Kuchyňa do L či nie..

Tak znova prosím o radu ohľadne kuchyne. už mám predstavu, kvôli oknu blbé riešenie. pridávam foto pôvodného pôdorysu domu, krb reálne nemáme. kuchyňa bude Dolné skrinky biela matná, pracovná doska dub a vrchné skrinky dub. Horné skrinky pri okne budú 30cm od stropu (tak ako aj okno) .... na druhej kratšej strane skrinky po strop. moja otázka .. máte nejaké pripomienky čo zmeniť vylepsit? čo je lepšie riešenie, ukončiť kuchyňu s rohovou skrinkou do priestoru či bez ? ďakujem
Odpovedať
1
2
preco si linku nepotiahnes aj pod oknom? mala by si tak viac pracovneho priestoru, ktory takto ostane zbytocne podla mna nevyuzity
Odpovedať
@japupi pod akým oknom??? veď pod oknom je drez...
Odpovedať
Uf toto vyzerá trochu komplikovane, pretože pri varnej doske by som teda viacej priestoru na prípravu jedla a tak ocenil, lepšie ako na druhej strane. Len tych 30 cm je tam potom fakt malo. Mne tam chyba nejaka taka komplet skrinka odvrchu az po zem ako potravinova. A teda policky by som nedaval. A ked pises, ze na jednej strane skrinky po strop a na opacnej nie, neuvazovala si nad tym, ze das po strop a aj nad okno by si nejaku supla?
Odpovedať
Profilova fotka
chcelo by to cele nejakosi zosuladit, jedna strana taka druha onaka podla mna to dobre vyzerat nebude, no aj to mze byt vec vkusu. pri varnej doske mas vsak malo miesta, co by mne osobne vadilo. navrh do L je fajn uz len kvoli vacsej pracovnej ploche no potom by som k L uplne prisunula ten stol, kedze tych 30 cm je zbytocnych
Odpovedať
@hatpot vedľa je špajza takže potravinová skrinka netreba.... rozmýšľala, lenže nad oknom je 30cm, to neviem čo by bolo za skrinku..... a keby dám aj tam skrinky po strop tak okno by bolo "holé" ...preto si neviem rady.... varná doska 60tka by bola na skrinke 90cm.... čiže 30+ vedľajšia skrinka 60... od umývadla po varnu dosku 30+ odkvapkavac, tak to máme aj teraz takže som zvyknutá mať to pri sebe...
Odpovedať
@evinina súhlasím... pôvodne som to chcela inak, no žiaľ inak to asi nebude už vôbec vyzerať dobre.... chcela som skrinky až po strop, ibaže je tam to nešťastne okno ktoré je 30cm od stropu a od steny po okno 55cm.
Odpovedať
@k1803 Tak potom dobré, no tak bola by to aspoň skrinka na nejaké veci, čo nepoužívaš denne. Skús pozrieť nejaké fotky, vyskúšam aj ja, lebo som to videl niekde, že bola linka okolo okna a dobre to ukázalo.
Odpovedať
@hatpot práveže som nič nenašla....a bojím sa že či to okno nebude také "utopene" v skrinkách....hm?
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som nechala tu kuchyňu lineárnu, na ten polostrovček tam nieje miesto, mať jedálensky stol 30 cm od ostrovčeka je nezmysel. Čo sa týka usporiadania, tak na myčku treba 60 cm skrinku, vy tam máte 90cm, vedľa myčky skrinka na umývadlo, určite by stačila 60 cm a odkapávač dať nad myčku do rohu. Potom 90 cm šuplíky, nad nimi pracovná plocha pod oknom a znova 90 cm šuplíky a nad ne varnú dosku a digestor, aby nebola varná doska na kraji tak by som ešte pridala 20-30cm skrinku s výsuvnou policou na oleje a dochucovadla a ostane vám viac miesta okolo stola, 50 cm je nekonforné ideálne je aspoň 70 cm. Čo sa týka horných skriniek tak to je vec vkusu, ja by som nedala na túto stranu žiadne, len nejaký pekný veľký digestor. Ta druhá strana je dobrá tak ako mu máte naplánovanú, ja by som teda na spodok dala všade šuplíky, ale niekto ma radšej skrinky.
Odpovedať
určite by som išla do toho eLka - kvoli vacsej pracovnej ploche. pri tom pultíku ako vidím, sedenie neplánuješ, tak stol šupnúť k nemu. tú stranu s vysokými skrinami by som urobila plne skriňovú - bez toho stredového prerušenia. skrine od vrchu po spodok aj s rurou a mikrovlnkou.-posobí to ucelenejšie. no a strana s oknom - skrinky od okna naľavo a napravo len poličky. aj keď ja som proti policiam v kuchyni /prach s mastnotou/, ale prázdne miesto by pôsobilo divne. v štúdiu alebo stolár ti predsa urobí niekoľko variant - s poličkami, bez, so skrinkou, so skrinkou po strop atď. a podľa vizualizácie sa rozhodneš.
