Kuchyňa bez digestora

Profilova fotka
chyba Vam v nej digestor, ci v pohode fungujete bez neho? ja som vyhodila digestor aj v mojej prvej panelakovej kuchyni aj v dalsej, kam sme sa prestahovali..poznam ludi, ktori digestor pouzivaju len koli svetlu.. ale kedze nemam skusenosti s kuchynou v ktorej je digestor funkcny a naozaj plni svoju ulohu, nie je len na okrasu a koli osvetleniu..poprosim Vas o Vase skusenosti.. Dat si ho do novej kuchyne v dome, alebo nie?
Odpovedať
1
2
@henkaa Nemám skúsenosť s kuchyňou bez digestora, ale hneď cítim ten rozdiel, keď ho u nás niekto zabudne zapnúť. Takže ja by som kuchyňu bez digestora nechcela.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja bez digestora v paneláku fungujem už 9 rokov, do novej kuchyne ho plánujem dať, ale či ho aj budem využívať, to netuším :-) .
Odpovedať
Profilova fotka
z vlastnej skúsenosti pokiaľ nemáš blízko sporáku okno na vetranie tak určite daj digestor , ja som nemala v kuchyni digestor a všetka mastnota sadze a pachy sa mi lepili na kuchynskú linku a po roku som mala z bielej farby , žltú :(
Odpovedať
@henkaa v panelaku som ho zrusila, v prvom dome pouzivala na svietenie a v druhom dome usetrila a nedala som ho. nechyba nam, mne to hrozne huci a to mi vadi. Mam okno,otvorim vetracku - iba ked opekam slaninu ci klobasu, inak nam "pachy" nevadia.
Odpovedať
Profilova fotka
@dunakiliti80 aha..a teraz si spokojna s tym co mas? odtahuje? nehuci?
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska budem mat okno nad prac.doskou, mne tiez vadi ze to huci :-/ ..ty nemas take zamastene ako pise hore vyssie dunakiliti80?
Odpovedať
Ja tiez nemam digestor. Ani v dome, ani v byte som nemala. Vzdy si umiestnujem varnu dosku pod okno. Jednak mam pekny vyhlad pri vareni a ked varim a mam pocit, ze to citit, tak otvorim okno. Z mojho pohladu je digestor len lapac mastnoty.
Odpovedať
Ja mám digestor s komínom do steny. Nezapínam ho len keď niečo spálim alebo varím čo má silnú vôňu. Ale para ide do komína aj bez ventilátora. Kým som ho nemala, tak vrch linky bol vždy mastný a teraz je tam len suchý prach. Na vrchné skrinky dávame od istého času novinový papier, ktorý len vymením keď je zaprášený a už žiadna mastnota.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna nevyhnutnost - odsavanie vlhkosti z varenia a pachov ... Kedze mame open plan...
Odpovedať
Ja som zrušila digestor na starom byte a v novom som ho do novej kuchyne tiež nedávala a v pohode fungujeme.Mne osobne vôbec nevadí,ak je vôňa vareného jedla v byte,neviem si predstaviť,že by som ho mala mať pustený počas celého varenia napr.nedeľ.obeda.Pre mňa drahá zbytočnosť,ktorú väčšina ľudí v mojom okolí vôbec nepoužíva.
Odpovedať
ja si naopak neviem predstavit, ako sa bez digestora da fungovat. Neznasam kuchynske pachy ani v kuchyni nie to este v inych miestnostiach ... samozrejme, ze aj vetram oknom ale zas si neviem predstavit vetrat pocas varenia celeho nedelneho obeda napr. ked je vonku minus niekolko ;-) a napr tiez neznasam ked citim z niekoho zvrskov (kabat, bunda..) co sa u nich varilo :-D
Odpovedať
mam digestor, vstavany, nie je teda vidno, len zo spodu, odtah do komina. takisto si bez neho neviem predstavit fungovat v kuchyni.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@henkaa ja mam varny ostrov,nemam klasika skrinky dolne, prac.plochu a skrinky hore. nad nim je svetelna lampa,tenky hranol 5x5cm , utrem z neho zvrchu prach mokrou handrou a hotovo. Pachy v inych miestnostiach nemame mam rekuperaciu. Ani na starm dome kde nebola reku neboli pachy inde ako v kuchyni ajedalni a to bolo schodisko otvorene. Sedacka aj stolicky su kozene nelapaju pachy do calunenia. Vona jedal mi nevadi-vonaju mi ci uz kura,losos, pecne gastany........vlhko z varenia spagiet len vitam,kedze bezne mame pod 40%vlhkost, tych 5% navyse co to stupne na chvilku je len dobre. Vela varim v tlakaci a v rure, keby mi 2-3 hodky malo daco doma hucat, kym sa uvari hovadzi vyvar by ma slahlo.Po 2 rokoch na strope nieje ziadna mastnota ani spina,ani na kuch.linke.
Odpovedať
Profilova fotka
ja vlastne nepoznam domacnost, kde sa digestor realne pouziva.. u nas v rodine su vsetci bez digestora, takze je to pre mna tazke rozhodovanie, pretoze, ak je digestor realne funkcne, zmysluplne zariadenie, tak ja s tym naozaj nemam osobnu skusenost.. v TV sla relacia o zariadovani kuchyn..spominali, ze ak ma mat digestor vyznam, tak ho treba spustit urcity cas pred varenim, aby sa zmenilo prudenie vzduchu v miestnosti.. dolezite ze je aj kolko kubikova miestnost to je.. Su aj tiche digestory? a naozaj citelne odtahuju paru z hrncov do "komina" ?
