Kuchyna IKEA

čo hovoríte na kuchynu s IKEI ?? :)
Odpovedať
1
2
nic, mna neoslinili tak som si dala spravit na mieru...
Odpovedať
@janap358 sestra ma kuchynu od nich ale poviem ti pravdu, ze to nie je bohvie co.. okolo kvality to moc neslo akurat vyhodou je nizka cena.. no inak nic.. pokial mas moznost, daj si radsej spravit na mieru..
Odpovedať
Myslím že za tie peniaze nemajú konkurenciu.
Odpovedať
Profilova fotka
Jedina ale ozaj jedina vyhoda cohokolvek z ikei je to ze to mas hned a na jednom mieste. Ktorykolvek stolar podla mna v kuchyni tu ikeu prebije cenou sa stavim o to.
Odpovedať
@wolodymyr už som si tým prešiel v byte. Teraz pri dome som za stolarmi ani nebol. Som z Oravy a mám spolužiakov a kamarátov stolarov a k cenám IKEA sa ani nepriblizuju. Ale nestíhajú ani vyrábať toľko majú roboty, takže sú v pohode...
Odpovedať
Veľmi kvalitná, teraz ju mám a dal by som znova.
Odpovedať
@roboza to je jasne, ze stolar si da isto vyssiu cenu ako nejaky obchod... ale zase podla mna vzhladovo a kvalitovo je to velmi rozdielne... proste na mieru je len na mieru!... moj nazor...
Odpovedať
Profilova fotka
Manželka si vybrala tiež z IKEA,montáž svojpomocne bez väčších problémov, cenovo niečo okolo 1/2 oproti iným firmám.Sme spokojný.Ak by sme mali vyberať zasa,znovu by to bolo z Ikei.Brali sme odtiaľ aj spotrebiče,na ktoré máme automatický 5 ročnú záruku.
Odpovedať
Profilova fotka
Kazdemu vyhovuje nieco ine. Akoze Ikea nie je uplne spatna ale co sa tyka kuchyne, tak tu by som radsej zvolil od stolara, kedze ta sa dava robit alebo sa teda kupuje na viacej rokov.
Odpovedať
@similsk No ale keby ste chceli aj montaz, tak na tej by si dost vypytali ci oni montaz vobec nerobia?
Odpovedať
@bibiana177 montáž? Tak je to každého voľba, ale tu našu poskladal nás 11 ročný syn. Boli prázdniny, ja v práci a on sa nudil...
Odpovedať
Profilova fotka
@bibiana177 To máte pravdu.Za montáž s dovozom chceli medzi 25%-35% celkovej ceny,čo sa mi zdalo veľmi veľa.Preto som si to doviezol sám a zmontoval so švagrom.Trvalo to trošku viac ako vyškoleným technikom,ale hrialo ma po montáži pri duši.Niečo sa človek nové naučil,ušetril som niečo cez 1000€,ktoré sa použili na niečo iné.A manželke som dokázal,že keď sa chce,všetko sa dá spraviť. Milan_p, mali sme v paneláku kuchyne aj od Koryny aj od ORESI. Koryna stála asi 7000€. Od oresi asi 6000€ Obidve so spotrebičmi/ ale vyhotovenie nebolo na takej úrovni ako z Ikei/.Podotýkam máme z ikei kuchyňu metod s drevennými dvierkami a sme viac spokojný.Od stolára sme mali návrh na výrobu takého istého prevedenia podľa nákresu z IKEI,a ten chcel za samotnú kuchyňu asi 8500, No neber to!!!
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@similsk a ziadne suciastky vam nechybali? Lebo uz som pocul aj take veci, ze ludom chybali nejake srobiky a podobne. Vy ste s tym problem nemali?
Odpovedať
Profilova fotka
@dominod nechýbalo nám absolutne nič.Jediný problém,ktorý sa vyskytol,bolo s napílením a napojením pracovnej dosky do L ka . Doma sa to nedá tak 100% pekne odpíliť,tak som šiel s Prac.doskou do OBI,ale tam mi to odmietli odpíliť,pokiaľ som to u nich nekupoval.Nechceli ani počuť/ani všimné/. Tak som potom s doskou išiel ku švagrovi, robí na intráku školy na údržbe,tam majú aj stolára s vybavenou dieľňou,ten mi to krásne napílil.Doma sme to len priložili k sebe a spojili.Výsledok je dobrý.
