Ktorú chladničku?

Hellou, vyberáme s manželkou chladničku. Narazili sme na dve gorenja, čo je celkom good značka a nevieme sa rozhodnuť: 1. https://www.alza.sk/gorenje-nrs8182kx... 2. https://www.alza.sk/gorenje-nrs918emx... Za mňa dvojka, je o 40€ lacnejšia a vyzerá, že má viac funkcií a hlavne je väčšia.
Odpovedať
Gorenje je priemerná Čína.
Odpovedať
@arcticcode moc tieto značky ako gorenje nemusím, ale skôr nechápem aký má význam tento typ chladničky. Máš tam úzky mrazák a úzku chladničku. Čo sa týka objemu to nie je až také zlé, ale ja by som určite volil bosch 70cm šírka klasika... Ale zas chápem, že nie každý to vidí rovnako, len jednoducho tomuto ja nerozumiem...
Odpovedať
@arcticcode ahoj, neviem ci ti to pomoze, pretoze hladas amerikansku chladnicku, ale na byte mam bosch cca 6 rokov a bez problemov a na chalupe som kupoval Samsung, invertorovy motor, ani neviem, ze ta chladnicka existuje. Stala ma cca 400Eur. Ak budem kupovat a menit v buducnosti nemam dovod brat inu znacku. Co sa tyka velkosti, je to klasika, sme doma 2 dospelaci + 2 deti a vari sa denne. Vo vynimocnom pripade sa nam stalo, ze sme ju komplet zapratali. Podla mna zbytocne hladas taku velku. Len moja skusenost.
Odpovedať
ked uz chces americku tak si kup taku ktora nema stredovy stlpik tie dve co si vybral su k nicomu...
Odpovedať
@arcticcode To, čo vyjadril v posledných dvoch vetách je svätá pravda @miselito . Kvalitu značky, príp. spoľahlivosť konkrétneho modelu zistíš podľa toho, ako dlho Ti ešte bude fungovať po skončení záručnej doby. (tie časy sa rapídne scvrkavajú! ) "Výhodnosť" všetkých tých doplnkových funkcií, ktoré sú v spotrebiči navyše, kadejakých SMART riešení, šiestych zmyslov a pod. oceníš, ak zavoláš opravára pri pozaručnej oprave. Väčšina spotrebiteľov po čase zistí, že na spotrebiči používa len tie základné funkcie, aby to fungovalo a slúžilo.
Odpovedať
mali sme pred rokmi Gorenje, nevydrzala tak dlho, ako by sa na chladnicku patrilo, neboli sme nadseni, dali sme ju k babke na chalupu. obzerali sme sa po novej, tak logicky uz inu znacku. teraz mame Samsung a vobec by sme nemenili.
Odpovedať
Profilova fotka
@fundasa Gorenje vam nevydrzala? My mame s touto znackou velmi dobru skusenost, takze som celkom prekvapena. Ale tak to neznamena, ze vsetky produkty musia byt vyslovene zle alebo dobre, to je fakt.
Odpovedať
@arcticcode nám Gorenje vyslovene neodporucili v kuchynskom štúdiu kde nám navrhovali kuchyňu, že s touto značkou kedysi robili ale že tak sa tie veci kazili, že museli ich prestať zákazníkom ponúkať.
Odpovedať
Dobry den neda mi nereagovat. Cca 6 rokov mam Hisense neviem ci mozem tu uviest model ale nerobim reklamu prave naopak /RS670N4HW1/. ktora takmer presne po skonceni zaruky prestala fungovat. Preskocim pokusy o opravu aj komunikaciu so servismi...Nakoniec po vymene tej komunikacnej dosky , ktora bola identicka z ineho modelu ale z "Gorenja" ide cinanka do teraz. Nazor na rozdiel v istych groupach znaciek si urobte sami. Teraz ked uvazujem o kupe podobneho zazraku na chatu bez dlhsieho uvazovania idem vylucne do invertoroveho stroja.
