Kuchyňa má rozmer 150 x 220. Ako ju zariadiť?

Prosím, má niekto fotky ( alebo nápad - vychytávku) ako zariadiť mini kuchyňu tak, aby tam bolo všetko - chladnička, mikrovlnka ..., vrátane stolovania pre dvoch? Vopred vďaka
Odpovedať
1
2
uff, tak to je fakt mini, to si ani neviem predstaviť
Odpovedať
@dana_p skús pridať obrázok pôdorysu, naznačiť kde je okno, kde vchod, či je to prepojené s obývačkou, či sólo izba, či tam niesu ešte nejaké iné dvere (do špajze alebo inej izby), ako sú robené rozvody plynu a vody.
Odpovedať
@gemini06 za ten nákres sa ospravedlňujem, ale aspoň pre predstavivosť.
Odpovedať
@romco3 to mi hovorte. Našla som nejaké obrázky na net-e, že "mini kuchyne", ale rozmery boli 3x3 a viac. Tak teraz nevie, ako nazvať tú moju kuchyňu.
Odpovedať
@dana_p mala inspiracia tuto: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/v... http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/v... podorys by pomohol ;-)
Odpovedať
@dana_p jeej, uz je tu :-) no nazvat, uz len kuchynsky kutik :-N
Odpovedať
@vivere ako som písala romco3. Fotky pekné, ale určite nedám chladničku ( asi 60cm) sporák (60cm) , drez (tiež musím počítať aspoň 60cm) a tri skrinky vedľa seba, Kde je mikrovlnka, priestor na umytý riad, chlebník ? Umývačka riadu je len sen.
Odpovedať
@dana_p tam, kde je teraz asi sporak /na nakrese vlavo/, by som dala chladnicku a potom od stupacky tam tak nejako dat drez, roh, sporak a linku potiahnut kusok pod okno, aby sa tam zmestilo to stolovanie. horne skrinky by som dala co najvyssie, mozno az po strop, farby svetlej, aby to opticky zvacsilo priestor a mikrovlnku by som urcite nedavala na pracovnu dosku, ale do hornej skrinky.
Odpovedať
@vivere mikrovlnku do hornej skrinky dať nemôžem - som krpatá a nedočiahla by som na ňu. Ak by to šlo, k oknu by som rada mala prístup, t.j bez linky, ale viem sa zmieriť aj s alternatívou, že tam bude pracovná doska, alebo stolovanie. Pôvodné skrinky sú 90-tky (dekór jelša), tak sú skoro až po strop. Ešte môžem chladničku dať do chodby
Odpovedať
@dana_p v akej výške od podlahy je to okno? vošla by pod neho linka?
Odpovedať
Dobrý den. Můžete si vybrat. :-D :-D :-D :-D :-D Ještě Vám zůstane místo na jedné stěně na pověšení obrázku ;-) ;-) ;-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
@dana_p ale no :-) urcite to s tvojou vyskou nie je az take zle. tak ak sa neda dat do hornej skrinky zarovno s ostatnymi, tak by som ju dala do hornej skrinky, ale tak znizene. to by malo byt v poriadku aj pre nizsieho cloveka. hlavne, nech nezabera miesto na pracovnej doske. ja mam meter sedemdesiat, dala som znizenu skrinku a lutujem, mala som dat zarovno s ostatnymi. nepride mi to vysoko a ked tak nad tym rozmyslam, vlastne som tu skrinku nemusela davat vobec :-) stale som totiz nekupila mikrovlnku a nejako mi ani nechyba :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som v takej malinkej fungovala 6rokov,bola prakticka,vsetko sa tam zmestilo,jedina nevyhoda ked pride viacpocetna navsteva a chystat viacchodove menu,ale to asi nebude denne predpokladam :-)
Odpovedať
@dana_p Tá stena medzi kuchyňou a obývačkou je nosná? Čo tak zbúrať ju? :-)
Odpovedať
Keď už pomáhate s jednou kuchyňou, ako by som tu vedel čo najrozumnejšie zariadiť kuchyňu ?? Jedná sa o chatu s 8 lôžkami, komín sa dá zapustiť ešte max. do tej priečky, lebo kozub bude z druhej strany, to by trčal len 300mm. Tie vonkajšie dvere sú na severe namiesto okna, ale sú potrebné pre nosenie dreva do krbu. Je to dosť malé ako by som najrozumnejšie rozmiestnil spotrebiče ?
Odpovedať
@vivere my si to už bez mikrovlnky nevieme predstaviť. Vďaka za tip, ale do hornej skrinky ju určite nedám ( má to tak kamarátka a keď som zohrievala polievku, omáčku, tak som vždy povylievala, keď som jedlo vyberala. ). Tu na MS som našla vstavanú rúru aj s mikrovlnkou, tak ak nám doslúži, asi budem uvažovať aj nad týmto. @schwester tie červené kuchyne by som potrebovala asi tri, ale tá zelená sa mi pozdáva. @trend270 stena nie je nosná. Páči sa mi prepojenie kuchyne s obývačkou. ale zatiaľ ju nechceme búrať, lebo ja vždy cez šport varím, umývam, šijem na stroji...a to by muž nepočul televízor. Ak byt nevymeníme za väčší, tak príde aj k zbúraniu steny. V obývačke za tou stenou máme teraz jedálenský stôl.
