Ktorú kuchyňu by ste vybrali, alebo čo by ste zmenili?

Ahojte, chcela by som tento rok kúpiť novú kuchyňu. Mám 3 predstavy, no neviem sa rozhodnúť. Pomôžete? Ďakujem
Odpovedať
1
2
@kirsi Za mna urcite 2ka. Zda sa mi najkrasia aj najpraktickejsia.
Odpovedať
@17juraj17 dakujem
Odpovedať
@kirsi Mne sa zda 3 taka najutulnejsia a najpraktickejsia alebo 2
Odpovedať
@hoblinka13 dakujem
Odpovedať
@kirsi za mňa tiež top 3ka aj keď ani 2ka nieje zlá ;-)
Odpovedať
3
Odpovedať
3ka najutulnejsia a aj sa clovek najmenej nachodi
Odpovedať
@zuzanale @atak77 @eeffka dakujem moc za názor
Odpovedať
Tiez som za trojku. Je to tam take vsetko pokope. Nenachodis sa vela, ked budes varit. Budes mat vsetko po ruke a myslim, ze to je prave to, co zena v kuchyni odceni. A pekne je aj jedalensky kut oddeleny od samotnej kuchyne, ja by som volil tu moznost :-)
Odpovedať
@martin106 dakujem
Odpovedať
@kirsi Ahoj , aku mate sirku a dlzku miestnosti na obrazkoch ? Dakujem
Odpovedať
@romanc 4.8m x 4m
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tiež by som bol za tretiu verziu, ten ostrovček je šikovná vec, dá sa využiť aj ako pracovňa, dáš si tam notebook a tak, prípadne tam mať nejake noviny alebo knihy. Ale spravil by som ho širší, aby z jednej strany mohol slúžiť na varenie a z druhej ako som spomínal, teda ak je tam miesto. Ešte by som ti odporučil zmeniť všetky spodné skrinky na šuflíky, teda okrem tej v kúte. Je to veľmi praktické a IKEA má aj vnútorné šuflíky, to je super riešenie. My máme rovnakú kuchynu biely Bodbyn a bledý dub pracovná doska a šuflík máme dokonca aj pod umyvadlom. spodný šuflík je odpadkový kôš, je to celkom šikovné.
Odpovedať
@tomstein dakujem za odpoved, už to moc zväčšiť nemôžem, steny ma nepustia a musí tam byť niekde i stôl. Šuflíky sú super vec, len jedna ta skrinka je vlastne umývačka a druhá práčka. Ja som tiež dosť naklonená 3, len sa bojím, či bude dosť úložného priestoru ( sme štyria a nemám špajzu), preto stále zvažujem i 2. 1 som už vyradila ;-)
Odpovedať
Uplne ťa chápem s tým úložným priestorom, toho neni nikdy dosť. Neviem či na ľavej strane máš nejaké skrine, neni to vidieť na tom treťom obrázku. Ak áno asi by to mohlo stačiť. My máme síce špajzu ale zase nemáme ten ostrovček a zrovna včera som bol u jednych známych pozrieť ako maju spraveny dom a mali tam takto ten ostrovček a velmi sa mi to páčilo. A aj mi vraveli ze keď k nim niekto pride na návštevu vždy si tam sadá, skôr ako k stolu. Prípadne tam aj naraňajkujú je to také šikovné. Ak by to bolo na mne tak z tejto skusenosti by som išiel do ostrovčeka na úkor uložneho priestoru, ale koniec koncov aj tam môžu byť nejake skrinky. Ono zase ja bývam v dome, tam sa dá nájst nejaký priestor. Tak neviem či to je tiež tvoj prípad alebo máte byt. Ešte jedna vec ma napadla, neviem ako budete riešiť zástenu, my sme dali také malé kachličky z MM za pár eur a pekne to ladí aj s pracovnou doskou. Len som nenašiel foto finálnej kuchyne, len kde túto, keď sme ju skladali. Držím palce ;)
Odpovedať
Volila by som asi 3ku, ale ten digestor to rozbija a mne sa to nepaci. Schovala by som ho do zatvorenej skrinky. A nad chladnicku by som dala skrinku v takej vyske aby jej vrch licoval s vrchom hornych skriniek, nech to ma liniu (samozrejme medzi chladnickou a spodom skrinky musi byt par cm medzera kvoli vtraniu).
Odpovedať
@tomstein waw krásna je. Nie ďalšie skrinky už nikde nie sú, ďakujem za odpoveď i foto istotne nad tým porozmýšlam, bo ostrovčeky sa mi páčia
Odpovedať
@arven86 ďakujem za názor i k tej skrinke a digertoru, isto zvážim
Odpovedať
Za seba bych povedal ze tu tretiu. Ono zalezi ako mastu miestnost aj stavanu vies ci je prepojena aj s obyvackou alebo nie. No mne sa osobne ten predel medzi kuchynou a jedalenskym kutom cekom pozdava. Tak by to aj malo byt isty predel by tam mal byt lebo napriklad ta druha mi pride az moc otvorena a mala zle ulozene policky a skinky.
Odpovedať
@tomstein takto?
Odpovedať
@zdennicio dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@kirsi urcite by som nechcela stolicky za kuchynskym pultom ako jedinu moznost stolovania v domacnosti. Ano, je to super ako doplnok na "zobnutie si" alebo pre kratke navstevy, ale nie ako nahrada bezneho kuchynskeho stola. Taky slavnostnejsi obed alebo veceru si teda za tym neviem predstavit. Alebo ked sa vas nebodaj bude viac, ako 3.
Odpovedať
@maslenka47 ani ja nie ;-) , stôl musím byť, som rozmýšlala, že by som ho šupla do obývačky. A inak ktorú možnosť okrem 1 (tú som už vylúčila) by si mi odporučila? Či ani jednu?
Odpovedať
Profilova fotka
@kirsi ano, to by slo :) urcite 3, jednak pre to "behanie" a potom v pripade 2 kedykolvek by niekto za tym stolom sedel, tak by ti pri tom behani prekazal
Odpovedať
@maslenka47 dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
navrh cislo 3 vyzera super. Kamoska ma tak isto ostrovcek a ked ona nieco pripravuje v kuchyni tak si tam sadnem a som blizko pri nej .... nemusim kricat cez celu obyvacku. ostrovcek je super. aj my by sme si ho dali keby bolo kam :-)
Odpovedať
tak ja som tiež za 3-ječku.:) podobnú vizu som si spravila aj ja len ja som pre ostrovček zo zadu troška vyvýšila ako keby zástenu, ale nie moc,keďže tam chcem varnú dosku.. :-)
Odpovedať
@kirsi Nemám nič proti dámam a ich názorom od srdca ale poďme počítať. Varianta 3: 60 cm pult + 120 cm priestor + 60 cm druhý pult + 80 cm šírka stola spolu 320 cm na stoličky a priestor okolo nich ostáva pri dlhšej strane po 80 cm čo je tak akurát na obíjanie stien. Je to naozaj na hrane, ale pokiaľ to nevadí tak je to na Vašom rozhodnutí
Odpovedať
@vrajoz podla mna ostava 150 cm z 4,8 m aj keby dala stol 90ku ;-)
Odpovedať
@arven86 Ale ja počítam miesto po oboch stranách stola, ale môže ho dať ku stene a potom je to jedno. Štyria si sadnú. len sa budú okopávať
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?