Kuchyňa od poliakov

Profilova fotka
Dobrý deň, chcela by som sa poradiť, či sa oplatí dať urobiť kuchyňu na mieru poliakom. Cenovo by to malo byť lacnejšie, ale obávam sa kvality. Aké máte skúsenosti? zaujímali by ma názory hlavne tých, čo ju majú už dlhší čas.
Odpovedať
1
2
My mame cca 1,5 roka od poliakov na mieru. Sme zatial spokojni.
Odpovedať
Profilova fotka
@ewka2 Dnes sú v každej dedine minimálne 2 - 3 stolári, čo robia úplne dobré ("na úrovni doby") kuchyne. A sú minimálne o DPH + ďalších 20% (t.j. o cca 40%) lacnejší, než trebárs DECODOM. Ak nebývaš na poľských hraniciach, tak nerozumiem, prečo špekuluješ....(?)
Odpovedať
ja som bola nedávno pozrieť u jednej známej, lebo tiež uvažujeme o poľskej, a je spokojná.ona má 3 roky svoju a u jej rodičov majú poľskú už 10 rokov a všetko ok.
Odpovedať
@leonardom možno preto, že viac ľudí sa popálilo. Ja som tiež rozhodnutá pre poliaka. Mám kontakt od kamošky, ktorá má kuchyňu už 5 rokov, robil aj jej švagrinej, synovcovi, kamarátkam. Vodič, čo nám priniesol drevo na stavbu ma utvrdil v tom, že je to správne. Keď hovoril svoje porovnania našich niektorých "podnikateľov" a tam.... Je síce blízko hraníc s Poľskom, ale to sú proste viac ľudia pre ľudí. Nehovorím, že človek sa nemôže aj tam popáliť. Môže, ale zatiaľ som počula viac dobrých ohlasov.
Odpovedať
A ešte mimo kuchyne. Uvediem čerstvý príklad k plusu pre ich podnikanie. Potrebovali sme kúpiť na stavbu Geberit, ktorý bol odporúčaný. Si.u stál 169 bez splachovača /takže ešte navrch plus splachovač tuším nejakých 45 eur rátali/, v Mer..y Mark.. 139,90 so sprachovačom. Aj toto je obraz podnikania u nás a ich u nás.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom , mám nacenenú kuchyňu u stolára za 6000€, tak skúšam či by sa nedalo lacnejšie...
Odpovedať
@ewka2 preboha, to je kuchyňa aj do obývačky?
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava kup si geberit v merkury a original geberit. Vybal a porovnaj? Aj laik uvidi rozdiel v hrubke materialu a kotviacich prvkoch. Osobna skusenost...
Odpovedať
@mucikovci Je ten istý. Videli sme ho vystavený v oboch. Dokonca ten v Siku nemal ani šróby, lebo vraj nie všetci majstri ho chcú, lebo majú vlastné.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava ja som mal na stavbe obidve. Neboli vobec rovnake.
Odpovedať
aj ja som dnes zistil ze kuchynsku linku do L a dlzka 6m sa pohybuje na urovni 6000€, vratane vstavanych spotrebicov, digestoru a drezu blanco, na margo otazky ci sa oplati dat urobit kuchynu poliakom nebudem odpovedat nakolko skusenost nemam, ale mam skusenost s tromi linkami z polskeho MM a zodpovedne prehlasujem ze NIKDY viac, zacalo sa to rozlepovat a hrubka materialu zial iba 12mm, ale cena bola genialna - 199€ :-)
Odpovedať
@godfather to si uviedol super príklad..... kuchynskú linku za 199€. Čo si od nej čakal? Máme napr. už viac rokov vystavanú detskú izbu z Black red White - poliaci. Stále je ako nová, ale musíš si vyberať aj kvalitu, nie zasa šit. Takže ak si si vyberaj linky za 200 eur, tak toľko aj poslúžili. Mimochodom jedna baba tu písala a dávala fotky, kde si nábytok do obývačky a linku dávali robiť super luxusnej firme. A celú zlé. Rozletené, zatečené, pánty prekladané a vysolili za to možno 3 x toľko, ako inde. Pomer cena a kvalita nie vždy hrá rolu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja som bola nazoru OD POLIAKOV NIKDY NIC! ALE momentalne si myslim, ze je to uz asi jedno. Aj v Polsku urcite dokazes najst poctiveho stolara, ktory urobi kvalitnu vec. Casy sa strasne zmenili a vsimam si, ze hlavne v CR kvalita vobec nezodpoveda sume, ktoru za to chcu (aj ked za nu zaplatis nehorazne peniaze, lebo je "domaca"). Dnes sa neda verit nikomu ani recenziam. Takze ja by som isla len do toho, co si mas u koho overit (najlepsie su recenzie od niekoho koho poznas). Inak je to strasny risk, na ktory som sama doplatila a to som pritom sondovala a hladala podla recenzii, len bohuzial v cudzom meste.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava , je to kuchyňa do tvaru U, 2800x2700x2800 cm cena je bez spotrebičov :-| @godfather
Odpovedať
@lucuska11 však ten poliak robil kamarátke kuchyňu a má ju už 5-6 rokov,. jej švagrinej, synovcovi, 2 kamarátkam.... takže viem, že sú spokojné.
