutkavu potrebu rypat, tak lutujem kazdu sekundu co som venovala tvojej kuchyni. Venovala som ju v dobrej viere, ze poradim...
Odpovedať
@petra7825 Jeeej si uplne zlata. Velmi pekne dakujem za rady! Mame veru v plane kamenovu dosku a chceli sme aj take umyvadlo, len neviem, kde sa potom davaju riady "odkvapkat". Mas kusenosti?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?