Odpovedať
Ja som max spokojna z ikei sme mali kuchynu za 2200 + akurát bola akcia ze poukazka na 20 percent ceny nákup z IKEA takto vysla mycka grátis. Iné spotrebice sa nam IKEA velmi nepacili tak tie sme si kupili mimo, no pasovali bez problemov do skriniek IKEA. Montoval to manzel sam, ale mali sme ponuku na montaz za 500 € na komplet. Na rovnaku zostavu sme mali 3 ponuky 2 zo studii a 1 od stolara najlacnejsia bola za 3700 € bez spotrebicov. Takže voľba bola jasná. Po 2 rokoch sme max spokojní.. vrelo odporúčam. Nabudúce už nebudem hľadať inú možnosť..
Odpovedať
@dominod Vôbec nič nechýbalo. Pri montáži sa jedno skrutka zlomila a nešlo ju vymontovať tak sme išli s celou skrinkou reklamovať a vymenili nám kus za kus na počkanie bez akýchkoľvek otázok...podotým, ze to bolo po 3,5 rokom po kupe...
Odpovedať
@wolodymyr ako prebije cenou že bude oveľa drahšia od stolára ako v IKEA myslite? Lebo taká je skutočnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@marrad ok cakal som podobne ale ratejme 1 cesta do ikei PHM plus cas vodica prenajom dodavky... o.5e/km + 15e hod + 30e najom 2 cas v ikei ... 15ehod a predpokladam ze dvaja ;-) 3 vykladka vynosenie ... 15hod 4 vratenie dodavky PHM plus hodinovka 5 skladanie a montaz ( ratajme priemerne zdatny clovek lebo Chuck by to mal hned) 6 cena v ikea 7 odvoz odpadov Samozrejme poznam ceny za kuchyne zo studii a niektore su astronomicke.
Odpovedať
Profilova fotka
@roboza nechapem tvoju vetu d tym bytom a ku miektorym kolegom z oravy tolko ze parx ma podliezli s cenou ale ja so 100e ziskom robit nebudem tolko k tomu ze maju vela prace.
Odpovedať
Profilova fotka
my máme kuchyňu ikea, aj kúpeľňový a spálňový nábytok. ja som o inej ani nerozmýšľala. keď som si pozrela kvalitu iných a ikeu a porovnala cenu...nebolo o čom. a to som ikeu navštívila prvýkrát a rovno som nakupovala, keďže to máme od ruky. bývame 1,5 roka a všetko bez problémov. milujem skladanie skriniek, takže to bol pre mňa max relax, nikoho som k tomu nepustila :-D . spotrebiče sme kupovali inde aj drez a prac. dosku. dosku nám stolár spílil do L. manžel vyrezal otvory na drez a varnú dosku a všetko sme si spolu dokončili. nič zložité. a kuchyňa ikea ma vyšla na 1600E.
Odpovedať
Profilova fotka
@kamilka22381 heh tak ked sa to takto vezme vobec ste za nu nedali vela cena paradna. len vies nie kazdy je taky, ze si ju vie alebo povedzme ze chce poskladat sam. my sme tam tiez pozerali linky, no neviem nejak nas neoruhirili
Odpovedať
@wolodymyr este si asi nebol na ikea.sk,ziadne auto,vodici,nosici,balici.jednoducho naklikas doma online co chces a linku za 2000eur ti donesu do kuchyne za 130eur kdekolvek a kedy si povies.na slovensku nie je stolar ktory by sa aspon priblizil cenou.jedina nevyhoda ikea je ze nie je na mieru.ine nic
Odpovedať
@wolodymyr priviezli sme si to na Fabii combi, na 3 krat, vzdy poceste z prace (pracujeme v BA) co by som 15 hodin robila v IKEA, navrh som mala za hodinu urobený a za pol hodinu som to s pracovníkom oddelenia kuchyn presla a on my vytlacil blbuvzdorny zoznam, ktorý do pol hodiny nalazis na vozik a ides ku pokladni. Aky odvoz odpadov? vsetok odpad boli len kartony a papierové návody a igelitove sacky, vsetko sme to vramci separacie odpadu dali do miestkych kontajnerov... A skladanie manzela bavilo ako deti lego.. Poznam ludi co maju aj v KE kuchynu od IKEA a dovoz ich vysiel do 250 €... a opracovanie dielov sa neda porovnat so ziadnou robenou u staolara na mieru, lebo žiadny stolar si nedovoli take CNC stroje ako OKEi, lebo množstvo ktoré preda nepusti... na vyssej urovni sú len luxusne znacky kuchyň.
