Kuchyňa do 1,5-izbového bytu,180cm

Dobrý deň, plánujeme rekonštrukciu 1-izbového bytu na 1,5-izbový, pričom spojíme obývačku a kuchyňu a z pôvodnej kuchyňe sa vytvorí minispálňa (celkovo 37m2,využitie pre syna ako študentský byt). Do "kuchyňoobývačky" potrebujeme vodorovnú kuchyňu, najlepšie biela, 180 cm. Už som sa pozeral po niejakých kuchyňiach, ktoré sú na vyskladanie a aj so spotrebičmi a pracovnou doskou mi cena vyšla okolo 900€ (celkom desivá sumička na takú malú kuchyňu, čo poviete?). Ak by ste vedeli o niejakej variante, trebárs aj kuchyne na mieru, bol by som veľmi rád, ak by ste sa podelili o skúsenosti. Ide mi hlavne o to, že všetko si musím urobiť sám, a za tu cenu by mi ju možno aj zmontovali a nemusím objednávať veci z 10 e-shopoch. (KUCHYŇA 349€, SPOTREBIČE 401€ [RÚRA,VARNÁ DOSKA,DIGESTOR] + GRANITOVÝ DREZ 105€) Vopred ďakujem za odpoveď :) a prípadne mi vyvráťte názor že to je drahé (do domu sme ju kupovali so všetkým za 3200€ /ostrovček 160x100cm,2,9x4,7 L-ko/ - to mi príde objektívna cena.
Odpovedať
Profilova fotka
@xaness Ja som tu práve dnes vychvaloval kuchyne s Merkury Marketu. Skutočne pekná linka s pracovnou doskou, bez drezu a spotrebičov za 280.-€ V rôznych farebných vyhotoveniach, či už moderné, lakované, farba metalíza až po rustikálne v rôznych odtieňoch dreva. :-)
Odpovedať
bude syn varit alebo piect realne niekedy v trube?:) podla mna skoda priestoru aj penazi
Odpovedať
Dat si spalnu miesto kuchyne je hlupost!!! Je to najhlucnejsia cast bytu,ked si mlady bude chciet pospat,akurat bude pocut buchanie reznov ,hrmot hrncov,ci posuvanie stoliciek od dolnych,aj hornych susedov. Vhodnych a lacnych kuchyn do maleho bytu najdes vela a za par korun.Pozri napr.akcie Decodomu. Namiesto vstavanych spotrebicov kup samostatne stojaci sporak s varnou (plynovou) doskou za cca 250 eur. Lebo tiez neverim,ze mlady chalan si bude vypekat a vyvarat. A na prihriatie,ci rychlu veceru to uplne postaci.
Odpovedať
@majki555 hluppost? hlupost je ak by to neurobili... A takto kritizovat niekoho nazor je slusne povedane netaktne... takze prispej radou a nie " mudrostami"
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 Majki asi si nepochopil vizualne o co tu ide. To nie ze bude spat v kuchyni , ale ze prerobia byt a presunu byvanie ako take. A teraz k tej cene kuchyne- ono sa to nezda, ale aj 6 skriniek moze stat 1000 € ale aj 200 €. Spotrebice su najvysiou polozkou a prave tu treba zvazit ktory na co budem pouzivat, ake ma funkcie a ci to vyuzijem. K skrinkam : kupite aj celu kuchynu na 180 cm aj za 200€ ale bez tlmenia zasuvov, dvierka budu z tvdeneho papiera ale fungovat bude par rokov.
Odpovedať
@montreal A ty si akou radou prispel ? Alebo si si chcel len rypnut? Ja som nekritizovala nazor zadavatela,ale som iba napisala nazor viacerych ludi,ktori takuto prestavbu urobili,teraz to lutuju a hovoria,ze urobili hlupost..z dovodov,ktore som napisala.
Odpovedať
@domaro Je mi jasne,ze kuchyna a kuchyna je rozdiel. Ale je nieco investovat do kuchyne,ktora ma sluzit rodine dlhe roky na dennodenne vyvaranie a ine je investovat do kuchyne v malom bytiku,kde sa majitel planuje zdrziavat kratkodobo. Ale to je vec nazoru,samozrejme.
Odpovedať
@majki555 nie ale sere ma ak ludia prezentuju svoje nazory urazanim ludi s inymi nazormi
Odpovedať
Boze! Ty kde vidis urazky? :-. :-. :-. Ja nikde...ale ty hladaj dalej. Pekny den ;-) HOWG!!! :-x
Odpovedať
@majki555 Ani nie, podla toho ako to prerobis. Ja som videla dva 1izbaky prwerobena ne 2 izbaky tak, ze kuchyna bola prerobena na izbu a bytove jadro bolo prerobene na kuchynku, sice malu, ale predsa len, plus prislusenstvo. Prekvapilo ma, ze sa to da a celkom rozumne.
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 ale ved on nemysli , ze v tej kuchyni bude spalna, ale z prietoru povodnej kuchyne bude spalna a kuchyna bude v obyvacke... velmi mudre riesenie, videla som take byty a ked je kuchyna aj 3x3 m., je z toho celkom slusna izbicka... aj skrina tam vojde. tiez sa da pri velkej chodbe dat kuchynu na chodbu, ale to maju len niektore byty ... ale robi sa aj to... vacsinou su to tie 1izbaky vo vysokych 11poschodakoch, co maju aj spajzu, tie maju take veeelku chodnu vedla kupelne, ked povodne boli skrine vstavane... miernym posunom a otocenim kupelne pri rekonstrukcii sa ziska z chodby kuchyna a z kuchyne je krasna izba :) malu kuchynku v pohode z decodomu, alebo sconta... alebo tak... da sa aj do 300 -400E kupit celkom pekna taka kratka...
Odpovedať
@katrin21 Ja som to spravne pochopila,rozumiem,co myslel. Ved preto som pisala,ze ked si na mieste povodnej kuchyne urobi spalnu,ze ho budu rusit bezne kuchynske ruchy od hornych a dolnych susedov,ktori nemaju byt prerobeny a maju kuchyne na povodnych miestach ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@majki555 jaaaj, ale ved v noci vacsina ludi uz nevari :) podla mna to take hrozne nebude :) da sa :)
Odpovedať
Tak ja ďakujem všetkým za rady :) @majki555 čo sa týka tej hlučnosti kuchyne, toho sa až tak veľmi neobávame, pod bytom žiadny susedia nie sú a nad? No ako poznamenala @katrin21, v noci už asi málo ľudí varí (niektorí prichádzajú z nočnej, vec druhá) :). No a čo sa týka samostatne stojacích spotrebičov, do toho asi nepôjdeme, vstavané idú a v budúcnosti sa bude pravdepodobne prenajímať :) No a asi pôjdeme do niečoho drahšieho, ale za to kvalitnejšieho a modernejšieho (tak ako to máme vo zvyku :D). Takže ešte raz ďakujem a všetkým pekný deň :)
Odpovedať
+ pridávam vizualizáciu ako to circa bude :)
Odpovedať
@xaness Vyborne to je spravene, velmi sa mi to paci.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?