Odpovedať
@igor256 Rozdiel napriklad v tom , ze sa clovek pre kazdy nanuk nemusi ohybat ...ja mam napr. zdravotny problem a co pouzivam davam si hore a myslim ze vela ludom aj starsim je pohodlnejsie brat si veci z mrazaku nastojaka. Naopak ak su tam deti mensieho vzrastu vezmu si aj ten jogurt z chladiacej casti komfortne ci z zmrzku z mrazaku zdola. Napriklad...
Odpovedať
Profilova fotka
@heluska008 suhlasim, ono to vo vseobecnosti nie je velmi spolahliva znacka, koho poznam a mal nieco od nich doma, tak sa stazoval a dost pindal. zakazdym jej s tym nieco proste.
Odpovedať
S gorením máme len dobre skusenosti, mali sme pračku aj umyvačku riadu. Objednal som tú lacnejšiu verziu, tiež má invertorový kompresor, len to nemá v názve 😄
Odpovedať
Článok sa načítava...
@arcticcode Nič, až vyrastieš z Číny, kúp si normálne Liebherr, ako ostatní 🙂
Odpovedať
@kejsix Dobre dobre, aj tak je všetko z činy, tak neviem, prečo sa hrať na značky?
Odpovedať
@kejsix Liebher nikdy viac ,mne vydržala drahá Liebher ani nie 4 roky . Predajca mi hovoril že je to mercedes medzi chladničkami .Ano je to mercedes ale vyrobený made in Bulgaria. Volal som servisáka ,ten iba skonštatoval ,vyfučal plyn ,smer smetisko .Nemala ani 4 roky. Keď som sa ho pýtal prečo sa to stalo ,povedal klasika u Liebheru ,úplná normálka ,keby ste si kúpili Gorenje tak sa vám to nestane.
Odpovedať
@lmroman Schválne som sa bol pozriet u ženy vo výrobe, všetkých 7 liebherriek je made in austria, najstaršia má osem rokov. Tak neviem. To bol inak dosť slabý servisák, ak nevie nájsť únik a doplniť chladivo...
Odpovedať
@lmroman @kejsix U Liebherru to moze zavisiet aj od ceny modelu, aj ked dnes uz neviem... Mame cca 14 rocnu Liebherrku, po cca 2 rokoch sa pokazilo jedno teplotne cidlo v nulovej zone a mrazila v kuse na -32 stupnov, zadny vyparnik v chladiacej zone uplne praskal od ladu, kompresor isiel bez prestania - nedokazala spravne regulovat teplotu. Po vymene cidla je odvtedy v poriadku. Stala ale vyse 1000Euro (prepocitane z SK). Mali sme ale aj (nie u nas) lacne Liebherrky, a tie uz neboli tak kvalitne. Pri tej prvej sa stalo presne to, co popisujes - vyfucal plyn vo vyparniku. Ked som sa na to pytal v obchode, ked som kupoval novu chladnicku, tak mi bolo povedane, ze to bola nejaka vadna seria vyparnikov a tieto vyparniky brali aj ine znacky, ze su len 2, alebo 3 vyrobcovia vyparnikov. A ze problem je uz vyrieseny. Tak sme kupili znovu Liebherr a ta bola OK, ale aj tak uz dosluzila, nedbanlivostou sa poskodilo tesnenie. Bola poziadavka na novu chladnicku, tak ta je uz Bosch.
Odpovedať
Máme Samsung od roku 2008 (panečku, kto by to bol povedal že už to je tak dlho) a šliape bez jediného problému. V poslednej dobe ale z nej idú trochu neštandardné zvuky, sem tam akoby v nej voľačo tak kovovo kleplo. Akurát sa chystáme prerábať kuchyňu takže chladničku necháme dôjsť a potom ju vymeníme.
Odpovedať
my mame siemens tiez uz nejaky ten rok, a taktiez bez problemov. podla mna je to vo velkej miere o tom, ze ako proste natrafis. aj tie naj znacky maju sem tam nejaky chybny kus a zase opacne, aj biednejsie znacky vedia spravit dobre veci.
