Kuchyňa bez horných skriniek

Rozmyslame nad kuchynou nieco take ako na obrazku. Od dveri je rozmer 4.1m a sirka kuchyne pri spajzi je 3.6m v rohu bude rura trochu vyvysena, takze cista plocha zostane 2.8m a oproti je 2.4 x 1 m. Na jednej strane bude samostatne stojaca chladnicka siroka 80cm, a zbytok potravinove skrinky (asi so vstavanou mrazniskou) Vsetko by boli sufliky siroke cca 90 cm. Rozmyslame nad tym, zeby sme nedali horne skrinky, len nejaku policku Pride mi ze odkladacieho miesta bude dost, spajza je po ruke. Co vy na to? Ma niekto kuchynu bez hornych skriniek?
Odpovedať
v zasade nemam nic proti tomu, aspon sa nebude usadzat prach na vrchu :) jedine co ma napadlo su poharky, je neobvykle mat ich v sufliku a nemusi to vzdy vyhovovat. Mne by horne skrinky chybali
Odpovedať
Ja nemam klasicke horne skrinky, ale mam taku uzku skrinku pozdlz linky s posuvnymi dvierkami. Tam mam pohare a ine drobnosti. Pozrite sa do albumu. Ale vtedy treba dat hlbsiu pracovnu dosku.
Odpovedať
Profilova fotka
ked mas iba policky a nie skrinky, neviem neviem, ci su vsetky pohare ciste - jedine ze ich pred kazdym pouzitim utieras od prachu... nezda sa mi to dobre, ale nevravim ze by si mala bordel v kuchyni, nikoho nechcem urazit ale ked si pomyslim na vsetky tie mastne vypary, ktore digestor 100% nezachyti, tak neviem :-| , ja som za horne skrinky, alebo za uzavrety riad v skrinkach. :)
Odpovedať
@brazilcanka dik za nazor. Tak mi linku budeme mat asi aj tak vyssiu - 92 az 95 cm (kezde mam skoro 2 metre :) ) a tym padom by skrinky zacinali niekde od 150 vyssie a to decka pokial dostanu na pohare - este by trvalo. Zatial nad tym len rozmyslame, ale aj tak, skrinky sa daju vlastne skoro hocikedy domontovat (ked to bude robene na mieru).
Odpovedať
@bekrupka na poliskcach by neboli bezne pohare na pitie - mozno nejaky kvietok, doza, a pod.. nic preplacane. Pojare by boli normalne v vo vrchom supliku.
Odpovedať
sorry za preklepy :).
Odpovedať
@mr79 : posielam ti inspiraciu na kuchynu bez vrchnych skriniek :-)
Odpovedať
@misena777 diki moc... ukazem manzelke :)
Odpovedať
Profilova fotka
Kamarati maju kuchynu bez hornych skriniek. Pohare maju v sufliku a vobec mi to neprekaza, ked sa u nich potrebujem obsluzit ;) je to o zvyku. nad castou linky maju policu, kde maju nepriesvitne vsakovake "pikslicky" zo vselicim (korenie, caje, cukor atd.) kuchynu maju vsak do takeho zvlastneho stylu zmes moderneho s vidieckym, takze tam to neprekaza. ked by mala byt ladena uplne do moderna (do cista, bez predmetov kade tade), tak by mi asi policka s predmetmi vadila... hihi ale ako vravis, skrinky sa daju dorobit ;-)
Odpovedať
Nemam horne skrinky, len celu stenu, cast poharov je v nej, cast v suplikoch. ostrov 3x1 a uplne staci,pritom je na nom aj dres aj var.plocha s.90cm.
Odpovedať
@mr79 tiez nemame horne skinky, mame namiesto nich len nieco ako policu, kde mame koreniny, muku, cukor, granko a podobne veci v sklennych uzatvarateknych nadobach (ikea), plus kadejake malickosti co sme podostavali, pripadne co sme dovliekli s dovolenky a chceli sme to tam mat pohare mame v hodnom supliku a tiez tak skladujkeme aj taniere, a zda sa mi to este praktickejsie ako v hornych skrinkach, otvoris vytiahnes a netreba sa natahovat, je to urovni pasu a pridemi ten pochyb prirodzenejsi, navyse dcera si dociahne pohare sama a netreba jej to podavat z hornych skriniek a celekovo ked nieco byverame, navsetko pozerame v podstate z hora, co je tiez prakticke a netraba sa nacahovat do zadnych casti hornych skriniek a davat stolicku a pod. A celkovo absencia hornych skriniek vobec neprekaza, skor posobi priestor kuchyne vzdusnejsie. ked si najdem trosku casu, tak sem hodim foto, pre inspiraciu. Predpokladam ze by som sa k tomu mohol v stredu alebo stvrtok dostat.
Odpovedať
Profilova fotka
vzdusnejsie, ci prazdnesie :-| hmmm
Odpovedať
Článok sa načítava...
aj ja premyslam o kuchyni bez hornych skriniek v podstate stym prisiel manzel ale rozmyslala som ze aspon jednu dve by sa mohli dat
Odpovedať
máme len dve horné skrinky - v jednej sú poháre a v druhej taniere...ale ako píše @mr79 horné skrinky sú dosť vysoko, takže pohodlne sa dá dočiahnuť len do prvej/ druhej police.
Odpovedať
@mr79 trosku neskor ale predsa :-) fotene vecer prva bez blesku, druha s pouzitim blesku. len cisto pre inspiraciu, prosim nesitit dalej, dakujem.
Odpovedať
ja tiež nemám horné skrinky, ale iba 3 poličky. mám malú izbu spojenú s kuchyňou, v mojom prípade by to bolo moc zapratané. je potrebné potom porozmýšlať nad osvetlením prac. dosky.
Odpovedať
- akurat je k dostaniu Pekne byvanie - kuchyne (nejake tematicke vydanie len o kuchyniach). Tam je clanok o kuchyniach bez hodnych skriniek, alebo s jednym soliterom - napriklad 120 cm sirokym. Este uvidime ako to poriesime, este mame cas.
Odpovedať
@sunpit - my sme osvetlenie riešili sadrokartónovým podhľadom a zabudovanými bodovkami. je to v pohode.
Odpovedať
ahojte - tiez uvazujeme o kuchyni bez hornych skriniek - kuchyna je pod oknom - lenze neviem ako riesit osvetlenie - chcela som LED ale nemam ich kde umiestnit. Poradite?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Profilova fotka
Zienky co mate pohare v suflikoch aky organizer tam nane mate ??? Akosi si ten suflicek neviem predstavit aby tam pohare nebalancovali aa necinkali pri otvarani ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?