Ktorú alternatívu kuchyne by ste zvolili?

uz som tu mala jednu temu o zruseni spajze. V povodnom projekte: http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... mam spajzu, avsak kuchyna sa mi zda velmi mala. Preto som ju chcela zrusit, no idealne riesenie pre mna je vacsia kuchyna a aj spajza. Spajzu by som preto presunula do stredu domu, odvetranie by bolo riadne, cez strop a von cez strechu. neviem sa vsak rozhodnut, ktoru alternativu si zvolit. Prvy obrazok - povodna alternativa druhy obrazok - moj favorit , pretoze by z obyvacky bolo vidno kuchynu a nie dvere do spajze, avsak bojim sa toho, ci by ta kuchynska linka nebola moc rozkuskovana. treti obrazok - spajza na konci, avsak kuchyna pekna spolu kompaktna. do spajze zvazujem dat aj chladnicku.... povodna spajza mala rozmer 0,95 * 2,4 cm, teraz by bola 1,4*1,5 m... okrojila by som zo satnikovej skrine a pridala do kuchyne , zo 7 m2 by bolo vyse 10 m2 neviem, ci som to dobre vymyslela, aky je vas nazor?
Odpovedať
1
2
nedávaj si chladničku do špalze-nachodíš sa.Treba vždy otvoriť dvojo dverí.
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon my máme chladničku v špajze a nemám pocit že by som sa nachodila ..... mám viac skriniek v kuchyni :))) @staronova
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som dala tu tretiu variantu..... ;-)
Odpovedať
radsej zmansit spajz a chladnicku do kuchyne. Zbytocne ti bude chladnicka zvysovat teplotu a ktomu to nieje prakticke
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon čislo 3, jednoznacne, nie je o com. :-) Inak, s tou teplotou v spajzi, je to pravda.. ja mam tak druhu chladnicku a veru mi riadne hreje do spajze lebo mam malicku spajzu... vo velkej sa to strati,ale v malej to mas ako radiator..... :-( Radsej si daj umyvadlo bez odkvap. plochy a ziskat prac. miesto a daj si chladnicku vedla spajze na koniec linky :)
Odpovedať
Profilova fotka
4. varianta ako pise @katrin21 . Ale podla mna tu odkvapkavaciu plochu si tam nechaj, ved umyvacku budes mat pod pracovnou doskou, takze tam priestor bude. A povedzme si otvorene, v tych kutoch (mycka, chladnicka) aj tak budu povacsine "odlozene" veci (na neurcito). :-D
Odpovedať
Profilova fotka
este by som umyvadlo dala do toho rohu viacej, ako je sporak a odkvapavaciu plochu do roho rohu, ktory aj tak nevyuzijes :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon a tie dvere do spajze, by som riesil tak ako ich mas nakreslene, sklapacie a material ako budu dvierka skriniek. Bude to posobit ako jeden celok. Pozri si aku hlbku maju sklapacie kovania a podla toho zapusti tu stenu (aby hotove dvere boli v jednej rovine s linkou, resp. chladnickou. Potom pred otvor len osadis konstrukciu s dvierkami a bude to posobit ako skrinka. ( http://laguna.pl/pl/content/index/rea... )
Odpovedať
@katrin21 @mariand dobre ste to vymysleli :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som aj tak videla uz dvere schovane, ze to boli dvierka ako byvaju na chladnicke s mraznickou, vzadu vrch a spodok spojeny a ked sa otvorili, nebola tam chladnicka , ale vstup do spajze :) a okolo boli normalne skrinky, a tak..
Odpovedať
Aj mne sa najlepsie paci varianta 4 s odkvapkavacou plochou v rohu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mariand len ja by som neodrezavala uz z tej spajze :) aj ked tu necha ako bola, kuchyna bude dost velka :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
takto :-) stale koooopec miesta a spajza zostane OK tiež a este by som mozno aj sporak dala do stredu, nie takto divne na kraj... kludne na tu stranu,ako je chladnicka :) ziskala by si super pracovnu plochu medzi umyvadlom a sporakom
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 to mi je jasne, ja som len riesil @ikon -kinu verziu mat chladnicku v spajzi lebo ci by ju mala v nej alebo tak ako v mojej variante zaber miesta zo spajze je rovnaky. Kebyze su tam rozmery tak je to jednoduchsie. Ale ked to zoberies z praktickeho hladiska, tak v spajzi cim viac stien tym lepsie, ved vsetko mas poukladane na regaloch, hlavne, ze sa tam da otocit :-) (my mame 1x2m a staci to). V tvojej variante je v spajzi zbytocne hluchy stred, tam nic nedas a ked, tak to bude zavadzat. A co sa tyka ergonomie kuchyne, to si musi poriesit s realizatorom, resp. so svojimi predstavami. Predpokladam, ze to bolo nahodene len pre predstavu priestoru.
Odpovedať
Profilova fotka
@mariand aha, to ano, tiež v tej spajzi by zavadzala, to je pravda .. takze radsej von s nou .
