Kuchyňa otvorená/zatvorená?

Ahojte. Chcem vás poprosiť o radu. Rozmýšľame, či je praktickejšia kuchyňa spojená s obývačkou, alebo taká, ktorá sa dá prípadne zavrieť. Ide mi skôr o niektoré, nie veľmi vábne "vône" a tiež kľud pri prípravách alebo upratovaní. (Hlavne pri návštevách :-) ) Aké sú vaše skúsenosti? Menili by ste? Ďakujem za všetky odpovede ;-)
Odpovedať
1
2
@juliett_2 za mňa - oddeliť... napriek trendu som si dala zvlášť a nemenila by som, máme tam posuvné dvere
Odpovedať
Aj za mna oddelit. Niet nad ten pocit, ked uz nevladzem upratat len zabuchnut dvere a mat dusu na pokoji. Okrem toho pre mna je kuchyna miesto kde som celkom rada sama. Inej trucovne nemam. A ked pridu kamosovci na navstevu, chlapi si riesia svoje v obyvacke a my baby ich mozme uplne beztrestne okydavat v kuchyni :-D :-D No kde a kedy by si clovek (zienka vydata) dusu vylial ak by bola kuchyna spojena s obyvackou?
Odpovedať
mam moznost porovnat a ja uz jedine spojenu.
Odpovedať
oddeliť
Odpovedať
ja len spojenu, nechcem byt cely zivot sama zavreta v kuchyni, kym ostatni sa bavia v druhej izbe...
Odpovedať
Vzdy som snivala o otvorenej. V katalagoch a vizualizaciach je to nadherne,no ked prislo na realizaciu,rozhodla som sa oddelit. Vsetky pachy a ruch pri vareni rusi oddych v obyvacke,co som si vsimla na navstevach. A hlavne treba investovat do kvalitneho digestoru,aby neboli pachy aj v obyvacke. Akurat riesime ako to vymysliet,aby bola kuchyna ciastocne oddelena,lebo sa mi paci spojenie s obyvackou
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna kuchyna s obyvackou je super ked mas male deti. Mozes varit ale stale vidis co sa deje. Osobne preferujem samostatnu kuchynu. Nemam rada pachy po celom byte a tiez pocas nejakej oslavy to v kuchyni nevyzera ako v katalogu. :-D v projekte mame kuchynu a obyvacku spojenu. Avsak ponechala som si zadne dvierka a do buducna je mozne bez problemov kuchynu oddelit prieckou. Bola to jedna z mojich podmienok som zvedava kolko to vydrzim :-D
Odpovedať
oddeliť -večer im nebudeš vadiť pri nejakom hlučnejšom mixovaní a podobne, keď budú sledovať film,.my sme mali spojenú - za mňa nikdy viac, ale to je moja skúsenosť, tá je neprenosná, každému, čo sa mu páči,
Odpovedať
ja mám oddelenú a neľutujem . neviem si predstavit tie pachy z varenia a pečenia ...
Odpovedať
Zasuvacie dvere u nas. Cize oddelit.
Odpovedať
Vsetci spomimate pachy, to nemate doma nikto vzduchotechniku, ze s tym mate taky problem? Je to vec, ktora do noveho domu patri a ta si s pachmi velmi slusne poradi. Varim rad a casto a byt kvoli par desiatok minut trvajucej voni zavrety sam v kuchyni.....celkom psycho.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd ani najlepsia vzduchotechnika ti pach z kuchyne neodsaje uplne. U nas je vstup do kuchyne povoleny aj pocas varenia tak neviem preco si tam ty sam. A popravde pre mna ako matku je stav "byt v kuchyni sam" krasny sen :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Oddelena kuchyna je dalsia miestnost v dome. Kolkokrat sedime zeny v kuchyni a chlapi v obyvacke. Zavrieme sa a nic nepocut :-D Ked len na 20 minut.