Odpovedať
Urcite dat , podla mna nevyhnutnost . Vobec nevahaj . Su aj tiche a vykonne , dokonca aj take , ze mozes motoricku cast dat von , alebo do vedlajsej miestnosti / spajza alebo technicka / . Tieto vsak maju malu chybu krasy su dost drahe .
Odpovedať
Digestor pouzivam pri kazdom vareni. Neviem si predstavit fungovat bez neho.
Odpovedať
Dobrý den. Já se nestačím divit. Jak je možné, že takové kvantum lidí digestoř nepoužívá, že jim nevadí ty vůně libě se táhnoucí z každé pánve, z každého hrnce, z každého talíře. Kde asi tak všechny ty různě příjemné a hrůzně nepříjemné vůně zmizí ? :-p :-p Napadá mě spousta možností, ale ani jedna není podložena nějakým fyzikálním jevem. Spíše mě napadá, že čichové senzory jsou už po smrti a i když je vůně přítomna, není vnímána. ( Jo tento znáte? : Pán si u doktora stěžuje, že se pokakává, prostě, že se každou chvilku posere. Pan doktor se zamyslí a napíše mu nějaké prášky a pozve ho za týden na kontrolu. Pán se dostaví a doktor praví, tak co pacošu, jak to vypadá? Pomohly ty patáky ? A pán odpoví : sice se posrávám dál, ale už mě to po těch práškách nevadí ) :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D Tím tak trochu paroduji zmizení vůní, či smradů, čili obecně odérů. Ale vrtá mě v hlavě, kam se asi poděje ta vodní pára, která nadzvedává pokličku, rozechvívá lamelu v pískátku na konvici a odfukuje z papiňáku ? Jo, už to mám. Tu asi utřete z oken, kde zkondenzuje. A řeší se to ve vláknech s názvem : Nevíte náhodou někdo, proč mě na nových oknech v paneláku kondenzuje voda ? :-D :-D :-D :-D :-D :-D Tímto se omlouvám všem, kteří mají kuchyň pouze na ukázku, že na ni mají a nepoužívají ji k vaření. Těch se tento můj elaborát opravdu netýká. :-p :-D ;-) :-o PS Dělal jsem si na večeři zdravou stravu - játra na cibulce. Nikdo mě nepřesvědčí, že se ta libá vůně nerozšíří do celého baráku. Ale takové vůně nevadí. Jsou i vůně které vadí. A všechny mají společné jedno - pro jejich šíření platí stejné pravidla a zákony. :-p :-p :-p S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@henkaa nehučí a pekne odsáva všetok smrad a mastnotu , keď chytíš do rúk filter z digestora ktorý sa používal v kuchyni , je plný nečistôt a mastnoty , keď ho nemáš všetko dýchaš a lepí sa to na všetko okolo teba :-|
Odpovedať
Profilova fotka
my tiez nemame v novom dome digestor....som na materskej takze varim kazdy den komplet jedlo ak je treba otvorim si okno ktore mam pri sporaku, aby sa vyvetralo....ale este sa mi nikdy nestalo ze by sme mali kvoli vareniu orosene okna...
Odpovedať
@gangulienka a budes takto vetrat, aj ked bude vonku mrznut?
Odpovedať
Profilova fotka
@winternight jasne....dnes som varila, 10 min otvorena vetracka vsetko vytiahla von...teplota v dome neklesla ani o pol stupna ( a to u nas prave snezi ) v kuchyni ani v obyvacke necitit vobec nic (mame spojene) ale zato suseda ma pochvalila, ze ako dobre mi vonia obed :D
Odpovedať
@gangulienka No 10-minutova vetracka ti asi moc nepomoze, ak potrebujes aspon hodinu dusit maso, varit polievku alebo nieco. Pokial ti to vyhovuje fajn, ja bez digestoru nevarim.
Odpovedať
Profilova fotka
@henkaa jednoznacne som ZA digestor, je to velky pomocnik a aj to svetlo na nom je super :) aj ked je to len doplnkova funkcia :-D. Použivam ho skoro stale, aj digestor aj svetlo :)
Odpovedať
Profilova fotka
@winternight @katrin21 @dunakiliti80 a aky mate digestor?
Odpovedať
Profilova fotka
@henkaa ja mam tusim Fagor?? mam niekde v albume, presny typ ani uz neviem... ale vykon ma tusim okolo 700m3, my mame velky otvoreny priestor, takze treba taky silny :) a som spokojna, je dobry :) sice na najvyssom stupni je trochu hlučny, ale to vsetky :) a zase nie vzdy pustam najvyssi stupen, ten len ked nieco vypražam :) Jo a je kominovy ... http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/k...
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 dakujem..idem pozriet
Odpovedať
Profilova fotka
tak ja som rozhodnuta pre digestor, ale mojmu sa nepaci, ze by mal mat vyvod von cez stenu..ze nam to bude spinit omietku..ze ak digestor, tak na filter a vnutorny obeh..to zas mam pochybnosti ja, ci ma nieco take vyznam.. mate niekto taky?
Odpovedať
Profilova fotka
@henkaa nic ti nebude spinit stenu, s tym so sa nikdy netretla .. ALe my mame napr. vyvedeny digestor pod strechu, tam sa vypary stratia :) nemame von do steny na bok.. Rekuperacia ma viac nevyhod - je OK, ak sa inak neda....ale inak znamena naklady na kupovanie filtrov a filtracia nie je taka ucinna , ako do komina ked ide para a vzduch prec....
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 takze mate z digestora kovovu ruru cez vonkajsiu stranu domu vytiahnutu pod strechu?
Odpovedať
Profilova fotka
@henkaa do stropu a hore len... nie do boku Proste rura od digestora ide len rovno hore do stropu.. ak mate bungalov, tak sa to da... :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?