Kuchyňa bez odsávača pár

Ahojte, je tu niekto, čo nemá v kuchyni odsávač pár?? Máme ostrovček v kuchyni a znížený strop ale ten odsávač, čo som si vybrala, sa nezmestí do sadrokartónu a iný nechcem...čo ak nebude žiadny? Od varnej dosky po strop je 155 cm, čo nie je málo. Veľa ľudí ho aj tak nevyužíva...Poteší každý názor, ďakujem!
Odpovedať
1
2
No tiež by ma to zaujímalo.
Odpovedať
No osobne by som dal odsavac par aj ked to mas 155cm nad doskov su predlzenia da sa to vyriesit , a ak mas spojenu kuch. A obyvacku tak odsavac urcite
Odpovedať
My mame bez odsavaca kuchyno obyvacku. Na zaciatku som ho aj riesila a hladala teraz uz nie. Ani ho davat nebudem. Ked varim otvorim okna a pohoda. V zime rovnako. Na byte mame odsavac a nepouzivala som ho vobec. Ale je tam.
Odpovedať
@mima1 mám to podobne. Chvíľu trvalo, kým som našla spôsob, ako rýchlo vyvetrat, ale už je to v pohode. Mám ho len na svietenie. Likvidácia pachov je oveľa rychlejsia a bez hluku.
Odpovedať
@trend270 mne na tom vadi prave ten hluk. Aj ked je ako kolvek potichu vzdy mam pocit ze musi byt hlasno telka pripadne musim hlasno rozpravat. A hlavne lacnejsi ako 600e som nenasla nad ostrov a aby sa mi aj pacil. Niekto povie ze jemu vadi smrad z varenia. Ja neviem mne to nevadi je to jedlo co jeme cize mne to ako smrad nepride
Odpovedať
Profilova fotka
@astor73 my máme kuchyňu bez odsávača
Odpovedať
@astor73 my odsavac mame,ale nepouzivame
Odpovedať
Tiez sme bez, dlhe roky sme nim len svietili, mne huci kazdy jeden a varit pri tom a rozpravat sa sa neda. Tiez amme dvere na terasu , otvorim na vetrak aj tak len ked sa smazi slaninka,inak nie.
Odpovedať
@poliacik321 ...a tiež v pohode? nechýba ani vám?
Odpovedať
my mame a tiez nepouzivame
Odpovedať
Mame, pouzivame, a urcite bude aj v dome, ked dostaviame. Nejde o hluk, ale o odfiltrovanie mastneho vzduchu, ktoreho vie byt naozaj dost.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj :-) my ho doma nemame a nikdy v zivote som ho nepotrebovala :-) ..nemame ho v rodicovskom dome, nebol na internate, chýbal aj v podnajme kde som byvala jeden rok ...mame ho len na pagu pre hosti, lebo tam musi byt podla noriem, ale podla mna je to uplna zbytocnost :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Uz nechcem nikdy viac kuchynu bez digestora. Fuj!
