Kuchyňa Ikea montážne lišty

Zdravím, kúpili sme si kuchyňu v Ikei, jednotlivé skrinky, a žiaľ sme nevedeli a nikto nám pri konzultácii neodporučil použitie montážnych líšt pre upevnenie skriniek. Do Ikei nemám bežne cestu, a dovoz z nej je drahý. Nemáte niekto skúsenosti, dajú sa nahradiť tieto Ikea lišty aj bežne dostupnými lištami? Druhá vec, je dobré dávať lišty ak nemám úplne rovnú stenu alebo práveže ešte lepšie? Je to starý dom a steny sú tam krivé.
Odpovedať
Profilova fotka
Listy kupis cez eshop interierstudio
Odpovedať
Profilova fotka
U nas v starom dome nedame na lišty dopustit.. Nikdy nevies, ci nechytis priestor medzi tehlami a lištu vieš upevniť aj cez vedľalšiu dieru (na rozdiel od samostatnej skrinky, kde máš miesto na skrutku presne dané.. rovnako nerovnosti pri lište ľahšie podložíš, kde treba a pod...
Odpovedať
Presne to mi napadlo, že ak zle chytím v stene hmoždinku, tak mi neostáva veľa priestoru na posun. Montážna lišta by to mala zjednodušiť. Montážne lišty na interiersudio e-shope som nenašiel žiadne.
Odpovedať
Profilova fotka
@dalosera https://obchod.interierstudio.sk/p/56... Netaraj nie si trpezlivy mne to trvalo minutu z mobilu Pijem pivo🤣
Odpovedať
@wolodymyr Rovnaké som mal nájdené hneď hockde inde. Kde zoženiem bežné som sa nepýtal.
Odpovedať
Profilova fotka
@dalosera nechapem co vlastne chces tieto su dlhe len si skratis takze neviem o com tocis ??? Citujem .... Nemáte niekto skúsenosti, dajú sa nahradiť tieto Ikea lišty aj bežne dostupnými lištami?  Spominas slovo bezne a potom icj nechces tak co chces??
Odpovedať
@wolodymyr Pán wolodymyr, ak nerozumiete a nevyznáte sa, nereagujte. Zlá pomoc je horšia ako žiadna. Ikea lišty majú tvar umožňujúci zaistenie skrinky takým špeci plastovým "šróbom", ktorý sa pootočí zrejme o 90 stupňov v dierke L závesu. A tým sa na lište zaistí. Neviem síce či je to nutné alebo dôležité, no spodná časť Ikea lišty je v podstate v tvare H. Bežná lišta je v tvare S na mieste kde sa skrinka zavesí, takže zaistenie dodaným plastovým šróbom možné nebude. Preto sa pýtam, či sa dajú nahradiť, či to je zbytočné zaisťovať, alebo či sú dostupné lišty podobného tvaru. Nie či sa dajú kúpiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@dalosera keby si sa tolko raz zohol co som ja skriniek zavezi tak mas hrb Poslal som ti link mal si napisat ze potrebujes ine snad ti nebudem browsovat ikeu aby som vedel co chces a mudry si mal byt ked si si to kupoval x-)
Odpovedať
Profilova fotka
A momochodom bol som jediny co sa ti snazil pomoct ale komu niet rady ....
Odpovedať
@wolodymyr Otázka znela, či môžem nahradiť Ikea lišty obyčajnými. To je tak ťažké pochopiť? Keď ste taký skúsený, tak ste mohli Ikea lišty poznať. O browsovanie Ikei Vás nežiadam, ani o takúto akože pomoc som Vás nežiadal. Reagujete dobrovoľne. A tá drzosť a arogancia k tomu, tak to mne ako pomoc nepríde. Kúpim si dostupnú lištu, otestujem a nebudem sa tu s Vami dohadovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@dalosera ikea lišty na zavesenie skriniek to je jedna z mala dobrych veci na ikeackych kuchyniach. nahradzat drevenymi by sa ti ich asi tažko nahradzalo,(dalo by sa komplikovane) a museli by byt aj hrubšie. stoji to par eur, kup a maš pokoj.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wolodymyr ... Otázka znela jasne, a teda či môže použit iné lišty ako tie, ktoré sú originál od Ikea ... Ak nevieš poradiť, nemusíš sem písať, nikoho nezaujíma koľko si namontoval skriniek a či zrovna chlastáš pivo ... To si nechaj pre kamarátov do krčmy ...
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@wolodymyr Vyjadriť k téme si sa mohol aj ty, akurát ,že si reagoval úplne mimo ... Ale chápem, tebe by už ani tá gravitácia nepomohla ...
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Tak som to už vyriešil. Bol som síce v OBI, pozrieť na tie odporúčané lišty. Ale bol to taký kúsok "pliešku" v cene 7€ za 2 metre, na nete boli za 3 eurá. Tak som to ani nekúpil a mali sme nakoniec do IKEI cestu aj kvôli iným veciam, tak sme rovno kúpili aj tie lišty, a musím uznať, že za tú cenu 10 eur za 2 metre to stojí. O dosť hrubší plech, sú väčšie a pôsobia naozaj robustne. Takže nakoniec asi aj fajn, že som kúpil Ikeácke.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?