Ktorý z návrhov kuchyne je lepší?

Profilova fotka
nevieme sa rozhodnut medzi tymito kuchynami a zmenili by ste nieco?
Odpovedať
1
2
Ide len o farbu? Ani jednu. Lesklu urcite nie.
Odpovedať
Profilova fotka
pokial budes mat kuchynu takuto lesklu, modernu, urcite by som dala trubu do vysokej skrinky a urcite by som skusila poriesit ladenie linii vysuvov..varnu dosku by som nechala nalavo v strede, ale digestor vstavany, aby nerusil dojem zo skriniek...na pravej strane mas uplne nevyuzitelny priestor pracovnej plochy. das tam max nejaky kosik z ovocim, alebo kanvicu, ale nebude tam uplne pohodlny pristup (osobna skusenost) dala by som skrinku az po prac. plochu, alebo zrusila tie nad prac. plochou. inak navrh pekny... osobne priliz moderne a leskle nemusim, ale navrhnute to mas velmi pekne... kde budes mat stol? nepremyslala si nad ostrovcekom?
Odpovedať
Profilova fotka
@moniker Aj my sme takto špekulovali - porovnávali variantné riešenia... A akurát minule som sa zasmial, že všetko to, na čom nám tak šialene záležalo, si dnes absolútne nevšímame... ;-) Prídu tam hrnce, taniere, varechy, naberačky... serepetičky... Rúru ani my nemáme pod varnou doskou, ale tak, ako to máte na obr. č.2. Výborná vec. Ale ak sme piekli 10 x do roka v tej rúre, tak preháňam... :-p Všetky sú niečim dobré.
Odpovedať
2. ale ten prazdny roh voravo vypln skrinkou.
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a dakujem pekne,ruru nakoniec dame do tej vstavanej skrine dame tam aj mikrovlnku a ten prazdny roh vyplnime skrinkou az po pracovnu dosku,chceli sme aj navrh ruru dole kvoli tomu ze nemame spajzu,a ostrovcek budeme mat len nebude moc velky. :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom dakujem,ved presne ,clovek tolko vymysla,teraz je tolko moznosti ,teraz mame raz taku mensiu a spe spokoni,tak hadam vyberieme dobre... :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska @moniker - nooooo. my sme to mali presne takto isto (akurát v zrkadlovej pozícii). Tu ide o to, ako takú skrinku uzavrieť - my sme tam napr. dali do nej také príručné potraviny (múka, cukor, soľ, čaje, káva....) - všelijaké pootvárané krabičky a vrecúška. Dá sa tam dať napr. takáto roletka: https://www.google.sk/search?q=kuchyn... ;-)
Odpovedať
@leonardom roletku davaju ludia najcastejsie ale je to uz rozbitie linie a celku. je to fajn miesto napr. na elektrospotrebice mixer a podobne. ja by som dala dvierka alebo vyklop lomeny dohora.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska roletkou by sme tourcite nezakryli ale dvierkami.. :-)
Odpovedať
Za mna je drez daleko od varneho panelu
Odpovedať
Profilova fotka
@durim poprosila by som Vas o Vas nazor,dakujem pekne,a aky mate nazor na to keby som si tam chcela umiestnit ostrovcek 100 krat 90 dakujem pekne..:)
Odpovedať
Profilova fotka
@moniker Dobrý deň. Pozrel som si vaše návrhy aj diskusiu a výsledok z nej ako ste sa nakoniec rozhodli. Musím povedať, že sa mne osobne váš návrh páči. No ešte nad tým trochu popremýšľam. Chcel by som vás však poprosiť o nejaký pôdorys s rozmermi. Hlavne ma zaujíma tá strana, z ktorej sa pozeráme do tej kuchyne. Takto si totiž neviem spraviť moc predstavu o tom ako tam ten ostrovček umiestniť. Ostrovček je dobrá vec už kvôli možnosti prístupu zo všetkých strán no treba dať pozor na priestor v jeho okolí. Aj vzdialenosť medzi regálmi v obchode má svoje pravidlá a to isté platí aj pre priestor v kuchyni. Čiže ak vám to nerobí problém, poprosil by som ten pôdorys. Teraz však bohužiaľ musím ísť preč a nebudem mať prístup k PC, no zajtra v podvečer budem mať určite čas sa tomu povenovať. Zatiaľ prajem príjemný víkend.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja si pri navrhu kuchyne vsimam vzdy dve veci, ktore su pre mna priorita a to: ci je sporak blizko pri vodovodnom kohutiku a ci je dostatok pracovneho priestoru. Rozmerovo vychadza, ze by sme mohli mat podobnu kuchynu a ja som premyslala, nad umiestnenim zlava...velka skrina so vstavanymi spotrebicmi, hned sporak s vododnym kohutikom a zvysok ti ostava ako pracovny priestor-mne sa nepaci rozkusovane ze na jednej strane je sporak na dalsej tocka a na dalsej neviem co a nemas ked krajat mrkvu...ale to je len moj nazor...