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado fuj len ked sa nevetra ;-) my aj tak mame v kuchyni stale otvorene okno...a nikdy nam nic nesmrdi
Odpovedať
@tomiholjubavi Vetranie je samozrejmost. Ale chces povedat, ze mas doma speci okno, co vetra 600 m3 za hodinu? Digestor je nevyhnutnost. Plati dvojnasobne pre varenie na plyne a pre obyvackojedalnokuchyne, ktore su dnes v takmer kazdom projekte.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado mam doma obycajne okno - ventilacku... kolko m3 odvetra, to nemam ani pojma :-D len z praktickeho zivota hovorim, ze mi doma nic nesmrdi a ani nikdy nesmrdelo... :-) nikoho od digestora neodhovaram, nech si ho da kto chce, len astor sa pytala na skusenosti. tak som si dovolila s tebou nesuhlasit, ze fuj...lebo u nas to neni fuj... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
mam 11 rokov obyvackokuchynu v dome, digestor jeden z najdrahsich, aky bol vtedy dostupny a boli to zbytocne vyhodene peniaze, pouzivam ho len na svietenie... nikdy nikto nepovedal, ze by sme mali v dome "kuchynsky smrad" alebo cosi podobne... a ak mi nieco prihori, tak otvorim obe trojokna a do dvoch minut je to fuc
Odpovedať
@astor73 aj ja budem mat ostrovcek bez digestora, doteraz som mala v byte a ani raz som ho nezapla
Odpovedať
Normalne som na pochybach! Az mam obavy, ci sme u nas doma ok :) Najvacsie straty tepla su prave vetranim, prave preto sa vyrabaju co najviac tesniace okna a dvere, prave preto sa robia blower-door testy a ako vidim, tak uplne zbytocne, ked si potom ludia nechaju otvorenu vetracku, alebo ak potom robia v najvacsej miestnosti domu prievan. Ved pri vareni sa dostava do miestnosti obrovske mnozstvo vlhkosti a samozrejme pachov. Len obycajny vyvar sa vari 2-3 hodiny, vsetku tuto vlhkost musia absorbovat steny, nemate doma ziadne obrazy? V rozostavanom dome onedlho montujeme rekuperaciu a nad varnou doskou bude digestor s uhlikovym filtrom a na cisty vzduch sa aj s mangelkou velmi tesime.
Odpovedať
ved nemame okna pootvarane pocas celeho varenia. Aka je z vyvaru vlhkost? kolko sa ti odpari z hrnca? 1cm? Kto nema doma kutice 40m2 a v nich narvane kuchyne aj obyvacky nepotrebuje digestor. Mame aj obrazy, aj tapetu. Nemame nic mastne, okrem svietidla nad var.doskou a aj to je mastne zvrchu nie odspodu, je tam nachytany prach s mastnejsim povlakom, ked ma napadne, a prave vyhadzujem staru hubku na riad prebehnem tu rampu a to byva aj mastny a zapraseny aj nerezovy digestor/, stlp vedla ostrova sme uz malovali,uplne bez problemu ziadna mastna omietka. Zato pri vecernom vareni v klude pocuvam deti,ked rozpravaju co cezden zazili,nic nam tu nehuci a nevisi nad var.doskou. Uhlikovy digestor je uz uplne vyhodenie penazi von oknom. @stowasser
Odpovedať
no to je hruza co tu citam,, ten kto kuchti kazdy den a nema digestor je vazne macher, slepaci vyvar a gulas a podobne veci su masaker pre malovku. Zrejme vam to je ludia jedno co sa Vam nachita na stenu, alebo nevarite.Ja si neviem kuchynu predstavit bez digestora,, aj za cenu ze to huci. Skuste dat nad hrniec sklo alebo aspon servitko a zbadate co Vam ostava na stenach aj pri otvorenom okne..
Odpovedať
@stowasser sice je to tak ze vetranim vyvetram aj cas tepla ale aj keby som mala digestor pochybujem ze by som usetrila nieco pretoze ten digestor tiez len odobera energiu. A je ine mat rekuperaciu a byt bez nej. Podla mna digestor tak ci tak neodsaje uplne vsetko. A to okno skor ci neskor kazdy otvori kto rekuperaciu nema @atlaska my taku "kuticu" ako si to nazvala mame a mame tam narvanu obyvacko kuchynu bez digestora a fakt mi to nevadi nemam pocit ze by som mala na stenach olej alebo na zaluziach tapete ci neviem kde. Je rozdiel ked si niekto da digestor za 2000 napr a niekto za 200 tam uz to pocut riadne. Ale ani tie za 500 ci 800 niesu najtichsie. @marinak53 nevarim gulas ani vyvar 3hodiny ani rezne... Ale chcela som povedat ze na streche sa v urcitych veciach ludia nikdy nezhodnu. To co vyhovuje jednemu nevyhovuje druhemu atd. Cize ja si bez digestora kuchynu viem predstavit a ani ho mat zatial nebudem resp nebudem ho mat.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser mam v miestnosti bez digestora aj pastel (za sklom) aj olejomalbu, visia 10 rokov, ale absolutne nic im nie je
Odpovedať
@all 100 ludi = 100 chuti. Mne prislo nepredstavitelne, ze pri vareni jedneho obedu ako keby povylievam v dome liter vody (pri vyvare dolievam bezne pollitra az liter vody). Mozno je to aj vychovou, otec sa vedel nahnevat, ak pocas varenia neboli zavrete kuchynske dvere, vzdy hovoril, ze zvysena vlhkost poskodzuje stary nabytok a obrazy.. Ja som si na zvuk digestoru zvykol, uz ho nevnimam, okrem toho ked boli deti este babatka, vzdy pritom dobre spali.