Odpovedať
Profilova fotka
Nam robili kuchynu a to naozaj velku za 2400€ pred dvoma rokmi biely lesk vsetko sme si mohli vybrat podla svojich predstav. Cena uz aj s namontovanim a kvalita dobrá .Tu by som za taku kuchynu dala min. 3500€ Nelutujem, mame od nich aj vstavane skrine.Simmo kuchyne maju aj stranku.Staci sa s nimi dohodnut napisat email, sms pridu pomerat.Chodia casto na slovensko robit.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucuska11 a s tou novou kuchyňou si spokojná, vyzerá perfektne! ;-)
Odpovedať
@leonardom Ja mam skusenosti ze stolari su neni vobec lacnesji naopak skor drahsi. Na poslych kuchyniach neni nic zle a cena je takmer vzdy nizsia ako svk. Ide o to ze poliaci su ozajstny obchodnici a ako slovenska pseudopodnikatelska sedlac.
Odpovedať
Je v podstate jedno ci robi kuchynu firma alebo stolar...pri pouzití kvalitnych materialov bude cena vzdy vyssia a ked sa clovek ulakomi na niecom casom to aj tak zisti a obanuje... dnes cenu ovplyvnuje vela faktorov a je to podla mna aj o stasti najst najlepsi pomer cena/kvalita...ja som mal nacenenu kuchynu od poliaka na 2500,-€ a v TN mi ju firma spravila za 2100,-€ s lepsim pocitom radsej podporim slovensku ekonomiku ako polskych ...
Odpovedať
@danifedor za takých podmienok áno. S tým súhlasím.
Odpovedať
@ewka2 6000 EUR? Ta suma mi vyrazila dych. Suseda, druha suseda a aj svokra si davali robit linku u Poliakov. Tak napr. svokre nacenili tu istu a tym myslim uplne taku istu v Decodome na vyse 3000 EUR :-p , potom skocili do Puncowa v polsku, kde robili linku aj susedom a tam stala 1500 EUR. Su uplne ronvake (myslim, ze tvrdenie, ze Decodom ju tam kupi za 1500 a tu ju bez roboty len preda za vyse 3000 EUR je celkom na mieste). Vyska DPH a tiez to, ze slovensky podnikatel chce mat za 2 mesiace na dvore najnovsie Audi a tomu zodpovedaju aj jeho marze su hlavne dovody, preco su polske veci lacnejsie. Samozrejme netvrdim, ze nevyrabaju aj nekvalitne, vyrabaju. Toto je, vsak, firma, ktora robi naozaj pekne. Pripajam aj foto kuchyne svokruse od tolko zatracovanych poliakov Dlzka linky je 5,5 m a ostrova 3 metre. Samozrejme, je to cena bez spotrebicov a svokra nema nikde dorazy, ale to nemala ani na nacenenej linke z Decodomu
Odpovedať
žiadny poliak nedokaže robit zazraky a tak nedokaže zrobit vyrazne nižšie ceny oproti slovenskemu živnostnikovy ktory chce zrobit dobru a v prijatelnej cene kuchynu. ludia ani často nevedia aky šmejd kupia z polska, ale je pravda že ten isty šmejd možu kupit aj daleko drahšie na slovensku. bežne ludia houby rozumeju kvalite kuchyn.