Odpovedať
Profilova fotka
@durim dakujem pekne ,aj Vam pekny vikend a rada sa ozvem potom..:)
Odpovedať
Profilova fotka
@rutyruth my sme nedavno boli pozriet u bratranca. Prestahovali sa do uplne noveho bytu a v kuchyni maju asi 20cm miesta pracovneho. Cele zle tieto standardy :/
Odpovedať
@emkos tak v byte si clovek asi velmi nenavybera, aj ked urcite moznosti su...vsak ked pojdu do domu tak aspon na to budu mysliet :D
Odpovedať
@emkos na 20 cm ani zeleňinu nenakraja, to co je za byt? @rutyruth a vies ze kopa ludi pri projektovani nemysli nato ako bude mat rozvrhnutu kuchynu? Riesia to az ked sa zacinaju tahat rozvody.
Odpovedať
@atlaska a to nestaci? Tak ja viem asi co chcem, ale nejak blizsie to neriesim. Projekt mame, uz som nieco prepasla? :)
Odpovedať
@rutyruth robili sme projekt a vedeli sme kde co v kuchyni bude, aby mi to vsetko pekne vyslo. naco potom spekulovat a robit kompomisy? tak isto jedalensky stol stolicky sedacka nabytok aby vsetko pekne sadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@durim Dobry vecer,chcela by som Vam napisat ohladom kuchyne,podorys nemam momentalne,ale ak by Vam pomohlo,kuchyna je o velkosti..rozmer pod oknom je 380cm, prava strana to je potravinova skrina je 220 cm a lava strana je 230cm,pisem ohladom toho ostrovceka hlavne ,ten by mal byt o velkosti 90x70 ,ulicky medzi ostrovcekom a linkou nam vychadzaju 80 cm,neviem ci je to prakticke a mozne,ako sa mame rozhodnut,ci ten ostrovcek alebo zvolit nejaky barovy pult navezujuci na linku?ja osobne som velmi za ostrovceky,ale teda sama neviem ci to bude dobre?dakujem velmi pekne za vas cas a ochotu..:)pekny vecer,este by som vam prilozila foto aky ten ostrovcek by sa mi pacil..:)
Odpovedať
Profilova fotka
@moniker Dobrý. Ten ostrovček je chutnučký. Vy máte však trochu problém. Ak si všimnete tak vôbec nezasahuje do pracovného priestoru pri varnej doske a dreze. Čo vo vašom asi nebude tak úplne pravda. Narýchlo som spravil zjednodušený model vašej kuchyne aj s ostrovčekom, teda ak som správne pochopil ako ho chcete mať. Nuž 80cm je podľa mňa asi málo. Chladnička pri otváraní zaberá max šírku 60cm čo by znamenalo, že budete musieť stáť bokom, keď ju budete otvárať, lebo 20 cm pre stojaceho človeka asi nebude dostatok. Tá postavička na obrázku má výšku cca 170cm a šírku cca 40cm. Dal som ju tam pre predstavu ako to bude približne vyzerať v reáli. Pri dreze vychádza cca 90 až 100cm. Tam však je opäť problém umývačka riadu, ak by nebola úplne vpravo/vľavo. Tá pri otvorení zasa zasahuje cca 87cm (celé výška skrinky) a máte rovnaký prípad ako pri chladničke. Taktiež pri pohybe varná doska - drez -chladnička (rúra) by ste museli prakticky ten ostrovček obchádzať prípadne dávať pozor, aby ste sa neudreli o jeho roh. Možno som správne nepochopil ako ho tam chcete umiestniť, no tak ako som to dal do môjho náčrtku to nevidím ako moc praktické. No možno som to nakreslil zle, dajte vedieť. Stále by ma však zaujímal ten priestor pred ostrovčekom. Ľavá strana je 230 a pravá je 220, ale čo je pred nimi? Sú tam dvere, stena, voľný priestor? Kde sú vlastne dvere? Ak teda nejaké sú. Vplyv na to všetko totiž má či ide o uzavretý alebo otvorený priestor. Zatiaľ toľko pre vašu predstavu. Budem mať však ešte zopár otázok priamo k tej linke, aby ste sa nad tým návrhom ešte zamysleli. Zopár vecí mi tam totiž z technického hľadiska nesedí (alebo možno iba zle vidím), no tie sú zaujímavé iba keď sa rozhodnete ako to bude s celkovým konceptom a ostrovčekom. Ak toto moje mudrovanie čo len trochu pomôže, že budete mať svoju peknú kuchyňu, tak budem rád. Naša kuchyňa je v porovnaní s vašou extrémne jednoduchá a aj tak ma to stálo kopec času a tom som nemusel vychádzať z čistého papiera. Preto držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