Odpovedať
Profilova fotka
@marrad po prve sa nauc citat a po drube skus opustit svoju bublinu mas jedinecnu prilezitost o tyzden v Nitre nemas ani sajnu o tom ake tu maju firmi na sk stroje co si myslis ze taikea to vsetko robi vo svedsku?? Keby si to mala vsetko zaplatit vyjde to drahsie ale ty svij cas zjavne ocenit nevies doatatocne.
Odpovedať
My sme si tiez dali kuchynu z ikea. Ikea je fajn, ak maju veci na sklade. Treba dat pozor na to, ze ich linky su o par cm vyssie ako bezne skrinky, vela veci maju nestandardnych (ked som chcela kupit viac srobikov ikea rozmerov, tak som nezohnala a kvoli 20 srobikom nebudem kupovat krabicu s 1000 srobikmi). My sme zo ZA a nase problemy s IKEA: 1. Zameranie pracovnej dosky online, no problem, cca 125€ 2. "Specialista v ikea centre" zle prekrelil od ich spolupracujucej firmy nakres na kuchynsku dosku (molekulla), keby ho muz neupozorni, daju zle vyrobit 3. Kuchynsku dosku maju napisanu dodaciu dobu do 6wks, trvalo to cez 8wks 4. Osadenie dosky IKEOU sa neda objednat online, musis ist osobne 5. Osadenie dosky cca 125 + 80€, kde ti pan z ich kooperujicej firmy vola den vopred, ze pridu, ale ze ti na robotu nedaju ZIADNU ZARUKU (my sme si sluzbu objednavali hlavne kvoli zaruke). Preco mi to nepovedal IKEA pracovnik, ked sme si objednavali sluzbu...? 6. Kuchynske dosky boli krive ako slak, spoje sa museli o 3mm zbrusit a nechcem vidiet, ake tu budem mat diery, ked dame zastenu...
Odpovedať
Moja skusenost - naplanovala som si v planovaci, vsetko sedelo a nic nechybalo. Sama som si poskladala skrinky a potom mi miestny stolar prisiel nahodit na stenu, zmontovat spodok, namontovat dosku vcetne frezovaneho spoja, osadit spotrebice a doladit detaily. Uplne v pohode, na nic sa nestazoval, a povedal, ze ikeacke kuchyne su kvalitou porovnatelne s hocijakymi inymi. Teraz som tu kuchynu niesla do domu, je uplne inak zlozena, ine spotrebice, ina doska, montovali mi ju ini stolari, ale potvrdili znovu slova predchadzajuceho stolara, ze "no problem".
Odpovedať
Profilova fotka
@similsk tak super, ze vam to takto pekne vyslo. To je potom jasne, ze s nimi mate dobru skusenost 8-) 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ti co mate kuchynu z Ikea neali ste problem vyskladat kuchynu do L? Nam vznika asi 20cm hluche miesto medzi hornymi skrinkami pri rohu. Zaplni sa to len doskou zpredu alebo ako?
Odpovedať
@lussindat majú na to také "krycie panely". Nám v Ikei aj povedali že zbytočne by sme to tlačili do rohu úplne, z praktického hľadiska je horná skrinka v rohu dosť zle prístupná ak nie je človek nadpriemerne vysoký 🙂
Odpovedať
@sousedekovci89 dakujem 😉 a ten kryci panel je len spredu? Zospodu bude diera ci aj tam sa da dat kricy panel? Dvierka a korpus su z rozdielnych dosiek takze to iste tam asi nemoze ist...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?