Odpovedať
ešte otočiť odkapávač na umývadle na druhú stranu - nad myčku a máš medzi sporákom a umývadlom nejakú voľnú plochu.
Odpovedať
Profilova fotka
Za mna je to velmi hekticke a neusporiadane. Ruru budete mat pri stene? Da sa ale tam potom treba kryci panel aspon 15-20cm. Tiez mycka je 45ka alebo 60tka ta nemoze ist do 90tky skrinky. Potom kazda skrinka ma iny rozmer, skrinky, policky. Zajdi do studia a poradia ti aj v rozmiestneni, rozmeroch, ukazu ako to vyzera a funguje v skutocnosti.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@san_sandra takto to asi bude. nakoniec. lepsie?
Odpovedať
Profilova fotka
@k1803 preco chces mat pod drezom 150cm skrinku? To bude skrinka alebo vytahovaci suflik?
Odpovedať
@san_sandra z toho dôvodu, aby od steny po koniec okna boli skrinky "zarovno" ...aby to nebolo tak halabala keďže pri okne je hore skrinka digestor a pod ňou rúra, tak nech to nejako sedí......bude to asi skrinka, teda zatiaľ myslím že skrinka, v jednej strane kôš v ľavej (blízko drezu aj rúry) a v druhej strane poličky skôr také veci ako utierky, hubky, tablety do mycky, jar a podobne. pod rúrou tiež skrinky, (možno aj šuflíky to sa dohodneme s majstrom) na hrnce ktoré najviac pouzivam alebo také ako odmerky dosky ja krájanie, proste všetko po ruke čo potrebujem k vareniu najčastejšie.... a pod poslednou skrinkou šuflíky, tam chcem koreniny, aj teraz ich mám v šuflíku a je to super.
Odpovedať
@k1803 už si niekde videla skrinku v linke širokú 150cm? Ak bude policová, teda bude mať dvoje dvierok, dvierka budú široké 75cm. Vieš si predstaviť ako sa s nimi bude manipulovať? Ja mám v kuchyni pod drezom 60-tku skrinku s dvierkami 60cm a teda keď ich otváram tak riadne zavadzajú. Ale mám tam iba krabicu s prázdnymi fľašami na zaváranie, neotváram to pri varení. Ja mám kôš v 60-tke skrinke vo výsuve a nad košom mám tajný šuflík na jar, hubky, tablety do umývačky, sáčky do košov. Či potrebuješ koše vysoké na celú výšku spodných skriniek?
Odpovedať
@zltalienka koše by som najradšej dvojitý, možno trojitý, na separovanie, lebo zas sa mi nechce chodiť napr do spajze s každym plastom či papierom ... úprimne som nevidela možno je to ozaj blbosť..... ešte som rozmýšľala dať skrinku 150 s tým, že rozdeliť na 3 rovnaké časti ale stred bude fixný, tým sa teda zmenšia dvierka na 50cm....neviem či to je reálne spraviť, ale myslím že by s tým nemal byť problém ..
Odpovedať
@k1803 a načože Ti bude stred fixný?
Odpovedať
@k1803 takto to mám ja. Skrinka 60-tka, výsuv na koše, sú tam 3, každý 18 litrový tuším. Na obyčajný odpad nám stačí 1, ďalšie 2 sú na triedený odpad. Priestor nad košmi som využila na "kuchynskú chémiu" tej by blízkosť koša vadiť nemala. Aj keď koše majú vrchný poklop. Skrinku na koše si prispôsob tomu, aký košový systém tam chceš mať.
Odpovedať
Profilova fotka
@k1803 kde ti budu robit linku? Studio, ci obchodny dom ci ikea? Na tej strane kde bude rura aky ma vyznam ten volny priestor v strede? Ak su horny skrinkysirka 60 tak to je zbytocne. Bude tam kavovar ci nieco? Okrem toho ak tam je rozmer 2350 tak ti 4 60tky nevyjdu. Ja osobne by som tu jednu stranu teda dala az po strop, bez tej "diery" s tym ze ale ak tam na kraji budes mat ruru tak kryci panel tak ako som pisala 15-20cm inak bude problemova manipulacia. Ak ti to budu robit na mieru tak skrinky v strede by boli uzsie ale to si opticky nevsimnes. A tu druhu stranu, nesla by som do takych velkych skriniek, dala by som max 90tky. Policky su uz vec vkusu, za mna nie., ak tam ma byt nieco ozdobne ako fotky a tak, tak potom skor na tu lavu stranu. Este neviem ako mas poriesene, ked otvoris mycku, mas tam aj stenu este alebo priamo dvere? Lebo z praktickej stranky ked sa naklada spinavy riad do mycky pripadne pohare aby ti to nefrkalo na stenu lebo ta za chvilu nebude vyzerat vabne. Z dveri do komory to utries. Ja by som dala od komory 60 sufliky, potom drez, mycku, varnu dosku a potom zase napr.sufliky. to mas 3m. Alebo daj 40tky sufliky. Aj do suflikovej 80tky pod drezom dam 3 kose plus za nimi ulozny na lopatku hubky a este vysuvny suflik na sacky a pod. Je pravda ze jar a tbl do mycky mam inde. Vela stastia 🙂
