Ktorý návrh kuchyne je praktickejší?

Profilova fotka
Ktory z tychto dvoch navrhov sa Vam zda lepsi,praktickejsi? farebne prevedenie este nie je konecne. pri rieseni z kuchynskym ostrovom bude priestor pre jedalensku cast len tak tak, pri navrhu bez ostrovceka ten problem odpada, ale zase to bude kvazi klasicka dlha linka. rozmer kuchyne je 4.4metra (dlzka kde je kuch linka) a na sirku 3.5 metra. plus pridat vyklenok 1.8x0.6 metra pre zabudovane skrinky, ktory je situovany po pravej strane.
Odpovedať
Mne pripada praktickejsi variant c. 2. Nepaci sa mi, ze ostrovcek s varnou platnou je hned pri stole, komplikovanejsie riesenie odvetranie digestora. Pri druhom variante bude v kuchyni aj viac miesta.
Odpovedať
C.2 je prakticke. Stol v priestore ma svoj sarm, kto by uz len chcel jest pri varnej doske.
Odpovedať
Profilova fotka
C. 2 vobec nieje prakticke riesienie - ziadny pracovny priestor, medzi drezom a varnou doskou je kolko ? ak ta spodna skrinka ma 80 cm sirku tak tam mate 80-100 cm , co nestaci pre jednu osobu pri priprave jedla C. 1 ma drez v strede linky asi len kvoli dizajnu, no neprakticky rozdeluje pracovnu dosku na dve casti a ta varna doska v ostrovceku je ,,modny hit'' - no pritom najnepraktickejsia vec v kuchyni , pri prazeny bude oprskane vsetko naookolo :( a k tomu tie stropne digestory su velmi drahe v porovnani s klasickymi takze cislo 1 s tym ze varnu dosku a drez tak ako je na obrazku 2 a ten ostrovcek by som tam nechal ako pridavnu pracovnu plochu
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim s internom. Akurat preco nie je linka na obr. 1 potiahnuta az po stenu ako pri obr. 2?
Odpovedať
@ivv ostrov by som nedavala, cize variant c.2, ale ruru a tu vysoku skrinu by som presunula do toho vyklenku, aby sa zvacsila pracovna plocha. Co vlastne chces mat v tom vyklenku?
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi rura ma dobru poziciu na obrazku , kedze by bola vo vyklenku bola by od ruky :( treba dodrziavat co najmensie vzdialenosti medzi drezom, rurou/varnou doskou a chladnickou, pretoze ak je to po celej izbe , je to neprakticke riesenie , ak mate tie komponenty v trojholniku ako na obr 1 tak celkova vzdialenost nema byt viac nez 5m SAMOZREJME TO SU ODPORUCANIA , ktrore sa nedaju stale uplatnit , no len aby casom clovek nezistil ze sa ubeha vo vlastnej kuchyni :)
Odpovedať
Profilova fotka
@janka279 DAKUJEM :)
Odpovedať
Profilova fotka
len pre zmenu pohladu posielam obrazok , s tym ze stol by mohol ist k ostrovceku (na obr. zdola ) alebo potom do priestoru kde je teraz druha cast linky (vpravo dole) ak by ste chceli poradit s celkovym navrhom, ako a na čom ušetriť, prakticke zariadenie, tak ma kontakrujte , kontakt info najdete na stranke alebo tuto cez spravu PEKNÝ DEŇ PRAJEM
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, @monstos u variantu 1 uz mame poriesene odvetravanie, cize toto by problem nemal byt.. u variantu 2 mi vadi jedna vec, a to ze sa pri vareni nabeham hore-dole ako zajac.. paci sa mi ale, ze priestor bude lahko udrziavatelny co sa tyka umyvania podlahy.. @leushkka ten stol by bol len prisunuty, nebol by sucastou ostrovceka, v pripade potreby by mohol byt otoceny o 90 stupnov a odsunuty od ostrovceka aby pri nom mohlo sediet 6 ludi (otazne ostava kolko priestoru by tam potom ostalo).. @intero mas pravdu.. pri tej variante 2 je malo pracovneho priestoru.. toto je dost velka nevyhoda.. varianta 1 ma realne drez viac napravo, ako je na obrazku.. cize vlavo by malo byt dost pracovneho miesta, plus ten ostrovcek. uz som pocula o oprskanej dlazke a vsade okolo ak je varna plocha na ostrovceku.. hm.. cize varianta tri - kuchynska linka po celej dlzke so spotrebicmi, plus ostrovcek ako pracovna plocha.. :-) aj nad tym sme uz uvazovali.. len bude malo miesta pre stol.. @janka279 nepotiahli sme ju prave kvoli tomu priestoru ktory by sme mali pre stol, ak by sme ho otocili o 90 stupnov. pravda je, ze aj mne pride ta linka vo variante 1 akoby tym padom "nedotiahnuta".. @akvi v oboch variantoch tam ratam s pracovnou plochou s elektro spotrebicmi (kavovar, kuch. robot ..), tato cast vsak bude mat roletove prekrytie.. @intero to s tou vzdialenostou mas pravdu, ze by to malo byt vsetko poruke, pracovne "logicky"usporiadane, a este mala by sa zohladnit pravo-lavorukost hlavneho kuchtika :-) to si myslim, ze variant s ostrovcekom splna, vadi mi tam ten "nedokonceny" roh, lebo to nevyzera dobre z mojho pohladu (z manzelovko je to ok), vadi mi to, ze sa plocha kuchyne bude tazsie upratovat.. (nevadi mi, ze bude oprskane okolie ostrovceka pri vareni) , ak to vsak potiahneme po celej dlzke, stracame priestor pre otocenie stola. ale zas.. v pripade vacsieho poctu stravnikov vieme stol docasne presunut do obyvacky, nakolko tam je dost priestoru..
Odpovedať
@intero to je sice fakt, ze by bola trocha od ruky, ale zase toto nie je mega velka kuchyna, takze tie vzdialenosti su ok. A ak by som si ja mala vybrat ci radsej viac pracovnej plochy na ukor pohodlnosti rury, tak beriem urcite tu prac. plochu, tej nikdy nie je dost. A rura sa da dat aj do spodnych skrin, ja to mam tak a neprekaza mi, ze sa raz za tyzden musim zohnut do rury :-) u mna vyhrala opat prac. plocha... Ale samozrejme, hlavne majitel sa musi rozhodnut, ake su priority. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivv ak mate priestor v obyvacke , tak potom tam dajte rozkladaci jedalensky stol a do kuchyne len stol pre max 4 ludi posielam jeden z nasich poslednych projektov : vlavo vo vysokej skrinke je rura a mikrovlnka a vpravo vo vysokej je chladnicka , je to miestnost 4.2 x 3.9 m a vosiel tam stol pre 4 ludi , s tym ze maju velky stol v obyvacke pre 6-8 ludi
Odpovedať
Profilova fotka
@intero + ta cela linka je vsunuta ako keby v stene poslem finalne foto neskor :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?