Odpovedať
aký je priestor pod sdk? Su aj plastove ploché,tj hranaté potrubia.
Odpovedať
Profilova fotka
každý tu omiela, že nechce digestor, pretože je to hlučné. Kto nechce mať digestor, nech ho nemá. Svoj názor na tému som na strechu už v niektorej téme o odsávači, nebudem sa opakovať. Odsávač je vlastne iba jedna krabica s motorčekom a svetlom a s vývodovým potrubím niekam do exteriéru (nebavíme sa o uhlíkových, za ten b y som nedal deravý groš) Kto je trochu zručnejší, vie to vnútro prerobiť a dať motorček na ten druhý (exteriérový) koniec potrubia. Neuveríte, ako sa stíši hlučnosť odsávania pár ;-)
Odpovedať
Mame novu kuchynu pol roka. Boli by ste prekvapeni (poniektori), co je uz na tych krycich mriezkach a vnutri odsavaca. Mastnota, hnus. A to sa u nas vysmaza zriedka. Ale zase vari poctivo.. Uz som to tu pisal davnejsie. Klasicke stare kuchyne (kazdy to asi zazil) s plynovymi sporakmi, bez digestorov, to bol proste humus. Najviac sme si to uvedomili, ked sme isli rekonstruovat dom. Tie farby zo stien jednoducho nechceli ist dole, nepili vodu, kuchynu sme oskrabovali 2x tak dlho ako zbytok celeho domu.. Mastnota, vlhkost, povlak - to je jedna vec, ale uvedomte si, ze to vdychujete - hlavne tie plynove splodiny, kto ma plyn. Predstavte si, ze nemate komin a pustate si z kotla dym rovno do spalne.. A ze nemate smrad z varenia ma nemusite presviedcat, mile gazdinky.. Mate len otupene nosy. Ja sa od dveri otacam este aj v restike, ked zacitim kuchynu.
Odpovedať
@prirodokochac Presne nad takouto prerabkou premyslam, lebo drahej sa zda hlucny :-)
Odpovedať
Pre tých, ktorí tu píšu, že digestor je nepotrebný a stačí otvoriť okno na odvetranie "smradu". Digestor nie je o odvetrávaní pachov. Digestor je o zachytávaní škodlivých mastných tukov, ktoré v budúcnosti môžu spôsobovať zdravotné problémy a to najmä s dýchacími cestami. Áno napíšete sem niektorý, že ho nepoužívate celý život a nič Vám nie je, ale život ešte neskončil. Samozrejme nikomu neprajem zdravotné problémy, len upozorňujem len na skutočný dôvod prečo mať digestor v kuchyni. A pre materialistov....tie mastnoty môže a do istej miery sa aj zachytávajú na nábytku, ktorí sa v dôsledku toho opotrebúva rýchlejšie. Prajem pekný deň :-)
Odpovedať
Za mna - nepouzivajucu digestor. Moja stará mama o 2 roky, ak Boh dá, dozije sa stovky. V živote digestor nepouzivala a asi ani nebude. Rovnako ako veľa jej dlhozijucich rovesnikov. Zlikviduje nás prebytok chémie a nie výpary z jedál.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?