Kuchyna Nobilia alebo stolar?

Profilova fotka
Ahojte, prosim o radu s rozhodnutim ohladom kuchyne. Navrhla som si svoju prvu kuchynu, vysnivanu podla svojich predstav - modernu, lesklu, so zabudovanymi spotrebicmi, v tvare U. Neuvazovala som o stolarovi, obehala som vacsie a mensie kuchynske studia a nakoniec som vsetko, co hladam nasla v Mobelixe - znacka Nobilia - kvalitna linka, kvalitne kovania, vyhovujuci dodaci termin a ostatne podmienky. Napriek tomu sme si nechali linku nacenit aj u stolara - ponukol nam o polovicu nizsiu cenu, s rozdielom, ze Nobilia ma striekane dvierka, stolar foliovane a doporucuje skor tie a s rozdielom dodacej lehoty, ktora je u stolara dlhsia. Mozem poprosit o vase rady a skusenosti? Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pre doplnenie - takuto mame predstavu:
Odpovedať
Profilova fotka
@1sunny ja by som to dal urobiť stolárovi, ale treba hľadať takého čo má dobré referencie, veľa stolárov nesplní termín, takže si to treba poriadne ošetriť zmluvou. Stolár dokáže urobiť aj striekané dvierka a hlavne to dokáže urobiť lacnejšie a presne podľa tvojich požiadaviek.
Odpovedať
@1sunny zaujimave ze tam je taky rozdiel v cene...my mame nobiliu z mobelixu,mame ju kratko takze neviem posudit co vydrzi ale na mna posobi dost kvalitne v porovnani s vela kamosmi co maju kuchyne ci uz od stolarov alebo kuch.studii.Nam robil rozdiel v cene oproti stolarovi 300eur v prospech mobelixu ale pri kuchyni cez 3000 eurto nie je az taka polozka,proste som z nej mal lepsi pocit,zaruka je tiez nieco co u stolara tazko hladat,ci ho najdem o 3roky,kovania su hettich,kvalitne dorazy atd.
Odpovedať
Profilova fotka
Z konzultacii s dvoma stolarmi vidim, ze vedia kuchynu urobit lacnejsie, ale nejako mam obavu z terminov, potencialnych reklamacii neskor, keby naaaahodou nieco nedotiahli... no a zaroven a v tom mam najvacsiu obavu - chcela by som vidiet ich pracu vopred. V akomkolvek retazci vidim ako vyzera ich nabytok, skrine... stolar mi ukaze sice materialy a kovania, ale nejako mi chyba moznost vidiet tovar, ktory kupujem...
Odpovedať
Profilova fotka
rasto7764 rovnako mam tiez lepsi pocit z mobelixu ako zo stolara, napriek cene.... mam pocit, ze v mobelixe budem mat vacsiu istotu kvality materialu a zivotnosti.... rozdiel v cene ma samu velmi prekvapil a az sa mi nechce verit, ze moze byt tak zasadny.... kazdy raz usetrime, len sa obavam toho, ci by to nebolo na ukor kvality a kuchynu predsa clovek chce mat kvalitnu... dokonca kolega, ktory mal roky stolarsku dielnu, mi sam doporucuje cokolvek ine ako stolara....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@1sunny ahoj, ako si to nakoniec poriesila s kuchynou? Od stolara, alebo nobilia alebo nieco dalsie? My tiez rozmyslame nobiliu, tak hladam recenzie od ludi ktori ju uz maju aspon nejake tri roky. Vdaka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@schokobons ahoj, vybrali ste si teda nobiliu od mobelixu? My sme si u nich v nedelu dali nacenit s rovno sme aj zmluvu podpisali. Ako ste spokojni?
Odpovedať

Odpovedať
@meteska wow tak to je obrovska kuchyna :D My zial nemame na taku priestor. Dali sme si tu S-line, montovali nam to asi pred 4 mesiacmi, potom sme reklamovali nejake veci co sa zle vyrobili/ poskodili pri preprave, a odvtedy cakame na domontovanie. Stale nejaky problem z ich alebo nasej strany. Ale kuchyna vyzera super, s tym co zatial mame sme spokojni :) My este celkovo cakame na stahovanie, preto nam az tak nevadi ze to este nedorobili, ale snad uz to bude hotovoe do 2 tyzdnov. Podla mna tie Nobilie su dobre kuchyne, takze dobry vyber ;)
Odpovedať
@schokobons som rada, ze kazdy si nobiliu chvali, zalezi nam na kvalite. A mas ju zo sconta alebo z mobelixu?
Odpovedať
@meteska zo sconta, ale chceli sme tam zrusit predbeznu zmluvu a prejst do mobelixu, lebo tam sa nam komunikacia viac pacila, aj cena bola trosku lepsia. Ale uz sa nedalo. Ale dohodli sme sa nakoniec aj v sconte. Montaznik z ich externej firmy je vyborny, len nanho teraz cakame uz 3 tyzdne, kvoli dietatu, tak to chapeme. Ale uz by sme to mohli doklepnut :D Kedy vam to maju montovat?
Odpovedať
@schokobons Az januar alebo februar. Tak nam to vyhovuje a do vianoc vraj aj tak nestihaju. Dovtedy si chceme este pozhanat spotrebice a aj pripravu na digestor urobit. Velmi sa na nu tesim. Aj som rada, ze som nevymyslala, a rozhodla sa pre nobiliu. Az potom som si tu precitala pozitivne recenzie. Aj v dalsich temach ludia pisu to iste, dokonca aj stolari ju chvalia. Tak vam prajem vsetko len dobré a kuchynka nez slúzi! :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@meteska napodobne ;)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@schokobons @1sunny @meteska no ako skusenosti po roku? My vybavujeme novu kuchynu do bytu v BA a tiez rozbieham ponuky...ten mobelix vyzera celkom fajn, no odradza ma dost to, ze chcu 59Eur za namontovanie spotrebica, ak si ho nekupim od nich....ja ze ak im dam rozmery, ci vyrezu otvor na napr. varnu dosku, ze ak im poviem, aky vyrobok chcem, tak mi zabezpecia cez nich a aj otvor vyrezu....🤭 to sa mi nezda...
Odpovedať
@leader1234 jasné, že vyrežú otvor na dosku, to je v cene! My sme chlapikom po montazi dali 100e, za kazdy spotrebic 20e, aj ked potom sme reklamovali mikrovlnku, a vyberali sme ju, tak by sme to v pohode mamontovali aj sami. Ale boli sme s nimi spokojní, že kuchynu namontovali celkom rychlo a dobre, tak bysme im aj tak dali 50e do vrecka. Celkovo som s kvalitou kuchyne spokojná, (8400€), máme hliníkové zafrézované úchyty. Dala by som si ale jednoliate, teda zafrézované úchyty celolakované dvierka, pretože keď si nedáte pozor, moze sa dostat voda medzi dvierka a úchyt, a moze to tam napučať. Tak len tolko moj postreh.
Odpovedať
@meteska super, dik za odpoved;)
Odpovedať
@leader1234 tiez mam kuchynu z mobelixu a suhlasim s meteska, kuchynu nam namontovali za par hodin, vyrezali otvory na spotrebice aj drez. Len co ma zarazilo bolo, ze jeden z nich si vypytal 20e za zasuvku v ostrove no nezapojil ju, len vyrezal otvor a vlozil ju tam. Ked som to isla po par dnoch vyskusat, tak ma skoro trafil slak, no moja blbost, ze som si to neskontrolovala predtym ako odisli 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?