Odpovedať
Ja mám rada, ak je rodina pokope, som za otvorený priestor, pachy prejdú aj tak...a som v kontakte s návštevou aj rodinou...poriadok by mal byť vždy;-)
Odpovedať
Ja mam a aj v druhom dome budem mat spojene. Zvykla som si. Ale naozaj ak sa nechce samo upratat😂 a dojde navsteva necakana je to troska trapne ale rukku na srdce kto ked vari alebo pecie ma pri tom vyluxovany kuchynu? Hmmm..no ja jednu taku poznam a ja to niesom😂😂😂
Odpovedať
ked idem v panelaku k niekomu na navstevu citit po chodbe kde kto co vari, v domoch aj ak je oddelena kuchyna je to rovnake.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinkaro ja mam vzdy poriadok ale pocas oslavy to nejde. Nebudem predsa vtedy umyvat riad :-N @atlaska v panelaku digestory zvacsa nevedu von ale do stupaciek. Takze vsetko citis vsade :-D netvrdim ze zatvorene dvere uplne zamedzia pachu ale rozdiel je poznat.
Odpovedať
@marcelatje stupacky maju klapky na strechach, a teda citti pach cez dvojo trojo dveri z toho jedny su vchodove. ziaden digestro neodvetra kuchynu tak ze sa da pocas varenia ci po dovareni odbehnut do bytu a uz vidim ako niekto ide do obyvacky a zatvori za sebou dvere a o minutku ide nazad a zasaotvara zatvara. mali sme oddeleenu kuchynu v dome, aj babky tam mali aj na chalupe mame a nikdy sa tam dvere nezatvarali.
Odpovedať
Profilova fotka
spojena : + niesi uzatvorena od ostatnych, ktori su v obyvacke, + nemusis stavat extra stenu- steny, dvere, + mas vacsi prehlad, co sa deti tyka, vies zakrocit hned, ked vystrajaju v obyvacke, mozes vidiet az do zahrady, pred dom + pre mna osobne aj v tom, ze si nemozem dovolit tolko-krat terorizovat po veceroch chladnicku, manzelka ma da hned do laty, ze zase zerem :-D ma ma pod dohladom - spominany pach (i ked v dnesnej dobe digestor ti aj panvicu vtiahne) + rekuperacka. - hluk pri vareni, mixovani - menej sukromia, ked chces pozerat tv a zena so svokrou klebetia v kuchyni atd - musis vykurit vacsiu plochu, ako keby si mala oddelenu kuchynu takze vone by som az tak neriesil, ak mas dobry digestor, takisto ten smrad bol vacsinou problem minuleho storocia, ked ludia kazdy den varil zemiaky pre svinky, zabijackove varenie, alebo ked sa zabijali kurky atd, to bol vtedy smrad, kto byval na dedine vie. skor mi vadi hluk z mixera, hlucny digestor, strata vacieho sukromia=(nocne vypady na chladnicocku) ak mas male deti, tak kvoli vaciemu prehladu nad potomstvom + behat z obyvacky do kuchyne pre mlieko, jogurt atd... daj otvorenu no s moznostou neskorsie ju predelit stenou, ked deti vyrastu. (ak by si chcela) namiesto investovania do steny+dveri+omietky investovat do vykonnejsieho ticheho digestora. tak isto ak chces oddelenu kuchynu mysli nato, ze jedalen by mala byt jej sucastou. su ludia, ktory maju aj kuchynu a jedalen v inych miestnostiach...to je ako za trest behat hore dole.