Odpovedať
@michal33822 áno to je pravda, ono pri niektorých takýchto spotrebičoch mám pocit, že sa ani neoplatí do toho zrovna dvakrát investovať, pretože aj tak tam nie je už ako keby taká záruka, že to zaručene aj viacej a dlhšie vydrží.
Odpovedať
Profilova fotka
@arcticcode tak potom tá dvojka, keď je aj lacnejšia a pre teba viacej funkcií, ktoré vieš využiť. Si myslím, že nie je o čom.
Odpovedať
problem je ako u vsetkeho ostatneho. Ze znacka ktoru mate doma 8-10 rokov dnes uz nevyraba vyrobky s takouto vydrzou. Vsetci optimalizuju plastami smerom k vydrzi 2R 1D. Vyber taku do ktorej napr na sirku zmestis plech na pecenie a da ti najvyssi cashback.
Odpovedať
Profilova fotka
Hej presne, ono co bolo dobre pred desiatimi rokmi, tak tomu nemusi byt rovnako teraz. Za ten cas sa proste menia vyrobne technologie, pouzivaju sa nove materialy, okrem ineho sa setri, co si budeme hovorit.
Odpovedať
@okro1 až na to že sú to stále kompresorové chladničky, mrazničky, nič lepšie zatiaľ nikto nevynašiel, a so všetkými značkami , nezáleží ktorá lebo v každej je po čase určitá poruchovosť , no čo mi je to platné, ked natrafím práve na tú chybovú aj v tej najlepšej, potom sa prehodnocuje kedy je ešte oprava efektívna, opraviť ide všetko , no niekedy je už drahšia ako nový výrobok, pri týchto výrobkoch sa väčšinou zabúda na starostlivosť spúšťania, tesnení občas namazať aby netvrdlo
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu To je fakt, asi vacsina len kupi proste novy spotrebic a vsetko co s nim robi, ze ho zapne, ani vypnut ho netreba, lebo to spravi sam, ked sa ukonci program. Chyba asi nejaka ta starostlivost, udrzba.
Odpovedať
@kejsix Gorenje určite nie je primerná čína... teda teraz už možno hej pretože Čína vyrába už aj špičkové výrobky. Ale podme konrétne: Po svadbe (cca 25 rokov) sme si kúpili komb.chladničku s mrazničkou. A prekvapivo funguje aj dnes. Pred cca 2 rokmi ma ale prestalo sa k nej zohýbať a v predklone hladať niečo čo tam niekde je... pretože Gorenje malo chybu v tom že vtedy chladničky mali chladiacu časť dole a mraziak hore. Takže som sa rozhodol že je načase kúpiť niečo nové, väčšie a hlavne s chladničkou vo výške mojich očí a nie vajec. 😄 Takže sa mi vyskytla kúpa ročnej invertorovej kombi chladničky Samsung s mraziakom dole. To že má ivertorový kompresor je super pretože nabieha pri zapnutí postupne a nezhadovala mi menič na fotovoltaike. Prekvapivo ale nie je výrazne energeticku úspornejšia ako staré Gorenje. Obe cca 1 kWh za deň. No a Gorenje dostalo novú funciu - premiestnil som ju do vstupnej chodby aby som mal z vonku blízko chladené pivko. Ale samozrejme moja žena je v zapratávaní chladničiek majster, takže už aj táto je zaplnená jej nákupmi. Aby som dokončil - keby som našiel Gorenje s invertorom a podobnými vlastnosťami ako Samsung tak si určite znovu kúpim Gorenje...
Odpovedať
@antoni_sk Som rád, že osobne máš dobrú skúsenosť. Ja to vidím cez štatistiky servisov, lebo sa s tými chlapmi stretávam takmer denne.
Odpovedať
tak je zrejme to Gorenje ešte z časov ked sa robili kvalitné spotrebiče pre dlhú životnosť...
Odpovedať
@antoni_sk Je to možné. Ono to je teraz už tak, že staršie spotrebiče sa oplatí servisovať, kým sú dostupné náhradné diely, aj ked to ekonomicky nemusí vychádzať rentabilne. Totiž dnes za hodnotu toho staršieho spotrebiča kúpiš paradoxne väčší šunt.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?