Odpovedať
@dana_p nieje to take zle. Tam kde je jadro 88cm chladnicku, potom vysoke skrine az po strop,kam das aj MW aj RURU do vysky ako potrebujes-ja mam este nizsie ako pracovna doska,mne bola MW vysoko aj na linke polozena. To mas skrine 2x 60cm, ostava 30cm-dala by som len police a potom rohovu skrinku,pokracovat dresom s kosom, myckou a skrinkou. nakoniec len stolik+stolicky-napr. aj to co dal lada je prakticke,skladne a lacne. a nad ten stol este pridaj horne skrinky, v pohode sa tam niekde moze povalovat stolek pre deti k umyvadlam :-) aby si ociahla aj vyssie.
Odpovedať
@atlaska vďaka, vďaka, trafila si sa do jedného z troch mojich návrhov. Chcela som prístup k oknu, ale asi ho budem musieť obetovať. Ešte uvažujem aj, že skriňu po strop ( veľa úložného priestoru) dať k oknu vpavo + jedna 60-tka skrinka. Je ta síce iba 50 cm, ale aj to by stačilo a chladničku na chodbu a nechať tam ( 88 cm) tu vstavanú rúru. Keď som sa tak pýtala tých čo majú tieto byty, tak všetci (boli piati) majú chladničku v tom kúte pri okne vpravo a linka aj s MW je na jednej strane - tam kde je jadro. Nechápem, nikomu nechýba pracovná plocha. Asi som nejaká náročná.
Odpovedať
Profilova fotka
@dana_p to nie je mini-kuchyna ale mikro.
Odpovedať
@mom3 a to je 3-izbový byt a tá kuchyňa je zväčšovaná o 40 cm na úkor chodby. Pôvodne bola stena kde je okno iba 180cm.
Odpovedať
@samorast pekné a ani by som nemusela veľa skriniek dokupovať - dorábať. Stačilo by poprehadzovať skrinky, prerobiť odpad a nová pracovná doska. A ešte šikovný chlap - najlepšie stolár.
Odpovedať
@samorast som premeriavala stranu kde je sporák a mne to vychádza, že okolo sporáku, bude prac. doska iba 15 cm. Nie je to málo? Známy robí len kuchyne? Mám chodbu/ predsieň, ktorá má rozmer 1,10x,4,25 a spálňu/ detská izba pre bábo 2,36 x 4,62 a by som privítala nejaký návrh ako tie izby čo najlepšie využiť. Náčrtok prikladám.
Odpovedať

Odpovedať
@dana_p Dobrý den. Já tedy nevím, jakou máte představu o Vašem dalším bydlení, ale takové minipidimikro prostory snad ani nestojí za nějaké vážně myšlené investice do vybavení. Pokud máte v úmyslu výhledově si najít něco lepšího a velikostně i přijatelnějšího, tak to jsou naprosto vyhozené peníze. Další nájemník Vám to určitě nezaplatí. Asi bych to vybavil opravdu provizorně a lacino, intenzivně spořil a našel si něco , kde budou opravdové místnosti a ne takové kamrlíky. ;-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
no jam mam podobny problem....s kuchynou- je velmi mala a neviem ako to efektivne vyuzit!!!!vedel by poradit aj mne sikovny architekt????kuchyna ma rozmery dlzka kuch.linky teda aj miestnosti je 3,30mbez chladnicky chladnicka je mimo pri vchode do kuchyne a sirka je 2,20m.bola by som velmi rada keby sa na to pozrelo oko odbornika a poradil!!!!dik
Odpovedať
@lucyf Dobrý den. Určitě Vám nic světoborného neporadím. Nicméně musím konstatovat, jak je všechno relativní. Vy máte plochu kuchyně více jak 2 x větší, a přesto píšete, že máte podobný problém, jako dana_p. Tím nechci říci, že by se nedalo něco dílčího zlepšit. Ale zásadní věc - nedostatek plochy nevyřešíte lepším využitím. Jsou nějaké minimální rozměry, které když nedodržíte, tak je to prostě neřešitelné. Kupříkladu - mezera mezi linkou a stolem je cca 100 cm. Když si na tu židli někdo sedne, těžko projdete mezi židlí a linkou. Čili, musí to být nutně židle, na které sedí kuchař, nebo kuchařka, nebo trpaslík. :-D :-D :-D :-D :-D Čili na 7,26 m2 za podmínky té prosklené stěny a dveří na opačné straně, z toho taneční sál neuděláte. Stolování nechcete přesunout do jiné místnosti, že ? :-D :-D :-D :-D :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
no najradsej by som ale nejde to ...do obyvacky by som musela zburat priecku a na chodbe sa to nehodi.... :-S
Odpovedať
@lucyf chi-chi, že malá. Kuk na moju. Ten návrh čo sem dal samorast vám nevyhovuje?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?