Odpovedať
@san_sandra linka bude na mieru, jeden z rodiny to robia, materiál objednávajú na mieru narezane všetko oni len poskladajú. umývačka bude 60, musí byť už na kraji keďže je tam aj vývod na vodu, zastrcka presne tak aby nebola priamo za ňou....vedľa sú dvere takže to nebude problém. ten voľný priestor pri rúre má pre mňa význam taký, že ziskam cca 180cm voľnej pracovnej plochy....celkovo jej tam bude málo a keby dám skrinky po strop tak pracovnej plochy bude máličko. teoreticky aby to mne pre oko sedelo (skrinky zarovno okna aby koncili a aby od okna šla samostatna skrinka 90 na dosku) by som mohla dať od kraja od steny: 60tka umývačka, 30tka skrinka, a dve 60tky. 30tka vysuvna na chémiu kuchynskú a dve 60tky na drez a odkvapkavaciu plochu, tu možno posunúť na 30, to už ako bude sedieť pretože pracovná doska nebude od nich, tu budeme mať drevo dub. idem to prekreslit😭😄
Odpovedať
@k1803 s tou rúrou pri stene má sandra pravdu. Svokra má tak, síce klasický sporák, ale katastrofálne sa tam manipuluje s plechom. Pre jednu ruku, tú pri stene, nie je miesto. I svokra sama na to nadáva.
Odpovedať
@zltalienka @san_sandra tak čo tak takto ? s polickami sa nedá nič robiť, skrinka tam bude už príliš nechcem aby bolo okno moc utopene... takže 60 od steny umývačka, 30tka vysuvna skrinka na nejakú chémiu či lopatku metličku hocičo .. 60tka skrinka na drez, odkvapkavac bude na 30tke... vysuvny šuflík veľký na kôš teda, nad ním asi len taký slepy suflik keďže tam bude drez. vedľa 60tka skrinka tiež malý a veľký šuflík, možno na olej ocot a nejaké väčšie fľašky. a vedľa už 90 varná plynová doska so skrinkou a vedľa 90tka šuflíky..... či ??
Odpovedať
@zltalienka neviem či sa s tým dá robiť niečo, keďže sú tam už zástrčky na rúru a mikrovlnku, tie sú viac doprava aby neboli priamo za spotrebičom.
Odpovedať
@k1803 ja som si linku skladala podľa toho, čo bude v ktorej skrinke uložené a podľa toho, akým spôsobom ja a moja rodina v kuchyni fungujeme. Skús si predstaviť, kde budú uložené príbory, varešky, koreniny, hrnce, doska na vaľkanie cesta....a či Ti to bude takto vyhovovať. Kľudne to prekresli aj 100x, inak kreslíš parádne, kým nebudeš spokojná. Prinajhoršom dáš prerobiť elektrinu, to sa dá poposúvať. Za linkou to nebude vidno.
Odpovedať
@zltalienka presne tak to robím..... avšak teraz mam linku asi 150cm z toho 60 sporák a maly okrúhly dres... chladnicku v spajzi ktorá je trochu ďalej od kuchyne....dole 4 šuflíky, jedna väčšia skrinka umývadlová na hrnce.....a hore tiež len 2 skrinky,.... takže už táto bude pre mňa exkluzivna 😄 čo sa veľkosti a počtom skriniek týka... snažím sa to tak presne že si predstavím že keď stojím pri sporaku čo kde bude. riady budú na strane kde je rúra. koreniny v suflikoch kde je okno + aj také že varesky a podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka presne tak sme aj my isli, podla toho na co sme zvyknuti, co chceme ako kde mat, ako fungujeme, to je podla mna zaklad dobre navrhnutej kuchyne. Ale teda co bol u nas zaklad tak kos mat po drezom, to sme predtym nemali a dost nam to chybalo.
Odpovedať
@lejak2 a pre mňa je najlepšie mať kôš v skrinke vedľa drezu 😉 ťažko druhému navrhovať kuchyňu
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka presne kazdy podla seba, akurat co je zaklad tak ten trojuholnik v kuchyni. Nech nie je daleko s hrncom k drezu a tak podobne 😉
Odpovedať
Profilova fotka
Pre mna je tiez neprakticke mat kos pod drezom, to by neuveritelne zavadzal, ako pri vareni, tak aj po spratavani zo stola. Mam ho v skrinke 30 cm a pod drezom na triedeny odpad. @k1803 pod varnu dosku nechces suflik na varesky, neberacky, trepatka, noznicky a ine? Pod nim dva sufliky na hrnce. Suflik na pribor aj taniere by som dala oproti - z mycky Na dva kroky do skrinky. 70-75 cm nad varnou doskou je nejako privela. Si taka vysoka? To kvoli plynu? Vedla drezu mas suflik maly a velky. Vies si predstavit tu vysku velkeho suflika? Co v nom bude take vysoke?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?