Odpovedať
Profilova fotka
jo, v spajzi nebude hluchy stred, ved tam musi vojst :)ˇja by som si dala po obchod stranach police :) a stred chodbicka , akurat co vojde.. Police do rohu neodporucam, roh je vzdy zle pristupny.. POdla mna ta spajza bude malicka, uz by som ju nezmensovala, uz toto je LTT pre ergonomiu - ma tam pracovny trojuholnik, takze aj ked nie idealne ,ale malo by to byt OK :-)
Odpovedať
@mariand @katrin21 vy moje stalice :-D vdaka za tipy. takze k tej ergonomii - viem, ze po chladnicke by mal ist drez a potom sporak, ale odpad mame vyvedeny pod oknom (oproti spajze) ,neviem, ci sa to este bude dat robit a zase sporak pod okno? kde by som dala digestor? muselo by to byt vsetko dost pokope. musim spracovat manzela aby sme nedali chladnicku do tej spajze. ja ju tam nechcem, on nechce kupovat novu (stara sa mi do novej linky nehodi)
Odpovedať
@mariand presne to neviem, ja som si sama navrhla rozmer spajze, pretoze za kuchynskou linkou mam po celej dlzke tu vstavanu skrinu hlboku 65 cm, + priecka 115 mm, takze mi vysla hlbka spajze nejakych 1,365 m, tak som si dala cca zhruba sirku 1,5 m. ale tiez mam pocit, ci to nebude zbytocny ten stred, mozno by mohla byt ta spajza aj plytsia, fakt neviem, aby nebolo zbytecne nevyuziteho toho priestoru.
Odpovedať
@katrin21 s tym odkvapkavacom do rohu je to dobry napac, pouvazujem nad tym...prave preto som chcela druhu variantu, aby som jeden roh linky zrusila.
Odpovedať
tie dvere som chcela posuvne do puzdra, ale skusim pozistovat aj ine alternativy.
Odpovedať
@katrin21 v albume mam sporak aj oproti drezu aj takto ako je teraz, tam mi zase pisali, ze oproti nie,ze by to bolo daleko od drezu. Neviem, co je lepsie, ci vacsia pracovan plocha medzi sporakom a drezom alebo aby boli blizsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon Aj v tom sa da pomoct :) ukoncite linku zatial kratsiu o 620cm a ked stara chladnicka dosluzi, date tam uz novu . ..uvidis, ze na to casom pristupi, ved aj na splatky sa da kupit... ale idealne by bolo mat zabudovanu, kedze v tej casti to bude vidietelne z obyvacky... takkze ja by som zabudovala :) jednoznacne.... naozaj z vlastnej skusenosti ti hovorim, ze bude vam spajzu doslova vykurovať :( a to nie je dobre ani pre chladnicku - co usetri na kupe novej, date do spotreby :-p Ten odkvapkavač jednoznacne do rohu :) roh ako pracovny kut by ti isiel na nervy...... ale takto ziskas krasnu prac. plochu od kraja linky a nevyse, keby si tam mala nahodou neporiadok, ani to nebude vidno z obyvacky :)
Odpovedať
ta prva spajza podla povodneho projektu je asi najlepsie riesena, vsak? tam je 0,9 * 2,4 m. lenze ta kuchyna sa mi zda mala...
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon no, nejaka plocha ti tam zostane aj ked das drez bližšie, takze pohoda :) na polozenie hrnca, došticky na krajanie alebo tak, to uplne staci :) Osobne mi je lepsie do rohu, ako oproti sebe, jasne.. ale zase divne to vyzera ked je sporak tak, ako ho mas teraz nakresleny... v rohu... daj ho do stredu tej skrinky kde je, ale pod neho 90cm sufliky, alebo aj viac, kolko vyjdu ( neviem , aky tam mas rozmer ) , tym padom nemas problem s priečkami skriniek pod sporakom, kktory potrebuje miesto..
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon riešenie, ktorá navrhol @mariand je podľa mňa naj. bolo by pekné, keby tie dvere boli "súčasťou" linky, ale aj do púzdra je fajn. čo sa týka ergonómie, tak drez pod oknom a sporák na tej krátkej stene je úplne ok. postupnosť chladnička-drez-sporák zachovaná (veď kde je napísané, že musíš ísť popri linke, od chladničky je bližšie k drezu). vzdialenosť medzi drezom a sporákom by nemala byť ani moc malá (aby sa tam niečo dalo vôbec robiť) ale ani priveľká (keď chceš napr. zlievať cestoviny, aby si nemusela behať niekoľko metrov)...
Odpovedať
@katrin21 zabudovana chladnicka sa mi zda veeeelmi mala, hlavne mraznicka, vsetci znami, co si ju zriadili museli nakoniec riesit min. dodatocne mrazak do komory ci garaze. ale taku americku by som si vedela predstavit :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon no tak normalnu nejakku peknu nerezovu :) drezu pod oknom by som sa nedrzala, sama som tak mala mat a som rada, ze som ho posunula viac do rohu a zoastala mi suvisla jedna vacsia prac. plocha a nie dva kusky po bokoch drezu .... a navyse nemam problem s baterio ( sklapanie) :) Nezmensovala by som tu spajzu, podla mna uz takto bude mala, pocitam max 120x120,tak sa mi to javi, ci?
Odpovedať
@katrin21 uz som pisala ze rozmery spajze su 1,365*1,5 m.
Odpovedať
mozem sa opytat , precoste vsetci vylucili tu druhu alternativu? mne sa paci kvoli tomu, ze spajza bude zamaskovana, ked sa bude sediet v obyvacke, nebudete vidiet dvere spajze ale linku. kuk na podorys: http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro...
Odpovedať
ja som sa pri tej druhej alternative inspirovala tu na MS, poziciavam si fotku, takto by som si to nejako vedela predstavit, samozrejme v mensom vydani...zľava mame obyvacku, tak sa bojim, akoto bude vypadat , na rohu ta špajza.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?