@durim dakujem pekne za radu,urcite si z nej zoberiem,dalej od ostrovceka nie je stena je tam otvoreny priestor do obyvacky,realne by tam mal pokracovat stol a sedacka..stena je vybudovana len na pravej strane kde je potravinova skrina a lava strana tu sme trosu vysunuli a a ostrov sme tiez vysunuli zarovno nou..ale ostrov nebude mozny ,ved urcite nebudeme ma nieco co nieje prakticke,,ja som dost praktik a paci sa mi jednoduchost...my sme riesili trosku viac priestoru v kuchyni pretoze nemame spajzu,a kludne aj za ine veci ked mate,budem rada,za kazdu radu som vdacna...:)dakujem..:)
Odpovedať
Profilova fotka
@durim toto je podoorys domu poslem vam foto,my sme vlastne spajzu nechceli a to sme zvacsili kuchynu,ostatne ostalo..:)
Odpovedať
@durim .-) chutnucky ostrovcek? @moniker 80 cm je malo. na podoryse je to dobre, az na ten bar pult a ze je daleko var plocha. bez baru by to bolo vzdusnejsie, ale ak by chybala pracovna. aldkladacia plocha tak ho nechaj. zvaz aj sirku prechodu z kuchyne do jedalne lebo tade budes cele leto behat s jedlom a riadom von na terasu a zasa nazad.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska A nie? Mne sa páčia drobné veci.
Odpovedať
@durim male veci ok ale prave ostrovy v kuchyniach malych rozmerov peknucke niesu.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Súhlas. No ja som sa vyjadroval k tomu obrázku. A myslím, že sa zhodneme, že tam ten ostrovček vyzerá fakt dobre. Bohužiaľ pre moniker to nie je vhodné riešenie.
Odpovedať
@moniker A čo tak dať linku len na stranu pod oknom a k tomu ostrov cca 220x100, zostane po bokoch tiež 80 cm, ale keďže sa do tej strany nebude nič otvárať, na prechod by to malo stačiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@moniker To čo píše mairam by tiež možno šlo. Ja zase pripájam návrh, ktorý vychádza z vášho návrhu, iba je tak trochu mimo tunajšie zvyklosti. Barové pulty alebo akékoľvek zásteny slúžia poväčšine minimálne na sedenie ale hlavne na zakrývanie výhľadu na dosku do kuchyne. To už taký lokálny zvyk. Čo tak popremýšľať opustiť tento "štandard" a otvoriť tú kuchyňu úplne. Pripájam taký malý návrh riešenia. Zrušený je barový pult, jedálenský stôl je na svojom mieste len otočený o 90 stupňov a pracovná plocha zasahuje až ponad stôl. Získali by ste tak obrovskú plochu, ďalšie úložné priestory v spodných skrinkách a vzdušný otvorený priestor. Daň za takéto riešenie je však stále uprataná kuchyňa. Obrázok nie je teraz úplne v mierke, lebo som len odhadol vzdialenosť stola od linky.
Odpovedať
Profilova fotka
@durim presne pre toto som nechcela barovy pult pretoze zakryva celu kuchynu...a chcela som to mat bud otvorene vzdusne alebo aspon aby bolo do nej vidiet tak ten ostrov,teda u mna ostrovcek..:)ale ten urcite zrusime aby sme sa tam mohli hybat ,je to na uzivanie a nie na pohlad aj ked teda urcite musi to by aj pekne..:)ten Vas navrh je vyborny,jednoduchy a pekny..dakujem pekne za ochotu.ja sa vacsinou inspirujem z fotiek..a nie vsetko co je na fotkach sa da...je vidiet ze sa vyznate a mate to v oku,ved aj vas dom je krasny ,moderny a presne to co sa mi paci minimalizmus a jednoduchost..este raz dakujem...:)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?