Odpovedať
ja som dala kuchynu ako samostatnu miestnost hned vedla kuchyne. je prepojena s velkym, 1,5metrovym prechodom. cize je to viacmenej prepojene. ale ked sa mi to neosvedci, dam si do otvoru spravit posuvne dvere a kuchynu oddelim. a ked sa bude chciet opat prepojenej, bude stacit otvorit naplno posuvne dvere. za mna je to riesenie vlk syty a ovca cela :)
Odpovedať
Teda vysvetite mi, preco potrebujete varit akurat vtedy ked mate navstevu? Jje si neviem predstavit, ze by som vyklepavala a vyprazala rezne az ked pride navsteva? Ked pride niekto len tak na chvilu na pokec, tak pohostenie prichystam vopred (alebo operativne za chvilocku ak sa zabudol ohlasit) a nepotrebujem byt zavreta v kychyni na cele hodiny. Tych par minut, kym nieco nachystane donesiem, zvladnem aj ja aj navsteva oddelene. A ked dojde navsteva na velku celodennu oslavu? Vobec si neviem predstavit, ze na gaucovke sedi navsteva, bavi sa a ja za pultikom v kuchyni vyvaram vypekam trojchodovy obed a sem tam slovko prehodim. Do debaty obcas pripojim s ponornym mixerom, zvukovu kulisu dokresluju digestor a ventilator na rure :-S A co sa pachov tyka, to by mi az tak nevadilo, vsak aj s najlepsim digestorom a pozatvaranymi dverami citit v celom byte, ze na veceru bude segedin. Ale ten mastny kuchynsky prach mi bohate staci pucovat v kuchyni. Aby sa mi siril po polovicke domu, to by ma dost stvalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 :-D :-D :-D
Odpovedať
Ďakujem za všetky vaše dotazy a cenné rady :-) Myslím, že najlepšie bude ponechať otvorenú, s možnosťou neskoršie ju oddeliť. Alebo tam šupneme posuvné dvere ;-) ;-) ďakujem ešte raz.
Odpovedať
Este jeden klad ma oddelena kuchyna - mozes tam mat TV a pozerat svoje telenovely pri vareni obeda, zatial co si muzicek cumi na svoj sport, alebo akcne krimi v obyvacke a vzajomne sa nerusite ;-) Ked je obyvacka s kuchynou spojena, tak by ste sa vzajomne rusili, preto sa rozumnejsi muz zdekuje do spalne a tam radsej pojde pozerat TV, ale to prakticky znamena, ze coskoro aj zalomi a vy mu budete frflat, ze spi cez den, ked vy makate aby mal plne brucho :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Spojenú a som veľmi spokojná po rokoch samotky v panelakovej kuchyni. A neviem ako iní, ale ja keď varím,nám to jedlo vonia :)))
Odpovedať
za mna urcite oddelene..
Odpovedať
Toto je moja tretia domácnosť, v ktorej mám kuchyňu s obývačkou spojenú. A ja tak veeeelmi tuzim po oddelenej. 😀
Odpovedať
@juliett_2 my máme naprojektovanú kuchyňu oddelenú a snáď budem spokojná. Tiež som kvôli pachom a kvôli tomu aby návšteva nevidela čo robím v kuchyni ak sa niekedy stane že nestihnem mať všetko dopredu nachystané. A keď tak, dverami sa dá dokonale zakryť aj neporiadok v kuchyni:D
Odpovedať
Ja budem mat oddelenu kuchynu. Nerozumiem argumentu bordel v kuchyni a navsteva. Urcite nebudem mat neumyte riady z dvoch dni,ale nachystat pohostenie pre navsetvu vopred a priebezne upratovanie funguje. Rovnako ked odlozim prazdne taniere alebo misy, pocas navstevy, tak predpokladam, ze rozumna navseteva chape, ze nebudem riadn ihned umyvat a schovavat. Stale hovorim, je rozdiel neporiadok v kuchyni a rozlozene veci pri vareni. Jednu obavu vsak mam, a to je prach mastny, a usadzanie na nabytok v obyvacke .... ked overim, napisem svoju skusenost. HAWK, kuchynoobyvacke zdar :-)
Odpovedať
@eliwedd tak oddelenu ci spojenu budes mat? :-N
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?