Odpovedať
ak chce niekto spravit kvalitnu kuchynu tak nemože na nej použit žiadny polsky a činsky material. čiže aj poliak potom musi použivat nemecke a rakuske materialy a tie su v polsku len o trochu lacnejšie ako na slovensku, čiže može trochu ušetrit len na svojom zisku. a poliaci radi davaju do vyrobkov činske materialy -kovanie ktore su za babku. stači sa kuknut napriklad na činsky obchod alibaba kde je kopa vyrobkov hlavne dvere a neaky nabytok ktore sa sem vozi z polska za nasobkove ceny sa tu predavaja ako v čine. poliaci maju na nas dobry kšeft. tie lacne veci čo idu z polska su často činske šmejdy. a ked si niekto mysli že kupi niekde neaku baječnu kuchynu a lacno, tak nech sniva dalej to sa jednoducho neda
Odpovedať
@martinmatko asi žiješ v oblakoch keď ospevuješ toľko niektorých našich podnikateľov. Samozrejme, že sa nájdu aj tam aj u nás aj takí, aj takí. Len je sakra rozdiel v cene. A nie je to materiálom. Je to tým, že u nás živnostníci na XY rokov neboli vôbec. Tak živnostníci nezanikli ani v dobe totality. Tak boli súkromníci vždy. A mám názor ako @cannella. Keby som nevidela prácu a nepočula viac ľudí, tak možno uverím. V podstate nie je možno až taký rozdiel v materiáli, ako v kdejakých vychytávkach v linke - dorazy, šuplíčky, delenie, blbovinky..... No a v Decodome napr. zaplatíš materiál na linke nie koľko potrebuješ, ale tuším vždy sa to ráta x15 cm, lebo u nich sa odpad neberie. Takže zaplatíš aj odpad a pritom zostane odpadom.
Odpovedať
@cannella tá je parádna. To si dávala robiť teraz niekedy?
Odpovedať
Prosím vás a nejaký kontakt na stránku, kde sa dajú objednať dvierka na linku z Poľska?
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava tak ked su spokojni, a nie si vytazena na nemecku mega kvalitu tak nevahaj @ewka2 no spokojna...mam vyhrady...co sa tyka kvality, to este posudit nemozem, mam ju len par mesiacov, ale zatial fahci...horsie to je s tym ze nie je dorobena, lebo pan stolar nekomunikuje a nie je tak uplne podla predstav, na com sme dohodli. Najvacsia chyba je, ze ja, kedze to platim, chcem aj rozhodovat o tom ake to bude a nie, ze pan stola si urobi podla seba, ani to neskonzultuje, ci to tak moze byt a potom prekvapene vo finale pozeras, ze ved dohodli sme sa na niecom inom. Ani nehovorim o jeho silnej potrebe prehovarat ma, co sa k comu hodi, co je a nie je pekne a prakticke. Objednala som si stolara a nie bytoveho dizajnera...
Odpovedať
Profilova fotka
@lucuska11 , aj ten môj stolár ,čo mi nacenil kuchyňu, sa mi snaží vnútiť čo sa k čomu hodí...preto stále váham...za tie prachy by som chcela mať všetko podľa seba. Ale za kvalitu naozaj treba priplatiť :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@ewka2 ja toto nenavidim. Akoby nestacilo, ze na ulici ti vnucuju vsetko mozme aj nemozne, v obchode ani nehovorim. Debilny marketingovy tah, kde zarabaju na ludoch, co nevedia povedat nie. Ono to u toho mojho zacalo az po naceneni...na zaciatku sa tvaril, uplne pohodovo. Ja by som si nasla ineho, ale zase to hladanie zabere cas a niekedy o cas prave ide :( No, ale rozhodla som sa, dalsia kuchyna bude nemecka. Aj keby ma stoji jak auto a od kamennej pracovnej dosky, ma uz nikto neodhovori :D
Odpovedať
Profilova fotka
@lucuska11 , to isté som si hovorila aj ja, lebo pred 2 rokmi som robila novú kuchyňu, ale ked rozpočet ma nepustí ;-( taká pracovná doska je nekresťansky drahá, tak preto zase hľadám rôzne kompromisy, takže ten môj stolár má naozaj kvalitnú robotu a pekné kuchyne, len keby zľavil z tej ceny..... ;-(
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?